Optima telekom dostupna u cijeloj Hrvatskoj

poruka: 123
|
čitano: 44.155
|
moderatori: XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina

Reklamiraju se posvuda, jučer nisam mogao gledati BlizzCon 2011 zbog njihovih glupih reklama, svake 3 minute se pojavljuje video koji sam gore snimio..

Moj PC  
3 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Evo dobijo sam letak za ove O2+, O3+ i malo se informiro. Znaci za ovaj O2+ daju:

telefon (500 min u nacijonalnoj fiksnoj mreze) + preplata(zanci uracunata T-com ) + 4Mbita Flat interneta  za 189 Kn (Znaci nikakvih vise dodataka )

dok T com ( nez kolko oni daju min.)  158 kn Adsl + 73( 55 halo mini) preplate = 231 kn (214 Kn Halo mini)

Ovo mi se cini veoma dobro za one kojima optima nije dostupna preko njihove vlastite infrastrukture  na kojo su cijena manje cc 20 kn mislim da je 167 Kn O2 paket

I da nezaboravim prva tri mjeseca uz potpis ugovora na 24 mjeseca daju popust na racun od 50% cc 95 kn i 450 dodatnih min za 0 kn

Poruka je uređivana zadnji put uto 25.10.2011 19:26 (Digital26).

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

jel mi moze neko pojasnit kako se radi tema na forumi ??? hvala unaprijed {#}

Moj PC  
0 1 hvala 0
16 godina
Re: Optima telekom dostupna u cijeloj Hrvatskoj
Digital26 kaže...

Evo dobijo sam letak za ove O2+, O3+ i malo se informiro. Znaci za ovaj O2+ daju:

telefon (500 min u nacijonalnoj fiksnoj mreze) + preplata(zanci uracunata T-com ) + 4Mbita Flat interneta  za 189 Kn (Znaci nikakvih vise dodataka )

dok T com ( nez kolko oni daju min.)  158 kn Adsl + 73( 55 halo mini) preplate = 131 kn (214 Kn Halo mini)

Ovo mi se cini veoma dobro za one kojima optima nije dostupna preko njihove vlastite infrastrukture  na kojo su cijena manje cc 20 kn mislim da je 167 Kn O2 paket

I da nezaboravim prva tri mjeseca uz potpis ugovora na 24 mjeseca daju popust na racun od 50% cc 95 kn i 450 dodatnih min za 0 kn

Onih 500 minuta nije besplatno, nego se naplaćuje 0.06 kn/min , znači ako potrošiš tih 500 minuta, platiš još 30 kn na onih 189 kn i uspostava poziva je 0,07 kn, tako da to opet dođe preko 200 kn mjesećno.

Poruka je uređivana zadnji put uto 25.10.2011 19:15 (kran).
15 godina
neaktivan

Da za onog koji korist puno telefon , recimo ja koji telefon dignem slusalicu 3 do 4 puta mjesecno a ima ih jos takvih nama se isplati i opet je jeftinije od t com-a  jel i oni tamo naplacuju usostavu pozivakolko ja znama ako ne onda me ispravite .

Poruka je uređivana zadnji put uto 25.10.2011 19:30 (Digital26).
17 godina
microman kaže...
nick54312 kaže...
mind_challenge kaže...

baš malo gledam, max-adsl je 158 kuna ovo je 150, ne isplati se baš

Krivo gledaš max-adsl  flat je 180kn 4MB/s, a kod optime 150kn s tim da imaš manju naknadu(nekad je nije ni bilo). Najviše se iplati uzet kod Optime paket od 10MB/s, flat ili pak 20MB/s. Oni su dosta jeftiniji.

Tih 10mb/s si može 90% građana republike Hrvatske objesit o guzicu,a ostalih 10% su svi redom u Zagrebu i udaljeni od Centrale par metara. Na standardnoj bakrenoj parici je 4mb/s teško dobiti, a kamoli 10mb/s.

not true

udaljen sam od centrale 5km i imam 8Mbit od t-coma tj. ~750KB/s, stvar je u duljini, kvaliteti parica, same centrale itd...

http://www.appoteka.net/ - http://www.zvonimirbuzanic.com/ - http://www.doom.com.hr/
15 godina

pitanjce.

da li mogu ukinuti fiksnu liniju (znaci, da ne placam t-comu pretplatu) i uzeti optima internet i tv?

hvala

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
protjeran

not true

udaljen sam od centrale 5km i imam 8Mbit od t-coma tj. ~750KB/s, stvar je u duljini, kvaliteti parica, same centrale itd...

LoL, oko 5.5 - 6 ti je 750kb/s a 8mbit ti je 1024kbps

15 godina
neaktivan

Pozdrav!Pred Bozic mi istjece ugovor sa T-Shrotom,i sada neznam koji da ISP izabere,.

T-com-sigurno necu uzeti,zbog toga sto su preskupi.Telefon mi je na H1 telekomu,pa nezam mogu li imati Optima internet?Ako ne mogu,mozete li mi preporuciti neki ISP?

Hvala.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

amis ti je isto dobar izbor

0 0 hvala 1
14 godina
protjeran

Imam t com flat paket najsporija brzina, telefon i maxtv. Zanima me dali mi se isplati preć na Optima paket O3TvSurf, šta se tiče brzina, korisničke podrške, veze(da ne puca itd, usporava itd). Hvala!

Ako ti pomognem, stisni gumb HVALA!
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

ili nije dostupan?{#}

17 godina
Idealist kaže...

pitanjce.

da li mogu ukinuti fiksnu liniju (znaci, da ne placam t-comu pretplatu) i uzeti optima internet i tv?

hvala

Ne moš ništa ukinut zapravo ili si na T-Šrot ili na Optimi, a ne jedno i drugo ak pređeš na Optimu onda više nemaš s T-Konj nikakve veze i na Optimi češ imat samo jedan racun i to je to.{#}

http://www.reliastream.com/cast/start/niorozco/
15 godina

koliko ja znam, trebao je doci zakon da fiksna linija vise nije obavezna da bi se imao internet... zvao sam ih kasnije i potvrdili su mi to... najradije bih si uzeo samo internet i troskovi bi bilo skoro 3 puta manji...

15 godina

Al svejedno preplatu moraš plaćat. Ja sad prebacivam sve kod optime, telefon+internet će me koštati nešto manje od 200 kn mjesečno, prva 3 mjeseca plaćam pola. Pretplatu koju sad plaćam t-comu će samo prebacit na Optimu tako da i nije nešto velika ušteda

...I think I've discovered the secret of life - you just hang around until you get used to it...
15 godina

ne moras! u tome i je stvar! onda novi zakon nema smisla. ukines fiksnu liniju kod t-coma i to je to. uzmes internet i tv kod optime ...

Poruka je uređivana zadnji put sub 26.11.2011 17:29 (Idealist).
15 godina

Odakle ti to da ne moraš? Može neki link ako nađeš

Ja mislim da možeš ukinit telefon al liniju(pretplatu) za internet svejedno moraš platiti bez obzira kod kojeg operatera bio. Volio bih da san u krivu {#}

...I think I've discovered the secret of life - you just hang around until you get used to it...
17 godina
neaktivan

Maloprije sam pričao sa njihovom SZK i još uvijek sam osuđen na T-Com jer Optima mi nije u mogućnosti pružiti svoju uslugu u Novim Mikanovcima (cca 15km od Vinkovaca, prebivalište) niti u Vukovaru (boravište). Toliko o dostupnosti u cijeoj Hrvatskoj...

Basically any Mac is now an overrated/overpriced PC...
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
bradonja_85 kaže...

Ja mislim da možeš ukinit telefon al liniju(pretplatu) za internet svejedno moraš platiti bez obzira kod kojeg operatera bio. Volio bih da san u krivu {#}

http://www.bug.hr/forum/topic/povezivanje-internet/t-com-ukidanje-fiksne-linije-kao-uvjeta-adsl/119206.aspx

http://www.novisf.com/wbb3/moderne-tehnologije/mobilna-i-fiksna-telefonija/89943-adsl-bez-telefonske-pretplate/

Poruka je uređivana zadnji put sub 26.11.2011 18:24 (Idealist).
15 godina
Idealist kaže...
bradonja_85 kaže...

http://www.bug.hr/forum/topic/povezivanje-internet/t-com-ukidanje-fiksne-linije-kao-uvjeta-adsl/119206.aspx

http://www.novisf.com/wbb3/moderne-tehnologije/mobilna-i-fiksna-telefonija/89943-adsl-bez-telefonske-pretplate/

Svejedno ne uštediš puno ako ukineš fiksnu liniju, plaćaš onda neki najam parice koji iznosi 53 kn, tako da si uštedio svega 20 kn, pretplata je 73 kn

13 godina
neaktivan

Pošto mi je izašao ugovor preko t-coma, raspitao sam se za O2 gdje je 500min po min 0.06l/min+uspostava poziva 0.07l, nakon potrošenih 500min svaka min je 0.27l+0.07luspostava poziva, flet rata interneta 4mb, sve ukupno pretplata i pdv je 189kn+potrošeni tel (koji je po ovim tarifama prava sića) sve na jednom računu. Uvijet je ugovorna obveza 24mj. samo se mora pri prvom računu platiti jednokratno korištenja modema koji optima daje 109kn s tim da se prva tri mijeseca ostvaruje popust 50% na ukupni račun pa modem u konačnici ispadne besplatno.

Moja potrošnj u t-comu je oko 200min telefona(fixno) + flet internet nemoguće smanjiti ispod 300kn.

Da li sam ja u pravu jer po mom računu u najmanju ruku štedim min. mjesečno 100kn.

Ili da se sačekaju blagdani možda se još ko ubaci s kakvim akcijama?

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

evo ja sam baš jučer bio u getrou da kupim alate i kad sam izlazio zaustavili su me ljudi iz optima telekoma i rekli su da su dostupni cijeloj hr. več 3 tjedna i potpisao sam ugovor, i uzeo sam telefon, internet i televiziju, a internet če mi bit najmanje 5 mbps, i to mi je ok, inače sam kod tcoma imao 4, tako da mi to paše a i cijena, t-com-ovoma sam plačao int., 2tv-a i telefon 450-500 kn mj., a kod ovih ču plačat 260 kn i to mi je supeeer......i planirao sam se več sredinom godine da se prebacim nekom drugom oparateru, ali nisu imali dostupnost do mene i sad napokon sam to riješio...

i zanima me kako izgleda router, onaj uređaj za tv...ako imate neku sliku......molio bih da mi pošaljete.....jer me jako to zanima.....a to če mi tek dođi za najviše 4 tj. e sad kad če tođno to doć

e da rekli su da si ja to sam ugrađujem ok, ali kako če mi doć ti uređaji, jel budu oni to donjeli ili če to poštom da dođe...

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Doci ce ti postom. Ja imam OptiTV valjda vide od godinu dana. STB (set top box, za TV)mi je neki Telsey, crne boje sa velikom zelenom LED-icom (preko koje sam stavio crnu foliju jer stvarno jako svijetli, to mu je jedina mana po meni), ali znam da su neko vrijeme davali i Motorola STB-ove... mislim da ces dobiti Telsey-a. Mozda ima slika na Optiminoj stranici. Prelako je ugraditi paket, imas sve upute itd. Dobit ces i wireless router, bar sam ga ja dobio (?), moj je TP-Link, svakodnevno 2-3 uredjaja bezicno + TV zicno spojena na njega, nikad problema i odspajanja nije bilo s njim. U 9.mjesecu mi je ping skocio, brzine se smanjile, poslao sam 2 maila i nakon tjedan dana = nikad bolji ping i uvijek 5mpbs (deklarirana brzina) + odbili su mi PDV od racuna jer je problem bio s njihove strane. Uglavnom, za te novce su zakon! Sorry ako je post malo zbrkan, pisem s mobitela.
14 godina
neaktivan
N3N0 kaže...
Doci ce ti postom. Ja imam OptiTV valjda vide od godinu dana. STB (set top box, za TV)mi je neki Telsey, crne boje sa velikom zelenom LED-icom (preko koje sam stavio crnu foliju jer stvarno jako svijetli, to mu je jedina mana po meni), ali znam da su neko vrijeme davali i Motorola STB-ove... mislim da ces dobiti Telsey-a. Mozda ima slika na Optiminoj stranici. Prelako je ugraditi paket, imas sve upute itd. Dobit ces i wireless router, bar sam ga ja dobio (?), moj je TP-Link, svakodnevno 2-3 uredjaja bezicno + TV zicno spojena na njega, nikad problema i odspajanja nije bilo s njim. U 9.mjesecu mi je ping skocio, brzine se smanjile, poslao sam 2 maila i nakon tjedan dana = nikad bolji ping i uvijek 5mpbs (deklarirana brzina) + odbili su mi PDV od racuna jer je problem bio s njihove strane. Uglavnom, za te novce su zakon! Sorry ako je post malo zbrkan, pisem s mobitela.

ok hvala

e sad koji je za tv: 1 ili 2 slika

i jeli to ovaj za internet 3 slika

15 godina

Ja sam prije cca mjesec dana prešao na Optimu i dobio sam TP-linkov router http://www.meetgadget.com/gadget/24146/TP-LINK+TD-W8901G te Albisov uređaj za OptiTV. Također, znam da mi je Internet jedno vrijeme radio preko starog Siemensovog routera, bez problema, da nisam zvao T-Com u SZK možda bi još i sada radilo.

Najgora stvar kod cenzure je ***** ***** ********
Poruka je uređivana zadnji put sub 3.12.2011 11:36 (The Unforgiven).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
deus-ex resolution kaže...
N3N0 kaže...

ok hvala

e sad koji je za tv: 1 ili 2 slika

i jeli to ovaj za internet 3 slika

Ovaj prvi je moj, ali očito da daju random, kako imaju na zalihama. Router imam isti kao i post iznad.

16 godina

Da li je Optima dužna popraviti kvar na liniji ako se taj kvar nalazi između mog "kućnog priključka" i "glavnog priključka" za zgradu (ne znam kako bi to drukčije objasnio)? Oni su ustanovili da je tu kvar,ali se nitko nije udostojio doći,pa pitam zato da znam oću li ih pilati ili je to moj problem. 
Parica podržava najmanje 4mbps, a ja jedva dobijem 2!!

Koji se router u zadnje vrijeme "dijeli", jel  još uvijek onaj SagemFast 1704?

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
@ Shelby: što se tiče toga, prijavi Optimi, oni će dalje rješavati s odgovornim službama. Ja sam imao problema prošlu zimu, pucanje veze, ping lud, TV negledljiv. Ispalo je da je dio kabela na putu od centrale u kvartu do razdjelnika na početku ulice pukao, oni poslali T - Comu nalog za popravak, natjeravali se s njima mjesec dana, ali su ih natjerali da riješe.

Mene muči nešto drugo, u zadnje vrijeme je veza opet počela pucati, TV negledljiv. Nazvao SZK, prvo su mi promijenili profil kod njih, 2 dana bilo OK, opet isto, i sada su mi dali točnu DNS adresu na koju da se spajam. Što mi je malo čudno... why that... DNS je 85.114.32.7, backup je na .8.
Moj PC  
0 0 hvala 1
16 godina
neaktivan
Ima li neko povratnih info kako je sada stanje kod optime. U vinkovcima sam, kod kolodvora. Naime, sada placam 340 kn flat adsl, 4 mb brzinu i 100 min fiksni telf bez ugovora vec dve godine i kod tcoma. Linija testirana, podnosi do 24 Mb/s brzinu. Htio sam preci na biz duo paket s 10mb brzinom, ali nemaju opciju s 100 kn fiksni telf, kako imaju kod manje brzine i mimo flat interneta, nego samo flat fiksni telefon, al samo za tcom fiksnu telefoniju i sa naknadom za spajanje. Popisditis sam dobio i odmah bacio na zvanje druge. S tcomom sam bio jako zadovoljan, korisnicka super, servis super, sve rjesavaju, zovu sutra itd. Samo skupo brale. Vip - skup, ima i on zakup od tcoma, mala razlika u cijeni. Iskon isto. Optima zvuci predivno da bi bilo istina (napomena, fiksna mi ni ne treba, jer je ne koristimo, ali nekad nazovu nas....) Kazu oni, 10 mb brzina, flat adsl, 500 min jako povoljne fiksne telefonije oko 210kn plus max 30 kn fiksni. Nadalje, 20 mb brzina, ostalo isto - 280 kn i ako ne bude brzina tolka, a da je njijov problem, smanje cijenu. Ugovor moze 24 mj, ukljucenje 1 kn, modem 100 kn. Ili bez. Ugovora, ukljucenje oko 500, modem 800 (nasmijao sam se jer imam od 6 ugovora sve tcomove modeme koje su imali, zadnji siemens sx 763 je dobar, iako sada radi samo u bridge modu jer je iz amerike dosao asus dark knight (koji je btw perverzno odlican u svakom pogledu i sve mu radi i daje staticki ip preko svojeg dyndns sustava zabadave itd. Rekoh da ga moram nabavit da ljudima ponudim u hr ako ce kupit, nevjerojatno dobra stvar). Dakle, jel to stvarno tako moguce i da je optima na tcom linijama toliko dobra, dal mogu siemens koristiti (anex B je i trebao bi raditi s podacima, provjerit cu kod prijatelja), jer ako moze taj modem, onda cu lijepo platit ukljucenje 500 i biti bez obveza. Molim korisnike optime, aposebno vinkovacke i okolice, kako su zadovoljeni s telfonom i posebno internetom i brzinama. Hvala!!

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
diablo2211 kaže...
Ima li neko povratnih info kako je sada stanje kod optime. U vinkovcima sam, kod kolodvora.

Najbolje ti je nazvati telekome i operatera pitati za dostupnost, cijene i sve ostalo što te zanima.

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice