Seagate vs. Western Digital externi HDD?

poruka: 9
|
čitano: 2.519
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan

Pozdrav,

nasao sam dva zanimljiva vanjska HDD-a:

1. http://www.wdc.com/en/products/products.asp?driveid=351

2. http://freeagent.seagate.com/en-us/hard-drive/desktop-hard-drive/Free-Agent.html

Znaci Seagate FreeAgent Desk vs. Western Digital Essential Edition, oba u varijanti od 500GB kostaju tu negdje jednako.
Ja sam pola pola, i jedan i drugi su mi ok. Vise me vuce prema Seagate disku jer od uvijek imam samo njih i nikad nikakvih problema, al opet ovaj WD mi izgleda puno bolje jer nama nikakvog adaptera i samostalno stoji. Nemora ga se pikat na adapter u kojem je USB. I vise mi se svida izgleda od WD.

Sad koliko sam saznao na netu, WD se dosta grije ali je navodno tih pri radu dok se Seagate jako cuje. Jeli to zato sto Seagate mozda ima neki ugradeni ventilator? Pa je bucniji?

Jel ima netko od vas susreta sa ovim diskovima da mi kaze kakva su mu iskustva? I recite vasa misljenja i koji bi bio vas izbor?

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Seagate vs. Western Digital externi HDD?
bomatijazg kaže...

...

Nemam iskustva s Seagateom, ali ovog WD-a sam imao neko vrijeme. Da, malo se više grije (barem u usporedbi s Seagate 7200.11 500GB + IcyBox), ali je pak nešto tiši.

Sve u svemu, uzmi WD-a ili idi na kombinaciju disk + kućište.

EDIT: E, da, ako ga misliš koristiti uz desktop računalo, nećeš ga ni primjetiti, budući da će računalo biti bučnije, no uz laptop se primjeti.
Ču-ču
Poruka je uređivana zadnji put sri 3.12.2008 21:44 (kompotko).
16 godina
neaktivan

Ja imam WD essential od 320 Gb i nemam problema s njim. Je, grije se, osjeti se lijepo pod rukom nakon dužeg rada. Nije ništa posebno bučan.

Jedina zamjerka je što s njime nisam dobio Y-kabel nego obični. Y-kabel nemožeš kupiti, nema ga nigdje (barem kad sam ja tražio).  Srećom sam od frenda dobio jedan.

Samo zbog kabela preporučio bih Seagate.

17 godina
neaktivan

Da li se sa externih hardova mogu pokrenuti igre ali da imaju normalne perfomanse

My car sucks, the brakes do not brake, the accelerator will not accelerate and the pistons will not piss
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
BORN kaže...

Da li se sa externih hardova mogu pokrenuti igre ali da imaju normalne perfomanse

Naravno.
FA FA LA SI MI TI FA LA TI
16 godina
neaktivan
BORN kaže...

Nisam probao, ali evo ti podatak. Kopiranje sa externog WD-a na hdd u kompu mi ide sa cca. 28 mb/sek. Naravno ovisi o količini i veličini fajlova. Po mom mišljenju izbjegavaj takvo što, ako možeš, jer hdd u kompu je ipak značajno brži.
17 godina
neaktivan

Ja imam na matičnoj sa zadnje strane SATA priključak pa ako bi to išlo šta brže?

My car sucks, the brakes do not brake, the accelerator will not accelerate and the pistons will not piss
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

uzmi Seagate i nećeš pogriješiti

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Seagate nema eSATA priključak, WD-ove stranice se neće otvore pa neznam za njega. Trebalo bi ići brže, koliko, neznam, nisam još koristio eSATA.

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice