Spajanje zvucnika od kompjutora na TV

poruka: 16
|
čitano: 18.506
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus, pirat
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan

Na pocetku se ispricavam sto postam u ovaj forum jer se ne radi ni o LCD a ni o plazma televizoru. Pretpostavio sam da je ovo ipak najbolje mjesto za postanje, izmedu svih ostalih.

Dakle, imam Teac 2.1 zvucnike i izgleda da su pregorili.. tj. pretpostavljam da je otislo nesto u sub-u ali mislim da ova 2 satelita jos mogu radit.

Imam neki Philips televizor koji sa zadnje strane ima audio out sa ona dva izlaza (crveni i bijeli) i sad me zanima da li postoji kakva mogucnost da ta dva zvucnika rade i bez sub-a, tj. da ih spojim na TV

Hvala unaprijed :)

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

spajaj

bijeli ti je lijevi

crveni desni

potpis :D
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Pa spojio sam, i mislio sam da ce se zvuk odmah prebacit na zvucnike ali nije..i dalje ide na zvucnik od TV-a

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Spajanje zvucnika od kompjutora na TV
B-52 kaže...

Ako sateliti imaju iste muske prikljucke onda ima sanse da ce raditi. Jel na tom TEAC-u struja ide u subwoofer ili u satelitima?

A programmer is just a tool which converts caffeine into code
16 godina
neaktivan

Struja ide u sub - sateliti idu u sub - iz suba ide zica u komp (zvucnu)

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

trazi po postavkama neki enable za audio...

potpis :D
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
B-52 kaže...

Na pocetku se ispricavam sto postam u ovaj forum jer se ne radi ni o LCD a ni o plazma televizoru. Pretpostavio sam da je ovo ipak najbolje mjesto za postanje, izmedu svih ostalih.

Dakle, imam Teac 2.1 zvucnike i izgleda da su pregorili.. tj. pretpostavljam da je otislo nesto u sub-u ali mislim da ova 2 satelita jos mogu radit.

Imam neki Philips televizor koji sa zadnje strane ima audio out sa ona dva izlaza (crveni i bijeli) i sad me zanima da li postoji kakva mogucnost da ta dva zvucnika rade i bez sub-a, tj. da ih spojim na TV

Ti izlazi na tv su ti namjenjeni za spajanje na nekakvo pojacalo. Ako direktno spojis zvucnike na to, nece raditi.

Da bi ti zvucnici radili bez pojacala, mozes ih eventualno spojiti na izlaz za slusalice. ( ako ti tv ima).

Probaj sub spojiti na tv, a zvucnike na sub.

16 godina
neaktivan

@Mrud ova zadnja solucija bi bila   izvediva, ali..kako rekoh..mislim da je otisao sub, tako da se cijelo vrijeme cuje neki šum dok je sub upaljen

Btw u zadnje vrijeme (nekih godinu dana) prilikom paljenja i gasenja zvucnika, culo se nekakvo pucketanje. Malo sam googlao i vidim da se to dogadalo i drugima..cak je negdje pisalo da bi se to dalo popravit, samo da treba otvorit sub i da bi trebalo nesto zalemit...sad kad ste vec tu..jel zna mozda netko nes o tome i jel mislite da bi se mozda dalo to popravit..ili da ih jednostavno bacim u smece?

Edit: zaboravio sam napomenut da sam osjetio neki miris paljevine kad su otisli zvucnici..kao da je nesto u sub-u izgorilo

Poruka je uređivana zadnji put čet 3.2.2011 15:18 (B-52).

0 0 hvala 0
15 godina

A popravit bi se vjervatno moglo, ako imas nekog prijatelja koji se razumije u takve stvari neka ti pogleda.

Nosenjem u spec. servise ti moze bit " skuplja pita od tepsije".

15 godina
neaktivan

e jel je rješeno to za televizor? 

PUC GA MEDO
Poruka je uređivana zadnji put čet 3.2.2011 15:27 (jurek95).

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Sateliti se ne mogu direktno spojiti na TV, bez pojačala, budući da linijski izlaz (bilo na zvučnoj kartici, bilo na TV-u) nije dovoljno snažan da pokreće zvučnike - potrebno je pojačalo, koje se vjerojatno nalazi u subwooferu.

Usput, jesi li siguran da se radi o audio izlazu? Uglavnom se na televizorima nalaze audio ulazi (analogni - u obliku RCA cinch utičnica, odnosno u sklopu SCART kabela), a od izlaza samo izlaz za slušalice (6,3 mm stereo utičnica).

The laws of nature are constructed in such a way as to make the universe as interesting as possible. - Freeman Dyson, Imagined Worlds
Poruka je uređivana zadnji put čet 3.2.2011 15:42 (hrx).

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Sa bocne strane je utor za slusalice i odmah do njega ona 3 utora u bojama..a sa zadnje strane su 2 scart-a i audio out (bas tako pise)

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

U redu, na stražnjoj strani su SCART ulazi/izlazi, RCA cinch audio izlaz, dok su sa strane izlaz za slušalice te kompozitni video i audio ulazi.

Svejedno, bez pojačala zvučnici neće raditi - sateliti su pasivni zvučnici, pojačalo se nalazi ili u subwooferu ili u zasebnoj jedinici - linijski audio izlaz nije dovoljno snažan da pokreće zvučnike.

The laws of nature are constructed in such a way as to make the universe as interesting as possible. - Freeman Dyson, Imagined Worlds
Poruka je uređivana zadnji put čet 3.2.2011 16:03 (hrx).

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

najvjerojatnije ti je otislo pojacalo

a to se ne isplati popravljat

a bez pojacala ti ne ide

tu sam samo radi vijesti o apple-u
16 godina
neaktivan

OK hvala na odg

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Re: Spajanje zvucnika od kompjutora na TV
Pozdrav ljudi imam tak zvucnike od kompa i lcd sa utorima kako ima autor teme

Ja bi zelioda mi zvucnici rade tako da mogu sa danjiskim od tva mogu stisat ili pojacat zvuk

Ja sam spojio na onaj audio in/out
Ali moram stisat zvuk od pojacala na sub-u ali ja bi to dalnjiskim kontrolirao
Jel to kako moguce

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice