Zelim da instaliram jednu igricu i prilikom instalacije stalno mi se pojavljuje gore navedeni error sta da radim?
Cyclic redundancy check
- poruka: 18
- |
- čitano: 4.872
- |
- moderatori:
DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Najvjerovatnije ti je oštečen DVD sa kojeg si pokušao instalirati igru. Format C: i resetiranje ti ne mogu nikako pomoći.
zanimljivo je to kako dvd nije ostecen na drugim racunarima radi fino probao sam i u linux uc pa copy al nesto nije htjelo takodje nece da mi ga sprzi na neki drugi medij..
Može li se zaobići pri instalaciji crc greška?
Kad sam instalirao Oblivion javljala ista greška, odabrao sam ignore, i instalacija se dovršila,
a igra radi savršeno...
a uhh...sad sam se sjetio svog iskustva s ovim errorom...svaku drugu igricu koju sam probo inst/kopirat nije isla i stalno je to izbacivalo ma koliko puta ja reinstalliro win-se...jedino rjesenje je da uzmes novu dvd przilicu
evo kako sam ja to uradio
Prvo sam prepoznao na kojem dijelu pravi taj error onda sam te podatke kopirao na hard disk programom Jfile recovery a nako jednostavno copy paste nije htjelo nakon toga sam ostatak igre kopirao i install sa hard diska :)
zanimljivo je to kako dvd nije ostecen na drugim racunarima radi fino
Prvo sam prepoznao na kojem dijelu pravi taj error onda sam te podatke kopirao na hard disk programom Jfile recovery a nako jednostavno copy paste nije htjelo nakon toga sam ostatak igre kopirao i install sa hard diska :)
nece da mi ga kopira na drugom racunaru probao sam :S...
a sto se tice ne ispravnosti datoteka utvrdio sam da fali manje od 25 kb u tim ostecenim ukupno to mi je rekao onaj program
kolike su sanse da tih 25 kb ucini kakvu stetu?
kolike su sanse da tih 25 kb ucini kakvu stetu?
sto ti prijavljuje crc vjerovatno nakupljena pršina na optičkom mediju (prljavština ili slično) probaj da zamjeniš dvd hardver na računaru ili da trajno zamjeniš dvd
Imao sam isti problem i kad sam zamijenio optički uređaj sve je normalno radilo.
Slican problem imam, po meni gori, jer sam probao i uređaj zamjeniti, ali koji god sam stavio xp ga uopce nije kuzio, radio i reinstall i ostale price s raznih foruma ali nista... ubacim uređaj spojim, u xp-u stoji baloncic found new hardware... i ne mrda, vratim stari uređaj radi normalno u vezi toga, ali izbacuje CRC error... :( Prvo sam probao sa novom przilicom preko IDE, a sad sam probao i sa SATA ali opet isto.