SSD - HD clone

poruka: 7
|
čitano: 3.199
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
SSD - HD clone

Jedno kratko i jednostavno pitanje - da li je moguće True Imagem klonirati SSD sa instaliranim Windowsima na HD tako da lipo radi OS sa oba, i onda u slučaju potrebe vratiti na SSD (klonirati preko sadržaja) ?

Dakle recimo da imam SSD + 2 velika HD-a iste veličine, recimo da imamo 4 volumea A,B,C,D - prvi je sistemski na SSD-u, B i C su isto na SSD-u (aplikacije) a D je na HD-u (podaci), dok drugi HD sadrži clone backup sve 4 particije.

Dakle backup formula je A/B/C (SSD) + D (HD) -> A/B/C/D (HD) i A/B/C/D (HD) -> A/B/C (SSD)

Klonirao sam puno puta HD-ove sa njim, ali kao prvo ne znam kako mu ide kloniranje sa HD na SSD i obrnuto, i da li se može jednim potezom klonirati cijeli disk na željene particije drugog diska i obrnuto.

Tražia san po forumu ali nema odgovora na ovo pitanje...

0 0 hvala 0
16 godina
Re: SSD - HD clone

-može. (ali je pitanje maximalno zbrčkano, kao da sam ja tipkao..)

-draži mi je Partition M. (paragon), može free Easus.. svejedno. Problem može biti samo veličina.

-za klasični backup može i windowsov, tj to je logičan način za spašavanje-restore (podatci ostanu).

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
17 godina
neaktivan
SSD - HD clone

U Windows backup nemam nimalo pouzdanja, True Image znam iz iskustva da čisto i temeljito backupira cijeli disk bit po bit.

Kako znaš da može ovo gore, jesi proba sam ili ... ?

Pročita sam negdje da SSD-ovi imaju drukčiji partition offset od HD-ova pa da treba TI noviji od 2011. da pri kloniranju odredi odgovarajući partition offset.

Ali pretpostavljam da je ipak moguće cijeli HD na SSD jer to ljudi obično rade kad nabave SSD a TI je jedno od najpopularnijih oruđa u tom polju. Međutim nisam siguran bi li išlo klonirati SSD na određene particije HD-a i nazad...

0 0 hvala 0
16 godina
Re: SSD - HD clone

-alignment? Sporedno, ali novi alati imaju i to. (nisam siguran oko verzija 2010-11-12..), ugl upravo predviđaju migraciju HDD->SSD.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
16 godina
neaktivan
SSD - HD clone

Trebam napraviti back up C: diska, točnije ssd-a s windows 7, i staviti novi sustav windows 8, testirati neke stvari, a nakon nekog vremena moram vratiti sve nazad kako je bilo. 

Bez da išta fali :)

Zanima me s kojim se programom to može bezbolno i jednostavno odraditi. 

Napravio sam windows back up, ali uvijek sam skeptičan u njihove alate. 

EDIT: 

malo sam surfao, i koliko mi se čini da je clonezilla jako dobar za ove stvari. Gledao sam kako se radi s njim, čini se super za ono što tražim.
Probati ću pa ćemo vidjeti.  

Đuro#2155
Poruka je uređivana zadnji put pon 26.8.2013 19:08 (Franjo15).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
HD to SSD clone

Na HDD imam legalne Windowse smještene na hidden particiji laptopa. Nedavno sam dodao SSD na koji bih želio preslikati ovu hidden particiju zajedno sa Windowsima, tako da mogu instalirati i ubuduće dizati legalne Windowse s SSd-a. Koji free software da koristim? Molim preporuku!

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Moj PC  
0 0 hvala 1
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice