Sve o televizorima izdvojena tema

poruka: 1.785
|
čitano: 665.740
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
Re: Sve o televizorima

Rekao sam mu da ode u pevex pa da vidi šta će mu reći, ako ništa, sam u servis...s obzirom da je forumaš koji je to i spominjao rekao da se može baciti TV u smeće, vjerojatno neisplativo popravljati... Ali ispitat ćemo pa javim kasnije da se zna za ubuduće... Mogu si mislit kak je starome sad... Uzeo TV na 36 rata i šta sad...

12 godina
bore1989 kaže...

Rekao sam mu da ode u pevex pa da vidi šta će mu reći, ako ništa, sam u servis...s obzirom da je forumaš koji je to i spominjao rekao da se može baciti TV u smeće, vjerojatno neisplativo popravljati... Ali ispitat ćemo pa javim kasnije da se zna za ubuduće... Mogu si mislit kak je starome sad... Uzeo TV na 36 rata i šta sad...

Nije tvoj stari nista kriv,ovu praksu tv proizvodjaca bi trebalo strogo zabranit.

Bas dno dna,nadajmo se da postoji nacin da se ta folija....posto je ipak folija u pitanju....moze zaljepit nazad u servisu.

14 godina
MEGATAMA kaže...
bore1989 kaže...

Nije tvoj stari nista kriv,ovu praksu tv proizvodjaca bi trebalo strogo zabranit.

Bas dno dna,nadajmo se da postoji nacin da se ta folija....posto je ipak folija u pitanju....moze zaljepit nazad u servisu.

Zavisi da li je skidanje oderalo površinu ispod, jer da je "samo obična" naljka samo bi ju vratio nazad i sve 5, a kao što je rekao nije, pa...

13 godina

Šta mu to vrijedi kad mu sigurno ne budu uvažili garanciju... Bar ja ne očekujem... Nije neka satisfakcija... Bolje bi bilo da i je kriv pa da mu uvaže 😅 mogu si samo mislit koliko ljudi je još tako naivno skinulo to...

Ne mogu čak garantirati da i ja ne bi to skinuo... naljepnica je na TV-u, smetala bi mi i vjerojatno ne bi ni gledao sadržaj naljepnice nego bi si u glavi mislio ma to je obična zaštitna folija, šta može bit...a i tko će gledati users manual od TV-a i tražiti rubriku "kako skinuti foliju"... Lol... Baš ću mu reć da pročita upute i vidi kaj piše po tom pitanju

Poruka je uređivana zadnji put ned 8.1.2023 17:11 (bore1989).
14 godina
Sve o televizorima

A ako stavi polarizirane naočale bi imalo sliku? 

Moj PC  
2 0 hvala 0
15 godina
jel ima to samsung q80b? da nebi skinio kad dođe?
R33mba#2892
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
R3nchi kaže...

Ja na Q90R nisam imao pa pretpostavljam da ni tvoj to nema.

Ali svakako dobro provjeri sta pise na naljepnicama 🥂

12 godina
Sve o televizorima

I tko bi pogodio da ce Philips bit prvi brand koji ce integrirat novi Mediatek u svoje OLEDe.....

Philips neka jos malo "podeblja" kvalitetu izrade i bit ce zestok konkurent svim ostalim top brandovima.

Drago mi je vidjet da se ti stariji brandovi koji su pokleknuli u LCD periodu vracaju u punom sjaju sa oled tehnologijom.

Sad sa novim Mediatekom i novim oled panelima izbor bude padao prvenstveno koji brand preferiramo,dizajn,ekstra featursi poput boljeg zvuka,ambilighta itd.

https://www.flatpanelshd.com/news.php?subaction=showfull&id=1673253676

Moj PC  
2 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
R3nchi kaže...

Moj brat je kupio Qled 90b ja sam mu ga rapakirao i smontirao, ima debelu plastičnu naljepnicu naprijed, ali to je bila (hvala bogu) samo zaštitna naljepnica.

14 godina
MEGATAMA kaže...

I tko bi pogodio da ce Philips bit prvi brand koji ce integrirat novi Mediatek u svoje OLEDe.....

Philips neka jos malo "podeblja" kvalitetu izrade i bit ce zestok konkurent svim ostalim top brandovima.

Drago mi je vidjet da se ti stariji brandovi koji su pokleknuli u LCD periodu vracaju u punom sjaju sa oled tehnologijom.

Sad sa novim Mediatekom i novim oled panelima izbor bude padao prvenstveno koji brand preferiramo,dizajn,ekstra featursi poput boljeg zvuka,ambilighta itd.

https://www.flatpanelshd.com/news.php?subaction=showfull&id=1673253676

Jedino što je ostalo samo ime, sve ostalo je nešto drugo, tipa kvaliteta i cijeli proces općenito.

To kao da si rekao da ti je drago da drugi kurvaju stara imena zbog nostalgije radeći slagance po cijeni onih koji zapravo napreduju tehnologiju radeći sami nove stvari...

Poruka je uređivana zadnji put pon 9.1.2023 19:36 (Mad Ant).
15 godina
evo da se javim.. Stigao jutros tv.. Kutija je ogromna,a tv mi za razliku od dojma po trgovinama djeluje fine velicine 50"... Nažalost podbacio sam kao musko i glava kuce te je umjesto u spawacoj tv zavrsio na moju tugu i jad u dnevnoj .Ne mogu skontat bas di se mamjesta da neam soap exekt jer mi je motion pomalo cudan.. uđem u opcije al mi nista ne pise za namjestanje motiona.. na hrv jezzik je stavljen tv. .. tizen mi se cini ok..slika preko netflixa ok.nista posebno.. al nisam cacko po nicem.. tv je je imo 2 spuzve s strane na ekranu da se ne osteti i foliju preko,al je nacrtano na njoj da se skida i bilo je zraka uslo ispod tako da se nisam bojao to odljepit .
R33mba#2892
Poruka je uređivana zadnji put pon 9.1.2023 21:42 (R3nchi).
Moj PC  
4 0 hvala 0
14 godina
R3nchi kaže...
evo da se javim.. Stigao jutros tv.. Kutija je ogromna,a tv mi za razliku od dojma po trgovinama djeluje fine velicine 50"... Nažalost podbacio sam kao musko i glava kuce te je umjesto u spawacoj tv zavrsio na moju tugu i jad u dnevnoj .Ne mogu skontat bas di se mamjesta da neam soap exekt jer mi je motion pomalo cudan.. uđem u opcije al mi nista ne pise za namjestanje motiona.. na hrv jezzik je stavljen tv. .. tizen mi se cini ok..slika preko netflixa ok.nista posebno.. al nisam cacko po nicem.. tv je je imo 2 spuzve s strane na ekranu da se ne osteti i foliju preko,al je nacrtano na njoj da se skida i bilo je zraka uslo ispod tako da se nisam bojao to odljepit .

Darko - Samsung 2022 QLED and Neo QLED TVs - recommended picture settings

Kakav je HDR efekt? Jel dovoljno HDRast?

Poruka je uređivana zadnji put pon 9.1.2023 23:08 (Mad Ant).
12 godina
Sve o televizorima

Velik korak za TV industriju,top end modeli su sve blize mogucnostima referentnih monitora Hollywooda.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
nisam kolega bas stigo cackat po TVu.. Imam bebu od 4mj i poprilično smo posveceni njoj,jer mi je to nažalost u 42g prvo dijete..Ako imate za primjer koji film da pogledam na netflixu pa javim..Iako sam već poprilicno corav..Al sto moram reći da je naspram 42" inca plazme ovih 50" poprilično osjetno povećanje,
barem meni i mojima..
(2.8m se sjedi daleko od TVa)

p.s I s daljinskim sam dosta zadovoljan,metalni je malo tezi, djeluje mi na prvu dosta kvalitetno.. Posebno u usporedbi s firestickovim daljincem..
R33mba#2892
15 godina
x360gamer kaže...
Taman kad sam prije niti 1.5 godinu kupio C1, mislio sam da je to to i da neće biti potrebe mijenjati TV idućih 5+ godina.
2022. Mi je potvrdila da je to tako.
Bome 2023. mi izgleda kao da je C1 zastario.
Ovo su ogromni skokovi!

Ljudi previše briju sa tim nitsima. Na papiru je to velika razlika ali golim okom kad gledaš nije to nešto toliko ogromno da ćeš ostati paf. Imao sam ptilike koristiti TV koji ima preko 1200 nitsa (doduše nije bio OLED ali ajde) i vjeruj mi da se ta razlika u nitsima ne primjeti toliko izraženo. Ljudi misle kad vide na papiru da će sa ekranom od 1400 nitsa imati duplo svijetliju sliku nego na onom od 700. A to ne funkcionira baš tako u praksi.

Blaugrana al vent, un crit valent, tenim un nom, el sap tothom, BARCA! BARCA! BARCA!
Poruka je uređivana zadnji put uto 10.1.2023 11:08 (antimadridista).
4 godine
R3nchi kaže...
nisam kolega bas stigo cackat po TVu.. Imam bebu od 4mj i poprilično smo posveceni njoj,jer mi je to nažalost u 42g prvo dijete..Ako imate za primjer koji film da pogledam na netflixu pa javim..Iako sam već poprilicno corav..Al sto moram reći da je naspram 42" inca plazme ovih 50" poprilično osjetno povećanje,
barem meni i mojima..
(2.8m se sjedi daleko od TVa)

p.s I s daljinskim sam dosta zadovoljan,metalni je malo tezi, djeluje mi na prvu dosta kvalitetno.. Posebno u usporedbi s firestickovim daljincem..

Neka si ti zemljače kupio konačno tv, svaka čast. ! 

De regno Dalmatiae et Croatiae libri sex.
4 godine
antimadridista kaže...
 Ljudi misle kad vide na papiru da će sa ekranom od 1400 nitsa imati duplo svijetliju sliku nego na onom od 700. A to ne funkcionira baš tako u praksi.

Ma, je rođače.

Kad sam kupio prosječni LG 7450 bio mi je presvijetal u odnosu na Samsung iz 2009 godine...

Ljudi nekada pretjeruju, no ipak je Va panel bolji od IPS (poruka za Borisa Groznog) 

De regno Dalmatiae et Croatiae libri sex.
11 godina
Sve o televizorima

Pozz svima...

Znam da vas je kad tad zajebavalo tako da mozda neko moze pomoc.

Uglavnom punac me pitao da mu snimim filmova na usb i ajd nema problema pribacim za cas jer ih imam vec i dodjem kod njeg da pokrenem kad nece.

Ima stariji samsung star sigur 10ak god ali znam da podrzava mkv,mp4 i sve te pizdarije,znam da podrzava sva 3 formata usb-a jer je navedeno u spec (provjerio sve jer mi nije bas blizu da dzabe ne dolazim) i naravno ustekam usb kad kurcina ne vidi ga tv uopce.

Ali imao sam kod sebe 3 usba za svaki slucaj ako jedan nece oce drugi i jos sam izbacio nase znakove,na jednom usb su mape za svaki film posebno,na drugom bez mapa direkt na usb i na trecem sam ubacio mix ali ova dva prva di se nalazi 15 filmova nece i na kraju oce taj treci na kojem su samo 2 filma.

Cak sam probao i na nekom tvu sto mu je u kuci AXEN marka ili tako nesto ista stvar i na 2 resivera takodjer ista stvar vidi samo ovaj treci usb koji je najstariji i ima 16gb samo.

Ovdje jedino moza nesto vezi ogranicenja velicine ali za samsung to nema smisla jer podrzava sva 3 formata usb cak ima opciju snimanja programa na hdd do 2tb tako da usb od 32gb nebi trebao bit problem.

Jos da napomenem na svom tvu vidim sva 3 usba normalno.

Origin_Steam: hrka11
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

Kako su ti formatirani stickovi? Obično treba FAT32 da tv prepozna.

12 godina
antimadridista kaže...
x360gamer kaže...
Taman kad sam prije niti 1.5 godinu kupio C1, mislio sam da je to to i da neće biti potrebe mijenjati TV idućih 5+ godina.
2022. Mi je potvrdila da je to tako.
Bome 2023. mi izgleda kao da je C1 zastario.
Ovo su ogromni skokovi!

Ljudi previše briju sa tim nitsima. Na papiru je to velika razlika ali golim okom kad gledaš nije to nešto toliko ogromno da ćeš ostati paf. Imao sam ptilike koristiti TV koji ima preko 1200 nitsa (doduše nije bio OLED ali ajde) i vjeruj mi da se ta razlika u nitsima ne primjeti toliko izraženo. Ljudi misle kad vide na papiru da će sa ekranom od 1400 nitsa imati duplo svijetliju sliku nego na onom od 700. A to ne funkcionira baš tako u praksi.

Da i ne.

Hrpan LCDova ti ima deklarirano daleko daleko vise nitsa nego sto mogu reproducirat u real world scenariju.

Naprimjer,sjecam se Sony i Samsung modela koji su bili deklarirani na recimo 1500nits a u stvarnim uvjetima to bude 600-700nits.Kod oleda je to daleko jasnija situacija,ako ti je tv deklariran da moze higlightse na 1,3,10% prikazat u otprilike 800nits onda to i bude tako.Tesko da ces primjetit na oledu razliku izmedju 700 i 800nits ali izmedju 700 i 1000nits itekako hoces a da ne pricamo ovim novim modelima koji idu do 1500-1800nits na kalibriranoj slici.

Takodjer je i full scree brightness na oledima u zadnje vrijeme skocio sa prosjecnih 150nits sve do 250nits,sto je jako velika razlika za full screen.

16 godina
Sve o televizorima

Nitsi nisu linearni nego logaritamski, vec sam prije govorio o tome.

Npr razlika izmedju 100 i 1000 nits nije 10x nego 1.5x 

zato nito ove razlike kod 500-800-1000 - 1500 nits nisu toliko velike, naravno vidi se, ali ni priblizno koliko bi netko ocekiva ako misli da je odnos linearan.

4 0 hvala 2
11 godina
dejo6 kaže...

Kako su ti formatirani stickovi? Obično treba FAT32 da tv prepozna.

A u spec od tva sam gledao i navedeni su sva 3 formata da podrzava tako da nisam obracao paznju na to.Ali da mi je blize lako bi to provjerio sve ili da sam laptop ponio.

A nista probat cu tako drugi put pa cemo vidit.

Origin_Steam: hrka11
12 godina
Pixel kaže...

zato nito ove razlike kod 500-800-1000 - 1500 nits nisu toliko velike, naravno vidi se, ali ni priblizno koliko bi netko ocekiva ako misli da je odnos linearan.

Sta znaci...koliko bi netko ocekivao?...

Razlika izmedju 100 i 1000nits na oledu je vrlo velika.

16 godina
MEGATAMA kaže...
Pixel kaže...

Velika je,ali ne 10x u percepciji.

Prosjecan korisnik ne razumije logaritamski odnos, nego sve promatra linearno jer je intuitivnije i kad vidi takav odnos brojki pomisli da je nesto puno vise nego sto zapravo je.

razlika 100 i 1000 nitsa je 50% , nebitno je li oled ili neki drugi panel.

ne brkaj kontrast s nitsima

12 godina
Pixel kaže...
MEGATAMA kaže...
Pixel kaže...

Prosjecan korisnik ne razumije logaritamski odnos, nego sve promatra linearno jer je intuitivnije i kad vidi takav odnos brojki pomisli da je nesto puno vise nego sto zapravo je.

Ne brkam ja nista,napisao sam iskljucivo svoj dojam posto sam imao TV koji ide i podosta visoko sa nitsima(Q90R)

Takodjer sam usporedjivao svoju staru plazmu sa oledima koje sam imao te sa tim Q90R.

Takodjer nitsi ne utjecu samo na brightness ili kontrast nego i na color volume.

I u konacnici,micro led koji sam gledao je bio na 4000nits i i svijet za sebe,ne po bljestanju...kako mnogi od vas to shvacaju nego po mogucnosti da prikaze sliku daleko bliskiju izgledu stvarnog svijeta nego bilo koji drugi tv koji sam vidio ili imao.

Tako da...ne,nitsi nisu samo za bljestavilo vec za niz elemenata koji su bitni za prikaz vrhunske slike,kako u visinu tako i u dubinu ilitiga kako u svijetlo tako i u tamu.

10 godina
Kaj nije logaritamska skala, kad se želi na jednom grafu pokazat (stisnuti) velike razlike u iznosima, sjećam se iz statistike. decibeli su npr. u logaritamskoj skali kaj ne? Ono tipa 20 decibela je 10x jače od 10 decibela..koliko me sjećanje služi

1 0 hvala 0
14 godina
MEGATAMA kaže...
Pixel kaže...
MEGATAMA kaže...
Pixel kaže...

Ne brkam ja nista,napisao sam iskljucivo svoj dojam posto sam imao TV koji ide i podosta visoko sa nitsima(Q90R)

Takodjer sam usporedjivao svoju staru plazmu sa oledima koje sam imao te sa tim Q90R.

Takodjer nitsi ne utjecu samo na brightness ili kontrast nego i na color volume.

I u konacnici,micro led koji sam gledao je bio na 4000nits i i svijet za sebe,ne po bljestanju...kako mnogi od vas to shvacaju nego po mogucnosti da prikaze sliku daleko bliskiju izgledu stvarnog svijeta nego bilo koji drugi tv koji sam vidio ili imao.

Tako da...ne,nitsi nisu samo za bljestavilo vec za niz elemenata koji su bitni za prikaz vrhunske slike,kako u visinu tako i u dubinu ilitiga kako u svijetlo tako i u tamu.

Ovo podboldano baš i ne veze sa istinom..sliku koju gledam na bilo kojem TV koju sam do sad gledao bio LCD ili OLED od najjeftinijih do najskupljih nemaju veze sa stvarnom slikom u stvarnom svijetu!A tome su zaslužni dobrim djelom kako je materijal snima editiran i video obrađen..

Slike na TV dobrim djelo izgledaju toliko dobro ali opet miljama od stvarnosti..

AUDIOFIL
12 godina
volegradele kaže...
MEGATAMA kaže...
Pixel kaže...
MEGATAMA kaže...
Pixel kaže...

Ovo podboldano baš i ne veze sa istinom..sliku koju gledam na bilo kojem TV koju sam do sad gledao bio LCD ili OLED od najjeftinijih do najskupljih nemaju veze sa stvarnom slikom u stvarnom svijetu!A tome su zaslužni dobrim djelom kako je materijal snima editiran i video obrađen..

Slike na TV dobrim djelo izgledaju toliko dobro ali opet miljama od stvarnosti..

Gdje si gledao taj micro led ako mogu pitat?...(Samsung The Wall)

14 godina
MEGATAMA kaže...
volegradele kaže...
MEGATAMA kaže...
Pixel kaže...
MEGATAMA kaže...
Pixel kaže...

Gdje si gledao taj micro led ako mogu pitat?...(Samsung The Wall)

Pardon ne govorim za micro led..govorim opcenito za LCD i OLED...micro led nisam imao prilike nigdje vidjet!

>Vidim da ima u HR za naručit ali nema cijenika!

https://www.samsung.com/hr/business/led-signage/the-wall/the-wall-2021-lh016iwamws-xu/

AUDIOFIL
Poruka je uređivana zadnji put sri 11.1.2023 22:28 (volegradele).
6 godina
volegradele kaže...
MEGATAMA kaže...
....

A i zašto mora biti kao u stvarnom svijetu?

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice