Što treba paziti i odabrati pri kupnji lcd tv-a?

poruka: 37
|
čitano: 40.056
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
RE: Što treba paziti i odabrati pri kupnji lcd tv-
Pixel kaže...
Bara kaže...
tony THE Noob kaže...
Bara kaže...
tony THE Noob kaže...

Ajde ljudi pomoć da ne otvaram novu temu trebam LCD najbolji za cijenu oko 5500-6000 kn 42'' HVALA

Stvarno ne znam šta ćeš gledat najčešće, SD signal i DVD-ove ili možda HD sadržaj.

tony THE Noob kaže...
  1. TV LCD PHILIPS 42PFL5624H Jeli ovo dobro ?

U svakom slučaju je ovo loš izbor, em šta ćeš vjerojatno dobit tajvanski panel, em šta ima malu pokretnu rezoluciju od nekih 300 linija i na kraju svega toga je loš za SD sadžaj.

Ma..preporucite mi najbolji tv za gledati normalne programe nase programe HRT...rtl...nova =) i dvd-e

Aha, to oćeš. Onda ti savjetujem Panasonic TX-P42X10Y, najbolji TV na tržištu za gledanje SD programa(takvi su u nas svi) i DVD-ova.

A dam se kladit da ima boljih Smijeh

Ajde reci koji je bolji, teoretski boljeg ne može bit zbog 1:1 pixel mappinga.

Poruka je uređivana zadnji put uto 1.12.2009 18:20 (Bara).
16 godina

Gledaj da ima dvb-t tuner ( minimalno), 3 HDMI-a, Pomogučnosti Full HD bi bilo poželjno, odziv ne veći od 5 ms, Kontrast ne manji od 30000:1

Damn i'm Good
16 godina
neaktivan

Zanemari sve one oji ti savjetuju plazmu...

LCD od LG-a, 37 ili 42 mozes naci za 4500-5500 kn. (serije LH ili LF)

Svaki ima 2 ili 3 HDMI-a, DVB-T tuner, a i znamo sta se s LG-em moze napraviti (hihihi)

Ponosan sam vlasnik jednog i imam samo rijeci hvale...

pozz

Moj PC  
0 1 hvala 0
17 godina

Sad sam vidio one preporučene udaljenosti na Sonyjevoj stranici i (ovisi o ukusu naravo) to je meni apsolutno negledljivo na toj udaljenosti, definitivno pre blizu, da je x1.5 ta udaljenost, ok, ali ovo je pre blizu.

Gledam tamo u dućanu sa TV-ima te ekrane i nema šanse da jednog 37 colara možeš gledati sa 1.5m i da je to to, ako obožavate da vam ekran izgleda ogromno onda ok ali to je totalno pre blizu, svaki pixel se vidi (Full HD je bila telka).

Moja preporuka: 32" - 2m

37" - 2.5m

46" - 3.5m

BTW, gledaj da ima MPEG4 tuner po mogućnosti, da ima dovoljan borj ulaza/izlaza koji ti trebaju, da ti ima ok kvalitetu slike (subjektivna stvar, zaboravi na razne kontraste i sl, gledaj ono što tebi paše), da ima DVB-T tuner, da može prikazati 4:3 sliku u normalnoj veličini, a ne izduženo.

DIY projekti: http://vidosprojects.freei.me/
Poruka je uređivana zadnji put uto 1.12.2009 22:01 (Vido).

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Vido kaže...

Sad sam vidio one preporučene udaljenosti na Sonyjevoj stranici i (ovisi o ukusu naravo) to je meni apsolutno negledljivo na toj udaljenosti, definitivno pre blizu, da je x1.5 ta udaljenost, ok, ali ovo je pre blizu.

Gledam tamo u dućanu sa TV-ima te ekrane i nema šanse da jednog 37 colara možeš gledati sa 1.5m i da je to to, ako obožavate da vam ekran izgleda ogromno onda ok ali to je totalno pre blizu, svaki pixel se vidi (Full HD je bila telka).

Moja preporuka: 32" - 2m

37" - 2.5m

46" - 3.5m

Ako se ide na FullHD televizor i ako će se gledat FullHD sadržaj onda se preporuča 50'' sa nekih najviše 3m udaljenosti.

13 godina
neaktivan

Sto trebam paziti pri kupnji LED TVa?

Sto je to Clear Motion Rate, Perfect Motion Rate i Motion Claritiy Index?

Jeli velika razlika izmedju 100 hz i 200 hz?

Jeli Backlight Blink vazan sastav za kvalitetu slike?

Planiram kupiti novi TV od 40" do 42" u cijenovnom rangu od 4000 do 4500 kn.

Zanima me cista slika i da nestvara nekakav blur pri brzoj sceni i naravno da ne titra slika..

Pozeljno 1 ili 2 HDMI  i 1 USB 2.0  ostalo me neinteresira tipa 3D ili smart tv.

Hvala :)

0 0 hvala 0
16 godina
moderator
TROLLBUSTER i službeni distributer pr0n fotografija // na glupe postove i pitanja odgovaram sa: ke???? // besplatno gledam u kristalnu kuglu i otkrivam koje su vaše komponente :)
Moj PC  
1 0 hvala 1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice