Western Digital vs seagate

poruka: 29
|
čitano: 5.567
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan

šta mislite koji su bolji hdd

Western digital ili seagate.

life is short

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Šta mislite koji je bolji FERARI ili FIĆO?

Pa naravno da je bolji WD.

No večina uzima Seagate zbog pristupačnijih cijena.

MICROMAN
Moj PC  
0 1 hvala 0
17 godina

Mislim da ce u ovom slucaju misljenja biti podijeljenja, i jedan i drugi su dobri, i odgovori ce ovisiti o osobnom iskustvu.

Osobno se ne bih previse dvoumio oko ta dva imena, mislim da seagate ima nesto vise cijene, mada nisam siguran.

No matter how fantastic your latest and greatest PC is, you will be able to buy it for half the price in 12 months

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Seagate više cijene?(LOL:).

Daj mi nađi Hard od 300Gb sa cijenom od 2.499kn koju ima WD-ov VelociRaptor.

MICROMAN
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Dosada sam imao 2 Seagate-a i 2 WD- a. Jedan WD mi je otkazao u roku od tjedan dana (zamijenio u garancijskom roku), dok drugi nakon već 9 godina rada počinje polako otkazivati. Sa seagateom nikakvih problema, jedino su malo bučniji. Ovaj seagate koji ima 10 godina radi kao nov.

Preporučujem Seagate - puno su bolji

Windows XP is a 32-bit shell for a 16-bit extension to an 8-bit operating system designed for a 4-bit microprocessor by a 2-bit company that can't stand one bit of competition Možeš ti iščupati čovjeka s balkana, ali balkan nikako iz čovjeka.
Poruka je uređivana zadnji put sub 4.4.2009 18:05 (Paolo2612).

1 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Western Digital vs seagate
microman kaže...

Haha - stvarno sam se morao nasmijati! Pa šta lažeš čovjeku? Razlika uopće nije tolika! Radi se o nijansama. Do prije par godina je WD bio pojam jada i nekvalitete, ali su se neke stvari (OČITO) promijenile! Sada Seagate ima malih problema sa svojim diskovima, ali prije je slovio kao robustan i izdržljiv, ali i ne pretjerano brz.

He, možda nisam treba reći da lažeš... Sry
Asus M3A79 Deluxe, AMD Phenom II 940 @ 3,8 GHz, 4GB RAM Corsair Dominator, ATI Radeon 4870 X2, 2x WD Raptor RAID 0 + 1TB WD, Tagan 800W
17 godina
microman kaže...

Ajde prosvijetli nas pa nam objasni zasto je razlika u kvaliteti tako velika kao "ferrari i fico"?
No matter how fantastic your latest and greatest PC is, you will be able to buy it for half the price in 12 months
17 godina

imate test u bug-u wd black pokazao je najbolje performanse a uz njega je seagate 500gb 7200.12, tako da imate vodilju... tako da izmedu wd black i seagatea nema razlike (upitna serija seagatea je ona 7200.11)

AMD Athlon X2 7750+ @3.0GHZ / ASUS M3N78-EM / Kingmax 4GB RAM 800 MHZ / Zotac GF8800 GT AMP 512 MB / Seagate-Maxtor 320 GB / HDD Samsung F1 500 GB / Fortron Blue Storm II 500W
Poruka je uređivana zadnji put sub 4.4.2009 18:10 (igy).
16 godina
neaktivan
croart kaže...
microman kaže...

Ajde prosvijetli nas pa nam objasni zasto je razlika u kvaliteti tako velika kao "ferrari i fico"?
 Zato što su u preformansama nedostižni.Čak su neki WD-ovi brži od nekih SSD-ova.
Baš kao FERARI I FIĆO.
MICROMAN
17 godina
microman kaže...
 Zato što su u preformansama nedostižni.Čak su neki WD-ovi brži od nekih SSD-ova.
Baš kao FERARI I FIĆO.
 to bas i nije posve tocno.. danasnji ssd-ovi koji se mogu kupiti kod nas nisu po performansama uvjerljivi kao one puno skuplje serije zbog cipova koje imaju.... wd black je bolji samo od serije seagate 7200.11
AMD Athlon X2 7750+ @3.0GHZ / ASUS M3N78-EM / Kingmax 4GB RAM 800 MHZ / Zotac GF8800 GT AMP 512 MB / Seagate-Maxtor 320 GB / HDD Samsung F1 500 GB / Fortron Blue Storm II 500W
17 godina
neaktivan
WD blac je bio vrzi u pcmark vantagu dok je 7200.12 bio brzi u hdtach-u.

uglavnom oba dva su brza s tim da je wd black 1tb pobijedio a ne 500gb.
intel q6600@4.0GHz,500gb hard (7200.12, jedna ploca 500gb),4gb ram@1100 cl5, corsair520w hx(modularno), 4870 1GB oc840/950(3800)
16 godina
neaktivan

Autor je pitao koji je bolji WD ili Seagate.

Ja sam uzeo u obzir najbolji WD-ov disk i najbolji Seagatov(KOJI SE MOŽE KUPIT U HRVATSKOJ).

A WD 300GB VelociRaptor(10000 rpm) je trnutno najbolji,najači i najskuplji HD koji se može kod nas kupit.

MICROMAN
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
i najglasniji!
intel q6600@4.0GHz,500gb hard (7200.12, jedna ploca 500gb),4gb ram@1100 cl5, corsair520w hx(modularno), 4870 1GB oc840/950(3800)
17 godina
neaktivan

Ja bih se trenutno odlučio za WD. Seagate je počeo nešto fušariti u posljednje vrijeme, a zna se da naši trgovci takvu robu odmah na tone uvoze jer je jeftinija, a pod ispravno prodaju. Poslije kada kupiš idi se žali proizvođaču, mi sa time nemamo ništa i sl. fore.

Abit AB9 Pro|Chipset P965|Intel Core 2 Duo, E6700, 2733 MHz|Kingmax 4x1024MB|NVIDIA GeForce 8800 GTS, 320 MB|WD Raptor 150 GB + Seagate 400GB + Maxtor 300GB + Maxtor 120GB + Seagate 300GB|Coolermaster Cosmos 1000|Chieftec 550W|Samsung SyncMaster 20"|
Poruka je uređivana zadnji put sub 4.4.2009 18:25 (Jura iz druge galaksije).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Brzina: WD Velociraptor (vrijeme pristupa 4,2 milisec.) - nema konkurencije

Cijena: Seagat-ovi su nesto jeftiniji (zamjerke jedino na nesto vecu buku)

Kvaliteta: Seagate se manje kvari (provedena anketa na ovom forumu)

Kapacitet: WD 2TB (najavljen 3TB)

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
benko kaže...
i najglasniji!
 Uz moju grafu ima da se skrije.Namigiva
MICROMAN
17 godina

ja cu uskoro svoj seagate-maxtor mijenjati ali cu vidjeti hocu li uzeti WD black 500gb ili seagate 500gb 7200.12.... mislim da cu seagate lakse nabaviti u osijeku

Poruka je uređivana zadnji put sub 4.4.2009 18:32 (igy).
17 godina
microman kaže...

Autor je pitao koji je bolji WD ili Seagate.

Ja sam uzeo u obzir najbolji WD-ov disk i najbolji Seagatov(KOJI SE MOŽE KUPIT U HRVATSKOJ).

A WD 300GB VelociRaptor(10000 rpm) je trnutno najbolji,najači i najskuplji HD koji se može kod nas kupit.

Uzimas u obzir  jedan highend najskuplji proizvod koji u praksi nije objektivni pokazatelj ukupnog stanja, mislim da bi na njegovo pitanje bilo bolje uzeti nekakvo opcenito misljenje, recimo na proizvodima u zadnjih 6mj. do godinu dana.

Ipak, 350 eura za 300 GB se malo tko ovdje odlucuje.
16 godina
neaktivan

Pa nađi mi High End od Seagatea.Za sistemske diskove raptori su vrhunski i za to se uzima HighEnd.Ako pak uzimaš disk koji je isključivo za pohranjivanje podataka onda je svejedno dal je to Seagate,Samsung,WD ili neki drugi.Jer ti je bitan kapacitet,a ne preformanse.

MICROMAN
Poruka je uređivana zadnji put sub 4.4.2009 19:30 (microman).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

WD je bolji i ne uzimaju ljudi Seagate jer je jeftiniji , jer se u ovom broju BUG-a vidi da je WD čak i jeftiniji,a i bolji.

Poruka je uređivana zadnji put pon 6.4.2009 21:17 (rossoneros).
17 godina
microman kaže...

Pa nađi mi High End od Seagatea.Za sistemske diskove raptori su vrhunski i za to se uzima HighEnd.Ako pak uzimaš disk koji je isključivo za pohranjivanje podataka onda je svejedno dal je to Seagate,Samsung,WD ili neki drugi.Jer ti je bitan kapacitet,a ne preformanse.

Ne bih rekao da je svejedno. Reci mi da ti nisi razmisljao koji ces hard disk uzeti pri kupnji svojeg racunala (ili poslije) i da ti je bilo bas svejedno koja je firma i kvaliteta, isto tako ne vjerujem da ikome na ovom forumu nisu bitne performanse racunala unatoc tome sto nemaju raptore.

Isto tako vjerujem da ga ti nemas, ali da su ti performanse racunala itekako vazne kao i svima ovdje pa ces ipak obratiti paznju i na najmanje promjene u performansama diskova koji su u nekakvom srednjem cijenovnom rangu.

Vjerujem da je zelio kupiti najbrzi disk na trzistu vjerojatno bi to naveo u svom pitanju.
Zato sam rekao da je mozda bolje dati misljenje uzimajuci u obzir nekako siri krug uredaja doticne firme, osobnog sam misljenja da je to bolji pokazatelj kvalitete nego usporedba posljednjih highend uredaja.

Ali eto... bez ljutnje to je samo moje misljenje koje sam u biti iznesao u svojem prvom odgovoru, pa vise necu nastavljati blebetati nepotrebno u nedogled.
17 godina
microman kaže...

Ne bih rekao da je svejedno. Reci mi da ti nisi razmisljao koji ces hard disk uzeti pri kupnji svojeg racunala (ili poslije) i da ti je bilo bas svejedno koja je firma i kvaliteta, isto tako ne vjerujem da ikome na ovom forumu nisu bitne performanse racunala unatoc tome sto nemaju raptore.

Isto tako vjerujem da  ti nemas posljednji model harda, ali da su ti performanse racunala itekako vazne kao i svima ovdje pa ces ipak obratiti paznju i na najmanje promjene u performansama diskova koji su u nekakvom srednjem cijenovnom rangu.

Vjerujem da je zelio kupiti najbrzi disk na trzistu vjerojatno bi to naveo u svom pitanju.
Zato sam rekao da je mozda bolje dati misljenje uzimajuci u obzir nekako siri krug HD uredaja doticnih firmi, osobnog sam misljenja da je to bolji pokazatelj kvalitete nego usporedba posljednjih highend uredaja.

Ali eto... bez ljutnje to je samo moje misljenje koje sam u biti iznesao u svojem prvom odgovoru, pa vise necu nastavljati blebetati nepotrebno u nedogled.

Khm... pardon, sad vidim da imam dvije iste poruke.
Poruka je uređivana zadnji put ned 5.4.2009 8:28 (croart).
17 godina

Kad su u pitanju diskovi WD je moj favorit. Nakon testa u BUG-u odlučio sam se za kupnju WDC Blue 500 GB. Kolega ga ima i kaže da je disk odličan omjer uloženog i dobivenog. Prije sam vjerovao Seagateu ali nakon onog fijaska s firmwareom više nisam siguran u njih.

Dakle, moja preporuka je definitivno WD.

CPU: AMD Athlon x2 4000+ (2428 MHz) MBO: ASRock ALiveNF6G-GLAN RAM: 2x2GB Buffalo DDR2 (810 MHz) GPU: Point of View nVidia GeForce 9500GT 512 MB DDR2 HDD: WDC HDD 120GB ODU: LG DVD+R/RW LCD: Asus VW193D-B 19"...
Poruka je uređivana zadnji put sub 4.4.2009 22:53 (cro_blue).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
croart kaže...
microman kaže...

Isto tako vjerujem da ga ti nemas, ali da su ti performanse racunala itekako vazne kao i svima ovdje pa ces ipak obratiti paznju i na najmanje promjene u performansama diskova koji su u nekakvom srednjem cijenovnom rangu.

Zato sam rekao da je mozda bolje dati misljenje uzimajuci u obzir nekako siri krug uredaja doticne firme, osobnog sam misljenja da je to bolji pokazatelj kvalitete nego usporedba posljednjih highend uredaja.

Razmišljam samo kojeg ču kupiti kad uzimam sistemski disk kod kojeg je potrebna pouzdanost i preformanse,a kad su u pitanju diskovi za čuvanje podataka tada mi je bitno da je što veča količina sa što manjom cijenom.
Dakle za sistemski obavezno WD,a za čuvanje Samsung ili Seagate.A što se samih preformansi kojih disk donosi tiče meni to i nije toliko važno pošto nisam programer i nemam potrebu za što bržim pristupkom podataka koji su na disku za čuvanje.Dok za sistemski obavezno gledam da ima čim manje vrijeme pristupa podacima.Zbog samog dizanja i rada OS-a.
MICROMAN
Poruka je uređivana zadnji put ned 5.4.2009 16:56 (microman).
16 godina
neaktivan

Ja imam WD od 120GB star 4,5 god i još uvijek radi normalno.

0 0 hvala 0
17 godina

Ja imam WD od 320GB i radi odlično

fuck yeah || ako nema riješenja nema ni problema II Win or lose, on the booze. II i nogom u guzicu je korak naprijed II when i'll be rich, you'll be my bitch II Bolje biti mrtav pijan nego mrtav hladan!!
Poruka je uređivana zadnji put ned 5.4.2009 17:06 (fifiX).

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

WD

I7 940 @4.1 , ASUS RAMPAGE II EXTREME , Dominator 12 gb DDR3 1600mhz , EVGA GTX295 & ASUS GTX 295 , HX1000W , Coolermaster 932 HAF + monitor u boji .
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
benko kaže...
i najglasniji!
 tako je.. bio sam u sobi sa sve ukupno 10 kom.. glasniji su od svih hladenja i sveg ostalog..

ali sta ces.. za 10.000rpm svaka je buka podnosljiva..
Battlefield 2 Master Sergeant
16 godina
neaktivan
Escudo kaže...
benko kaže...
i najglasniji!
 tako je.. bio sam u sobi sa sve ukupno 10 kom.. glasniji su od svih hladenja i sveg ostalog..

ali sta ces.. za 10.000rpm svaka je buka podnosljiva..
 Očeš reč i od grafiče.Daj nemoj pretijerivati i bacati strah uokolo bezveze.Ja imam WD 150Gb VelociRaptor koji se okreče na 10000 rpm pa znam što govorim.
Jeste da se čuje jače od ostalih(IPAK SE TAJ JAČE VRTI) ali ako imaš dobar kavez u kućištu koji ima gumene anti vibracijske podloške i to se da dijelomično ukloniti.
A kad igraš onda takionako ne čuješ ništa osim igre(I PONEKAD GRAFE).
MICROMAN
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice