E ovako skenirao sam Hitachi hard od 320 gb sa hd tuneom i našo mi je oko 6 bad sektora. Kako da to riješim?
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
nikako. evo i zasto http://en.wikipedia.org/wiki/Bad_sector
Ne znam tocno kako se zove, ali ima 2 programa na Hitachijevom site-u.
Jedan ti je Drive Feature tool, za podesavat akusticke fore isl... a drugi za provjeravanje diska. Skines si taj drugi i testiraj disk, pa kad on zavrsi, ako ne radi, tek onda stavi disk u rashod.
Meni se bio raspao RAID 0 kad mi je jedan Hitachi samo odjednom bacao greske. Taj "tool" od Hitachija je nasao "nesto", i onda nekih 3-4 sata to rjesavao. Evo, proslo 6 mjeseci od toga i sve radi.
Ima vec jedna tema na racun ovoga...
Da... postoje alati koji proglase bad sektore nevazecima i na njih se vise ne upisuje. ALI... ako je doslo do zamora materijala te je on poceo gubiti svojstva nema mu spasa. Moja preporuka... Napravi bekap svega!!! Ili ovaj disk stavi ko neki disk za gluposti, a pripremi se da ubrzo kupis novi disk jer je mogucnost da ce ti se bad sektori poceti siriti velika.
Dosta cesto se javljaju radi pregrijanosti diska, radi pomicanja racunala u radu (ni u ludilu jer glava lebdi jako jako blizu ploce)...
Ima vec jedna tema na racun ovoga...
Da... postoje alati koji proglase bad sektore nevazecima i na njih se vise ne upisuje. ALI... ako je doslo do zamora materijala te je on poceo gubiti svojstva nema mu spasa. Moja preporuka... Napravi bekap svega!!! Ili ovaj disk stavi ko neki disk za gluposti, a pripremi se da ubrzo kupis novi disk jer je mogucnost da ce ti se bad sektori poceti siriti velika.
Dosta cesto se javljaju radi pregrijanosti diska, radi pomicanja racunala u radu (ni u ludilu jer glava lebdi jako jako blizu ploce)...
Da... postoje alati koji proglase bad sektore nevazecima i na njih se vise ne upisuje.
Ne znam tocno kako se zove, ali ima 2 programa na Hitachijevom site-u.
Jedan ti je Drive Feature tool, za podesavat akusticke fore isl... a drugi za provjeravanje diska. Skines si taj drugi i testiraj disk, pa kad on zavrsi, ako ne radi, tek onda stavi disk u rashod.
Meni se bio raspao RAID 0 kad mi je jedan Hitachi samo odjednom bacao greske. Taj "tool" od Hitachija je nasao "nesto", i onda nekih 3-4 sata to rjesavao. Evo, proslo 6 mjeseci od toga i sve radi.
moze te li mi postaviti link od tog programa za provjeru diska
..na Hitachijevom site-u.
..
moze te li mi postaviti link od tog programa za provjeru diska
- ako je potreban link (google ne radi?) tad je bolje ne dirati.
- pročitaj post iznad.
- WD je kupuo Hitachi prije cca godinu, možda je nešto iumjenjeno, ali svi takvi utisli su ugl. besplatni i lako dostupni, ovisno o brandu i seriji HDDa/SSDa.. Potrebno je samo imati neko predznanje i elementarno snalaženje u CMD/DOSu, engleskom i sl..