Titlovi na sony bravia

poruka: 15
|
čitano: 8.504
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus, pirat
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
7 godina
Titlovi na sony bravia

Pozdrav moze mala pomoc. Imam sony 55XE7005 i zanima me kako namjestit titlove da prikazuje š i ž.
Uspijem ja pokrenut titlove i ima vise razlicitih vrsti ali niti jedan ne prikazuje ž i š.

Na starom LG-u radi normalno

0 0 hvala 0
10 godina
Titlovi na sony bravia

Imaš li opciju za promjenu kodiranja teksta? Nemam Sonyjev tv, ali ta opcija bi vjerojatno trebala biti negdje među postavkama titlova. Probaj promijeniti na UTF-8, ako to već nije odabrano.

The ignorant are ignorant of their ignorance.

2 0 hvala 0
8 godina
protjeran
Titlovi na sony bravia

kod mene na LG zahtjeva Centar Europen a na UTF 8 mi ne pokazuje pravilno dijakriktičke znakove.

no, smisao je taj da mora naći postavke i promijeniti kodiranje teksta u postavkama tamo gdje se podešava i boja titla, sinkronizacija.

Ubuduće ne treba otvoriti novu temu jer ima već tema za televizore i tu ćeš prije pronaći odgovor https://www.bug.hr/forum/topic/lcd-plazma-televizori/koji-televizor-kupiti-vodic-odabir/48433.aspx?page=458&jumpto=5611542&sort=asc&view=flat

Odgovor na temu bi trebao biti u ovom videu

Da, JA ! A+ Rvat Akoholičar
Poruka je uređivana zadnji put sri 28.2.2018 17:08 (Anđeo bez falinge).

0 0 hvala 0
8 godina
protjeran
Titlovi na sony bravia

Kod mene riješi stvar mijenjenje u UTF-8.

Možeš u notepadu to napravit za 10 sekundi, edit i save u UTF-8.

0 0 hvala 0
7 godina
Titlovi na sony bravia

Znam kako postavit titlove ali je problem sto ne prikazuje ž i š.

ako odaberem UTF-8 onda se na svakome ž i š prekine titl (odnosno prikaze se samo do tog slova)

jos najbolje radi kad stavim na ISO-8859-2 onda se bar ne prekine titl vec samo bude prazno gdje bi trebalo biti ž i š

0 0 hvala 0
8 godina
protjeran
Titlovi na sony bravia

Da, Sony..vječiti borac protiv mp3 standarda, divixa..

Zadnji su popustili s davanjem podrške za komprimirane audio video uratke.

Čudi me što su uopće dozvolili titlove a ne još i dijakriktičke znakove. 

0 0 hvala 0
10 godina
Re: Titlovi na sony bravia
Imam Sony Bravia 2, titlove prvo provjerim na vlc player i ako rade tu rade i na tv-u.

Nisam imao problem koji opisuješ, ako ne prikazuje odmah hr slova kliknem zeleni gumb za titlove opet dok se ne aktiviraju.
SSD koliko si mi života uštedio...
Moj PC  
0 0 hvala 0
7 godina
protjeran
Anđeo bez falinge kaže...

Da, Sony..vječiti borac protiv mp3 standarda, divixa..

Poprilično je jasno zašto Sonyju nije u interesu kopati jamu pod vlastitim nogama.

Zlo se vratilo. Ime mu (b)je Arendelle.
8 godina
protjeran
Titlovi na sony bravia
  1. Svejedno su nakon dugo godina otimanja i oni popustili.
  2. Godinama su pušili u prodaji dvd/divix playera zbog takve politike. To im se osvetilo i kod prodaje televizora.
Poruka je uređivana zadnji put čet 1.3.2018 9:49 (Anđeo bez falinge).

0 0 hvala 0
7 godina
protjeran
Godinama su pušili u prodaji dvd/divix playera zbog takve politike. To im se osvetilo i kod prodaje televizora.

Imaš li neki izvor za ovo? Procjene raznih internetskih ratnika često se temelje samo na pretpostavkama koje im idu u prilog. Odbijam vjerovati takvim ratnicima dok mi se barem ne pokuša dokazati da se radi o zaključku baziranomu na točnim podacima, a ne uobrazilji ili pustim željama.

8 godina
protjeran
Mary Sue kaže...
Godinama su pušili u prodaji dvd/divix playera zbog takve politike. To im se osvetilo i kod prodaje televizora.

Imaš li neki izvor za ovo? Procjene raznih internetskih ratnika često se temelje samo na pretpostavkama koje im idu u prilog. Odbijam vjerovati takvim ratnicima dok mi se barem ne pokuša dokazati da se radi o zaključku baziranomu na točnim podacima, a ne uobrazilji ili pustim željama.

Kad budeš veća i starija i ti ćeš znati ukucati u web tražilicu podatke o prodaji Sony televizora i dvd te blue ray čitača zadnjih 15 godina te razloge padu prodaje.

Moji podaci su egzaktni i utemeljeni na znanstvenoj metodi većini nepoznata i koja se zove matematika.

16 godina
Titlovi na sony bravia

Kao što je kolega već spomenuo gore u temi samo je potrebno otvoriti .srt, .sub file u Notepad-u i spremiti u UTF-8 formatu i sva slova će se prikazivati na ekranu Sony TV-a.

To valjda ne bi trebao biti problem.

Moj PC  
0 0 hvala 0
7 godina
protjeran

Kad budeš veća i starija i ti ćeš znati ukucati u web tražilicu podatke o prodaji Sony televizora i dvd te blue ray čitača zadnjih 15 godina te razloge padu prodaje.

Moji podaci su egzaktni i utemeljeni na znanstvenoj metodi većini nepoznata i koja se zove matematika.

Pokušala sam ti pružiti ruku, no ti samo dublje i dublje upadaš u jamu zvanu non sequitur. Matematiku si možda izučio, no za logiku si očito čuo samo u vicevima o Karabatićevoj.

8 godina
protjeran
Mary Sue kaže...
 Pokušala sam ti pružiti ruku, no ti samo dublje i dublje upadaš u jamu zvanu non sequitur. Matematiku si možda izučio, no za logiku si očito čuo samo u vicevima o Karabatićevoj.

Bu... strašan/na si.

Ti si trol klon i pretpostavljam čiji... 

Ovo je forum za informatičare odn. matematičare i fizičare a Forum hr. je za tebe.

Idi tamo pa laprdaj..

Poruka je uređivana zadnji put čet 1.3.2018 23:33 (Anđeo bez falinge).
7 godina
protjeran

Ovo je forum za informatičare odn. matematičare i fizičare a Forum hr. je za tebe.

Ne obazirući se uopće na mizogina blebetanja, čini se da veliki informatički mag ne zna napisati ni internetsku adresu bez pogreške.

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice