SSD spor boot

poruka: 9
|
čitano: 4.576
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
neaktivan
SSD spor boot

Pozz, nabavio sam novi komp i isao sam instalitari windows 7 na ssd (ocz arc 100 120gb), ssd je na ahci, otpojio sam hdd. Instalacija je prosla i ssd se boota nakon sto stisne tipku za 18 sekundi, a onda sam instalirao drivere za graficku, bs player, mozillu i ccleaner i idem opet restart i opet je isti boot. I onda idem instalirati avg free i nakon instalacije boot nije vise 18 nego je 40 sekundi, to sam rijesi tako da sam instalirao avas i sad je u redu, ali opet je problem sa driverima maticne (m81-hds), idem instalirati driver za usb 3.0 i boot se poveca za 5 sekundi. Neznam u cemu je problem jer imam na drugom kompu stari ssd koji se pali za 18 sekundi, a na startupu ima 15 programa. A na ovom ssdu startup programi su ccleaner, amd catalys i driver za usb 3.0. Gledao sam ssd benchmark i sve je ok, read 480, write 360.

Neznam jel to moze bit do windowsa ili je takav ssd.

0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan
SSD spor boot

18 sec za taj SSD koji je zapravo dosta spor je odličan boot time, očito je problem windowsa sto uzima više nakon instalacije x drivera.

postavi u msconfig  "dijagnostic boot" pa ćeš vidjeti koji točno drivera stvara problem

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
SSD spor boot

Ovih 18 sekundi je i meni odlicno, ali problem se stvara kad instaliram npr. avg, boot se poveca na 40 sekundi, kad instaliram driver za usb se poveca na 25 sekundi.

0 0 hvala 0
17 godina
Re: SSD spor boot
razor1234 kaže...

Ovih 18 sekundi je i meni odlicno, ali problem se stvara kad instaliram npr. avg, boot se poveca na 40 sekundi, kad instaliram driver za usb se poveca na 25 sekundi.

Prvo, to nema veze sa SSD.om. A AVG i nije baš svjetski prvak u "ubrzavanju i štednji resursa", dapače.

12 godina
neaktivan
SSD spor boot

meni boot sa ssd diskom je prilično brz. problem je kad imam prikopčane usb externe hard diskove. onda se vrijeme udupla pa možda i vise. možda imas neki usb uređaj pa probaj bez njega boot, možda je do toga

Poruka je uređivana zadnji put uto 21.7.2015 14:39 (dovla_77).
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
SSD spor boot

1. Iskljuci defragmentation

2. Skini si toolbox i provjeri stanje http://ocz.com/consumer/download te ce ti cak predloziti sto trebas poduzeti i kakva je brzina

3. Upgradaj BIOS na zadnju verziju

4. Ako to ne rijesi digni novi firmware na SSD

5. Ponovo instaliraj sustav, ako se ponavlja probaj sa drugim operacijskim sustavom

6. Ako se ponavlja vidi kako se linux ponasa, ako je i dalje problem (drasticno spor) - probaj na neku drugu maticnu

7. ako je problem i na drugoj maticnoj zamjeni SSD ako je pod garancijom ili prodaj

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Re: SSD spor boot
razor1234 kaže...

Pozz, nabavio sam novi komp i isao sam instalitari windows 7 na ssd

Bolje bi bilo da si stavio Win 8.1 ili čak Win 10.

http://www.bug.hr/forum/board/opcenito-o-ict-biznisu/17.aspx?sort=act
10 godina
SSD spor boot

Nabavi jeftini ključ za 8.1 (preko G2A naprimjer) ili ako imaš legalnu kopiju za Win 7 pričekaj par dana i stavi Win 10.

0 0 hvala 1
14 godina
neaktivan
SSD spor boot

Znaš što pogledaj , uvelike ti igra uloga jel ima 150-200 mb r/w ili puni kapacitet oko 500 ,iako ti to u radu ne osjetis toliko,bar ja nisam. Shema je u tome da ako ti matična ima sata 3 prikljucak,obavezno da bude ssd na njemu a ne sata2_0 ,2_1 i sl.

Onda imas full speed tog diska, u windowsima read write testovima . Hoće li ti to sad pomoću u brzini boot-a neznam,treba probati.

lp

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice