Pozdrav moze mala pomoc. Imam sony 55XE7005 i zanima me kako namjestit titlove da prikazuje š i ž.
Uspijem ja pokrenut titlove i ima vise razlicitih vrsti ali niti jedan ne prikazuje ž i š.
Na starom LG-u radi normalno
Pozdrav moze mala pomoc. Imam sony 55XE7005 i zanima me kako namjestit titlove da prikazuje š i ž.
Uspijem ja pokrenut titlove i ima vise razlicitih vrsti ali niti jedan ne prikazuje ž i š.
Na starom LG-u radi normalno
Imaš li opciju za promjenu kodiranja teksta? Nemam Sonyjev tv, ali ta opcija bi vjerojatno trebala biti negdje među postavkama titlova. Probaj promijeniti na UTF-8, ako to već nije odabrano.
kod mene na LG zahtjeva Centar Europen a na UTF 8 mi ne pokazuje pravilno dijakriktičke znakove.
no, smisao je taj da mora naći postavke i promijeniti kodiranje teksta u postavkama tamo gdje se podešava i boja titla, sinkronizacija.
Ubuduće ne treba otvoriti novu temu jer ima već tema za televizore i tu ćeš prije pronaći odgovor https://www.bug.hr/forum/topic/lcd-plazma-televizori/koji-televizor-kupiti-vodic-odabir/48433.aspx?page=458&jumpto=5611542&sort=asc&view=flat
Odgovor na temu bi trebao biti u ovom videu
Kod mene riješi stvar mijenjenje u UTF-8.
Možeš u notepadu to napravit za 10 sekundi, edit i save u UTF-8.
Znam kako postavit titlove ali je problem sto ne prikazuje ž i š.
ako odaberem UTF-8 onda se na svakome ž i š prekine titl (odnosno prikaze se samo do tog slova)
jos najbolje radi kad stavim na ISO-8859-2 onda se bar ne prekine titl vec samo bude prazno gdje bi trebalo biti ž i š
Da, Sony..vječiti borac protiv mp3 standarda, divixa..
Zadnji su popustili s davanjem podrške za komprimirane audio video uratke.
Čudi me što su uopće dozvolili titlove a ne još i dijakriktičke znakove.
Da, Sony..vječiti borac protiv mp3 standarda, divixa..
Poprilično je jasno zašto Sonyju nije u interesu kopati jamu pod vlastitim nogama.
Imaš li neki izvor za ovo? Procjene raznih internetskih ratnika često se temelje samo na pretpostavkama koje im idu u prilog. Odbijam vjerovati takvim ratnicima dok mi se barem ne pokuša dokazati da se radi o zaključku baziranomu na točnim podacima, a ne uobrazilji ili pustim željama.
Imaš li neki izvor za ovo? Procjene raznih internetskih ratnika često se temelje samo na pretpostavkama koje im idu u prilog. Odbijam vjerovati takvim ratnicima dok mi se barem ne pokuša dokazati da se radi o zaključku baziranomu na točnim podacima, a ne uobrazilji ili pustim željama.
Kad budeš veća i starija i ti ćeš znati ukucati u web tražilicu podatke o prodaji Sony televizora i dvd te blue ray čitača zadnjih 15 godina te razloge padu prodaje.
Moji podaci su egzaktni i utemeljeni na znanstvenoj metodi većini nepoznata i koja se zove matematika.
Kao što je kolega već spomenuo gore u temi samo je potrebno otvoriti .srt, .sub file u Notepad-u i spremiti u UTF-8 formatu i sva slova će se prikazivati na ekranu Sony TV-a.
To valjda ne bi trebao biti problem.
Kad budeš veća i starija i ti ćeš znati ukucati u web tražilicu podatke o prodaji Sony televizora i dvd te blue ray čitača zadnjih 15 godina te razloge padu prodaje.
Moji podaci su egzaktni i utemeljeni na znanstvenoj metodi većini nepoznata i koja se zove matematika.
Pokušala sam ti pružiti ruku, no ti samo dublje i dublje upadaš u jamu zvanu non sequitur. Matematiku si možda izučio, no za logiku si očito čuo samo u vicevima o Karabatićevoj.
Bu... strašan/na si.
Ti si trol klon i pretpostavljam čiji...
Ovo je forum za informatičare odn. matematičare i fizičare a Forum hr. je za tebe.
Idi tamo pa laprdaj..
Ovo je forum za informatičare odn. matematičare i fizičare a Forum hr. je za tebe.
Ne obazirući se uopće na mizogina blebetanja, čini se da veliki informatički mag ne zna napisati ni internetsku adresu bez pogreške.