Molim preporuku za 37" LCD tv,7-8 tisuća kn.

poruka: 22
|
čitano: 5.462
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus, pirat
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
protjeran
Molim preporuku za 40" LCD tv,7-8 tisuća kn.

Dakle 40" LCD,uvjet da je Full HD,bar jedan SCART priključak,cijenovnog ranga  7-8 tisuća kn.Preporuka ?

Edit - promjena željene dijagonale s 37 na 40"

Poruka je uređivana zadnji put sri 11.2.2009 19:16 (QFlash).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
RE: Molim preporuku za 40" LCD tv,7-8 tisuća kn.

Jel vec imas lcd tv ili?

EVGA 790i FTW | Intel C2D E8400@Scythe Orochi@4.2ghz | Patriot 2 x 1gb DDR3 | 3 x 9800gtx/+ 512mb | WD 320gb + HITACHI 500gb| Silverstone Zeus 750w| 22" Benq Wide Screen
16 godina
protjeran

Ne,to bi mi bio prvi LCD tv.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
RE: Molim preporuku za 37" LCD tv,7-8 tisuća kn.
QFlash kaže...

Ne,to bi mi bio prvi LCD tv.

Sa koje udaljenosti bi gledo tv?
EVGA 790i FTW | Intel C2D E8400@Scythe Orochi@4.2ghz | Patriot 2 x 1gb DDR3 | 3 x 9800gtx/+ 512mb | WD 320gb + HITACHI 500gb| Silverstone Zeus 750w| 22" Benq Wide Screen
16 godina
protjeran

S nekih 6 metara,pretpostavljam da nije idealno ali s vremenom bi se preselio u drugi,veći,prostor.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

da,al cuj ja ti preporucam ovoga

http://www.vemil.hr/OpisMP.aspx?Sifra=1020438

pravi japanac neznam od ostalih proizvoda al ugl ovako ti ide moja prica.

imam samsung 37" koji sam dao svojima, i nabavio si 32" sharp full hd za 5 soma kuna i bolji mi je dosta zato ti i preporucam ovog sharpa jer sam zadovoljniji sa njime.

a i raspitivio sam ljude kazu da je sharp jos jedini pravi japanac tako da...

16 godina
protjeran

Čitam malo po netu da 'prava stvar' (tehnološke inovacije i finese,npr 120hz osvježenje) počinje s 40".

Istina ? I da li imaš neki 40" model za preporuku ?

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

a neznam, najbolje da odes u neki veci shoping centar sa tvima i vidis razliku u kvaliteti slike jer je to ono sta trebas gledat.

Ja sam za Sharpa u svakom pogledu. A sad 100 ljudi sto razlicitih misljenja.

16 godina
protjeran

Da.Hvala na savjetima.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
RE: Molim preporuku za 40" LCD tv,7-8 tisuća kn.
QFlash kaže...

Dakle 40" LCD,uvjet da je Full HD,bar jedan SCART priključak,cijenovnog ranga  7-8 tisuća kn.Preporuka ?

Edit - promjena željene dijagonale s 37 na 40"

Odi na forum.hr i upiši Sharp koji ti je kolega preporučio. Možda nađeš slična mišljenja kao on, pa odluči i kupi Sharp. Prije kupovine automobila ja sam tako postupio. Otišao na forum.hr i upisao marku svog auta kojeg želim kupiti i čitao iskustva ljudi koji su ga kupili prije mene. Nisam našao nekih ozbiljnijih primjedbi pa sam se odlučio za tu marku i kupio ga i šlus. Ako nema nikoga s tom temom (ipak je ovo forum koji bi trebao biti najkompetentniji za takve stvari). Odi i na Sharpovu stranicu pa malo surfaj i čitaj što se nudi. Nezahvalno je nekome davati takve savjete. Treba imati puno sreće kod kupovine novog televizora. Neki traju godinama, neki krepaju začas. Sreća ja najbitnija stvar u tom trenutku a ja ti je želim.
17 godina
neaktivan

ja bi najradije uzeo pioneer: odi na bojezvuka.hr i tam skini katalog....

djevice,padobranci mineri griješe samo jednom! Postao sam ateista;ubili su boga u meni...
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
toxic kaže...

a neznam, najbolje da odes u neki veci shoping centar sa tvima i vidis razliku u kvaliteti slike jer je to ono sta trebas gledat.

Ja sam za Sharpa u svakom pogledu. A sad 100 ljudi sto razlicitih misljenja.

I tasmo nece vidjeti nista jer nisu optimalni uvjeti za gledanje tv-a niti su slike na pojedinim tv-ima namjestene kako treba.
Na temelju togace dobiti potpuno krivu sliku o onome sto tv moze.
A sto se Sharpa tice, to stoji, oni su trenutno najjaci sto se tice  LCD-a.
Inace nije li 40" premalo za udaljenost od 6m.
Ja doma imam 50" na udaljenosti od  jedno 5m i to mi je taman. Cak se covjek vremenom navikne na veliki ekran i onda se na kraju cini mali.
17 godina

37" Pioneer neces nac za 7-8 kkn. S tim da su Pioneer LCD-i losi. Nisu kao njihove plazme.

Da je Sharp trenutno najbolji je apsolutna glupost, ali dobro, sto ljudi sto cudi.

Opcenito je tesko rec koji je televizor najbolji, jer se situacija mijenja svako malo, kako koji proizvodjac izbaci koju seriju.

I da, 40" je skroz premalo za 6metara.

16 godina
Dachande kaže...

37" Pioneer neces nac za 7-8 kkn. S tim da su Pioneer LCD-i losi. Nisu kao njihove plazme.

Da je Sharp trenutno najbolji je apsolutna glupost, ali dobro, sto ljudi sto cudi.

Opcenito je tesko rec koji je televizor najbolji, jer se situacija mijenja svako malo, kako koji proizvodjac izbaci koju seriju.

I da, 40" je skroz premalo za 6metara.

Ti sigurno nemas Sharp lcd Osmijeh
Ma to je opcenito govoreci.  Sharp je medju najboljima, ali  vjerojatno kad se gledaju pojedini modeli unutar  neke cijene nadje se i ostalih koji su jednako dobri ili bolji.
Problem je kako naci te modele, u trgovini se sigurno ne moze procjeniti koji je bolji, na forumu sumnjam da ce dobiti odgovor jer nitko nije imao doma par modela pa da moze direktno usporediti, a i svako hvali svoje kako bi opravdao kupnju bas tog modela.  Strucni testovi po casopisima / webu bi zapravo mogli biti jedina referenca iako je i ona sklona hvaliti uredjaje onih koji najvise placaju za reklamu, ali da se razaznati ako se  prate recenzije na razlicitim mjestima i malo usporedi s iskustvima ljudi po forumima.
ps.  nista nije kao Pioneer plazma ! Smijeh
Poruka je uređivana zadnji put čet 12.2.2009 16:53 (Pixel).
16 godina
neaktivan

sad imas na popustu sony bravia preeeejeeeben je televizor iam ga ja i ima full hd 1080.,.,.,.,.,

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Mislim da ti je 37'' puno premalo za taj prostor. Lipo ti povećaj buđet i kupi Panasonic TH-46PY80P ili Panasonic TH-50PY80P plazmu. Plazme ti imaju puno lipše i prirodnije boje i uz to su sada dugotrajnije i bolje su za gledanje SD signala.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

neee nikako plazmu plazma ima losiju sliku i goru rezoluciju od lcd i plazma skrinovi se puno brze kvare......

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
LuKa_ISUS kaže...

neee nikako plazmu plazma ima losiju sliku i goru rezoluciju od lcd i plazma skrinovi se puno brze kvare......

Kako to goru rezoluciji imaju i kako to da se brže kvare? Pa ove plazme koje sam ja navea su FullHD i deklerirane su za 100000 sati, dok su LCD-ovi za 60000 sati.
Poruka je uređivana zadnji put pet 13.2.2009 12:32 (Bara).
16 godina
LuKa_ISUS kaže...

O ne , sve opet  ponovno objasnjavati, ja enmam vise volje zato.
Daj ljudi ne izlazite s ovakvim glupostima i besmislicama na forume.
Danas je trajnost nebitna jer obadvije tehnologije traju dovoljno dugo, a nove plazme traju cak i dulje od lcd-a.
Rezolucije su iste (kad si ti zadni put vidio neku plazmu ?)
Sto se kvarova tice, tu su mislim svi jednaki.
Bas sam neki dan malo ragledavao Philipsove lcd-ove da vidi kako izgledaju novi modeli , ukratko mozda bi dao 4-5000 kn za takvu sliku, ali kad sam vidio sliku onoga od 14000 doslo mi muka, pa to je  koma.
Sad sam jos vise pobornik plazmi nego sam bio.  Pai jeftinije plazme imaju bolju sliku od tog.
Ono sto me najvise iritiralo je crna boja koja je bila neka tamna nijansa plavkasto - zelene i kako se pomices tako se ta crna preljeva i mijenja intentizet, strasno !, tek kad se jako udaljis i stojis tocno ispred tv-a onda je donekle normalnije, ali kad to usporedim s plazmom, niti blizu.
A osim crne i ostale boje mijenjaju tonove kako mijenjas kut gledanja - i da za to netko iskrca 14000 Kn Plač .
Jos nesto, lcd mi ima totalno neprirodnu sliku, prejaki kontrasti i prebljestavo (znam da se moze to podesiti ali opet to nije to) , kad gledam plazmu, njena slika ne odskace od okoline , tj. kao da gledam kroz prozor ( pogotovo kad je HD signal) , slika je prirodna, nije nazubljena, pikselizirana i sl.  Moj glas ide definitivno za plazmu, ne vidim niti jedan razlog zasto bih uzeo lcd umjesto plazme ( osim mozda kadse gleda na cijenu, tj kad se kupujue u cjenovnom razredu gdje nema plazmi ili mozda ako ce biti prvenstveno za igranje)
Poruka je uređivana zadnji put uto 17.2.2009 12:22 (Pixel).
17 godina

Kad si gledao Philips koji ne valja.

Pogledaj Samsung seriju 8, ili 9 sa LED pozadinskim osvjetljenjem. Ili najjacu Braviu X seriju.

To je u rangu ne sa Panasonic plazmama, nego cak i KURO.

Ali da, plazma i dalje daje bolju sliku sa osijim signalom, poglavito nasim tv kanalima.

Dok sa kvalitentnijim signalom, a narocito dvd/bluray/ps3 situacija je veoma drugacija.

16 godina
Dachande kaže...

Kad si gledao Philips koji ne valja.

Pogledaj Samsung seriju 8, ili 9 sa LED pozadinskim osvjetljenjem. Ili najjacu Braviu X seriju.

To je u rangu ne sa Panasonic plazmama, nego cak i KURO.

Ali da, plazma i dalje daje bolju sliku sa osijim signalom, poglavito nasim tv kanalima.

Dok sa kvalitentnijim signalom, a narocito dvd/bluray/ps3 situacija je veoma drugacija.

Da na kvalitetnijim signalima razlike su manje ali i dalje stoji ono sto sam napisao.
Crna boja i kut gledanja su i dalje boljka lcd-a.
Na zalost, ali za sada jos nista sto je u trgovinama mislim da nije u rangu s KURO plazmama, a to potvrduju i razni testovi.
Koji god lcd sam pogledao ( a nagledao sam ih se) nijednog nisam pozelio imati jer mi je plazma uvijek imala bolju sliku.
Ali sto ljudi sto cudi, netko voli napucanu boju i kontrast jer djeluje atraktivno, isto kao sto netko voli slusati mini linije s napucanim basom i visokima jer zvuci atraktivno, ali to nema veze s kvlitetnim i prirodnim prikazom i tu ljudi brkaju stvari.
Zato je i glupo djeliti savjete kupi ovo ili ono, netka svako odabere sto mu odgovara, eventualno ima dijeliti savjete vezano uz neke dodatke na tv-ima, tj. o smislenosti neke dodatne opreme i koliko to koristi.
17 godina
neaktivan

Za one koji vole LCD sa LED pozadinskim osvitljenjem moram reć da sam u Splitu vidija samo jedan takav i to Philips 42PFL9803H koji dođe 20000kn, a za usporedbu najbolja Panasonic plazma te dimenzije TH-42PY800 dođe 11000kn. Mislim da će svak pametan prije kupit plazmu.

Poruka je uređivana zadnji put uto 17.2.2009 15:39 (Bara).
Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice