Koji SSD? izdvojena tema

poruka: 11.191
|
čitano: 3.278.340
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
11 godina
Re: Koji SSD?
roby27 kaže...
Miro7 kaže...

Pozdrav,

može preporuka SSD-a od 256GB? Gledao sam Samsung 850 EVO za 703 kn u HGspotu, jel se isplati uzeti?

Super cijena za upgrade kit, dobis sata to usb3.0 adapter u pakiranju osim ako nije greska u opisu sto je lako moguce.

Uzeo ga u subotu. U pakiranju je i adapter.

9 godina
neaktivan
Koji SSD?

Pozdrav, ako može mala pomoć, evo sad sam malo gledo po netu i ovi su mi zapali za oko pa sad ne znam što uzeti, ali ovo dolazi u obzir, krepo mi hard i trebam novi hard i SSD bi uzimo za windowse i to. Na kompu se ne radi skoro ništa osim igrica :D

HDD:
Western digital green 1TB – 397,70 kn
Toshiba HDWD105UZSVA p300 1TB – 392 kn
Western digital blue WD10EZEX 1TB – 377,15 kn
Western digital caviar blue 1TB – 404 kn
Toshiba DT01ACA100 1TB – 336,30 kn

SSD:
Crucial bx200 240gb – 525,72 kn
SanDisk z400S - 524 kn
AMD Radeon r3 240 GB – 549,96 kn
Hyperx Fury 240GB SHFS37A – 520,78 kn
SanDisk X400 256GB – 585 kn

Naveden naziv s trenutno najnižom cijenom koju sam uspio pronaći

0 0 hvala 0
17 godina
SanDisk X400 128GB = 380kn
Toshiba DT01ACA100 1TB – 336,30 kn
http://av-gurus.blogspot.com/ | http://www.facebook.com/antivirusna.ekipa | http://www.youtube.com/user/TheDjigibao/videos
15 godina
neaktivan
djigibao kaže...

Gdje ima po toj cijeni?

17 godina
neaktivan
orke kaže...
djigibao kaže...

Gdje ima po toj cijeni?

klik, inače priča o 128gb verziji

Dok ne probam lava, svinja je za mene kralj životinja!
Poruka je uređivana zadnji put uto 26.4.2016 13:08 (jura).
15 godina
Koji SSD?

Može preporuka ssd-a do 360kn od 120Gb. Gledao sam malo onaj adatin SP550 od 120gb, al mi se čini nekako prejeftin da bi bio dobar.

0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan

Tako je, krivo je napisan R/W speed od SP550 modela zato i jest jeftin.

Read speed mu je zapravo 500MB/sec a write speed 55MB/sec.

Testiraj file veći od 5GB na write pa ćeš vidit.. Možeš i crystal mark koristit na test files >10GB, grozni rezultati

Koristi NAND cache za brže operacije za MANJE datoteke do 2-3GB

Adata SP600 radi do 3x brže

Sada će ti doći brzo 750EVO koji će biti unutar te cijene, oko 300-350kn pa strpi se još tjedan-dva 

Poruka je uređivana zadnji put čet 28.4.2016 11:21 (Kopsi1304).
15 godina
Koji SSD?

Di će doć mislim u koji shop dal znaš možda ?

Kolko vidim taj disk košta 588kn, tu

http://www.tia-mobiteli.hr/detaljan-prikaz.aspx?gid=146974

Htio bi to već sljedeći tjedan uzet, a opet ne bi htio se zeznut pa uzet neki junk ko taj adata, gledao sam malo i Kingston HyperX fury, al vidio u bugu da ima dosta loše rezultate pa sam odustao od njega.

Poruka je uređivana zadnji put čet 28.4.2016 11:37 (Thermal).

0 0 hvala 0
14 godina
Imam SP550 120GB na njemu se nalazi OS i nešto multimedije za te stvari je super,odnosno teško da budeš osjetio neku bitnu razliku naspram nazovimo skupljih/boljih.Definitivno ako tražiš kompletan SSD onda kupi 850 EVO on ti nema mušica sa zapisivanjem uz to ima veće jamstvo.
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

Ma jasno mi je sve, ali poklanjam taj ssd pa mi nikako ne paše previše love spiskat tako da plafon je 360kn, znam i ja da je EVO 850 dobar i ima dugo jamstvo (makar i on ima manu da mu je u njegovom biosu točno određen datum trajanja to me živcira i onda kad dođe do tad više ga nemožeš koristit), ali mi ne spada u ovaj cjenovni rang koji mislim potrošit na ssd pa gledam da dobim donekle uloženo dobiveno.

Poruka je uređivana zadnji put čet 28.4.2016 11:48 (Thermal).
13 godina

Thermal,uzmi slobodno Kingston Fury sad sam testirao i brzina je 540 i 515 a platio sam 355kn.Mislim uzeo bih i ja Samsung ali 200kn razlike ..

15 godina

U rujnu 2015 bug-u su ga popljuvali da ima zastarjeli kontroler i da nije baš nešto, ovdje tolko ne igra brzina ulogu već kvaliteta samog ssd-a da ne uzmem neki junk koji će se nakon pola godine ili malo više nenormalno usporit.

Poruka je uređivana zadnji put čet 28.4.2016 12:15 (Thermal).
10 godina
neaktivan

Ako ti hitno treba onda Kingston HyperX Fury 120GB, nez zasto su ga popljuvali ali sigurno je najbolji za te novce kad ga usporediš s drugim SSD-ovima u tom cijenovnom rangu ILI samsung 650evo 120GB pa eto odaberi jedan od ta dva, imaju jako slicne r/w speeds i dosta su kvalitetni

Poruka je uređivana zadnji put čet 28.4.2016 12:26 (Kopsi1304).
17 godina
Ili uzmes z400s 128gb sa 5 god garancije bez obzira na manje brzine
Danas je tesko biti glup jer je konkurencija prevelika!!!
10 godina
neaktivan

u kojoj je to trgovini jamstvo 5 godina na taj ssd ?

17 godina
U svima na z400s, ovo sam gledao na supernet
17 godina
www.supernet.hr/ssd-diskovi_2#A_SD8SBAT-128G-1122

Uploader shebao sliku
10 godina
neaktivan

svugdje je 3 godine osim eto u supernetu  možda su i falili.. 

17 godina
...i u Ekupi je 5 godina.
http://av-gurus.blogspot.com/ | http://www.facebook.com/antivirusna.ekipa | http://www.youtube.com/user/TheDjigibao/videos
12 godina
Kopsi1304 kaže...

Ako ti hitno treba onda Kingston HyperX Fury 120GB, nez zasto su ga popljuvali ali sigurno je najbolji za te novce kad ga usporediš s drugim SSD-ovima u tom cijenovnom rangu ILI samsung 650evo 120GB pa eto odaberi jedan od ta dva, imaju jako slicne r/w speeds i dosta su kvalitetni

cim vidim da netko usporeduje sekvencijalne brzine i po tome odlucuje koji je bolji ssd odmah znam da se kuzi ko marica u onu stvar.

najvaznije su 4-128kb brzine to je najbitnije jer se OS najvise sastoji od takvih fileova.

10Gb file ionako drzis na hdd-u tako da to uopce necu komentirat sto si prije pisao.

kazes da je samsung 650 evo jako kvalitetan, ocito ne znas sto se 840 i 840 evo seriji dogodilo i koji je bio fijasko sa padom brzina na TLC nandu, pro je pak krepavao sa nadogradnjom firmwarea.

sve je to lutrija u danasnja vremena jer se radi na tome da se cim prije nesto izbaci na trziste a ne istestira se dovoljno i ne mozes rec da je jedan kvalitetniji od drugog jer to su fanboy price osnovnoskolaca.

10 godina
neaktivan

Jest najvažnija no opet ovisi što radiš na njemu. Nije to bila tema zašto je dobar na malim brzinama već da su skrivali tu informaciju o padu brzine ovisno o veličini datoteke.

Pa evo upravo ti pišem sa jednog 840EVO 250gb ssd-a, 1.5godina star i evo nikad problema s njim trenutno na 8.11TB total bytes written 

14 godina

Evo rezultata AS benchmarka sa ovog Integral P Series 4 120GB SSD-a za 250kn.

Mjerenje je izvršeno na 880G Pro3 ploči

robimarko@gmail.com
12 godina
Kopsi1304 kaže...

Jest najvažnija no opet ovisi što radiš na njemu. Nije to bila tema zašto je dobar na malim brzinama već da su skrivali tu informaciju o padu brzine ovisno o veličini datoteke.

Pa evo upravo ti pišem sa jednog 840EVO 250gb ssd-a, 1.5godina star i evo nikad problema s njim trenutno na 8.11TB total bytes written 

pa dobro kazem nisu pogodjene sva sreca sve serije bile ali da je bilo problema to je.

isto tako nabaci ss jer ovako mozes pricat sta hoces, znaci autenticnost tvog nicka i ss pored.

mogu i ja napisat pisem sa ovog i onog i hvalite me usta moja.

12 godina
robimarko kaže...

Evo rezultata AS benchmarka sa ovog Integral P Series 4 120GB SSD-a za 250kn.

Mjerenje je izvršeno na 880G Pro3 ploči

mozes molim te napravit bench sa CDM random i 0 fill test i ATTO? 

15 godina
roby27 kaže...
Kopsi1304 kaže...

cim vidim da netko usporeduje sekvencijalne brzine i po tome odlucuje koji je bolji ssd odmah znam da se kuzi ko marica u onu stvar.

najvaznije su 4-128kb brzine to je najbitnije jer se OS najvise sastoji od takvih fileova.

10Gb file ionako drzis na hdd-u tako da to uopce necu komentirat sto si prije pisao.

kazes da je samsung 650 evo jako kvalitetan, ocito ne znas sto se 840 i 840 evo seriji dogodilo i koji je bio fijasko sa padom brzina na TLC nandu, pro je pak krepavao sa nadogradnjom firmwarea.

sve je to lutrija u danasnja vremena jer se radi na tome da se cim prije nesto izbaci na trziste a ne istestira se dovoljno i ne mozes rec da je jedan kvalitetniji od drugog jer to su fanboy price osnovnoskolaca.

Koji bi ti onda na kraju preporučio od 120gb do 360kn ?

Poruka je uređivana zadnji put čet 28.4.2016 17:33 (Thermal).
17 godina
neaktivan
Thermal kaže...

Koji bi ti onda na kraju preporučio od 120gb do 360kn ?

sandisk x400 sa 5 god.garancije(valjda možeš nadodati cca 20kn)

15 godina

To mogu nije problem, a šta on ima dobar kontroler i support za TRIM i dobar garbage collector i opčenito što se kvalitete tiče uloženo dobiveno ?

Poruka je uređivana zadnji put čet 28.4.2016 17:52 (Thermal).
17 godina
neaktivan
Koji SSD?
Moj PC  
1 0 hvala 1
17 godina
Kopsi1304 kaže...

Problem na 840 evo seriji je bio u padu brzine citanja starijih fileova, kojima se nije pristupalo dugo, ili kad bi ssd stajao neupaljen neko vrijeme (2-3 tjedna).

imam dva ssd-a 840 evo serije dvije godine sad, sva sreca nisam iskusio probleme nikad, racunalo s manjim ssd nisam najduže palio mjesec i pol.

120GB - 10000h rada, 6TBW, 1300 ukljucivanja

250GB - 3000h rada, 2TBW, 1000 ukljucivanja

Aktualno rijesenje Samsunga je da periodicno nanovo zapisuje starije fileove, lol, kazu da je kolicina iskoristenih ciklusa zapisivanja pri tom beznacajna.

BF3, BF4: [G] Pamark
Poruka je uređivana zadnji put čet 28.4.2016 18:46 (pamark).
15 godina

A kakav je ovaj z400s od sandiska u usporedbi sa x400 ?

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice