Win 7 se ne diže bez drugog HDD...

poruka: 8
|
čitano: 2.949
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan

Pozz ekipa,

sljedeći problem: U kompu su 2 Hdd-a. Na prvom su Win 7 i programi, a na drugom filmovi i ostale datoteke koje nisu sistemske. E sad, taj drugi disk uklonjen je iz kučišta i služio bi kao eksterni disk. Problem je što se Windows 7 ne želi bootati bez tog diska. Javlja se poruka tipa "reboot and select proper boot device or insert boot media in selected boot device". U biosu je namješten 100% kao first boot device ovaj prvi HDD na kojem je Win 7, ali poruka i dalje ista. Čim se vrati drugi HDD (na kojem su samo filmovi i ostale nevažne stvari) na staro mjesto, Win 7 se diže normalno. Nije mi jasno zašto mu je potreban taj drugi HDD kako bi bootao Windows. Mišljenja molim!

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Boot files su pri instalaciji ostali na drugom disku. Neznam mozes li repair napravit ili nes, ja sam reinstalirao sistem al bez tog diska.

1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Re: Win 7 se ne diže bez drugog HDD...
Spakos kaže...

Mišljenja molim!

Kad izvadiš taj drugi HDD pokušaj repair windowsa, ubaci dvd bootaj pa repair.

17 godina
neaktivan
Spakos kaže...

Pozz ekipa,

sljedeći problem: U kompu su 2 Hdd-a. Na prvom su Win 7 i programi, a na drugom filmovi i ostale datoteke koje nisu sistemske. E sad, taj drugi disk uklonjen je iz kučišta i služio bi kao eksterni disk. Problem je što se Windows 7 ne želi bootati bez tog diska. Javlja se poruka tipa "reboot and select proper boot device or insert boot media in selected boot device". U biosu je namješten 100% kao first boot device ovaj prvi HDD na kojem je Win 7, ali poruka i dalje ista. Čim se vrati drugi HDD (na kojem su samo filmovi i ostale nevažne stvari) na staro mjesto, Win 7 se diže normalno. Nije mi jasno zašto mu je potreban taj drugi HDD kako bi bootao Windows. Mišljenja molim!

Izgleda da si prilikom instalacije ovog Windowsa nesto zabrljao ili je sam Windows boot datoteke na taj disk.

Resenje je:

1.Ukljuci taj disk opet

2. Skini EasyBCD i kazi programu da zelis da ti instalacija bude na onaj prvi

3. Mozes i sa izvadenim diskom upotrebiti instalacijski DVD i upotrebiti Start-Up repair

★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★
16 godina
neaktivan

Može se popraviti (na teži i duži način) pomoću instalacijskog dvd-a Sedmice ,ili na lakši način ,uz pomoć EasyBCD-a.

Ovdje je zadnja verzija ,da se ne moraš registrirati.

U EasyBCD-u ,pod BCD Deployment

Prati brojeve! Prati brojeve!
1. Izaberi C particiju

2. Instaliraj BCD na nju

3. Zapiši Master Boot Record na nju

To je sve. Za svaki slučaj ,prije restarta ,otvori Disk Management (u Run upiši Diskmgmt.msc) i provjeri sada piše li ti na C particiji ''System'' i ''Boot''.

Ako da ,sve je u redu ,i sada isprobaj i restartaj PC.

If it ain't broken, you're not working hard enough ...
Poruka je uređivana zadnji put sri 2.5.2012 1:30 (kizo2703).
15 godina
neaktivan

Odrađeno sve u EasyBCD-u, ovako kako ste opisali i nakon restarta tražio je windows 7 instalacijski disk. Nakon toga je trebalo samo odabrati repair i to je bilo to. Zanimljivo je da na tom drugom disku nije bilo nikakvih hidden fajlova koji bi upućivali na nekakve boot fajlove ili sl. Uglavnom sad je sve OK.

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Boot nema skrivene fajlove nego je to jedna cijela skrivena particija.
Ako sam ti pomogao, stisni HVALA! =)
13 godina
protjeran

znam da nije ovo prava tema ali moj problem je slican. imam samsung sp2001h 20 gb i win xp sp2 na njemu. prikopčao sam ga u računalo i upalio .savrseno radi sve dok ne dodje do dizanja xp-a. kada završi sa dizanjem crni ekran se pojavi 2 min i pojavi se blue screen ali nakratko da ne stignem sve pročitati i restartuje se. sve je tacno konektovano bios netaknut . malo sam istrazivao po biosu kliknem standard cmos features . odaberem hard disk koji je naveden u biosu. i pise velicina sve ali ne razumijem sector 63. ako su to losi sektori kako se mogu ukloniti. svaka je pomoć dobrodošla {#}

eveladzic
Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice