Molimo bih ako mi mozete pomoci da se odlucim koji televizor kupiti. Planiram danas ici u kupnju pa se dvoumim izmedju ova dva. Unaprijed hvala. Televizor bih koristio za gledanje DVD filmova, igranje PC igrica i naravno gledanje SD kanala dok ne nabavim Dreambox.
ovo je samo djelomičan odgovor jer neposjedujem oba navedena tv-a, philips imam i prezadovoljan sam, 37 inch-ni, slika je super, preko hdmi-a s kompa su igre super, što se tiče gledanja filmova sa dvd-a je fantastična a sa usb-a je isto super samo je glavna mana što nepodržava titlove ma štogod ti uradio, nadam se da će u sljedećim update-ima ispraviti tu "grešku" iako sumnjam jer kome će onda prodavati playere i sl. što se tiče update-a fw-a ih nađeš na službenoj strani i to je to, isto tako nije za odmet napomenuti da neki tv-i imaju više usb ulaza dok navedeni model ima samo jedan, to nije ni neka mana ako posjeduješ usb hub, u njega imam priključena 4 usb ključa i svi su prikazani u izborniku tako da je i ta stvar rješena, neznam dali svi tv-i podržavaju usb hub ali eto napomenuo sam samo kao plus,poz.
Nije tvoj model, ali eto, za usporedbu
http://hdtelevizija.com/2009/07/09/recenzija-lcd-philips-42pfl8404h-107-cm/
http://hdtelevizija.com/2010/04/21/recenzija-plazma-panasonic-tx-p42s20e-107-cm/
Vjerujem da ima još recenzija, pa se baci malo u guglanje...
ja sam gleda i 37 i 42 inc-ni model ali ovo od 42 je već ogromna beštija.
Uzmi 42, jer ćeš za tjedan dana požaliti ako ga ne uzmeš :)
Vjerovao ili ne, TV se smanjuje s vremenom XD
Što se tablica tiće, one se razlikuju za 1080p i 720p ekrane.
neki se drže neuvriježenog pravila da bi udaljenost od tv-a trbala biti 2 do 2.5 puta veća od dijagonale ekrana pa ti računaj, meni je 37 na udaljenosti 2.5 m i kad sam sjeo na fotelju sam rekao: dobro da nisam kupio 42 jer bi stvarno bilo previše.
Meni je žao što nisam imao para za 46'' ili 50''.
Još jednom, preporučene udaljenosti se odnose da li možeš vidjeti detalje slike na rezoluciji ekrana, ne da li će tebi biti preveliko ili premalo.
sve detalje mogu vidjeti bez umaranja očiju, s tim kada sam rekao da je ta veličina dosta nisam mislio sa fizičkom veličinom tv-a, tv je dovoljno velik kada me slika neumara, kada nemoram okretat glavu da bi vidio šta se događa po cjelom ekranu, to je gledanje tv-a, a se slažeš? đabe tebi i sto incha ako sjediš ispred njega na 2 metra i moraš skreteti pogled po dijagonali ekrana, to više nije "ugodno" gledanje već zamaranje.
Oba dva su ti dobra izbora sad sve ovisi o tebi šta preferiraš i koji ti se dizajn više sviđa.Ja posjedujem philips-ov 102 cm serija 7000 i mogu reći da sam pre zadovoljan sa tim televizorom
Posjeduje sharpov lcd panele koliko sam uspio shvatit najbolji lcd panel koji televizor može imati,jedino što je minus što nema zasada podršku za eksterne titlove.
Trgovac u samsung centru mi je bio rekao da samo philips i samsung posjeduju tu full led tehnologiju što bi mogli staviti ko veliki plus.
led je samo pozadinsko osvetljenje i to je to, za gledanje sapunica i dnevnika ništa neće pomoći osim ako si filmofil koji gleda sve sa br medija pa čak ni oni neće vidjet razliku ali će se borit da dokažu da se vidi razlika jer treba opravdat par desetaka keka za tv, da ne govorim o glupostima kao 200 hz tv kad ionako nezapažamo više od 100 hz. neću više od ovoga dodavat jer bi moglo doći do negodovanja drugih a nismo tu zato nego da čovjeku pomognemo u izboru.
sve detalje mogu vidjeti bez umaranja očiju, s tim kada sam rekao da je ta veličina dosta nisam mislio sa fizičkom veličinom tv-a, tv je dovoljno velik kada me slika neumara, kada nemoram okretat glavu da bi vidio šta se događa po cjelom ekranu, to je gledanje tv-a, a se slažeš?
Neznam kakav vid imaš, ali ljudi obično imaju oštar vid 90° ispred sebe, što bi značilo da vidiš cijelu sliku sjedeći bliže TVu nego što je dijagonala predmeta kojeg gledaš. Radi ugode odmakni se i duplo dalje i ne bi trebao imati nikakvih problema gledajući 42 inča s 84 inča udaljenosti, odnosno 2.1m.
Trgovac... uf :) Ne znam za tebe, ali ja njima baš ne vjerujem, što je, eto, još jednom dokazano...
I to ne znači sa svi modeli dotičnog proizvođača imaju full led tehnologiju :)
"One thing you can't clear up is image uniformity. That's because HItachi, rather than opting for the more expensive full LED technology across the entire screen, follows Samsung and other manufacturers in using edge-lit LEDs."
Normalo da im nevjerujem ja sam tu napisao ono što sam ćuo i zato što to nisam baš mogao naći ni u jednoj recenziji naglasio sam da sam to ćuo od trgovaca.
Što se tiće ful led tehnologije ili edg led tehnologije koliko sam shvatio ima razlike u kontrastu boja
http://en.wikipedia.org/wiki/LED-backlit_LCD_television
http://hometheater.about.com/od/televisions/qt/ledlcdtvfacts.htm
Da budemo naćistome prava led tehnologija dolazi sa oled televizorima
a sad da se vratimo na temu
Najvjerovatnije si već proćitao u recenzijama da su panasonic najbolje plazme koje možeš kupiti na tržištu omjeru cijene i kvalitete koje dobijaš.
Ja kad sam kupovao televizor jako sam razmišljao o kupnji plazme pa koliko se odlućiš za plazmu definitivno nećeš pogriješiti.
Molimo bih ako mi mozete pomoci da se odlucim koji televizor kupiti. Planiram danas ici u kupnju pa se dvoumim izmedju ova dva. Unaprijed hvala. Televizor bih koristio za gledanje DVD filmova, igranje PC igrica i naravno gledanje SD kanala dok ne nabavim Dreambox.
Ja bi rekao Panasonic, jednostavna bolja kvalitet slike posbno kod brzih scena i nravano za SD. Ipako ne znam koliko je kupnja hitna no jekao malo je ostalo do izlaska na tržište novih modela, vjerojatno Panasonici novi pa među njima i S30 stižu tokom veljače i ožujka.
kut vida oka nema veze sa gledanjem tv-a već to da oko vidi tri kadra, malo guglaj pa će biti jasnije, što si bliže ekranu a pokušavaš gledati sva 3 kadra to se oko više napreže, pa oko vidi 200° kad smo već kod toga, evo koja slika, nije nešto jer je uživo bolje ali barem se vidi da imam ono o čemu se priča a ne rekla kazala.btw avatar je br rip s usb-a se gleda i slika je super sve radi glatko osim što nema titlova :(
kut vida oka nema veze sa gledanjem tv-a
lol
Nisam bez veze napisao 90° i umetnuo riječ oštro.
Neke stvari treba naučiti i guglanje ne pomaže uvijek :)
Btw, kakve su to kose "trake" vidljive u gornjem lijevom kutu druge slike?
te trake su pauza, baš sam uzeo film koji skoro pa nema sporih radnji, taj kadar sam pokušao slikati ali su slike bile mutne pa mi je ostala pauza filma ali ni to nije baš idealno, zato sam i napisao da je uživo ljepše, btw guglanje mi netreba jer u tiskarstvu se svaki dan srećemo sa slikama pa znam za što je oko sposobno.
Kupio sam Philips 42''. Extra izgleda. Isprobao video spotove u Full HD = izvrsno. Spojio PC i pokrenuo Mass Effect 2 = zadivljujuce. Filmovi s DVD-a odlicno izgledaju. Jedino nisam uspio iskoristiti HDMI ARC ali izgleda da mi je do kucnog kina. Sve u svemu prvi dojmovi su OK. Trebam jos malo prouciti postavke.
Hvala svima na informacijama.
Ja sam bas nekidan spaja laptop na jedan philips tv putem HDMI-ja... input lag je toliki da se ne moze normalno setati po prozorima, a kamoli da se zaigra nesto. Btw stariji je model. Ima godinu, dvije.
Pani je bolji, spušio si no nema veze uživaj.
Ja bi rekao Panasonic, jednostavna bolja kvalitet slike posbno kod brzih scena i nravano za SD. Ipako ne znam koliko je kupnja hitna no jekao malo je ostalo do izlaska na tržište novih modela, vjerojatno Panasonici novi pa među njima i S30 stižu tokom veljače i ožujka.
Bara je zadrt panasonicov igrač. ne znam zašto ali svuda fali Panasonic kao da ima mat. koristi od toga??!! To je valjda neki lobi trend da se Panasonic pod mus gura kao naj-naj...
Za ljudsko oko koje se razlikuje od osobe do osobe, većina TVa je vrlo dobra, a ovaj model Philipsa pogotovo. Ne razumijem zašto sve svi vade na neke testove koje je napravila neka treća osoba sa nekim aparatima koje mi nemamo pokraj sebe??
Ja sam istovremena gledao i Philipsa 5405 i S20 i nikada nebi uzeo Panasonic naspram Philipsa.
Bara je zadrt panasonicov igrač. ne znam zašto ali svuda fali Panasonic kao da ima mat. koristi od toga??!!
Ja sam bio kod njega prekjucer u stanu. Ima 5 panasonicovih televizija i jos 2 neraspakirane!
Ja sam bio kod njega prekjucer u stanu. Ima 5 panasonicovih televizija i jos 2 neraspakirane!
Je, evoga Nakir govori istinu, baš sam mu dvije poklonio, jednu 50'' FullHD plazmu za dnevni, a drugu 42'' HDready za sobu.
Bara je zadrt panasonicov igrač. ne znam zašto ali svuda fali Panasonic kao da ima mat. koristi od toga??!!
onda je sve jasno...volio bi da mu dođe netko sa tim Philipsom serije 5 i da ih istovremeno pogledaju (isti film) pa nek onda kaže.
Nisi vidio 2 preuređene u oltare - jedan u WCu a jedan u ispod kreveta?
Ja sam istovremena gledao i Philipsa 5405 i S20 i nikada nebi uzeo Panasonic naspram Philipsa.
Jedna od najjačih rečenica ikada! Čestitam, dobio si mijesto u arhivi!
Ajmo radi rasprave, koje su razlike između ta dva TVa da ti je toliko ogadilo S20?
Nisi vidio 2 preuređene u oltare - jedan u WCu a jedan u ispod kreveta?
Jedna od najjačih rečenica ikada! Čestitam, dobio si mijesto u arhivi!
Ajmo radi rasprave, koje su razlike između ta dva TVa da ti je toliko ogadilo S20?
pa isti razlog: test za auto: ubrzanje, put kočenja, max brzina kroz zavoj...ti gledaš na te karakteristike? koristiš ih svaki dan?
osnovna razlika koju ja vidim: pokreti kamere prema statičkim objektima na filmu ili objekata koji se kreću na filmu su isprekidani kod Panasonica za razliku of Philipsa koj ima HD natural motion i kod kojeg SVE teče glatko.
A za ovu moju najjaču rečenicu ikada: da tebi netko kaže da je drvo u Splitu ljubičasto i da tako mora bit - bi ti povjerovao i prihvatio?
osnovna razlika koju ja vidim: pokreti kamere prema statičkim objektima na filmu ili objekata koji se kreću na filmu su isprekidani kod Panasonica za razliku of Philipsa koj ima HD natural motion i kod kojeg SVE teče glatko.
Prv da te pitam. Jeli bio 24p meterijal u pitanju? Ja po voome smatram da je jer ta funkcija na Philipsu ima smisla samo prilkom toga, na Pansonicu se upali 24p Smooth ili 24p Film ovisno o modelu. Samsa opcija ima više smisla na LCD-ovima nego na plazmam jer oni su ti kod kojih slika trza, kod plazmi eventulano može samo treperit te kof njih ovo služi za povećnje refresh ratea. Inače flmska studija bi tražila da se pogase sve te funkcije i da se film gleda u izvornom obliku kako su oni to zamislili.
Za ljudsko oko koje se razlikuje od osobe do osobe, većina TVa je vrlo dobra, a ovaj model Philipsa pogotovo. Ne razumijem zašto sve svi vade na neke testove koje je napravila neka treća osoba sa nekim aparatima koje mi nemamo pokraj sebe??
Ni meni nije jasno zasto rade objektivne testove a ne odokativne. Stvarno nisu normalni. Bilo bi zapravo najbolje da ja radim testove odokativno jer ne vidim sve nijanse zelene tako da bi ti testovi bili relevantni.
Philips ima ljepsi dizajn od panasonica. To je to.
ja sam gleda i 37 i 42 inc-ni model ali ovo od 42 je već ogromna beštija.
Malo sam se zamislio oko velicine, jer uglavnom gledam tv sa udaljenosti od 2,5 metara. Guglao sam i negdje sam nasao da LG predlaze 37'' za moju udaljenost, dok Sony predlaze 42''.
imam 42" pansonica G20 i moje preporuke su ti da nejdeš nikako ispod te diagonale,meni je žao što nisam imao love za 46",inače udaljenost od tv kod mene je oko 2,80 m.preporuku ti neču dati jer imam panasonica pa nebi bilo objektivno a inače kad sam je uzimao prije nekih mjesec dana Tv gledao sam i tog philipsa ali ipak panasonic je ako gledamo cjenovni rang daleko isplatljivija kupnja od philipsa i mogu slobodno reči najbolja kupnja na našem tržištu u omjeru uloženo-dobiveno.
najbolje ti je otiči u dučan zamoliti da puste SD signa na jednom i na dugoml i biče ti sve jasno....
Bara je zadrt panasonicov igrač. ne znam zašto ali svuda fali Panasonic kao da ima mat. koristi od toga??!! To je valjda neki lobi trend da se Panasonic pod mus gura kao naj-naj...
a kaj te to narajcalo kod philipsa,nazubljena slika u SD signalu ili......