Galaxy S4 od sada službeno

poruka: 417
|
čitano: 80.463
|
moderatori: XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
Re: Galaxy S4 od sada službeno
zuper kaže...

exynos je bio najjači soc kad su izašli s2 i s3.

i stvarno neznam kakav ti to vid imaš da vidiš razliku od pentilea i rgb ekrana. osim ak uzmeš povečalo, naravno...

Razliku nećeš previše vidjeti na slikama(osim u par detalja, ali to je podnošljivo), problem je sa oštrinom sitnog teksta(npr. naslovnica Buga u portrait modu bez zooma)

While some see them as the crazy ones, we see genius. Because the people who are crazy enough to think they can change the world, are the ones who do.---R.I.P S.J.|||Minecraft: njofra|BF3: nj0fra
14 godina
neaktivan

Ja isto ne razumijem kako vi to ne viditie, pravac okulista.

PenTile i RGB 300 PPI, nebo i zemlja.

Moj PC  
8 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
BMK kaže...

Ja isto ne razumijem kako vi to ne viditie, pravac okulista.

PenTile i RGB 300 PPI, nebo i zemlja.

I šta da mu kažem? Dotore, znate, ne vidim razliku da li na razmaku od 0.08 mm ima 2 ili 3 subpixela, kakvo mi povećalo preporučujete?

Osvrt s korisničke strane - http://echo1.blog.hr/
13 godina
neaktivan
Ne razumijem tehniku, ali brljam po njoj
Moj PC  
0 1 hvala 0
13 godina
robijan kaže...

?

Keep flashing! || Samsung Galaxy SII crew. || ↓ Stisni Hvala ako sam ti pomogao. ||
16 godina
Ja cu samo reci da cekam ekran koji ce biti bolji od Nexusa One (amoled).

Crnu uopce ne osvjetljava jer je OLED ekran, boje su fantasticno (najbolje dosad od svih smartphonea, cak i od Note 2) najbolje kalibrirane. Gustoca je idealna, pentile se ne primjecuje, a dijagonala meni najoptimalnija - 3.7"

Kad takvo nesto ponovo naprave, onda svaka cast.
R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011. R.I.P. Steve Jobs 6.10.2011. 1955. - 2011.
13 godina
neaktivan
Ne razumijem tehniku, ali brljam po njoj
16 godina
Znaci jedan model za sve, ajde napokon!

Valjda ce i operateri americki to prihvatit, jer nemaju sta i zbog cega mijenjat!
R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011. R.I.P. Steve Jobs 6.10.2011. 1955. - 2011.
13 godina
neaktivan

Kaže sammobile.com da su procurile specifikacije i9500 na antutu benchmarku.

Exynos Octa i PowerVR SGX 544MP su uključeni, a što je još zanimljivije je to da je ovo LTE uređaj, što znači da bi mogli vidjeti samo jedan mobitel za sve regije :)

EDIT: Možete sve i sami provjeriti ako uđete u Antutu benchmark pa na test - chart - list chart - sgs4 ;)

Poruka je uređivana zadnji put ned 3.3.2013 15:17 (EchoOne).

0 0 hvala 1
13 godina
Galaxy S4 od plastike?

Ako je vjerovati ruskom analitičaru koji se kune da je vidio Galaxy S IV, onda će biti izrađen od plastike.
Također su ga vidjeli na MWC-u iza zatvorenih vrata predstavnici najvećih europskih operatera.

Trebamo li vjerovati u ove glasine?
Ili vjerovati napisima koje je sammobile svojevremeno objavio da će ovaj Galaxy S biti najkvalitetniji i da neće biti samo od plastike?
Ostajem nam čekati još 10 dana dok ne bude predstavljen na Times Squareu u New Yorku.

Izvor: sammobile.com

Keep flashing! || Samsung Galaxy SII crew. || ↓ Stisni Hvala ako sam ti pomogao. ||
Moj PC  
4 0 hvala 1
12 godina
neaktivan

mogli su rađe mali t658 ufurat nego ovu sgx544,bilo bi jako loše kad bi solux bio umjesto amoleda koji je po meni najkompletniji i najbolji displey

Poruka je uređivana zadnji put pon 4.3.2013 12:05 (kizve).
Moj PC  
1 2 hvala 0
13 godina
Moj PC  
1 1 hvala 0
13 godina
neaktivan

Malo perverzarija..

S4 će navodno imati smart eye scrolling (nazovi i prevedi kako ti srce želi). Uglavnom, stvar je u tome da će mobitel sam početi scrolati tekst kada primjeti da čitaš stranicu prema dnu, odnosno da si više manje dovršio čitanje stranice...

Izvor: engadget

2 1 hvala 0
12 godina
neaktivan

jel neko možda zna jel powersgx 544 jači nego malit-658?

Moj PC  
0 1 hvala 0
14 godina
neaktivan
kizve kaže...

jel neko možda zna jel powersgx 544 jači nego malit-658?

Za Galaxy S4 vele:

The PowerVR SGX 544MP3 (MP3, meaning three cores) runs at 533 MHz. That's high—the four-core SGX 554MP4 found in the iPad 4 and the SGX 543MP3 found in the iPhone 5 are clocked at 'just' 233 MHz. This makes for higher processing power for gaming than the iPhone 5, although still less than the iPad 4, which theoretically remains 40% more powerful in terms of raw brawn.

Mislim da ce na tom tatku, i s odnosom rezolucija S4 vs iPad4, biti poprilicno 1:1 posto iPad treba pogurat vise pixela, taman toliko koliko je i jaci GPU.

A to znaci da ce biti nenormalno jak, dakle ubojica svega zivog i nezivog, pogazit ce Adreno 320 ko iz sale.

Ako je to istina, S4 ce biti kralj u svakom pogledu ali bas svakom, mostrum sto se performansi tice.

Samo jos da bude i baterija cca 2500mAh, i fenomenalno, kupujem!

Poruka je uređivana zadnji put pon 4.3.2013 21:50 (BMK).
13 godina
protjeran

Jos je k tome receno da LKP kad dođe nece mati previse điđia-miđa, nego ce se naglasak staviti na samu optimizaciju sustava. Jos kad se doda ovakav hardwer, S4 bi trebal gaziti sve po redu hi-end klasi, naravno i opcenito.

daniel
Moj PC  
0 1 hvala 1
12 godina
neaktivan

Na xda se priča da developeri ne vole Exynos uređaje, što im to znači? Neće valjda zakinuti S4 haha.

15 godina
kpavl kaže...

Na xda se priča da developeri ne vole Exynos uređaje, što im to znači? Neće valjda zakinuti S4 haha.

Ne mislim da će to biti problem na uređaju koji će se prodati u 10ak mil. primjeraka, uvjek će netko nešto izmisliti. I SGS3 ima exynos pa mi se čini da na XDA isto ima hrpu svega.

Inače, ako bude ovako kako pričaju, to mi je vrlo vjerojatno idući mobitel. Da ne bude od plastike bilo bi savršeno, ali to je možda malo previše tražiti...

While some see them as the crazy ones, we see genius. Because the people who are crazy enough to think they can change the world, are the ones who do.---R.I.P S.J.|||Minecraft: njofra|BF3: nj0fra
14 godina
neaktivan

Ne znam ja nemam problema s plastikom.

Realno, kakav god je materijal na njemu, uvijek koristim maskicu i protektor.

Tako da, aluminij, plastika, staklo, uvijek ide u kondomizaciju.

Barem je + kaj je s plastikom jako jako lagan, tako da, ne zalim se na to.

Moj PC  
4 0 hvala 1
13 godina
protjeran

Ma nece ga zakinuti, samo se moraju malo vise pomuciti. Pogledaj kakva je podrska za S3, svako malo neki novi "kuhar". 

Mamu im njihovu, naprave tak dobar 4.1.2 aokp i onda umjesto da ga usavrsavaju, oni se prebacuju na 4.2 i seru li ga seru! Danas sam cjelo popodne flesal, da bi se na kraju vratil na dobru staru Omegu. I to je tak sa svim uređajima?! Pitam frajera da stavi neki SS da vidim, a on mi kaze da nema taj uređaj?! Kak mozes raditi rom za neki uređaj ak ga nemas? Koji jazavac...

Sorry Sudy kaj ti spamam temu, ali moral sam.

daniel
Poruka je uređivana zadnji put pon 4.3.2013 22:13 (daniel.hajdinjak666).
Moj PC  
5 0 hvala 2
15 godina
BMK kaže...

Ne znam ja nemam problema s plastikom.

Realno, kakav god je materijal na njemu, uvijek koristim maskicu i protektor.

Tako da, aluminij, plastika, staklo, uvijek ide u kondomizaciju.

Barem je + kaj je s plastikom jako jako lagan, tako da, ne zalim se na to.

Meni je baš obratno, nema šanse da ga stavim u case pa mi plastičan djeluje neuvjerljivo u ruci. SGS3 mi ne djeluje bolje od npr. Prestigia PAP4500, a iPhone od stakla i čelika zbilja daje dojam više klase uređaja. Ali nema veze od čega god da bude, bitan je ekran i ono što je unuta, da gledam samo dizajn ostao bih na iPhoneu 4.

13 godina
neaktivan

wtf, tko je polupao td, a da se nije izjasnio? jbt ovaj novi sustav na forumu.. napatiš se živ dok saznaš tko su ti istomišljenici...

I kako moš lupit TD na prenesnu vijest? S čim se ne slažeš?

Ja sam također za aluminij ili neke metale.. baš mi je ujadila plastika, pogotovo jer mobitel ne nosim u nikakvim ku*tonima (da oprostite na izrazu).. Mislim da je danas tehnologija izrade toliko napredovala da bi se zamjenom plastike s aluminijem dobilo max 10 grama na masi, a vjerojatno i manje.

Nebi me smetalo previše da je mobitel težak 140g umjesto 130g recimo, ako će to značiti da će biti aluminij ili nešto slično...

3 2 hvala 3
12 godina
protjeran

Evo, ja sam ti lupio ne TD, nego ne slažem se s tvojim mišljenjem.

Treba li tvoje mišljenje obrazlagati, davati mu neku znanstvenu definiciju !?

Mislim da ne treba.

Niti si ti znanstveno obrazložio svoju "hipotezu", niti si se predstavio kao nekakav inf. genije. !?

Tko si TI ?

Najbolja hrana je afrička. Jedeš malo a imaš velik stomak !
Poruka je uređivana zadnji put uto 5.3.2013 0:49 (Budokai).

3 3 hvala 0
12 godina
neaktivan

a čuj,jake su ove powersgx grafe al ipak mali je mali ,kad je izašo mali 400 na s2 gazio je sve,i onda je došao powersgx 543mp2 i uzeo mu mjesto,ne kažem da su powersgx loše grafe nego rađe mali t658 metnut

13 godina
neaktivan
Budokai kaže...

Evo, ja sam ti lupio ne TD, nego ne slažem se s tvojim mišljenjem.

Treba li tvoje mišljenje obrazlagati, davati mu neku znanstvenu definiciju !?

Mislim da ne treba.

Niti si ti znanstveno obrazložio svoju "hipotezu", niti si se predstavio kao nekakav inf. genije. !?

Tko si TI ?

Ma kakvu hipotezu? Mislim oke, ti si nebitan ako se ne slažeš, nisam nikad ni čuo za tebe tako da me to ne dira baš. Mislio sam da je skrenuo netko od ekipe s kojom inače komuniciram pa sam se zabrinuo...

"S4 će navodno imati smart eye scrolling (nazovi i prevedi kako ti srce želi). Uglavnom, stvar je u tome da će mobitel sam početi scrolati tekst kada primjeti da čitaš stranicu prema dnu, odnosno da si više manje dovršio čitanje stranice...

Izvor: engadget"

S čime se tu imaš ne slagati? Što sam prenio vijest sa engadgeta? To nije moje mišljenje nego vijest, fakin koda sam reko jutarnji je promjenio logo.. ili šta ja znam.

Nebitno, neidem dalje u off topic..

Poruka je uređivana zadnji put uto 5.3.2013 11:42 (EchoOne).
12 godina
neaktivan

Ja se ne slažem s time što sada tu pričate off topic i prepirete se. Svako ima pravo drugome staviti TU ili TD i ne mora to obrazložiti.

Moj PC  
4 0 hvala 2
14 godina

Evo molio bih da vi zaljubljenici u mobitele jednostavno preskočite ovaj post da ne bude neugodnosti iz vrlo jasnog razloga

Nešto mi nije jasno u vezi smartphoneova nove generacije. Znači imaju po 2-3 gige rama, četverojezgrene procesore, HD kamere, ali zašto?

Stvarno zašto? Da bih mogao bez trzanja igrati najzahtjevnije igrice s besprijekornom grafikom na ekranu od pet-šest inčeva? Što će mi značit sve to kad, iskreno, neću ni primjetit neke dodatne poligone, svjetlosne efekte itd... a tek te rezolucije. Šta mi vrijedi neka 1080p i više rezolucija na ekranu od 5 inčeva? Jedino za što mi mobitel koristi jest da se javim obitelji, da vidim jel ima koga kod kuće prije nego što dođem, da provjerim mail i tu i tamo neka igrica. Ali jednostavno high-end gaming ne dolazi u obzir jednako kao plaćanje za nešto od čega jedva imam koristi masne pare, pogotovo u ovo doba.

Eto imao sam dosta više od jednog pitanja, no vjerujem da imaju smisla.

Say hello to my little friend
Moj PC  
5 4 hvala 0
13 godina
kpavl kaže...

power_user kaže...
kpavl kaže...

Ne mislim da će to biti problem na uređaju koji će se prodati u 10ak mil. primjeraka, uvjek će netko nešto izmisliti. I SGS3 ima exynos pa mi se čini da na XDA isto ima hrpu svega.

Inače, ako bude ovako kako pričaju, to mi je vrlo vjerojatno idući mobitel. Da ne bude od plastike bilo bi savršeno, ali to je možda malo previše tražiti...

Kao što sam već pisao o tome, Snapdragon je lakši za CM zbog drivera jer Samsung ne voli baš dijeliti drivere za svoj hardver.
(Sjetimo se peticije za Mali drivere.) 

Snapdragon je otvoreniji za open source code i zato ga xda zajednica više voli.
No to ne znači da je bolji {#} 

daniel.hajdinjak666 kaže...

Ma nece ga zakinuti, samo se moraju malo vise pomuciti. Pogledaj kakva je podrska za S3, svako malo neki novi "kuhar". 

Mamu im njihovu, naprave tak dobar 4.1.2 aokp i onda umjesto da ga usavrsavaju, oni se prebacuju na 4.2 i seru li ga seru! Danas sam cjelo popodne flesal, da bi se na kraju vratil na dobru staru Omegu. I to je tak sa svim uređajima?! Pitam frajera da stavi neki SS da vidim, a on mi kaze da nema taj uređaj?! Kak mozes raditi rom za neki uređaj ak ga nemas? Koji jazavac...

Sorry Sudy kaj ti spamam temu, ali moral sam.

Podrška je velika, kao i za SGS II kada je došao (još uvijek je dosta redovnih updateova ROM-ova).

A što se tiče tvog bijesa, razumijem. Ali shvati jednu stvar.
Što više ROM-ova pokriješ svojim ROM-om  -  veću lovu okrećeš.
Najbolji primjer je iGio90 (talijančić koji je prvo bio zagriženi ejplovac, bla bla bla) počeo se baviti developingom, shvatio da mu ide i u rou od 5 mjeseci iz ničega

potukao puno veće developer timove.
Lik ima znanje, ali i bahatost i pohlepu.
Umjesto samo na SGS II uređaju, njegovi ROM-ovi su portani i buildani na više od 25 uređaja.
Zašto?
Pa Android je open source i to je sva mudrost.
Sve je free, sve je na Githubu i lagano napraviš funkcionala ROM za uređaj koji nemaš.
Samo prilagođavajući drivere.

Sve u svemu, kako se sada čini, Galaxy S IV će biti žvakalo, mlin, svega vidljivoga i nevidljivoga.
Samo neka najmanje melje novčanike, to će biti još bolje (u što sve manje vjerujem), ali dobro je.

Žao mi je samo što mi ugovor ističe tek 9. srpnja i neću ga dobiti kao S II među prvima Plač 

13 godina
Krunoo7 kaže...

Jedino za što mi mobitel koristi jest da se javim obitelji, da vidim jel ima koga kod kuće prije nego što dođem, da provjerim mail i tu i tamo neka igrica. Ali jednostavno high-end gaming ne dolazi u obzir jednako kao plaćanje za nešto od čega jedva imam koristi masne pare, pogotovo u ovo doba.

Zato ne uzmeš mobitel od 5k+ kuna, nego za sve nabrojeno uzmeš neki do 1000 kuna i stvar riješena.
Odgovor na sva pitanja. 

12 godina
neaktivan

Baš sam i ja htio spomenuti iGia.

Meni ugovor izlazi u 12. mjesecu, ali se nadam da ću prije nabaviti mobitel. Planiram oko 9. mjeseca.

Moj PC  
1 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice