Anonymous napada sony

poruka: 216
|
čitano: 35.286
|
moderatori: XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
Anonymous napada sony

Premda se Sony ponaša nepravedno i bahato, ovo ipak nije opravdano. Prvo, nitko vas ne tjera da kupite ps3. Drugo, kad kupujete ps3 pristajete na uvjete korištenja koji daju pravo Sonyu da zaštiti svoju konzolu. Niste upće morali kupovati ps3 ako se ne želite pridržavati ovih prava. 

Unatoč glupome nadimku kojeg ne mogu promijeniti,ne igram CoD i sl.

2 0 hvala 0
17 godina
Re: Anonymous napada sony
Escudo kaže...

Store im je opet off (7.12 ujutro)

Svakao podrzavam hackere, koliko takvih korporacija gledaju samo svoji dzep..

Ne, gledat ce moj. U cemu je razlika izmedju Sonya, Microsofta, Adobea ili koga vec? Svak gleda svoj djep. Pa i ja gledam svoj djep. To je normalno. Sto se cudite.

16 godina
neaktivan
tnakir kaže...
Escudo kaže...

Ne, gledat ce moj. U cemu je razlika izmedju Sonya, Microsofta, Adobea ili koga vec? Svak gleda svoj djep. Pa i ja gledam svoj djep. To je normalno. Sto se cudite.

ali ti ne pruzas neku uslugu milijunima ljudi, kad te milijuni ljudi placa za nesto trebao bi gledat i da budu zadovoljni uslugom..

14 godina
protjeran
Escudo kaže...

.

ali ti ne pruzas neku uslugu milijunima ljudi, kad te milijuni ljudi placa za nesto trebao bi gledat i da budu zadovoljni uslugom..

Pa većina je i zadovoljna ps-om.

Zar bi trebali ddos-at microsoft zato jer im je proizvod hakiran tisućama puta?

Ne znam zašto ljudi ne pročitaj malo zakon o intelektualnim pravima.

$this->db->where->('I don't have a clue');
15 godina
protjeran
captain_soap_McTawish kaže...

Premda se Sony ponaša nepravedno i bahato, ovo ipak nije opravdano. Prvo, nitko vas ne tjera da kupite ps3. Drugo, kad kupujete ps3 pristajete na uvjete korištenja koji daju pravo Sonyu da zaštiti svoju konzolu. Niste upće morali kupovati ps3 ako se ne želite pridržavati ovih prava. 

Odgovorit cu svoj trojici iako citiram samo tvoj post. Kad sam kupio PS3 jedna od mogucnosti je bila i instalacija Linuxa. Danas ne mogu igrati online ako imam firmware koji je bio u konzoli kad sam je kupio. Totalno je nebitno da li cu ja taj Linux instalirati i jesam li to ikad namjeravao, ali dao sam novac za uredjaj koji to moze i sad sa takvim uredjajem dobivam ban. To bi otprilike bilo kao da kupim auto sa ugradjenim plinom i nakon godinu dana npr. BMW odbija servisirati vozilo i ukine garanciju ako ga vozim na plin. Zakoni o pravima potrosaca su veoma jasni. I Iphone jailbrake je protivan Appleovom EULA pa je ipak pravno legalan. Sony je svjesan da bespravno tuzi ali je takodjer svjesan da ima toliko novca da mu se rijetko ko moze usprotiviti. Americki sudovi bi po presedanima ovu optuzbu trebali odmah odbaciti a ne dozvoljavati izivljavanje na gradjanima i koristenje suda za zastrasivanje drugih. No sud je ovdje produzena ruka drzave kojoj puno vise znaci profit koji ubiru od izdavaca nego prava pojedinca i unatoc zakonu ne zeli raditi protiv sebe.

17 godina
neaktivan
Anonymous napada sony

Sony ima pravo pokrpati rupu i nanjeti sankcije na korisnike JBa ali nema pravo tuziiti geohota. On nije prekrsio nijedan zakon. Dok ti kupis uređaj ti imas pravo raditi s njim sto got hoces, sonyev posao je ako im se to ne sviđa da sprječe JB novim updateom ili banom s PSNa korisnike JBa i slično. 

[url=http://profile.mygamercard.net/IgorFastGun][img]http://card.mygamercard.net/gelsig/IgorFastGun.png[/img][/url]
Moj PC  
1 1 hvala 0
17 godina
Escudo kaže...
tnakir kaže...
Escudo kaže...

Sony prodaje PS3. PS3 radi ono za sto ga je Sony namjenio da radi. U cemu je problem? To je isto kao da neki proizvodjac auta onemoguci chip tuniranje svog auta. To je njegovo pravo. Njegov dizajn, djelo njegovih inzenjera. Kuzim da je tu hrpetina balavurdije, ali morate skuzit, kako kaze Bypass, sto su intelektualna prava.

14 godina
protjeran
LordShgi kaže...

Sony ima pravo pokrpati rupu i nanjeti sankcije na korisnike JBa ali nema pravo tuziiti geohota. On nije prekrsio nijedan zakon. Dok ti kupis uređaj ti imas pravo raditi s njim sto got hoces, sonyev posao je ako im se to ne sviđa da sprječe JB novim updateom ili banom s PSNa korisnike JBa i slično. 

Ma nemoj? Znači kupiš windowse i imaš pravo raditi šta hoćeš? Piratizirati ih i staviti na internet? I onda je jedino Microsoftovo pravo da izda zakrpu za to?

Kako bi svijet bio lijep da je tako. Ili ne bi.

Javno objavljivanje enkripcijskih mehanizama je povreda intelektualnog prava, jer objavom istog (kao u ovom slučaju) možeš oštetiti kompaniju.

15 godina
Commodore kaže...

Odgovorit cu svoj trojici iako citiram samo tvoj post. Kad sam kupio PS3 jedna od mogucnosti je bila i instalacija Linuxa. Danas ne mogu igrati online ako imam firmware koji je bio u konzoli kad sam je kupio. Totalno je nebitno da li cu ja taj Linux instalirati i jesam li to ikad namjeravao, ali dao sam novac za uredjaj koji to moze i sad sa takvim uredjajem dobivam ban. To bi otprilike bilo kao da kupim auto sa ugradjenim plinom i nakon godinu dana npr. BMW odbija servisirati vozilo i ukine garanciju ako ga vozim na plin. Zakoni o pravima potrosaca su veoma jasni. I Iphone jailbrake je protivan Appleovom EULA pa je ipak pravno legalan. Sony je svjesan da bespravno tuzi ali je takodjer svjesan da ima toliko novca da mu se rijetko ko moze usprotiviti. Americki sudovi bi po presedanima ovu optuzbu trebali odmah odbaciti a ne dozvoljavati izivljavanje na gradjanima i koristenje suda za zastrasivanje drugih. No sud je ovdje produzena ruka drzave kojoj puno vise znaci profit koji ubiru od izdavaca nego prava pojedinca i unatoc zakonu ne zeli raditi protiv sebe.

Kad si kupovao ps3, automatski pristaješ na određene uvjete korištenjima u koji pretpostavljam stoji da sony ima pravo "krpati" rupe na svome korisniku. PS3 primarno nije namijenjen stavljanju linuxa na njega već korištenju u skladu sa uvjetima korištenja. Sony je tu rup u sustavu uklonio nadogradnjom firmwarea. To gledano sa korisničke strane možda jest bahato i bezobrazno, no sony ima pravo na to. 

17 godina
neaktivan
Anonymous napada sony

Baš kao i Geohot, ovi su papci više štete napravili legalnim igračima nego Sonyju.

S tim da puno veće poštovanje imam prema Geohotu koji je to radio javno, ne skrivajući se iza 4chana.

Sve skupina ljudi koja nema pametnijeg posla.

Razmislite, kome ovo šteti? Sonyju koji će ionako ispraviti situaciju ili igračima koji ne mogu igrati na konzolama koje su platili i koriste ih u skladu s uvjetima?

Escudo kaže...

A ti gledaš i tuđi? Ako ne odmah ti dolazim sabotirati posao.

Ne uči me, ne govori mi, o svemu znam sve - bez pameti!
Poruka je uređivana zadnji put uto 5.4.2011 9:20 (Danny_HR).

3 2 hvala 1
15 godina
protjeran
tnakir kaže...
Escudo kaže...

Apsolutno si u pravu no neke granice postoje (anti-monopolisticki zakoni, zakoni o pravu potrosaca, zakoni o ljudskim pravima, pravo vlasnistva...) i sudovi bi trebali biti oni koji stite gradjane a ne sredstvo zastrasivanja. No napad na sud je napad na drzavu i to ne bi bilo nikome pametno.

17 godina
neaktivan
Bypass kaže...
LordShgi kaže...

Ma nemoj? Znači kupiš windowse i imaš pravo raditi šta hoćeš? Piratizirati ih i staviti na internet? I onda je jedino Microsoftovo pravo da izda zakrpu za to?

Kako bi svijet bio lijep da je tako. Ili ne bi.

Javno objavljivanje enkripcijskih mehanizama je povreda intelektualnog prava, jer objavom istog (kao u ovom slučaju) možeš oštetiti kompaniju.

Jel ih je on piratizirao??? Nije, one dopustio neogranicen pristup njegovom hardvareu(da nejdem u tehnicke detalje). Sonyev posao je bio spriječiti tu kontrolu. Kako Apple nije tuzio geohota?

[url=http://profile.mygamercard.net/IgorFastGun][img]http://card.mygamercard.net/gelsig/IgorFastGun.png[/img][/url]
14 godina
protjeran
Danny_HR kaže...

Baš kao i Geohot, ovi su papci više štete napravili legalnim igračima nego Sonyju.

S tim da puno veće poštovanje imam prema Geohotu koji je to radio javno, ne skrivajući se iza 4chana.

Sve skupina ljudi koja nema pametnijeg posla.

Razmislite, kome ovo šteti? Sonyju koji će ionako ispraviti situaciju ili igračima koji ne mogu igrati na konzolama koje su platili i koriste ih u skladu s uvjetima?

I jednima i drugima šteti. Legalnim korisnicima, i sony-u koji bi mogao izgubiti svoje korisnike. Tako da nije sony-u baš svejedno i da će rješiti stvar sa firmware-om.

17 godina
neaktivan
Bypass kaže...

I jednima i drugima šteti. Legalnim korisnicima, i sony-u koji bi mogao izgubiti svoje korisnike.

A što su tim đubretarima krivi legalni korisnici da im moraju komplicirati život?

Kolateralne žrtve jelda...

I onda vidim da im dajete podršku, prestrašni ste mi ljudi.

14 godina
protjeran
LordShgi kaže...

Jel ih je on piratizirao??? Nije, one dopustio neogranicen pristup njegovom hardvareu(da nejdem u tehnicke detalje). Sonyev posao je bio spriječiti tu kontrolu. Kako Apple nije tuzio geohota?

Sony i je spriječio to. A mehanizam za to se zove Licence of agreement.

To što su ljudi lijeni to čitati, to je njihov problem.

Apple sad nije bitan.

14 godina
protjeran
Danny_HR kaže...

A što su tim đubretarima krivi legalni korisnici da im moraju komplicirati život?

Kolateralne žrtve jelda...

I onda vidim da im dajete podršku, prestrašni ste mi ljudi.

Pročitaj što pišem {#} . Ko im daje podršku?

17 godina
neaktivan
Bypass kaže...

Pročitaj što pišem {#} . Ko im daje podršku?

Nije se nužno odnosilo na tebe. Prozvani će se pronaći u tome.

15 godina
Anonymous napada sony

Usto netko bi ovima sa anonymousa trebao pokazati gdje im je mjesto. Oni se smatraju nekakvim svjetskim policajcima koji mogu raditi što žele po svome nahođenju. Jedino što znaju je izvesti DDOS napad i tako se hvaliti kao da čine nešto dobro jer uništavaju velike zle korporacije. Malo su oštetili Sony i odmah se uzdižu u nebesa. 

Ako žele štiti interese korisnika onda neka počnu čitati licence i uvjete korištenja pa neka ih osporavaju pravno.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Usto netko bi ovima sa anonymousa trebao pokazati gdje im je mjesto.

Ma to ti je hrabra skupina ljudi, boraca za pravdu i kršnih momaka koji se samo trude postići boljitak čovječanstva.

17 godina
neaktivan
Anonymous napada sony

Ovo znaci da ova tuzna skupina moze DDoS-irati svaku tvrtku koja podigne optuznicu protiv njih?

PORTOVA ima 65536 komada - Aner Begovic..haker iz Bosne

0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
Danny_HR kaže...

Usko gledas. Cuj, i seljaci su svojim prosvjedima puno vise stete napravili ljudima koji su trebali proci blokiranim cestama nego drzavi protiv koje se bune pa opet podrzavam njihove prosvjede i blokade. Ni jedan rat i revolucija nije donijela nista dobro za svoga trajanja i uvijek je bilo najvise nevinih zrtava, ali bitan je cilj koji se nikako drugacije nije mogao postici.

Sony ima apsolutno pravo ukinuti podrsku za uredjaje koji soft ili hard izlaze iz njihovih specifikacija. Mogu banirati igrace, onemoguciti im igranje na milijun nacina ali nemaju pravo tuziti nekoga sto sa svojim (kupljenim) uredjajem radi sto zeli. Ako kupim BMW-a i odlucim u njemu drzati kokosi ja kao vlasnik tog auta na to imam pravo. BMW mi moze i hoce nepriznati garanciju na unistene navlake ali mi to ne moze zabraniti niti me moze tuziti jer drugima govorim sta sam napravio i savjetujem ih da naprave isto.

vidi pod iphone jailbreak - posto americki sudovi rade po presedanima optuzivanje geohota trebalo je biti odbaceno. ovako ce se to vuci po sudovima a ljudi ce biti u strahu napraviti ono na sto imaju pravo. jasno je meni da se to radi u svrhu ostvarivanja mogucnosti koje ne ce bit legalne.

17 godina
neaktivan
Commodore kaže...

Usko gledas. Cuj, i seljaci su svojim prosvjedima puno vise stete napravili ljudima koji su trebali proci blokiranim cestama nego drzavi protiv koje se bune pa opet podrzavam njihove prosvjede i blokade.

Zato ih i ne podržavam.

Prosvjedovanje za svoju guzicu na štetu tuđe ne podržavam.

17 godina
neaktivan

kad čujem riječi intelektualno vlasništvo zaboli me mozak, postavimo žice oko naših intelektualnih konstrukata i svima će nam biti bolje, najdebilniji invent kapitalizma, trgovanje idejama, što ćemo sljedeće prostituirat, tijela u kojima nastaju intelektualna predrkavanja, ah to već ima ali je ilegalno

Anything you say can and will be used against you
16 godina
neaktivan
Anonymous napada sony

LOL. Šta im je Sony tu kriv? Ljudi brane svoj proizvod.. svašta.. te budale treba dobro namlatit. Nadobudni klinci koji misle da će privuć pozornost nekakvim "ratom" {#}

Android ♥ /// aka triplex
Poruka je uređivana zadnji put uto 5.4.2011 9:56 (Fićo_CoD 5).
Moj PC  
0 1 hvala 0
15 godina
protjeran
Danny_HR kaže...
Commodore kaže...

Usko gledas. Cuj, i seljaci su svojim prosvjedima puno vise stete napravili ljudima koji su trebali proci blokiranim cestama nego drzavi protiv koje se bune pa opet podrzavam njihove prosvjede i blokade.

Zato ih i ne podržavam.

Prosvjedovanje za svoju guzicu na štetu tuđe ne podržavam.

A podrzavas li ove prosvjede po ZG?

14 godina
neaktivan
Commodore kaže...

Iako ne podrzavam sony, usporedba ti je losa.

Kad kupis BMW sa plinom, ti imas garanciju i pravo na servis, jer je on namjenjen i tako proizveden da se vozi na plin...

S druge strane, PS3 je namjenjen za igranje (i gledanje bluraya) a ne za instalaciju linuxa, i nigdje se ne spominje da ce ti sony pruzat podrsku ukoliko instaliras linux.

vise bi valjala sljedeca usporedba: kupis BMW na benzin, i u svojoj kucnoj radionici napravis da ide na plin, hoces li izgubiti garanciju?

Postoje samo 10 vrste ljudi - oni koji razumiju binarni sustav i oni koji ne razumiju binarni sustav.
Poruka je uređivana zadnji put uto 5.4.2011 9:58 (CRT).
17 godina
neaktivan
Commodore kaže...

Apsolutno, jer oni nikome ne "zagorčavaju" svakodnevni život.

Nisam ih podržavao onda kad su bili obilježeni agresivnošću glupe skupine ljudi koji je žele isto kao "Anonymusi", napraviti sranje bez nekog višeg cilja.

Poruka je uređivana zadnji put uto 5.4.2011 9:59 (Danny_HR).
15 godina
protjeran
Commodore kaže...

Kad si kupovao ps3, automatski pristaješ na određene uvjete korištenjima u koji pretpostavljam stoji da sony ima pravo "krpati" rupe na svome korisniku. PS3 primarno nije namijenjen stavljanju linuxa na njega već korištenju u skladu sa uvjetima korištenja. Sony je tu rup u sustavu uklonio nadogradnjom firmwarea. To gledano sa korisničke strane možda jest bahato i bezobrazno, no sony ima pravo na to. 

PS3 je prodavan kao uredjaj koji podrzava instalaciju Linuxa. Nema tu primarno. Razmisli o ovome sto pises. To je jedna od mogucnosti koja je reklamirana. Isto ko da sutra ukinu mogucnost gledanja blue ray diskova. Pa primarno nije ni namjenjen gledanju filmova? A sta ako sam ga ja bas kupio za gledanje filmova? Ako mi je igranje sporedna stvar?

Sto ne tuze americku vojsku koja ga je modificirala puno prije geohota? Ti veliki mozes, ti mali ne mozes. Podrzavam ljude koji se bune protiv takvih stavova.

17 godina
neaktivan
Commodore kaže...

Sto ne tuze americku vojsku koja ga je modificirala puno prije geohota? Ti veliki mozes, ti mali ne mozes. Podrzavam ljude koji se bune protiv takvih stavova.

Nije ga modificirala. Koristila ga je na posljednjem firmwareu koji omogućava korištenje linuxa. To može napraviti svatko, samo u tom slučaju gubi mogućnost igranja on line.

Dakle imaš izbor, prihvatiti nove uvjete i prestati koristiti Linux ili ih ne prihvatiti i prestati koristiti PSN. Najnormalnija stvar na svijetu. Promjena uvjeta ne dozvoljava da drugim igračima stvaraš probleme.

15 godina
protjeran
Danny_HR kaže...
Commodore kaže...

Apsolutno, jer oni nikome ne "zagorčavaju" svakodnevni život.

Nisam ih podržavao onda kad su bili obilježeni agresivnošću glupe skupine ljudi koji je žele isto kao "Anonymusi", napraviti sranje bez nekog višeg cilja.

Opet usko gledanje. Posto se bavim i turizmom (a na tom turizmu ovaj jad od drzave zivotari) imao sam jako puno poziva zabrinutih turista vezanih uz demonstracije. Moji dugogodisnji gosti zovu i pitaju da li je sigurno. Vjerujem da ce ih odredjeni broj i odustati jer je trenutno trend da prosvjedi prerastaju u sranja. Koliko god mi mislili da zivimo u drzavi u kojoj je takvo sta nemoguce stranci nas ne percipiraju tako. Pa tu je prije par godina bio rat, genocid, konc logori.... Uz malo propagande koju serviraju druge turisticke zemlje i nastojanje ovih neturistickih da smanje iznos novca iz svojih drzava, steta je ogromna. To hocu li ja ovu godinu biti kraci za 20k Eur i te kako utjece na moj svakodnevni zivot. To da li ce drzava popusiti na turizmu i hoce li se kompletno krpanje rupa svesti iskljucivo na zaduzivanje jos vise utjece na svakodnevni zivot svih nas. Ja sam toga svega svjesan no ipak podrzavam prosvjede jer mi je se njihov cilj cini bitniji i dalekosezno korisniji od trenutnog stanja moje guzice.

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice