šta mislite koji su bolji hdd
Western digital ili seagate.
šta mislite koji su bolji hdd
Western digital ili seagate.
Šta mislite koji je bolji FERARI ili FIĆO?
Pa naravno da je bolji WD.
No večina uzima Seagate zbog pristupačnijih cijena.
Mislim da ce u ovom slucaju misljenja biti podijeljenja, i jedan i drugi su dobri, i odgovori ce ovisiti o osobnom iskustvu.
Osobno se ne bih previse dvoumio oko ta dva imena, mislim da seagate ima nesto vise cijene, mada nisam siguran.
Seagate više cijene?(LOL:).
Daj mi nađi Hard od 300Gb sa cijenom od 2.499kn koju ima WD-ov VelociRaptor.
Dosada sam imao 2 Seagate-a i 2 WD- a. Jedan WD mi je otkazao u roku od tjedan dana (zamijenio u garancijskom roku), dok drugi nakon već 9 godina rada počinje polako otkazivati. Sa seagateom nikakvih problema, jedino su malo bučniji. Ovaj seagate koji ima 10 godina radi kao nov.
Preporučujem Seagate - puno su bolji
imate test u bug-u wd black pokazao je najbolje performanse a uz njega je seagate 500gb 7200.12, tako da imate vodilju... tako da izmedu wd black i seagatea nema razlike (upitna serija seagatea je ona 7200.11)
Autor je pitao koji je bolji WD ili Seagate.
Ja sam uzeo u obzir najbolji WD-ov disk i najbolji Seagatov(KOJI SE MOŽE KUPIT U HRVATSKOJ).
A WD 300GB VelociRaptor(10000 rpm) je trnutno najbolji,najači i najskuplji HD koji se može kod nas kupit.
Ja bih se trenutno odlučio za WD. Seagate je počeo nešto fušariti u posljednje vrijeme, a zna se da naši trgovci takvu robu odmah na tone uvoze jer je jeftinija, a pod ispravno prodaju. Poslije kada kupiš idi se žali proizvođaču, mi sa time nemamo ništa i sl. fore.
Brzina: WD Velociraptor (vrijeme pristupa 4,2 milisec.) - nema konkurencije
Cijena: Seagat-ovi su nesto jeftiniji (zamjerke jedino na nesto vecu buku)
Kvaliteta: Seagate se manje kvari (provedena anketa na ovom forumu)
Kapacitet: WD 2TB (najavljen 3TB)
ja cu uskoro svoj seagate-maxtor mijenjati ali cu vidjeti hocu li uzeti WD black 500gb ili seagate 500gb 7200.12.... mislim da cu seagate lakse nabaviti u osijeku
Autor je pitao koji je bolji WD ili Seagate.
Ja sam uzeo u obzir najbolji WD-ov disk i najbolji Seagatov(KOJI SE MOŽE KUPIT U HRVATSKOJ).
A WD 300GB VelociRaptor(10000 rpm) je trnutno najbolji,najači i najskuplji HD koji se može kod nas kupit.
Pa nađi mi High End od Seagatea.Za sistemske diskove raptori su vrhunski i za to se uzima HighEnd.Ako pak uzimaš disk koji je isključivo za pohranjivanje podataka onda je svejedno dal je to Seagate,Samsung,WD ili neki drugi.Jer ti je bitan kapacitet,a ne preformanse.
WD je bolji i ne uzimaju ljudi Seagate jer je jeftiniji , jer se u ovom broju BUG-a vidi da je WD čak i jeftiniji,a i bolji.
Pa nađi mi High End od Seagatea.Za sistemske diskove raptori su vrhunski i za to se uzima HighEnd.Ako pak uzimaš disk koji je isključivo za pohranjivanje podataka onda je svejedno dal je to Seagate,Samsung,WD ili neki drugi.Jer ti je bitan kapacitet,a ne preformanse.
Kad su u pitanju diskovi WD je moj favorit. Nakon testa u BUG-u odlučio sam se za kupnju WDC Blue 500 GB. Kolega ga ima i kaže da je disk odličan omjer uloženog i dobivenog. Prije sam vjerovao Seagateu ali nakon onog fijaska s firmwareom više nisam siguran u njih.
Dakle, moja preporuka je definitivno WD.
Ja imam WD od 120GB star 4,5 god i još uvijek radi normalno.
Ja imam WD od 320GB i radi odlično
WD