Evo dobijo sam letak za ove O2+, O3+ i malo se informiro. Znaci za ovaj O2+ daju:
telefon (500 min u nacijonalnoj fiksnoj mreze) + preplata(zanci uracunata T-com ) + 4Mbita Flat interneta za 189 Kn (Znaci nikakvih vise dodataka )
dok T com ( nez kolko oni daju min.) 158 kn Adsl + 73( 55 halo mini) preplate = 231 kn (214 Kn Halo mini)
Ovo mi se cini veoma dobro za one kojima optima nije dostupna preko njihove vlastite infrastrukture na kojo su cijena manje cc 20 kn mislim da je 167 Kn O2 paket
I da nezaboravim prva tri mjeseca uz potpis ugovora na 24 mjeseca daju popust na racun od 50% cc 95 kn i 450 dodatnih min za 0 kn
jel mi moze neko pojasnit kako se radi tema na forumi ??? hvala unaprijed
Evo dobijo sam letak za ove O2+, O3+ i malo se informiro. Znaci za ovaj O2+ daju:
telefon (500 min u nacijonalnoj fiksnoj mreze) + preplata(zanci uracunata T-com ) + 4Mbita Flat interneta za 189 Kn (Znaci nikakvih vise dodataka )
dok T com ( nez kolko oni daju min.) 158 kn Adsl + 73( 55 halo mini) preplate = 131 kn (214 Kn Halo mini)
Ovo mi se cini veoma dobro za one kojima optima nije dostupna preko njihove vlastite infrastrukture na kojo su cijena manje cc 20 kn mislim da je 167 Kn O2 paket
I da nezaboravim prva tri mjeseca uz potpis ugovora na 24 mjeseca daju popust na racun od 50% cc 95 kn i 450 dodatnih min za 0 kn
Onih 500 minuta nije besplatno, nego se naplaćuje 0.06 kn/min , znači ako potrošiš tih 500 minuta, platiš još 30 kn na onih 189 kn i uspostava poziva je 0,07 kn, tako da to opet dođe preko 200 kn mjesećno.
Da za onog koji korist puno telefon , recimo ja koji telefon dignem slusalicu 3 do 4 puta mjesecno a ima ih jos takvih nama se isplati i opet je jeftinije od t com-a jel i oni tamo naplacuju usostavu pozivakolko ja znama ako ne onda me ispravite .
baš malo gledam, max-adsl je 158 kuna ovo je 150, ne isplati se baš
Krivo gledaš max-adsl flat je 180kn 4MB/s, a kod optime 150kn s tim da imaš manju naknadu(nekad je nije ni bilo). Najviše se iplati uzet kod Optime paket od 10MB/s, flat ili pak 20MB/s. Oni su dosta jeftiniji.
Tih 10mb/s si može 90% građana republike Hrvatske objesit o guzicu,a ostalih 10% su svi redom u Zagrebu i udaljeni od Centrale par metara. Na standardnoj bakrenoj parici je 4mb/s teško dobiti, a kamoli 10mb/s.
not true
udaljen sam od centrale 5km i imam 8Mbit od t-coma tj. ~750KB/s, stvar je u duljini, kvaliteti parica, same centrale itd...
pitanjce.
da li mogu ukinuti fiksnu liniju (znaci, da ne placam t-comu pretplatu) i uzeti optima internet i tv?
hvala
not true
udaljen sam od centrale 5km i imam 8Mbit od t-coma tj. ~750KB/s, stvar je u duljini, kvaliteti parica, same centrale itd...
LoL, oko 5.5 - 6 ti je 750kb/s a 8mbit ti je 1024kbps
Pozdrav!Pred Bozic mi istjece ugovor sa T-Shrotom,i sada neznam koji da ISP izabere,.
T-com-sigurno necu uzeti,zbog toga sto su preskupi.Telefon mi je na H1 telekomu,pa nezam mogu li imati Optima internet?Ako ne mogu,mozete li mi preporuciti neki ISP?
Hvala.
amis ti je isto dobar izbor
Imam t com flat paket najsporija brzina, telefon i maxtv. Zanima me dali mi se isplati preć na Optima paket O3TvSurf, šta se tiče brzina, korisničke podrške, veze(da ne puca itd, usporava itd). Hvala!
ili nije dostupan?
pitanjce.
da li mogu ukinuti fiksnu liniju (znaci, da ne placam t-comu pretplatu) i uzeti optima internet i tv?
hvala
Ne moš ništa ukinut zapravo ili si na T-Šrot ili na Optimi, a ne jedno i drugo ak pređeš na Optimu onda više nemaš s T-Konj nikakve veze i na Optimi češ imat samo jedan racun i to je to.
koliko ja znam, trebao je doci zakon da fiksna linija vise nije obavezna da bi se imao internet... zvao sam ih kasnije i potvrdili su mi to... najradije bih si uzeo samo internet i troskovi bi bilo skoro 3 puta manji...
Al svejedno preplatu moraš plaćat. Ja sad prebacivam sve kod optime, telefon+internet će me koštati nešto manje od 200 kn mjesečno, prva 3 mjeseca plaćam pola. Pretplatu koju sad plaćam t-comu će samo prebacit na Optimu tako da i nije nešto velika ušteda
ne moras! u tome i je stvar! onda novi zakon nema smisla. ukines fiksnu liniju kod t-coma i to je to. uzmes internet i tv kod optime ...
Odakle ti to da ne moraš? Može neki link ako nađeš
Ja mislim da možeš ukinit telefon al liniju(pretplatu) za internet svejedno moraš platiti bez obzira kod kojeg operatera bio. Volio bih da san u krivu
Maloprije sam pričao sa njihovom SZK i još uvijek sam osuđen na T-Com jer Optima mi nije u mogućnosti pružiti svoju uslugu u Novim Mikanovcima (cca 15km od Vinkovaca, prebivalište) niti u Vukovaru (boravište). Toliko o dostupnosti u cijeoj Hrvatskoj...
Ja mislim da možeš ukinit telefon al liniju(pretplatu) za internet svejedno moraš platiti bez obzira kod kojeg operatera bio. Volio bih da san u krivu
http://www.bug.hr/forum/topic/povezivanje-internet/t-com-ukidanje-fiksne-linije-kao-uvjeta-adsl/119206.aspx
http://www.novisf.com/wbb3/moderne-tehnologije/mobilna-i-fiksna-telefonija/89943-adsl-bez-telefonske-pretplate/
http://www.bug.hr/forum/topic/povezivanje-internet/t-com-ukidanje-fiksne-linije-kao-uvjeta-adsl/119206.aspx
http://www.novisf.com/wbb3/moderne-tehnologije/mobilna-i-fiksna-telefonija/89943-adsl-bez-telefonske-pretplate/
Svejedno ne uštediš puno ako ukineš fiksnu liniju, plaćaš onda neki najam parice koji iznosi 53 kn, tako da si uštedio svega 20 kn, pretplata je 73 kn
Pošto mi je izašao ugovor preko t-coma, raspitao sam se za O2 gdje je 500min po min 0.06l/min+uspostava poziva 0.07l, nakon potrošenih 500min svaka min je 0.27l+0.07luspostava poziva, flet rata interneta 4mb, sve ukupno pretplata i pdv je 189kn+potrošeni tel (koji je po ovim tarifama prava sića) sve na jednom računu. Uvijet je ugovorna obveza 24mj. samo se mora pri prvom računu platiti jednokratno korištenja modema koji optima daje 109kn s tim da se prva tri mijeseca ostvaruje popust 50% na ukupni račun pa modem u konačnici ispadne besplatno.
Moja potrošnj u t-comu je oko 200min telefona(fixno) + flet internet nemoguće smanjiti ispod 300kn.
Da li sam ja u pravu jer po mom računu u najmanju ruku štedim min. mjesečno 100kn.
Ili da se sačekaju blagdani možda se još ko ubaci s kakvim akcijama?
evo ja sam baš jučer bio u getrou da kupim alate i kad sam izlazio zaustavili su me ljudi iz optima telekoma i rekli su da su dostupni cijeloj hr. več 3 tjedna i potpisao sam ugovor, i uzeo sam telefon, internet i televiziju, a internet če mi bit najmanje 5 mbps, i to mi je ok, inače sam kod tcoma imao 4, tako da mi to paše a i cijena, t-com-ovoma sam plačao int., 2tv-a i telefon 450-500 kn mj., a kod ovih ču plačat 260 kn i to mi je supeeer......i planirao sam se več sredinom godine da se prebacim nekom drugom oparateru, ali nisu imali dostupnost do mene i sad napokon sam to riješio...
i zanima me kako izgleda router, onaj uređaj za tv...ako imate neku sliku......molio bih da mi pošaljete.....jer me jako to zanima.....a to če mi tek dođi za najviše 4 tj. e sad kad če tođno to doć
e da rekli su da si ja to sam ugrađujem ok, ali kako če mi doć ti uređaji, jel budu oni to donjeli ili če to poštom da dođe...
ok hvala
e sad koji je za tv: 1 ili 2 slika
i jeli to ovaj za internet 3 slika
Ja sam prije cca mjesec dana prešao na Optimu i dobio sam TP-linkov router http://www.meetgadget.com/gadget/24146/TP-LINK+TD-W8901G te Albisov uređaj za OptiTV. Također, znam da mi je Internet jedno vrijeme radio preko starog Siemensovog routera, bez problema, da nisam zvao T-Com u SZK možda bi još i sada radilo.
ok hvala
e sad koji je za tv: 1 ili 2 slika
i jeli to ovaj za internet 3 slika
Ovaj prvi je moj, ali očito da daju random, kako imaju na zalihama. Router imam isti kao i post iznad.
Da li je Optima dužna popraviti kvar na liniji ako se taj kvar nalazi između mog "kućnog priključka" i "glavnog priključka" za zgradu (ne znam kako bi to drukčije objasnio)? Oni su ustanovili da je tu kvar,ali se nitko nije udostojio doći,pa pitam zato da znam oću li ih pilati ili je to moj problem.
Parica podržava najmanje 4mbps, a ja jedva dobijem 2!!
Koji se router u zadnje vrijeme "dijeli", jel još uvijek onaj SagemFast 1704?
Mene muči nešto drugo, u zadnje vrijeme je veza opet počela pucati, TV negledljiv. Nazvao SZK, prvo su mi promijenili profil kod njih, 2 dana bilo OK, opet isto, i sada su mi dali točnu DNS adresu na koju da se spajam. Što mi je malo čudno... why that... DNS je 85.114.32.7, backup je na .8.
Najbolje ti je nazvati telekome i operatera pitati za dostupnost, cijene i sve ostalo što te zanima.