Tekst problem

poruka: 4
|
čitano: 1.934
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
Tekst problem

nemma pojma di ovo spada (temu) ali zanima me jel netko zna kako u wordu mogu namjestit da pisem text neki a kad ga printam da bude sirine 15cm a visine 2,3cm?? ako tko kuzi moje pitanje :-/

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Re: Tekst problem
Miki_16 kaže...

nemma pojma di ovo spada (temu) ali zanima me jel netko zna kako u wordu mogu namjestit da pisem text neki a kad ga printam da bude sirine 15cm a visine 2,3cm?? ako tko kuzi moje pitanje :-/

Nisi baš najjasniji. Koji word, koji je cilj ili barem neki screenshot dao

-  ImašRuler (ravnalo) i Margine (granice) u Wordu. Probaj preko njih. Postavi ih na željenu veličinu. Isprintaj na A4 i izreži ako trebaš?

-  kreiraj textbox određene veličine i piši u njega. Sakrij rubove textbox-a da se ne vide

-  Pogledaj postavke u Print opcijama i potraži Scale to paper size (prilagodi veličini papira) pa tu probaj kemijati malo da vidiš koje sve opcije imaš

-  također ako ne nađeš nikakvu opciju probaj preko naljepnice. Kreiraj novu naljepnicu i postavi dimenzije kao i veličinu teksta u njoj

- Izrada adresnih naljepnica u Wordu 2003
      - Kako izraditi adresne naljepnice u Wordu 2007
      - Kako kreirati novu naljepnicu u Wordu 2007

Sve ove opcije na neki način mogu ti pomoći ali s obzirom da ne znam situaciju i cilj ne mogu ti dati info na što konkretno mislim.

Web tutoriali za početnike, Visual Basic, Autocad, Windows, Excel, Word, FrontPage, PowerPoint, Home Network
13 godina
Tekst problem

aj preko privat ako mozes?? jer ja nevidim da ti tak mogu pisati a tu nezelim detalje iznositi :D

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Re: Tekst problem
Miki_16 kaže...

aj preko privat ako mozes??

Za ovakve probleme upravo i služi javni forum, sorry ali nemam vremena za PP.

Ako ti nije jasno i dovoljno ovo što sam gore dao ne znam kako bi ti ja dalje mogao pomoći.

npr: slabo si dao detalja tvog problema, barem skiciraj (nacrtaj) nešto u nekom programu pa izrazi želju i slično.

Na ovom linku imaš screenshot koji prikazuje/opisuje kako možeš postaviti postavke na TextBox i manipulirati s njime.

npr: Ako ti treba nekakav tekst koji trebaš u nekom dimenzionalnom rasponu postaviti ga na papir i isprintati tada je on najprikladniji. Imaši mogućnost skaliranja veličine teksta (AutoShape to fit text) tj da ti se tekst stisne u taj okvir. Unutrašnje margine postavi prema želji da odmakneš tekst od ruba. Boju okvira TextBoxa postavi bijelu da se ne vidi, Postavi Wrap na Layout tabu kako želiš tako da ga možeš pomicati glatko po stranici. Pogledaj Advance opcije na istom tabu i uoči pozicioniranje textboxa itd itd ...

be creative :)

Web tutoriali za početnike, Visual Basic, Autocad, Windows, Excel, Word, FrontPage, PowerPoint, Home Network
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice