WD 60 gb pata nema pristupa

poruka: 5
|
čitano: 1.252
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina

Evo ovako imam 2 PCa u sobi i na drugi pc sam si stavio sada upravo disk od 60gb točnije western digital 60gb pata,i idem staviti windowse kad ono iispisao mi je Setup cannot access this disk.

Nemogu brisati particije jer ih nema nemogu ništa s njime,zanima me što da napravim?

EDIT

U tom PCu imam 2 diska 1 od 40gb gdje je windows i taj od 60gb,i nemogu pristupiti windowsu na tome od 40gb a on je glavni hdd.

PM radi.
Poruka je uređivana zadnji put ned 18.12.2011 17:25 (kruskar).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

Ako su diskovi IDE i oba su na istom kabelu onda trebaš pazit da je jedan MASTER a drugi SLAVE. Ako svaki ima svoj kabel onda su obadva MASTER. Možeš probat promjenit data kabel i stavit neki drugi konektor od napajanja, pa budeš vidil, nešto mora bit.

Valentin

0 0 hvala 0
14 godina
Re: WD 60 gb pata nema pristupa
Valentin17 kaže...

Ako su diskovi IDE i oba su na istom kabelu onda trebaš pazit da je jedan MASTER a drugi SLAVE. Ako svaki ima svoj kabel onda su obadva MASTER. Možeš probat promjenit data kabel i stavit neki drugi konektor od napajanja, pa budeš vidil, nešto mora bit.

Da nije naređeno kako treba nebi ni prikazivo mi u tom slučaju diskove,sada sam ta 2 zamjenio s 2 WDa po 40gb i nekužim kako ta 2 40gb na jednom kabelu su tj. ide diskovi kako da ih stavim u raid0?

PM radi.
14 godina
kruskar kaže...
Valentin17 kaže...

Da nije naređeno kako treba nebi ni prikazivo mi u tom slučaju diskove,sada sam ta 2 zamjenio s 2 WDa po 40gb i nekužim kako ta 2 40gb na jednom kabelu su tj. ide diskovi kako da ih stavim u raid0?

Treba vidit u manualu moraš imat kako ide u raid0, vjerovatno je neka kombinacija sa jumperima.

Valentin
14 godina
Valentin17 kaže...
kruskar kaže...
Valentin17 kaže...

Treba vidit u manualu moraš imat kako ide u raid0, vjerovatno je neka kombinacija sa jumperima.

Nemam manual,moram kod njih na stranicu skoknuti(asus),uglavnom što sam u biosu našao samo vrijedi za sata a ne za pata.

PM radi.
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice