Hdd izbacuje poruku pri podizanju sistema

poruka: 22
|
čitano: 4.397
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
neaktivan
zdravo imam jedan problem sa hdd neki dan sam upalio komp i SMART mi je izbacijo jednu poruku. failure predicted on hard disk toshiba warning:immediately backup your data and replace your hard disk drive.failure may be imminent.
da li iko zna u cemu je stvar??

0 0 hvala 0
15 godina

Iskreno, moze riknut sutra, a moze durat par godina kao meni sto se dogodilo. Skini HDTune i pogledaj koji smart error pa pasteaj ovdije screenshot.

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Re: Hdd izbacuje poruku pri podizanju sistema

hvala na odg.jeste li mislili na ovo ili..

Poruka je uređivana zadnji put sri 19.6.2013 10:28 (pruna123).
12 godina
neaktivan
Pa zar niko nista ne zna????
15 godina

Zna zna, samo smo na gablecu bili... :D Ovako, smart kaze da je nasao jedan bad sector i izolirao ga. Iskreno, kada krene jedan, onda ce ih biti vrlo brzo i vise. Najbolje je promijeniti disk sto prije. Da je spinup time error bio ili tako nesto, to se onda moze i ignorirati.

0 0 hvala 0
17 godina

Stavi i Hard Disk Sentinel pa vidi što ti on kaže za disk.

Nakon toga možeš eventualno probati nešto s HDD Regeneratorom, popraviti/izolirati BAD sektore.

Twitter: @191x7
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
pokusacu sa Hard Disk Sentinel pa da vidimo sta ce on kazati
12 godina
neaktivan
pokusao sam ali mi prikazuje neku zabranu i nemogu odraditi test evo slike

17 godina
pruna123 kaže...
pokusao sam ali mi prikazuje neku zabranu i nemogu odraditi test evo slike

Ni ne trebaš odraditi nikakav test - sve ti jasno piše. Disk je za koš za smeće, ništa više.

12 godina
neaktivan
ok znaci nista se nemoze po tom pitanju
17 godina
pruna123 kaže...
ok znaci nista se nemoze po tom pitanju

Ama baš ništa, doslovno.

15 godina

To kada krene jednom sa bad sectorima nikada kraja, spašavaj podatke čim prije.

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
nemam na njemu nikakve vazne podatke ja ga koristim samo za neta taj laptop i nemam nista vazno

0 0 hvala 0
14 godina
pruna123 kaže...
nemam na njemu nikakve vazne podatke ja ga koristim samo za neta taj laptop i nemam nista vazno

Deri dok ide, kad krenu smrzavanja ili disk prestaje biti prepoznat,, kupuj novi, preporuka je svakako WD Black.

Valentin
17 godina
Valentin17 kaže...
pruna123 kaže...

Deri dok ide, kad krenu smrzavanja ili disk prestaje biti prepoznat,, kupuj novi, preporuka je svakako WD Black.

WD black za laptop koji koristi samo za net?

Bilo koji jaftniji će biti dobar, samo gledaj što duži garantni list. Eventulano ako imaš oko 100€ razmisli o ssd-u, sve će ti raditi puuuno brže. Istina ograničen si prostorom, ali ako ne spremaš neke podakte na njega (a rekao si da ne spremaš) onda bi ja, na tvom mjestu, išao na ssd, ako je to neki noviji laptop...

Ovaj forumaš je netolerantan prema osobama svih nacionalnosti, rasa i spolnog opredjeljenja te smatra da svaka osoba ima pravo biti ugnjetavana zbog svojih glupih mišljenja.
14 godina

WD Black zbog 5 godina garancije, SSD mu se isplati jedino ako izvadi DVD i na njegovo mjesto ugradi ladicu i u nju stavi taj SSD, inače ugraditi sam SSD je ludorija. A koji će mu k.... uopće SSD ako stroj koristi samo za net (skup je to sport), uzme ovakav disk i kad laptop rikne, disk bude još radio godinama poslije.

Valentin
Poruka je uređivana zadnji put čet 20.6.2013 12:17 (Valentin17).

0 1 hvala 0
17 godina
Valentin17 kaže...

WD Black zbog 5 godina garancije, SSD mu se isplati jedino ako izvadi DVD i na njegovo mjesto ugradi ladicu i u nju stavi taj SSD, inače ugraditi sam SSD je ludorija. A koji će mu k.... uopće SSD ako stroj koristi samo za net (skup je to sport), uzme ovakav disk i kad laptop rikne, disk bude još radio godinama poslije.

Zašto je ludorija ugraditi ssd u laptop?

Ovaj forumaš je netolerantan prema osobama svih nacionalnosti, rasa i spolnog opredjeljenja te smatra da svaka osoba ima pravo biti ugnjetavana zbog svojih glupih mišljenja.
17 godina

Ako mu ne treba jako puno prostora, SSD je puno bolja opcija, pogotovo u laptopu.

Ne samo da dobije na brzini (to mu možda i nije toliko bitno) već dobije i na radu na bateriji.

Nerijetko laptopi s SSD-om umjesto harda imaju i do duplo vrijeme rada na bateriji.

Također, ako se laptop često prenosi - SSD je bolji jer je otporan na vibracije, trešenje, udarce, promjene položaja...

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
191x7 kaže...

Ako mu ne treba jako puno prostora, SSD je puno bolja opcija, pogotovo u laptopu.

Ne samo da dobije na brzini (to mu možda i nije toliko bitno) već dobije i na radu na bateriji.

Nerijetko laptopi s SSD-om umjesto harda imaju i do duplo vrijeme rada na bateriji.

Također, ako se laptop često prenosi - SSD je bolji jer je otporan na vibracije, trešenje, udarce, promjene položaja...

Još bi dodao da je brzina itekako bitna ako se laptop puno prenosi. Recimo ja gledam kad dođem na faks (imam prosječan laptop (3000kn sam ga platio, i stavio ssd unutra) i gledam ekipa upali laptop i treba im dobre 2-3 minute da se sve popali da mogu raditi. Meni recimo 20ak sekundi treba, s tim da imam Linux mint gore. Nisam ništa tweak-ao OS, čista serijala sve.

A što se tiče baterije, tu si u pravu, recimo meni baterija sad zna trajti i po 40 minuta više nego dok je bio obični disk gore...

Nisam mjerio, ali onako, po prilici, koliko sam zapazio. S tim da imam neki stari ssd, s ovim novijim bi to vjerovatno još i bolje bilo...

14 godina

Prosječan kapacitet današnjeg SSDa je 120 GB, što nije neki prostor kad se snime svi potrebni programi, još snimiš neki igru i SSD pun, više ne možeš ništa, kad bi uzeo SSD od barem 256GB, onda bi to bilo nešto, ali po meni je to preskupo.

Inače sa svime iz prethodna dva posta se slažem.{#}

Valentin

0 0 hvala 0
17 godina
Valentin17 kaže...

Prosječan kapacitet današnjeg SSDa je 120 GB, što nije neki prostor kad se snime svi potrebni programi, još snimiš neki igru i SSD pun, više ne možeš ništa, kad bi uzeo SSD od barem 256GB, onda bi to bilo nešto, ali po meni je to preskupo.

Inače sa svime iz prethodna dva posta se slažem.{#}

U laptopu SSD od 120GB + neki prijenosni hard uz to = milina.

Šta ćeš reći kad ti kažem da HDD u mom laptopu ima 100GB (93GB)? Razmišljam stavit u njega neki SSD od 60-120GB a njegov HDD koristiti kao prijenosni...

17 godina
191x7 kaže...

Imam ssd od 6gb u laptopu, koji je samo za OS.

Disk unutra je bio od 500gb i njega sam ubacio u aluminijsko kučište (50kn investicija) i više od toga mi ne treba.

Prijenosni koristim kad mi što treba, a i lako prebacujem podatke između laptopa i računala.

Istina da prosječan korisnik ne treba SSD, ali prosječan korisnik ne koristi laptop samo za net, što je čovjek napomenuo.

Ja doma imam ssd od 120gb u računalu, i nemam ništa više. Igre koje skinem, odigram izbrišem, filmove koje gledam, skinem pogledam izbrišem.

U doba adsl-a, potpuno je nepotrebno imati "zalihe" filmova, pjesama, igri i slično.

Ono moalo važnih podataka što imam, čuvam na Cloudu, i to na 2 servisa.

Jednostavno ne razumijem čovjeka koji ima "puno" važnih podataka koje mora imati kod sebe. Stavi na cloud i bok....

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice