Nestajanje diskova

poruka: 5
|
čitano: 3.423
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
offline
Nestajanje diskova

Ekipa imam problem koji me danas baš počeo nervirati onako poprilično.

Znači imao sam dramu nestajao mi je hdd black. Zamjenim kabl s drugim diskom, nakraju nestanu 2 diska.

Sve uredu bude tipa 30 minuta i odjednom diskova nema.

Probao sam zamjeniti sata kablove(između diskova jer novih nemam, morat ću do links-a).

Nakon izmjene kablova između diskova, umjesto da nestane taj disk kojem sam dodjelio kabl diska koji već par dana nestaje, meni nestanu 2 diska(3 particije).

Power kablovi od napajanja(modularno), probao i druge kablove isti slučaj.

Više sam lud ne znam što da učinim.

 

Diskovi testirani, sve testirano, sve je uredu!


MixCloud: https://www.mixcloud.com/_DJ_Pharaoh/ SoundCloud: https://soundcloud.com/tutankhamon95 Facebook: https://www.facebook.com/Faraon95031 Instagram: https://www.instagram.com/dr.faraon_
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
offline
Re: Nestajanje diskova
Definitivno uzmi nove sata kablove.
Prije toga testiraj diskove pojedinacno spojene i pogledaj da li nestaju, usput dok radi disk pogledaj s.m.a.r.t ocitanja u hd tuneu.
Yippee ki-yay, motherfucker! :)
Moj PC  
0 0 hvala 0
6 godina
offline
Nestajanje diskova

Prvo pogledaj dali ih sve u bios-u vidiš, ako ih vidiš u biosu a ne u windowsima onda očito nije problem u kabelima. Ako je u tome slučaju otiđi u disk management (desna tipka na This PC, pa manage) i vidi dali su diskovi tamo.

Ako su tamo a ne vidiš ih u windows exploreru onda imaš malo veči problem ali ne nerješiv.

 

Uglavnom provjeri sve to pa se javi.

 

LP

 

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
offline
Re: Nestajanje diskova

fokusiraš se na kabel, jer želiš da je to uzrok (i rješenje..) jer je najlakši-najjeftiniji problem.. ali ne mora biti kabel, može sve ostalo (i kabel).

-sam kontakt na disku + mbo, počistiš što možeš, gumica za olovku pomaže (ali ne pretjerati jer je to tanak sloj.., alkohol ne smije natopiti itd.).

-idući krivac je ili disk ili kontroler-mbo-chipset.. npr pregrijavanje ili starenje, možda struja možda neki deseti uzrok npr usb (neki uređaj ili kontroler) koji dovede do pada napona.. a može i soft-malware ili zbrljavljen sys-os.

-moguća je i benigna situacija, npr hotswap kontrole-mogućnost tj može se isključiti i sl a može jednako to raditi powermanagment ili malware ili zbrljavljen os-driveri itd.. ili loš kabel-kontatk ili pad napona struje, ne samo u računalu nego u kući-kvartu ili kad se upali neki bojler na istoj žici.

 

-sve se kvari, mada je 'do jučer' radilo.. a uzroci mogu biti razni, samo kad ne znamo što je uzrok idemo logično eliminacijom od uređaja gdje problem vidimo, npr disk-test.. ali može biti bilo što u tom lancu pa i struja, recimo da je početak kvara-crkavanja mbo (kontrolera) ili banalno neki usb stikić koji zbrljavi mbo-chipset-kontrolere jer je sve povezano i radi na struju a to kontroira mbo-bios-vrm itd.

 

+ primjećuje se po opisu da su to dodatni-storage diskovi, i da ih imaš više.. a tad je veća šansa da je nešto u win zbrljano ili samo powermanagment-driver i sl. no bezbrojni izvori i tek eliminacijom nešto možeš otkriti, dok je često brži put krenuti od nule, clean install .. no imaš alternativu, bootaš nešto, live linux ili minipe, ili ako nemaš pri ruci, može installer.. i čekaš tj ako je kvar hw-a tad će se ponoviti neovisno što nisi u svojem win.. i jednako će diskovi nestati ako sačekaš recimo 30min.. (u dijelu gdje vidiš diskove npr za izbor installa) pa čak da to gledaš u samom biosu .. no može biti povezano s ostatkom kao napon ili usb pa se problem pojavi tek kad nešto koristiš dok u biosu ne mora biti primjetno.

 

- što god bio uzrok, da bi ga eliminirao moraš ga otkriti-potvrditi, ne unaprijed misliti da je kabel uzrok, nego može biti.. no realno je najmanje šanse tj samo kontakt-oksidacija ili ako ga stalno preštekavaš tad veća šansa da je kontakt istoršen što se uklapa u oblik priče.. a to te tad upozorava da nije baš predviđeno tj da tad trebaš imati kabel u rezervi (i ne zamijeniti s drugim diskom jer tad problem ostaje.. a problem na kontroleru jednako blesira sve neovisno na kojem disku je kabel koji je možda uzrok tj zamjenom s drugim diskom nisi ništa riješio osim što si očekivao da će nestajati drugi disk) .. tj po tome nešto drugo je uzrok mada i kabel može biti loš.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
13 godina
offline
Nestajanje diskova

Strujni kabl je ipak bio u pitanju!
Imam modularno napajanje i kako su custom sleeve svi kablovi izgleda da baš na tom sata power kablu nije jedan pin sjedio kako treba.

Već 115 sati sve uredu radi u komadu!

Techno DJ and Producer
Moj PC  
2 0 hvala 1
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:
 
vrh stranice