LG 42LA640s dijeli WIFI?

poruka: 3
|
čitano: 1.181
|
moderatori: DrNasty, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus, pirat
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
11 godina
neaktivan
LG 42LA640s dijeli WIFI?

Pozdrav,

kupio sam ovaj smart TV 3D, želio bih ga priključiti na internet od kablovske TV (za sada imam samo stick od  telekoma kao internet),

ako ga žicom spojim sa modemom koji će oni meni instalirati, da li mi je potreban wifi routuer da bi ostali uredjaji (smartphone,tableti,laptopi) mogli fatati signal ili Tv može slati wifi signal tj dijeliti internet prema ostalim medijima ako se zakačimo na njega?

U tom slučaju ne bih morao kupovati wifi router externi, izbjegao bi da ga dijete dira itd .

Unaprijed zahvalan na povratnoj informaciji

LP

Mirza

0 0 hvala 0
17 godina
LG 42LA640s dijeli WIFI?

Nije smart tv toliko pametan da ga mozes koristiti kao wifi router, a i ti mudrujes umjesto da uzmes wireless internet i sve tvoje potrebe su rijesene. Kompjuter ili laptop mozes koristiti kao router, ako ti je toliko stalo da obavezno izbjegnes uzimanje wireless interneta.

0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
LG 42LA640s dijeli WIFI?

pa što bih nešto uzimao djaba ako ne treba i morao sakrivati od djeteta jer se non stop penje na komodu.

table PC nemamo u kuci imamo laptope ali bi bilo bezveze se non stop kačiti i paliti ga ako hocu internet a to je opet mamac za dijete.

Idealno bi bilo pošto bi on imao internet da ga može i dijeliti pa da se tabletom i smartphoneima kačimo za njega.

Wireless internet od drugih ponudjača je loš kod nas u zgradi.

kablovski internet (ponudjač kablovska TV) je najbolje rješenje jer sam imao prije problema sa telekomom i njihovim adsl-om pa je demontiran.

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice