SSD Health

poruka: 1
|
čitano: 1.023
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
10 godina
SSD Health

Kupljen novi Kingston UV500 240 star mjesec dana, srušio sustav. 

Provjerio uređaj sa HD Sentinel Health mu je na 30% i debelo u crvenom, u HD Tune Health status "warning" a error scan ne može ni završiti posao od silnih crvenih blokova.

Probao ubaciti neke druge programe kao CrystalDiskInfo, SSDLife Pro i javljaju da je Health OK, pa čak i Kingston SSD Manager (javlja da je SSD Spare Blocks na 89% ali je sve na zelenom). Kingston SSD Toolbox uopće ne prepoznaje disk, probao sam u device manageru prebaciti na defaultni standard controller kako savjetuju  na nekim stranicama ali nije bilo pomoći. Inače podatke na disku vidim, bar foldere i strukturu, no podaci su uglavnom nečitljivi čim probam nešto kopirati copy/paste. Srećom, podaci mi nisu bitni pa ovo samo radi statistike.

Reklamirat ću ga, u računalu već radi drugi SSD no kako objasniti ove razlike u detektiranju "zdravlja" diska.

Drugo, kad mi bude bilo bitno do podataka, postoji li kakav program kao npr. HDD regenerator ili HDAT2 koji mogu ispeglati nečitljive sektore ili zbog razlike u tehnologiji kod SSD-ova nema nade?

Poruka je uređivana zadnji put čet 20.9.2018 8:20 (vedri2).

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice