Tražim preporuku za neki kvalitetni TV koji je preko 120+ cm sa HDMI ulazima jer ću ga spojiti na komp zbog serija filmova pesa itd. Ne zanima me 3D ali je važno da rezolucija bude 1920x1080 full hd. Hvala
Plazma ili LCD do 8000 kn
- poruka: 24
- |
- čitano: 5.026
- |
- moderatori:
DrNasty, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus, pirat
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Hm, generalno je mišljenje da je LCD bolji za spajanje na PC i recimo gledanje po danju. Zato ga plazma šije kod gledanja filmskog materijala i pogotovo u nešto tamnijem ambijentu. Dobar 50" LCD (koji ti tražiš) zaboravi za tu cijenu, moja preporuka bi bila 50ST50 Panasonicova Plazma ali je i ona cca 9kKN. Malo se educiraj po forumima i pričekaj korisničke utiske i najvažnije otiđi u živo i pogledaj kandidate (ali pazi na zamke prostora u kojima se tv prodaju - rasvjeta i sl) ponesi neki materijal sa sobom na usb-u pa odluči....
Nije ti lako!
Evo nešto manje (116cm) ali vrhunski za tvoje zahtjeve:
http://www.emmezeta.hr/multimedija/televizori/lcd-i-plazma-tv/25633/samsung-ue46es6100-3d-full-hd-led-tv-mpeg4/
Oba su 3D što ste stavili a to mi ne treba.
Tražim preporuku za neki kvalitetni TV koji je preko 120+ cm sa HDMI ulazima jer ću ga spojiti na komp zbog serija filmova pesa itd. Ne zanima me 3D ali je važno da rezolucija bude 1920x1080 full hd. Hvala
http://lcd.hr/plazma/lg-60pa5500/
Imao sam ju prije mjesec dana, odlican tv sa dijagonalom od 152 cm, osobno za filmove i serije (jer sam gledao non stop).
Prikaz slike je fenomenalan i preko usb-a ako mislis gledati (gledao sam Avatara 1080p savresntvo)
Osobno ti preporucujem ovaj tv, ali znas da ces morati ju uhodavati prvih 200-300h, da ti konstrat, svjetlina i ostrina ne prelaze 50%...
Skuplja je 400kn od tvoga buđeta, ali i vrijedi te novce ;)
Kad smo več kod plazmi najbolje plazma tv ima Panasonic.
Evo jedna 127 cm
Ja preporučam http://ronis.hr/plazma-tv-50-inch-127-cm/435/tv-plazma-panasonic-tx-p50ut50e-3d-5-godina-jamstva-i-hdmi-kabel-na-poklon/TX-P50UT50E/
ima 3D no to nemoraš koristit ak neš, a dobro može doć. Od viška glava ne boli.
Imao sam ju prije mjesec dana, odlican tv sa dijagonalom od 152 cm, osobno za filmove i serije (jer sam gledao non stop).
Prikaz slike je fenomenalan i preko usb-a ako mislis gledati (gledao sam Avatara 1080p savresntvo)
Osobno ti preporucujem ovaj tv, ali znas da ces morati ju uhodavati prvih 200-300h, da ti konstrat, svjetlina i ostrina ne prelaze 50%...
Kako misliš imao?

Kako misliš imao?
Kupujem plazme i lcd-ove i provjeravam vecinu modela i onda ih prodam..Jer ne kupujem da si nesto ostavim vec da isprobam sve modele i onda dajem ocjene lcd-ovima i laptopima...
Imao= prije mjesec dana, taj model plazme LG sam posjedovao i prodao i tv je jako dobar i "ogroman" ocjena 7.5/10 (posto su rijetki modeli kojima cu dati ocjenu 9 i 10/10)
Kako si ocijenio Panasonic p50g30e ? Još jedan Panasonic mi je upao u oko P50XT50e ?
I kako bi ga stavio u usporedbi s ovim gore što je kolega naveo ?
Kako si ocijenio Panasonic p50g30e ? Još jedan Panasonic mi je upao u oko P50XT50e ?
A ovako, p50g30e ti je u dobrom rangu..
Veliki ekran od 50''
Normalna potrosnja 175 Watt
Imas lan, usb, hdmi...
konstrast 5.000.000:1, ok
E sada ne znam da li ih vise ima u prodaji jer je to model 2011 godine...
Ocjena 7/10 za takvu plazmu (ako ju nađes negdje u prodaji, napisi mi cijenu jer ju nisam uspio naci na internetu)
Link http://www.ronis.hr/plazma-tv-50-inch-127-cm/435/tv-plazma-panasonic-tx-p50xt50e-3d-5-godina-jamstva-i-hdmi-kabel-na-poklon/TX-P50XT50E/
Osobno ti preporucujem ovu plazmu ako nisi siguran koju bih kupio od ove dvije sto si naveo, jer ipak ovo je 2012 model i dobivas 5 god. garancije...Ima ti 3D, ne znam koliko ti je to bitno, ali meni osobno ako uzimas tv radi 3D, uzalud bacen novac, jer ce ti dosaditi kroz neko vrijeme i poceti ce te boliti jako glava ako budes non stop gledao 3D filmove (govorim iz osobnog iskustva)...
Ocjena p50xt50e 8.5/10- Jako dobra plazmica za te novce, svakako ti ju preporucujem za tvoje potrebe
_____________________________________________________________________________________
Pc- strucnjak- p50ut50e je malo bolja plazmica i u jakom je dobrom rangu ali skuplja je za 1000 kn od xt50e ali za te novce neces ni osjetiti toliku razliku...
Sasvim ti je dovoljna ova xt50e..Ali ako imas viska love i zelis jos kvalitetniju plazmu, uzmi p50ut50e, OCJENA dobrih 9/10
Napomena: Vidio sam sada da u prvome postu trazis i za igre...Moj savjet ti je da ju na pocetku kroz prvih 200 sati gledas na:
Kontrast:40-45%
Svjetlina:45-50%
Ostrinu stavi tocno na 25% (zavisi jer neki modeli imaju od 1-20 ili 1-100) znaci ako ti je prva opcija, stavi 5/20 a ako ti je druga stavi na 25/100)
Jer neki tvrde da je potrebno i 300 sati ali to je nepotrebno jer plazmi je za pravo dovoljno i do 150 radnih sati ali 200 je taman.
I svakako izbjegavaj 4:3 formate...Ako imas jos kakvih pitanjca, pitaj pa cu ti odgovoriti koliko znam.
Vidi što su mi odg ovi iz westgate-a. Uglavnom: što se tiče njih 2 vidim da je razlika u tome da jedan 3d drugi nije ali vidim i da je razlika u tome što oni naglašavaju taj kontrast. Piše ti ovdje i cijena. Inače jučer sam čak vidio za 7500 P50G30E. Što se tiče ovog drugog čak sam naletio na ovo http://www.panasonicstore.hr/index.php?dispatch=products.view&product_id=552 . 3D mi ne igra neku ulogu budući da je hajka sa snimanjem filmova u 3d u tijeku i da ih nema još puno, slično kao sa blu ray nije mi to tako važno. Naočale za gledanje 3d su još jedan veliki minus. Jedini bed mi je što ne bi htio da mi se dogodi što je bilo i za mobitel do prije nekoliko godina. Onda sam kupio motorolu v3 -- zadnji model bez dotada nepoznate bluetooth tehnologije i dao 2000 kn za nju a nakon mjesec dana većina je imala tu funkciju ovo ono. Pa da se ne dogodi taki neki boom sa 3d jer ono nije da kupujem Tv svaki par godina.. Razumiješ?
preporuka je definitivno Panasonic plazma TX-P50G30E:
126 cm, 600Hz, Infinite black filter za odlične nivoe crne boje, 5,000,000 : 1 dinamički kontrast, THX certifikat (profesionalni mod slike), odaziv od 0,001 ms, Game mod, SmarTViera...
Trenutno najbolji televizor bez 3D-a na tržištu, cijena 6999 kn.
Za dodatne informacije stojimo Vam na raspolaganju.
S poštovanjem,
I
Poštovani,
ako ste proučavali i uspoređivali specifikacije i mogućnosti 50G30 i 50XT50, vjerojatno ste uočili da je 50G30 model sa dosta većim kontrastom (6712,5 : 1 naspram 1233:1), što daje dosta detaljniju sliku, FullHD panelom i THX certifikatom, pa i naš izbor definitivno pada na G30 seriju.
S poštovanjem,
Vidi što su mi odg ovi iz westgate-a. Uglavnom: što se tiče njih 2 vidim da je razlika u tome da jedan 3d drugi nije ali vidim i da je razlika u tome što oni naglašavaju taj kontrast. Piše ti ovdje i cijena. Inače jučer sam čak vidio za 7500 P50G30E. Što se tiče ovog drugog čak sam naletio na ovo http://www.panasonicstore.hr/index.php?dispatch=products.view&product_id=552 . 3D mi ne igra neku ulogu budući da je hajka sa snimanjem filmova u 3d u tijeku i da ih nema još puno, slično kao sa blu ray nije mi to tako važno. Naočale za gledanje 3d su još jedan veliki minus. Jedini bed mi je što ne bi htio da mi se dogodi što je bilo i za mobitel do prije nekoliko godina. Onda sam kupio motorolu v3 -- zadnji model bez dotada nepoznate bluetooth tehnologije i dao 2000 kn za nju a nakon mjesec dana većina je imala tu funkciju ovo ono. Pa da se ne dogodi taki neki boom sa 3d jer ono nije da kupujem Tv svaki par godina.. Razumiješ?
Nekada ti trgovine uglavnom zele "uvaliti" ono sto se najmanje prodaje..Mislim, sve plazme su jako dobre i ne znam kako da ti tocnije kazem ali svi ovi modeli koje smo naveli dođu skoro na isto..Veliku razliku neces osjetiti, jer sve je to isto (govorim za ove modele koji se spominju u ovoj temi).
Sada ti preporucujem po redu od najboljih do mrvicu losijih:
1.http://ronis.hr/plazma-tv-50-inch-127-cm/435/tv-plazma-panasonic-tx-p50ut50e-3d-5-godina-jamstva-i-hdmi-kabel-na-poklon/TX-P50UT50E/
2.http://www.ronis.hr/plazma-tv-50-inch-127-cm/435/tv-plazma-panasonic-tx-p50xt50e-3d-5-godina-jamstva-i-hdmi-kabel-na-poklon/TX-P50XT50E/
3.p50g30e Ne mogu ju pronaci nigdje (meni ide na 3. mjesto)
4.http://lcd.hr/plazma/lg-60pa5500/
Prvo i najvaznije ako ju mislis uzeti, trazi sa 5 god. jamstva, gledaj ove koje sam ti naveo po redu, kada vidis koje imaju 5 god. jamstva izaberi si. Cijene su ti od 6500 do 8000kn koliko sam uspio vidjeti na netu. Definitivno koju god da odaberes biti ce super (ali znaj da je ova 1. iz 2012 godine,a ova 3. koju ti navode iz westgate je 2011 godiste)
Nadam se da sam ti barem nekako pomogao..
Tako je najbolje Sve sto mozes, obiđi i kada dođes u trgovinu, trazi da ti namjeste na home opciju jer su sve plazme i lcd-ovi namjesteni na njihove postavke (za trgovinu gdje slika jako vara) jer ljudi kada kupe lcd ili plazmu i doma nariktaju na home opciju onda se mnogi razocaraju...I nikako ne slusaj prodavatelja, vjeruj svojim ocima!
Ne razočaraju se zbog toga, nego što je u svim dućanima hd signal na televizorima a oni dođu doma i puknu hrt kad ono puf nije ovdje slika ko u dućanu!!!
Idemo reklamirat i ispljucat prodavača....hahaha
Btw prodavač sam i imao sam mali milijun takvih ispada :)
Ne razočaraju se zbog toga, nego što je u svim dućanima hd signal na televizorima a oni dođu doma i puknu hrt kad ono puf nije ovdje slika ko u dućanu!!!
Je, to je 1 od mnogih razloga hehe...
Ja jos ni jedan lcd ni plazmu nisam testirao na njene programe da sam ih pretrazivao vec gledam preko MaxTv-a vecinom HD signale..
Razlika je dan i noc u trgovini kada kupis tv i kada ga doma namjestis..ali zato je najbolje u trgovini testirati tv da poslije nebi bilo nekakvih problema (nisam znao, sto je sa tv-om...itd.)
A njemu ne treba plazma za sd signale koliko sam primjetio vec za pc (serije, filmove, igrice).A vecina filmova i serija je sada u HD ili Full Hd-u ako mislis skidati sa neta ...
Ja jos ni jedan lcd ni plazmu nisam testirao na njene programe da sam ih pretrazivao vec gledam preko MaxTv-a vecinom HD signale..
Razlika je dan i noc u trgovini kada kupis tv i kada ga doma namjestis..ali zato je najbolje u trgovini testirati tv da poslije nebi bilo nekakvih problema (nisam znao, sto je sa tv-om...itd.)
A njemu ne treba plazma za sd signale koliko sam primjetio vec za pc (serije, filmove, igrice).A vecina filmova i serija je sada u HD ili Full Hd-u ako mislis skidati sa neta ...
Al opet i za HD sadržaj plazma če ima puno bolju kvalitetu prikaza. Nije stvar rezolucija nego tehnologija prikaza. Ako skine i neki loš materijal s neta izgledat če na plazmi pristojno.
Al opet i za HD sadržaj plazma če ima puno bolju kvalitetu prikaza. Nije stvar rezolucija nego tehnologija prikaza. Ako skine i neki loš materijal s neta izgledat če na plazmi pristojno.
Ma sve to stoji, ali vec kada ima toliko buđeta za raspolaganje, neka lijepo otiđe od trgovine do trgovine i odabere sam. Jer to su veliki novci u pitanju i mi smo mu odabrali par najboljih modela u tome rangu pa sada neka si odabere jedan od tih...Jer svatko ima svoj ukus za Tv(lcd, plazma, led...)
Kolega, obavezno napisi model kada kupis
Ja vjerujem da svi proizvođači za isti cjenovni rang nude više manje isto, sam neko neki dizajn voli, neko neke dodatne gluposti.
Najbolji je izbor Panasonic plazma, jer nema problema s upečenom slikom. A i jamstvo i kvaliteta slike odlični.
Preporučam da kupi u ronisu preko neta (ja osobno kupi) još ih možš kontaktirat i spuste ti cijenu za gotovinu.
Kažeš da si dobio gotovinski popust? 5 10 15 20 % ? A što se tiče serija i filmova oni su odavno na ext hardovima, samo mi sad žao gledati preko monitora pa se čuvam ^^
Našao sam TX-P50XT50E za 5625kn http://www.info-box.hr/PANASONIC-PDP-TV-TX-P50XT50E-77704.aspx Jel ima gdje povoljnije?
Ma zašto bi išao na taj model? Loš je kontrast i prevelika refleksija...