Haker s lopatom!

poruka: 38
|
čitano: 7.687
|
moderatori: XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
Haker s lopatom!

Kako prenosi Dnevnik.hr starica je tragajući za bakrom prerezala kabel što je dovelo do nemogućnosti spajanja na internet za cijelu Armeniju, istočni dio Gruzije i dio Azarbejdžana.

Više na: http://dnevnik.hr/vijesti/svijet/starica-slucajno-prerezala-kabel-cijela-armenija-ostala-bez-interneta.html

4 0 hvala 0
17 godina
Haker s lopatom!

Ništa čudno. Ljudi u potrazi za novcem čine razne gluposti. A neki i nepažnjom isto tako. Odma me sjetilo kada je neki lik blizu mog mjesta s bagerom isčupao kabal. Pola dana nije bilo interneta.

Poruka je uređivana zadnji put čet 7.4.2011 15:19 (Hummer).

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Re: Haker s lopatom!

Ja sam se smijala pola sata kad sam čula novi nick "haker s lopatom"  {#}

17 godina
neaktivan
Haker s lopatom!

Jedan jedini kabel i toliko ljudi bez interneta? {#}

Moj PC  
6 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Riker kaže...

Jedan jedini kabel i toliko ljudi bez interneta? {#}

{#} Baka rastura.

16 godina
protjeran
Haker s lopatom!

Glupo je babu u zatvor poslat. Baš je ona znala da je to kabel za internet, niti ja ga ne bih prepoznao a kamo li ona. Sumnajm da je informatički obrazovana. Vjerojatno se još i sad pita što je to onemogučila a oni bi s njom u zatvor -.-

http://dizanje-ratia.info
Moj PC  
24 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

ljudi u putrazi za novcem cine svasta pa to me i ne cudi, a jos da baka zna da je to kabel za internet.Tako je i u mom naselju jedan decko u potrazi za zeljezom bakrom itd. on i jos par njegovih frenova otisli u EP cupat kablove i udarila ga je struja i sad pociva u miru

Pain is temporaily,glory is forever!!
17 godina
neaktivan
Haker s lopatom!

to je cista glupost...

gdje je to glavni vod za mrezu dostupan za obicnu lopatu?

to je barem nekoliko metara pod zemljom... a sumnjam da je baba za komad bakra toliko kopala

potpis :D
Moj PC  
14 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Hacker-ri kaže...

to je cista glupost...

gdje je to glavni vod za mrezu dostupan za obicnu lopatu?

to je barem nekoliko metara pod zemljom... a sumnjam da je baba za komad bakra toliko kopala

{#}

15 godina
neaktivan
Haker s lopatom!

Baba ima Ciscov certifikat, optičar s lopatom, možda je otklanjala neke smetnje, možda je špijun ... nije to ništa čudno, imam prijatelja koji radi u firmi za postavljanje optičkih kablova, prošle godine u 10 mjesecu otp. kod Nove Gradiške bager zapeo za izolaciju od optike i pokido sve niti, a tu je bila i nit preko koje je išla tajna veza policije i uskoka navodno,a i veza s Beogradom i tom stranom balkana, cijela hrpa murije se skupila, firma koja je kopala dobila kaznu i morali platit saniranje cijele štete, a kolega cijelu noć grbačio, kako da policijska veza tako plitko leži u zemlji ako je uopće bila policijska.

6 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Za svako kopanje moras dobiti saglasnost da nema kablova ili gdje se kablovi nalaze. Ako su pokidali sami su krivi i normalno je da plate kaznu i saniraju stetu. Nema to veze ko je te kablove postsvio i za sa ih koristis.
:)
16 godina
neaktivan
Haker s lopatom!

Fino upitaj kolegu kako je teško precvikati optičko kablo.

Tako da ne mogu vjerovati kako je neka baba prekinula više-nitno optičko kablo. Ja sam morao velikim kliještima jedno 12-nitno prekinuti i namučio sam se, ona lopatom prekine više nitno koje 2 zemlje opskrbljava. Gimme a break...

Imamo televune, radivone, televizije, lektrika, lektrika, sva čuda, raj na zemlji brajo... Samo nemamo pisme, ni ognjišta ni smija... E!

12 0 hvala 0
17 godina
Smooth Operator kaže...

Fino upitaj kolegu kako je teško precvikati optičko kablo.

Tako da ne mogu vjerovati kako je neka baba prekinula više-nitno optičko kablo. Ja sam morao velikim kliještima jedno 12-nitno prekinuti i namučio sam se, ona lopatom prekine više nitno koje 2 zemlje opskrbljava. Gimme a break...

Složio bih se s tim...

16 godina
neaktivan
Haker s lopatom!

Baka kraljica {#}

Al prerezala ga je namjerno u namjeri da ga proda.. {#}

Android ♥ /// aka triplex
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
MegaZero kaže...

ljudi u putrazi za novcem cine svasta pa to me i ne cudi, a jos da baka zna da je to kabel za internet.

Jedino nije znala da se sad koristi optika umjesto bakra {#}

Fićo_CoD 5 kaže...

Baka kraljica {#}

Al prerezala ga je namjerno u namjeri da ga proda.. {#}

Htjela je prodati muda pod.. ovaj optičko vlakno pod bakar {#}

Kako je ona to uopće prerezala? Vidi koliko slojeva ima taj kabel.

Koliko bakar uopće vrijedi da ga se ide čupati iz kabela?

http://bfbc2.statsverse.com/stats/pc/lzgr/
15 godina
neaktivan
Haker s lopatom!

Pa ne vjerujem da je maltene cijela Armenija s pola susjednih država ostala bez interneta,vjerojatno su to novinarska uveličavanja i lagani pokvareni telefon, ali se može desit da nekoliko 10 - aka tisuća kućanstava ostane bez veze. Međunarodna linija između Hrvatske i Srbije prolazi na 24 niti, a optika je izdržljivija na povlačenje nego na poprečne udarce, ćak se ne mora u nekim situacijama kabal ni prekinit, dovoljan je jači pritisak lopatom i automacki puca unutarnja izolacija i dolazi do gušenja, možda je baba mislila da je u kablu bakar pa rokala dok ga nije sj...la, baba je zakon pa mi o njoj raspravljamo na forumu eee,{#}

2 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Haker s lopatom!

Izgleda da ste u pravu, baka je trazila bakar za preprodaju i naišla na kabel, ali optički. Malo ga je cviknula lopatom i ... ups.

http://www.timeslive.co.za/local/article1006491.ece/75-year-old-killed-Georgia-Armenia-internet

0 0 hvala 0
16 godina
Haker s lopatom!

a k ona zna što je to,

na žalost ne zna se sirota ni potpisati vjerovatno,

nećemo ni mi vječno moći pratiti tehniku i nas će vrijeme pregaziti jednog dana, kad nam više neće ni biti do toga kad dođu godine a jadna što drugo reči

inače bakar je 30kn kila

bug caruje, um klade valja
Poruka je uređivana zadnji put čet 7.4.2011 19:47 (Oldy).

0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen
APazinjan kaže...

Glupo je babu u zatvor poslat. Baš je ona znala da je to kabel za internet, niti ja ga ne bih prepoznao a kamo li ona. Sumnajm da je informatički obrazovana. Vjerojatno se još i sad pita što je to onemogučila a oni bi s njom u zatvor -.-

Ako je baba u takvoj situaciji da mora krasti bakar za preživit, u zatvoru će barem imati besplatan topli obrok. Samo da naši penzići ne čuju za ovo, da kidnje žica ne postane glavna metoda preživljavanja umjesto skupljanja boca (još kad smanje naknadu za boce...). Jedino što nas spašava je to što su nam zatvori puni.

Što se tiće samog kidanja optičkog kabela, jeste li znali da štakor bez problema progrize 48 nitni kabel.

Big wheel keep on turning, Proud Mary keep on burning, Trolling, trolling, trolling on the river.
16 godina
Haker s lopatom!

i ti ćeš biti penzić ne boj se da ćeš imat preveliku mirovinu u ovoj državi.... ako uopće i dođeš do mirovine...

bug caruje, um klade valja
Poruka je uređivana zadnji put čet 7.4.2011 19:57 (Oldy).

0 0 hvala 0
17 godina
Haker s lopatom!

opticki kabel precvikas dok si rekao keks i to bilo koje debljine,znam jer sam radio sa njima.

a sa lopatom ili arsovom ga sigurno mozes presjeci iz jednog dobrog udarca.a sa bonsekom ga prepilis kao da pilis svijecu.

tako da se ne cudim sto ga je uspjela sa lopatom,a u clanku ne pise da ga je sa lopatom presjekla.

http://www.youtube.com/watch?v=V1bFr2SWP1I
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
crozoki kaže...

opticki kabel precvikas dok si rekao keks i to bilo koje debljine,znam jer sam radio sa njima.

a sa lopatom ili arsovom ga sigurno mozes presjeci iz jednog dobrog udarca.a sa bonsekom ga prepilis kao da pilis svijecu.

tako da se ne cudim sto ga je uspjela sa lopatom,a u clanku ne pise da ga je sa lopatom presjekla.

Aha... Malo si ti njih vidio.

Ovaj je mogla presjeći samo ako su koristili neki za interno polaganje i to s malo niti. Optički kabeli su u praksi iznimno čvrsti.

16 godina
neaktivan

"cijelu Armeniju, istočni dio Gruzije i dio Azarbejdžana"

Iskreno meni ovo nikako nema logike skoro pa 3 drzave da ovise o jednom jedinom kabelu, mos si mislit

Pa da je to tako al-qaida bi vec odavno nasla onaj sta vodi do amerike

15 godina
neaktivan
Orinem kaže...

"cijelu Armeniju, istočni dio Gruzije i dio Azarbejdžana"

Iskreno meni ovo nikako nema logike skoro pa 3 drzave da ovise o jednom jedinom kabelu, mos si mislit

Pa da je to tako al-qaida bi vec odavno nasla onaj sta vodi do amerike

Tako pise na dnevnik.hr-u u prvom linku.

14 godina
protjeran
Haker s lopatom!

tako jedan lik s autom iz starih kuca(koje su drzavni susjedi zapalili) iz zidova izvlaci bakar :)

0 0 hvala 0
17 godina
Old Iggy kaže...
crozoki kaže...

Ovaj je mogla presjeći samo ako su koristili neki za interno polaganje i to s malo niti. Optički kabeli su u praksi iznimno čvrsti.

interno?mislis opticke vodove za zgrade ,prostorije itd... to se sa grickalicom presjece

vidio sam sve vrste optike koju t-com polaze u zemlju,interno u zgrade itd...

a sto se tice cvrstoce  opticki kabel je jak samo kod vlacnih sila kao sto je tu jak i  svaki drugi kabel.

ali presjeci ga nije ni najmanji problem.

sjeko samo debele bakrene kablove velicine 600 cetvorki to je 2400 bakrenih zica unutra+olovni zastitni plast debljine 0.5 cm i nakon toga celicni omotac u obliku trake koji namotan oko olova u obliku spirale i tako ide cijelom duzinom kabla.

mislim da tesko da moze gore od ovoga,a sa bonsekom za zeljezo ga presjecem za minutu-2 max

tako da optika kakva god da bila nije uopce problem,jer je kod nje cvrsto samo zastitni metalni omotac ako ga uopce i ima,a sredina gdje su niti je cista plastika i nista vise,a to se reze kao margarin

http://www.youtube.com/watch?v=V1bFr2SWP1I
Poruka je uređivana zadnji put čet 7.4.2011 22:54 (crozoki).
16 godina
neaktivan
crozoki kaže...

Prije 2 tjedna sam precvikao 2 12-nitna. Neznam da bi itko ga mogao jednim udracem lopatom presjeći, možda da je na betonu, ali u zemlji, ti ga udariš, on se još dublje ukopa.

Imamo televune, radivone, televizije, lektrika, lektrika, sva čuda, raj na zemlji brajo... Samo nemamo pisme, ni ognjišta ni smija... E!
17 godina
Haker s lopatom!

Ja to zubima rezem {#}

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Oldy kaže...

a k ona zna što je to,

na žalost ne zna se sirota ni potpisati vjerovatno,

nećemo ni mi vječno moći pratiti tehniku i nas će vrijeme pregaziti jednog dana, kad nam više neće ni biti do toga kad dođu godine a jadna što drugo reči

inače bakar je 30kn kila

pff! ljudi dođite u sisak, kod nas je 40 kn kila, ako je čisti :)))

17 godina
crozoki kaže...
Old Iggy kaže...
crozoki kaže...

interno?mislis opticke vodove za zgrade ,prostorije itd... to se sa grickalicom presjece

vidio sam sve vrste optike koju t-com polaze u zemlju,interno u zgrade itd...

a sto se tice cvrstoce  opticki kabel je jak samo kod vlacnih sila kao sto je tu jak i  svaki drugi kabel.

ali presjeci ga nije ni najmanji problem.

sjeko samo debele bakrene kablove velicine 600 cetvorki to je 2400 bakrenih zica unutra+olovni zastitni plast debljine 0.5 cm i nakon toga celicni omotac u obliku trake koji namotan oko olova u obliku spirale i tako ide cijelom duzinom kabla.

mislim da tesko da moze gore od ovoga,a sa bonsekom za zeljezo ga presjecem za minutu-2 max

tako da optika kakva god da bila nije uopce problem,jer je kod nje cvrsto samo zastitni metalni omotac ako ga uopce i ima,a sredina gdje su niti je cista plastika i nista vise,a to se reze kao margarin

Volio bih vidjeti koje to optičke kabele presječeš grickalicom. Ako hoćeš jednostavno i brzo presjeći kabel, treba ti alat koji nije baš tako lako dostupan po trgovinama.

Mi smo komplete nabavljali direktno od Snap-ona, recimo. Vanjski kabeli su daleko gori, količina zaštite je prevelika za bilo koju kombinaciju "babe i lopate". Čak i kad ga bager povuče ne puca sam kabel tako lako, prvo popušta na spojnicama. Iz prakse mi ova priča nikako ne drži vodu iz nekoliko stvari, samo je pitanje kako su "majstori" stvarno povukli taj kabel.

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice