Panasonic TH-42PZ8ES Popravak

poruka: 1
|
čitano: 1.943
|
moderatori: DrNasty, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus, pirat
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan
Panasonic TH-42PZ8ES Popravak

Poštovani,

imam problem s Panasonic TV_om. Prije nekoliko mjeseci nakon grmljavine su mi prestali raditi HDMI konektori na tvu. Inače tv je bio ištekan iz struje, ali bio je spojen sa pc_om koji je bio samo uštekan u tcomov modem. Znači napon je došao preko telefonskog kabla, pošto mi je tom prilikom izgorila mrežna kartiva u pc_u. Najžalosnije je da mi sve ostalo radi (scartovi, kompozitni, AV...) a HDMI ne radi. :(

A ja sam u startu fulao što sam kupio tv bez USB_a, tako da mi je samo ostala analogija na tv_u.

Probao sam i resetirati tv, na nekoliko načina i ništa...hdmi ne radi.

Nakon surfanja netom došao sam do zaključka da je problem u Main Boardu, TXN/A1RUTB. Krenuo sam tražit po netu gdje bi mogao kupiti tu ploču i baš ne nalazim za moj mode, ali nalazim sličan:

http://www.ebay.pl/itm/MAIN-AV-BOARD-FOR-PANASONIC-42-PLASMA-TV-TH-42PZ80B-TNPH0740-1-A-TXN-A1RPTB-/281780262995?hash=item419b699853

razlikuje se samo u jednom dodatnom slotu (pc slot)....gledao sam konektore, svi su isti kao u mom tv_u samo ovaj ima jedan dodatni konektor (vjerojatno za PC slot).

Ja imam poslikanu ploču iz tv_a, pošto sam išao vidjeti "srce".

ako Vas zanima:

https://www.dropbox.com/s/7o4i8eje3hop4n0/IMG_3218.JPG?dl=0

Gledao sam u ovlaštenom servisu, popravak bi bio jako skup (cca 2000 kn) jer mijenjeju cijelu main board (TXN/A1RUTB). Surfanjem po raznim forumima došao sam do informacije da je moguće da napon od groma spržio chip (ANALOG DEVICES ADV7495BBSTZ-170). Ja imam neko znanje ali nemam ni alat a ni znanje da prelemim taj chip ili da detektiram dali je baš tu kvar. A svi kažu de treba u servisnom menu kopirati postavke sa stare ploče.

Pa sam se Vama obratio da Vas pitam dali netko od Vas ima kakav pokvareni TH-42PZ8ES ili dali netko ima možda board za taj tv ili ima neku kompatibilanu main board ploču? Dali bi gore navedena ploča bila kompatibilna,

Ili ako netko zna malo više o servisiranju tv uređaja ili zna nekoga tko zna?

Svako Vaše mišljenje mi je dobrodošlo,
Hvala,
Lp

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice