Namjeravam kupit neki eksterni HDD, pa sam izabrao ovaj jer mi se najviše isplati....Zanimaju me vaša iskustva s ovim diskom, ako ga netko koristi, brzina zapisivanja/čitanja, kvaliteta, radni sati i dali se uopće isplati, ili vrijedi ona: "koliko para, toliko muzike".....
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
neznam dali se isplati ali cjena tog HDD kosta 1GB= 1kn.(a ima 640 gb)
neznam dali se isplati ali cjena tog HDD kosta 1GB= 1kn.(a ima 640 gb)
Nije loš, vjerojatno je unutra onaj njihov odličan disk, kojeg svi hvale.
Ja osobno ne bi uzimao externi disk na USB-u, jer je to stvarno sporo... mozda da ipak pogledas nesto sta ima eSATA, ili barem Firewire.
Pogledao sam katalog od Linksa, i stvarno je najjeftiniji, ako ti ne smeta brzina uzmi, sumnjam da ćeš puno pogriješit...
Spor?? Pa i nije baš. USB 2.0 radi na 480 Mbps, što je podijeljeno s 8, 60 MBps. Kako dotični disk, u idealnim uvjetima spojen na SATA2 sučelje, potpuno nov, radi na oko 90 MBps, nije neko strašno usporavanje. I onako nebi radio puno brže nakon par mjeseci korištenja bez formata. Za eksterni storage disk više nego dovoljno (istina nije baš za OS, al to mu nije ni namjena).
Uzeo bih s eSATA ili FireWire-om, ali nemam na laptopu te utore, tako da mi samo USB paše, a brzina nije toliko loša.....Defeinitivno si uzimam taj....
Na zalost maksimalna brzina na USB-u je oko 30MB/s sto nije ni blizu brzini diska koji ide iznad 100. Cak i mojemu 2.5" HDD-u se brzina podupla kad ga umjesto USB-a spojim preko eSATA. Kupiti takve velicine i brzine disk, a da nema eSATA znaci ne iskoristiti disk do kraja. Ako bas hoces USB uzmi najjeftiniji i najveci disk. Ako trazis brzinu obavezno treba trazit eSATA.
Na zalost maksimalna brzina na USB-u je oko 30MB/s sto nije ni blizu brzini diska koji ide iznad 100. Cak i mojemu 2.5" HDD-u se brzina podupla kad ga umjesto USB-a spojim preko eSATA. Kupiti takve velicine i brzine disk, a da nema eSATA znaci ne iskoristiti disk do kraja. Ako bas hoces USB uzmi najjeftiniji i najveci disk. Ako trazis brzinu obavezno treba trazit eSATA.
Svejedno razmisli ako nije prevelika cijena da uzmes esata verziju. No prema vlastitome iskustvu, ni USB nije prespor osim ako cijeli kapacitet diska ne praznis i punis svako malo.
Spor?? Pa i nije baš. USB 2.0 radi na 480 Mbps, što je podijeljeno s 8, 60 MBps. Kako dotični disk, u idealnim uvjetima spojen na SATA2 sučelje, potpuno nov, radi na oko 90 MBps, nije neko strašno usporavanje. I onako nebi radio puno brže nakon par mjeseci korištenja bez formata. Za eksterni storage disk više nego dovoljno (istina nije baš za OS, al to mu nije ni namjena).
Evo, kupih ja HDD!!!!!
I?
Je dosao vec formatiran, ili moras cekat par sati da se izformatira?
Inace mislim da je u Linksu danas bila neka akcija na neki Elements disk??
I?
Je dosao vec formatiran, ili moras cekat par sati da se izformatira?
Inace mislim da je u Linksu danas bila neka akcija na neki Elements disk??