kako vratiti podatke sa formatiranog externog hdd-a..?
pokušao sam u power data recovery i nije našao ništa...
A jesi odradil sa LInux, kak sam ti rekel u prijašnjoj temi znaci prije Formatiranja diska jel Linux uspio vidit taj disk uopce i podatke na njemu jer ak nije moguce da je problem u samom disku.
pokušao sam... koliko se sjećam linux ga nije ni očitao..
probao sam sa easeus data recovery, i opet nije našao ništa osim jedne slike koju sam ubacio pa izbrisao da vidim hoće li je naći
To ti je zadnja stvar koju si trebao napraviti jer ponovno zapisivanje ti onemogućava iščitavanje obrisanog sadržaja koji je bio upisan na tom istom mjestu jer ga je ovaj novi sadržaj prepisao.
Jesi tu sliku stavljao i brisao prije pokušaja recoveryja ili nakon što easus nije pronašao ništa?
probao sam sa easeus data recovery, i opet nije našao ništa osim jedne slike koju sam ubacio pa izbrisao da vidim hoće li je naći
Sad si sigurno u stadiju u kojem ti pomoć može samo neka firma koja se time profesionalno bavi, ako i oni.
koliko uzimaju firme za tako nešto...?
koliko uzimaju firme za tako nešto...?
CCa 200 kn dijagnostika, da ti kažu da li uopće mogu nešto spasiti ili ne, i onda samo spašavanje obično bude nekih 800 pa na više. Najčešće ovo oko 800.
Info-lab, po meni najbolji za to. Imaju i modus da ako možeš čekat da ti bude dosta povoljnije. O njima sam čuo samo najbolje stvari.
pa neću dati 1000kn za to... ipak mi izgubljeni podaci ne vrijede toliko....
pa neću dati 1000kn za to... ipak mi izgubljeni podaci ne vrijede toliko....
Pa onda ne moj. Pitao si koliko košta, ja sam ti rekao. Svatko ima svoju računicu.
hvala na info... ali mi je to ipak malo previše..
Hm cudno jer nakon formatiranja, Easeus je obicno bez frke pronalazil podatke pa i Minitool Power Data Recovery meni se cini da je tvoje vanjsko kuciste di si stavil disk u banani tj elektronika u njemu cest i klasican problem zapravo. Zato vjerojatno taj disk u vanjskom kucištu Linux nit ne vidi, fino ti taj 2.5 disk izvadi iz kucišta i spoji ga na komp na Sata prikljucak normalno ko svaki drugi Sata disk ili ak je ATA disk spoji ga na te prikljucke na maticnoj ploci i napajanje za disk isto tak prikljuci.
Ak vanjsko kucište ima problema sa svojom elektronikom, kad trpaju kinesko smece radi uštede to je danas obicno USB-Sata kontroler onda dolazi do problema u komunikaciji diska preko USB koji se nalazi u tom kucistu s Windowsima. Pa onda imaš razne probleme, kaj drugo da Windowsi traze formatiranje je samo jedan takav problem moze ih bit dosta ko ce sad nabrajat.
Kad spojiš disk na normalan komp, onda opet preskeniraj s Minitool ili Easeus pa buš videl kaj ce onda nac nadam se da nisi išel Full Format tog diska. No opet bi programi trebali barem nekaj nac, jer su u takvim situacijama nakon Full Format ta dva programa obicno pronašli podatke ne sve ali dobar postotak da pa to obavi na taj nacin pa buš videl razultate.
sata je disk... koliko dodju takvi kablovi?
napravio sam quick format jednom
sata je disk... koliko dodju takvi kablovi?
napravio sam quick format jednom
Nije skupo zapravo, kupiš takav jedan kabel pa spojiš disk i onda još naponski Sata kabel ti treba a njega imaš od napajanja normalno.
Skini program Get Data Back i pokreni opciju za pretraživanje formatiranog diska.
najbolje ti je probati sa getdataback for ntfs ili fat
najbolji program za takve stvari, naći će i ono što je davno zaboravljeno na disku.
ako ti treba pomoć oko programa javi ja sam ga koristio više puta.
zanima me ja sam skinuo taj program GetDataBack for NTFS 4.32 i našlo je sve podatke ali ih nemogu vratiti (kopirati) jer trebam registrirati taj program a nemogu naci nigdje key besplatno.
zanima me ja sam skinuo taj program GetDataBack for NTFS 4.32 i našlo je sve podatke ali ih nemogu vratiti (kopirati) jer trebam registrirati taj program a nemogu naci nigdje key besplatno.
Potrudi se.
skini http://www.sysresccd.org/SystemRescueCd_Homepage
zbootaj i pokreni testdisk
full jednostavno i radi
kako vratiti slike sa formatirane kartice MicroSD od 2 gige, kartica je iz mobitela...hvala