Koji SSD? izdvojena tema

poruka: 11.201
|
čitano: 3.303.984
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
moderator
Re: Koji SSD?
Patrick_cro kaže...
Ima slobodu ako mu ti das, trgovac je duzan servisirati neispravan uredaj ili zamijeniti, ako nema moze ti ponuditi slican uredaj, ako ne zelis slican uredaj duzan ti je vratiti puni iznos koji si platio tako da opet dodjemo na to da ti mora dati uredaj koliko si ga ti platio. Procitaj malo potrosacka prava

Koji članak, koji zakon?

13 godina
protjeran
mbaksa kaže...

Koji članak, koji zakon?

Imaš na više mjesta:

(1) Kad je prodavatelj predao kupcu jamstveni (garancijski) list kojim proizvođač jamči ispravnost stvari u tijeku određenog vremena, računajući od njezine predaje kupcu, kupac može, ako stvar nije ispravna, zahtijevati kako od prodavatelja tako i od proizvođača da stvar popravi u razumnom roku ili ako to ne učini da mu umjesto nje preda stvar koja je ispravna.

"Stvar" je artikl koji si ti kupio, a kupio si točno određen MODEL, ne postoji u zakonu "sličan artikl" ili "sličnih karakteristika".

Ti si kupio predmet XX i ne može ti trgovac dati XY ako ti ne želiš.

Ako on taj tvoj XX artikl ne može popraviti ili ti dati drugi ispravan, onda imaš pravo raskinuti ugovor i ne moraš prihvatiti bilo kakvu alternativu koju ti trgovac nudi kao zamjenu.

Ako proizvod nije ispravan ili ako je tijekom uporabe i rukovanja došlo do kvara na proizvodu s jamstvenim listom, možete zahtijevati kako od proizvođača, tako i od prodavatelja da proizvod popravi u razumnom roku. Ako popravak nije moguć, trgovac vam mora predati takav proizvod koji je ispravan.

https://gov.hr/moja-uprava/pravna-drzava-i-sigurnost/prava-potrosaca/prije-i-nakon-kupnje/jamstveni-list/184

17 godina
moderator

OK, ni u jednom slučaju se ne regulira to kakav proizvod ti prodavač mora predati ako ti ne može predati identičan, pa onda imaš pravo tražiti raskid ugovora, odnosno povrat novca ako se ne dogovoriš s prodavačem.

14 godina
Koji SSD?

Mislin kupit jos 2 ssda da totalno izbacim hddove iz kompa. Gleda sam da uzmem OCZ trona 150 od 960 bg i jedan od 480.

Cruciala ili Sandisk.

Ima li sta bolje u tom cijenovnom rangu. Kupujem u CU.

EDIT

Malo gleda po netu i Sandisk Ultra II se cini najbolji od svih, jos je akcija na njega na Amazonu tako da cu na to ic. 333€ za 1440gb mi se cini dobro.

Poruka je uređivana zadnji put pet 5.8.2016 20:53 (Zajeb).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
da li je ssd kapaciteta 120giga dovoljan za kombinaciju win10 ( + office, antivirus, vlc, winamp, kodi ) linux mint? za skidanje i pohranj bih koristio externi od 500giga

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Koji SSD?

Kupio EVO 850, zasad je super.

http://i.imgur.com/2CSyw5q.jpg?1

LoL acc THCJoshi
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
moderator
hrc987 kaže...
da li je ssd kapaciteta 120giga dovoljan za kombinaciju win10 ( + office, antivirus, vlc, winamp, kodi ) linux mint? za skidanje i pohranj bih koristio externi od 500giga

Dovoljan.

17 godina
moderator
Koji SSD?

Hm... Ovo se zove neugodnjak...  Nisam gledao na koji kontroler mi je SSD spojen...

Kingston UV400 240GB na Intelovom SATA II kontroleru:

Kingston UV400 240GB na Intelovom SATA III kontroleru:

Na istom računalu/kontroleru Intel SSD 730 240GB:

Matična ploča je GA-X79-UD3.

Poruka je uređivana zadnji put ned 7.8.2016 17:36 (mbaksa).

1 0 hvala 0
17 godina
odjavljen
mbaksa kaže...

Hm... Ovo se zove neugodnjak...

Kingston UV400 240GB:

Blago rečeno sramotni rezultat za novi SSD koji se reklamira kao 550/490 GB/s.

Na istom računalu Intel SSD 730 240GB:

Još kad se sjetim onih ultrasporih Kingstonovih microSD kartica, koja za dlaku zadovoljavaju class 10 specifikaciju... Ljut sam. Kingstone, moje pare više nećeš vidjeti.

moj pc molim ispunit...nezna se na kakvom kompu i kontroleru...

ja na matičnoj imam osim sata 2(intel kontroler) i sata 3(tj.sata 6) kontroler od marwela ali po traženju na netu navodno nejde preko 400mmb/s(bez obzira na ssd) iako nitko nije potvrdio i testirao...ovisi sve kakav je kontroler,ako je intel onda je ok...

moga si uzet patriot blast

ista stvar je bila i sa kingston v300(kasnije verzije),samo se očito ponavljaju....

Poruka je uređivana zadnji put ned 7.8.2016 16:34 (M4X).
15 godina
neaktivan
Koji SSD?

Je li ovo ok rezultat za Kingston HyperX Fury? Nekako mi se Write čini loše. Ovaj koristim na laptopu pod "Moj PC".

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
moderator
M4X kaže...
ja na matičnoj imam osim sata 2(intel kontroler) i sata 3(tj.sata 6) kontroler od marwela ali po traženju na netu navodno nejde preko 400mmb/s(bez obzira na ssd) iako nitko nije potvrdio i testirao...ovisi sve kakav je kontroler,ako je intel onda je ok...

Editirao sam poruku. Moja greška.  Nisam obraćao pažnju na koji je port spojen, ispalo da je spojen na SATA II port. Još gore, kod drugog testiranja, nakon preštekavanja, rezultati mi bili isti. Idem bolje pogledati - preštekao krivi kabel. 

Na SATA III kontroleru ovaj Kingstonov SSD ispunjava obećano!  Kingstone, opet si mi drag (iako tvoje mem. kartice više neću kupovati). 

17 godina
moderator
Almin94 kaže...

Je li ovo ok rezultat za Kingston HyperX Fury? Nekako mi se Write čini loše. Ovaj koristim na laptopu pod "Moj PC".

Ne valja. Ovo su strašno loše vrijednosti performanse sekvencijalnog zapisivanja. Ako se dobro sjećam, u kompu kod mog brata 120 GB verzija tog SSD-a davala je znatno bolje performanse kod zapisivanja (200-300 MB/s ili tako nešto, ali spojen na SATA II kontroler, tako da bi te performanse mogle biti i više na SATA III kontroleru). U ovom postu imaš dva moja testa SSD-ova u low-end HP-ovim laptopima sa SATA II kontrolerima. Zanimljivo je da su tebi brzine random zapisivanja više nego kod ovih HP-ovih laptopa, ali sekvencijalne su ti koma.

15 godina
neaktivan
mbaksa kaže...
Almin94 kaže...

Ne valja. Ovo su strašno loše vrijednosti performanse sekvencijalnog zapisivanja. Ako se dobro sjećam, u kompu kod mog brata 120 GB verzija tog SSD-a davala je znatno bolje performanse kod zapisivanja (200-300 MB/s ili tako nešto, ali spojen na SATA II kontroler, tako da bi te performanse mogle biti i više na SATA III kontroleru). U ovom postu imaš dva moja testa SSD-ova u low-end HP-ovim laptopima sa SATA II kontrolerima. Zanimljivo je da su tebi brzine random zapisivanja više nego kod ovih HP-ovih laptopa, ali sekvencijalne su ti koma.

Hmm, rekose mi da ukljucim 0Fill opciju, te sada dobijam ove rezultate

17 godina
moderator
Almin94 kaže...
Hmm, rekose mi da ukljucim 0Fill opciju, te sada dobijam ove rezultate

Tko ti je to rekao, tko tko tko?!

Ako imaš razliku između 0Fill i random podataka to znači da ti SSD komprimira podatke u letu i to znači da će ti se čitanje/zapisivanje kompresibilnih podataka (npr. tekst, bitmape, WAV-ovi) približavati performansama s 0Fillom, a zapisivanje MP3-a, DivX ili H.264 videa, ZIP-ova biti bliže testu s random podacima (kad je 0Fill isključen).

15 godina
neaktivan
mbaksa kaže...

Tko ti je to rekao, tko tko tko?!

Ako imaš razliku između 0Fill i random podataka to znači da ti SSD komprimira podatke u letu i to znači da će ti se čitanje/zapisivanje kompresibilnih podataka (npr. tekst, bitmape, WAV-ovi) približavati performansama s 0Fillom, a zapisivanje MP3-a, DivX ili H.264 videa, ZIP-ova biti bliže testu s random podacima (kad je 0Fill isključen).

Ne znam koji jos faktori utjecu na brzine, a ovaj SSD je spojen na SATA III interfejs. Ne znam zasto su ovako losi Write rezultati. Btw koji dio laptopa moze da utjece na performanse i da bude bottleneck za SSD?

17 godina
moderator
Almin94 kaže...
Ne znam koji jos faktori utjecu na brzine, a ovaj SSD je spojen na SATA III interfejs. Ne znam zasto su ovako losi Write rezultati. Btw koji dio laptopa moze da utjece na performanse i da bude bottleneck za SSD?

Ne znam, nisam to baš proučavao. To bi trebala biti stvar SATA kontrolera.

15 godina
neaktivan
mbaksa kaže...

Ne znam, nisam to baš proučavao. To bi trebala biti stvar SATA kontrolera.

I ja sam mislio isto. Medjutim, spojen je na SATA III pa opet dobijem rezultate kao na screenshotovima, tako da nisam siguran bas.

15 godina
neaktivan
Koji SSD?

Razmisljao sam napraviti update firmware-a, ali na Kingstonovoj stranici prikazuje firmware verziju 580ABBF0, dok trenutna verzija moga SSD-a nosi oznaku 603ABBF0. Cini mi se da bi oni trebali napraviti update stranice, a ne ja update firmware-a. No ne znam...

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
moderator
Almin94 kaže...

Razmisljao sam napraviti update firmware-a, ali na Kingstonovoj stranici prikazuje firmware verziju 580ABBF0, dok trenutna verzija moga SSD-a nosi oznaku 603ABBF0. Cini mi se da bi oni trebali napraviti update stranice, a ne ja update firmware-a. No ne znam...

Znači da nemaš što upateati. Možda ti je i taj tvoj neka novija interna revizija, odnosno firmwarei nisu kompatibilni pa zato ni nema updatea s ovih starijih na tvoj firmware.

14 godina
Koji SSD?

uzimam sad neki ssd definitivno, jedino neznam kojeg da uzmem UV 400 ili sp 550, razlika je 1kn, adata je   izgleda malo brza, ima li neka preporuka?

EDIT; sad vidim da ima i bulk koji je 20 kn jeftiniji, jel to znaci da nema dodatnih kabela, sarafa i ostalog? Sto je onda bolje?

http://www.ekupi.hr/Adata-SSD-disk-Premier-SP550-240GB-R560W510-661315.aspx

http://www.ekupi.hr/SSD-disk-Kingston-240GB-UV400-SATA-3-904276.aspx

http://www.ekupi.hr/Solid-State-Disk-Kingston-240GB-UV400-SATA-3-Bulk-923795.aspx

Poruka je uređivana zadnji put sri 10.8.2016 12:18 (dustY).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
10 godina
Koji SSD?

Koji bi mi ssd preporucili do 400 kn, vec sam konfu slozio u drugoj temi samo mi jos disk treba

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Marcek555 kaže...

Koji bi mi ssd preporucili do 400 kn, vec sam konfu slozio u drugoj temi samo mi jos disk treba

Radje dodaj jos malo para pa uzmi neki od 240GB - Npr. klik

http://av-gurus.blogspot.com/ | http://www.facebook.com/antivirusna.ekipa | http://www.youtube.com/user/TheDjigibao/videos
10 godina
neaktivan
Naručio sam si ADATA Premier SP550 240GB, sad kad mi dođe radim si clean instalaciju Windowsa. Sad me zanima kakve treba postavke mijenjati, indeksiranje ili sta vec, pa ako može malo uputa. Hvala!
IF
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Stavi u biosu prije instalacije sata ahci mode. Skini ssd fresh kasnije i stisni optimize i to je to, najjednostavnije.
Danas je tesko biti glup jer je konkurencija prevelika!!!
12 godina

sta ce mu third party app kad svaki proizvodac ima svoj sofver za optimizaciju 

17 godina
Ajde ne trkeljaj bez veze, nema svaki proizvodac softwer za optimizaciju, ima za upgrade firmwera. Ssd fresh je besplatan tako da nema nikakve potrebe bez veze trabunjati. Ili po tvojemu bi bilo najbolje da mu napises sta tocno mora u windowsima podesiti da mu ssd radi kako treba, ovdje ima samo jedan klik i sve podeseno tak da je to po meni najjednostavnije rjesenje.
Danas je tesko biti glup jer je konkurencija prevelika!!!
12 godina
Nema potrebe u ovom slucaju za ssd fresh kad adata ima svoj ssd toolbox i u njemu sve sto mu treba. Tocka.
17 godina
moderator
Patrick_cro kaže...
Ajde ne trkeljaj bez veze, nema svaki proizvodac softwer za optimizaciju, ima za upgrade firmwera. Ssd fresh je besplatan tako da nema nikakve potrebe bez veze trabunjati. Ili po tvojemu bi bilo najbolje da mu napises sta tocno mora u windowsima podesiti da mu ssd radi kako treba, ovdje ima samo jedan klik i sve podeseno tak da je to po meni najjednostavnije rjesenje.

Jel se to samo meni tako čini, ili je SSD Fresh manje-više BS? Znači, on meni veli da mi je optimizacija BAD (još mi to napiše velikim crvenim slovima), a to kaže na temelju toga što:

• "Drive optimization" je isključen - kad čitaš opis toga ispada da se to odnosi samo na defragmentiranje. Tj. on bi ostavio uključen TRIM, ali bi isključio defragmentaciju (kao da jedno s drugim ima neke velike veze). I onda čitaš ovaj članak gdje lik govori da je tu i tamo defragmentacija čak i sadržaja na SSD-u OK i ideš pogledati kad je zadnji put defragmentirano i kaže on - prije 4 dana. Da, fakat ono, defragmentacija pod 10-kom killa SSD-e, nema šta.
  • Prefetch - on ne bi da Windowsi učitavaju određene datoteke u RAM jer SSD-i imaju jako kratko vrijeme pristupa. Međutim, što njega boli đon za to? Ujedno, RAM ima još kraće vrijeme pristupa od SSD-a. Imam 16 GB RAM-a i s hrpom otvorenih tabova u Chromeu i kojekakvih drugih pokrenutih programa nije mi zauzeto ni pola RAM-a.
  • Windows event logging - OK, to bi se možda i moglo isključiti. Al opet ne čini mi se tako strašnim kao što to ovaj program pokušava prikazati.
  • 8.3 name creation - OK i to bi se moglo isključiti, ali zar je to tako "big deal"?

I to je to? Čuj, ja ću se usuditi reći da je taj program BS.  Diže paniku za kozmetičke probleme, bar kad je riječ o 10-ki.

Poruka je uređivana zadnji put pon 15.8.2016 8:11 (mbaksa).
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice