LCD vs PLAZMA

poruka: 232
|
čitano: 73.744
|
moderatori: DrNasty, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
RE: LCD vs PLAZMA
Bara kaže...
Rhodin kaže...

Ma dolazi u obzir, naravno, ali se moram malo rastegnut za to (imao sam u planu stalak za zid pa makar u startu bez stalka sa boljim tv-om - snaći ću se nekako)

Može linka na tu jeftiniju varijantu?

Ako želiš jeftinije i da je FullHD nešto onda poviri S20E(opet poželjno da je S tu još zbog dizajna) od Panasonica, a ako oćeš najboljeg SD performenra onda X20 od 42'' i kakvih 4500kn.

EDIT: Lepi, molim te da ne bacaš linkove na US modele jel ih se ne može baš uspoređivat sa našima!

Da, taj S20E sam već gledao u ronisu jer ga daje kao alternativu G20E modelu, vrlo su slični, on ima 1 HDMI ulaz manje, nema LAN ni USB priključke što mi i nije toliko bitno s obzirom da se spajam na HTPC, međutim ne koristi NeoPDP tehnologiju - doduše volio bih vidjet jednog kraj drugog kolike su doista razlike, iako čitam onaj članak tj. recenziju na koju si dao link, ispada da je to nešto super-turbo cool, da se razlika jako vidi i da se isplati... vidjet ću još

Što se tiče linkova na US modele, donekle stoji, njihovi su nešto različiti, međutim mene najviše živcira razlika u cijeni nas sa US i nas sa EU, a opet ne bih ništa naručivo izvana isključivo radi garancije i servisa, zlu ne trebalo, ipak se radi o dosta love.

Od projektora sam, kažem, u potpunosti odustao, full hd ili 720p, nebum sjedio u mraku, još ih nisam vidio sa takvom lampom da po danjem svijetlu daju ok sliku, a i cijenom mi nisu isplativi niti interesantni

17 godina
protjeran
LCD vs PLAZMA

mosh li mi molim te dat neki link na to sve shto govorish?

nisam znao za tih 900 linija

isto tako,same boje i slika su na strani samsunga,imash i prilozene slike na onoj usporedbi

ujedno,ima i bolju cijenu samsung (kod nas) iako mi to iskreno nije jasno jer vani su im cijene tu negdje,a kod nas je samsung jeftiniji od panasonica

ono shto mene muci je onaj neki 50Hz problem

http://www.avforums.com/reviews/Samsung-PS50B560-Plasma-HDTV-Review.html

http://www.avforums.com/forums/plasma-tvs/1075590-difference-samsung-plasma-models-ps50b550.html

zelim,hocu,mogu al neam koga

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Rhodin kaže...

Da, taj S20E sam već gledao u ronisu jer ga daje kao alternativu G20E modelu, vrlo su slični, on ima 1 HDMI ulaz manje, nema LAN ni USB priključke što mi i nije toliko bitno s obzirom da se spajam na HTPC, međutim ne koristi NeoPDP tehnologiju - doduše volio bih vidjet jednog kraj drugog kolike su doista razlike, iako čitam onaj članak tj. recenziju na koju si dao link, ispada da je to nešto super-turbo cool, da se razlika jako vidi i da se isplati... vidjet ću još

Što se tiče linkova na US modele, donekle stoji, njihovi su nešto različiti, međutim mene najviše živcira razlika u cijeni nas sa US i nas sa EU, a opet ne bih ništa naručivo izvana isključivo radi garancije i servisa, zlu ne trebalo, ipak se radi o dosta love.

Od projektora sam, kažem, u potpunosti odustao, full hd ili 720p, nebum sjedio u mraku, još ih nisam vidio sa takvom lampom da po danjem svijetlu daju ok sliku, a i cijenom mi nisu isplativi niti interesantni

Dodaj na njihove cijene PDV još! I da moraš imat na umu da one ovdje uopće nebi mogle reproducirat sliku zbog elektronike i zbog toga šta oni nisu na DVB standardu nego su na ATSC pa uračunaj i cijenu prijemnika još, a čak i da jesu moraš elektroniku uzet da pravilno reproducira po PAL standardima sliku dok naši ako se ne varam rade sa NTSC bez problema. Isto tako standard za spektar boja nije isti pa se ne mogu ni recenzije gledat ni preporučene postavke ako ih ima. Sa britanskim modelima je druga stvar al opet nisu isti skroz kao naši iako bi njihovog slobodno moga kupit.

Inače su naši pritrali sa cijenama jel u Italiji kupiš 50'' G20 za našeg 42''.

17 godina
protjeran
Rhodin kaže...
Bara kaže...
Rhodin kaže...

Ma dolazi u obzir, naravno, ali se moram malo rastegnut za to (imao sam u planu stalak za zid pa makar u startu bez stalka sa boljim tv-om - snaći ću se nekako)

Može linka na tu jeftiniju varijantu?

Ako želiš jeftinije i da je FullHD nešto onda poviri S20E(opet poželjno da je S tu još zbog dizajna) od Panasonica, a ako oćeš najboljeg SD performenra onda X20 od 42'' i kakvih 4500kn.

EDIT: Lepi, molim te da ne bacaš linkove na US modele jel ih se ne može baš uspoređivat sa našima!

razlikuju se u osvjezavanju slike

s ima 400 Hz,a g ima 600 Hz (50% bolje,cishca slika,oshtrija)

s ima 900 linija za filmove,a g ima 1080 (thnx bara,nisam do sada uopce obracao paznju na to)

s ima 5.120 nijansi boje,a g ima 6.144 (20% vishe nijansi,meni osobno je ovo najbitnije,jer me DVD kvaliteta slike zivcirala upravo zbog primjecivanja granica kod nijansiranja)

mislim da ti je onih 9000 kn za 42" model super cijena za najnoviji g20 model (snimanje na USB ti je super stvar,snimash program u fullHD kvaliteti danas sutra :) )

17 godina
neaktivan
lepi kaže...

isto tako,same boje i slika su na strani samsunga,imash i prilozene slike na onoj usporedbi

Ne znam oko boja, kolko sam ja vidija recenzije Panasonic ima jako precizne boje po našim europskim standardima, napominjem standard za spektar boja u SAD-u nije isti. Slika na strani Samsunga? Jedion ako možda ima pravilan kadens kojeg Panasonic nema no to iaonako nipta ne znači kada su HD materijali u pitanju dok za SD znači i to za nas 2:2 kadens.

17 godina
protjeran
Bara kaže...
Rhodin kaže...

Dodaj na njihove cijene PDV još! I da moraš imat na umu da one ovdje uopće nebi mogle reproducirat sliku zbog elektronike i zbog toga šta oni nisu na DVB standardu nego su na ATSC pa uračunaj i cijenu prijemnika još, a čak i da jesu moraš elektroniku uzet da pravilno reproducira po PAL standardima sliku dok naši ako se ne varam rade sa NTSC bez problema. Isto tako standard za spektar boja nije isti pa se ne mogu ni recenzije gledat ni preporučene postavke ako ih ima. Sa britanskim modelima je druga stvar al opet nisu isti skroz kao naši iako bi njihovog slobodno moga kupit.

Inače su naši pritrali sa cijenama jel u Italiji kupiš 50'' G20 za našeg 42''.

meni je fora sljedeca stvar

osim gluposti da smo mi skuplji od EU,zanimljivo mi je da samsung kod nas izgleda ima vishe fer cijenu nego panasonic (i drugi)

jer ono,van samsung ima istu negdje cijenu,slicnu,sa panasonicom,a kod nas je panasonic masu skuplji

ili se varam

budem to josh pronjushkao sad kad sam skuzio

fakat blesavo,ako je tako,a cini mi se da je

17 godina
protjeran
Bara kaže...
lepi kaže...

Ne znam oko boja, kolko sam ja vidija recenzije Panasonic ima jako precizne boje po našim europskim standardima, napominjem standard za spektar boja u SAD-u nije isti. Slika na strani Samsunga? Jedion ako možda ima pravilan kadens kojeg Panasonic nema no to iaonako nipta ne znači kada su HD materijali u pitanju dok za SD znači i to za nas 2:2 kadens.

prikazali su usporedne slike i imaju bolje filtere (znaci,skuze valjda kad se radi o kozi,pa prilagode taj dio slike,npr)

http://plasmatvbuyingguide.com/plasmatvreviews/panasonic-th50pz85u-vs-samsung-pn50a650.html

isto tako,citao sam kako su suradjivali sa pioneerovim strucnjacima oko plazma ekrana,a znash shto je kuro znacio u svijetu plazmi :)

17 godina
neaktivan
lepi kaže...

s ima 900 linija za filmove,a g ima 1080 (thnx bara,nisam do sada uopce obracao paznju na to)

s ima 5.120 nijansi boje,a g ima 6.144 (20% vishe nijansi,meni osobno je ovo najbitnije,jer me DVD kvaliteta slike zivcirala upravo zbog primjecivanja granica kod nijansiranja)

mislim da ti je onih 9000 kn za 42" model super cijena za najnoviji g20 model (snimanje na USB ti je super stvar,snimash program u fullHD kvaliteti danas sutra :) )

Ne, 400 odnosno 600Hz nemaju veze sa osvježavanjem slike nego sa sub-field driveom i više o tome pogledati ovdje. Kao 400Hz modeli bi trebali imati 900 linija u pokretima, 600Hz 1080 iako to nije uvijek slučaj i tu su najbolji primjer LG i Samsung koji i dalje imaju 900 linija kod 600Hz modela. Da je baš 50% razlike i nije, al ima određene i lakše se vidi šta je TV veći. Inače S20 ima 600Hz i 1080 linija.

Veliki problem LCD_ova je što imaju samo 600-injak linija pri poketima za 100Hz modele dok max za 200Hz ode do 700, oni obični 50Hz su kriminal teški sa 300 linija.

16 godina
lepi kaže...
Rhodin kaže...
...

Pa da, to i gledam.... ma mislim da je taj g20e više-manje gotova stvar, sad samo sa svojom dragom odlučit da li 42" ili 46"

Ovo USB snimanje sam čitao u onoj recenziji - neide na stick, gotovo su sigurni samo na usb hard, ali mi je to maltene svejedno jer će se snimanje vršit uskoro na htpc-u pa mi je ta opcija donekle višak

Čitanje sa SD kartica je odlična stvar - pojednostavnjuje gledanje fotki iako, moram priznat nije mi problem ni fotić spojit preko USB-a što je ovdje također jednostavno (iako velim i nije toliko potrebno s obzirom na htpc)

jako mi se sviđa ovo, zadovoljan sam pročitanom recenzijom, uspravo sam ju dokraja prožvako.

Malo me samo brine radi plazme koliko ju je dobro koristit za surfanje netom budući če se i to raditi na njoj, no koliko vidim ima samo pohvale od autora, a poprilično mi se recenzija čini detaljnom

17 godina
neaktivan
lepi kaže...

prikazali su usporedne slike i imaju bolje filtere (znaci,skuze valjda kad se radi o kozi,pa prilagode taj dio slike,npr)

http://plasmatvbuyingguide.com/plasmatvreviews/panasonic-th50pz85u-vs-samsung-pn50a650.html

isto tako,citao sam kako su suradjivali sa pioneerovim strucnjacima oko plazma ekrana,a znash shto je kuro znacio u svijetu plazmi :)

Nema to nikakvog prilagođavanje slike nego instrumenti koji sve mjere. Evo npr. Panasonic V10E od lani ima primarne boje crvenu na 98%, a zelenu i plavu na 100% dok bi idealno bilo naravno sve na 100% iako ti tako malu razliku na oko ne vidiš, Kuro G9 jedini imao sve na 100% al njemju sekundarne nisu bile na 100% dok Panasonicu jesu. Tako da pričanje o Panasonicu i lošim bojama gubi svaki smisao.

Ti si linka na priklanjske modele tako da i to nema nekog smisla.

Kada smo već oko Pioneera onda znaj da je Panasonic otkupio svu tehnolgiju koja se pojavila i koje se tek trebala pojaviti u Kuru G10 koji nije ugledao svejtlo dana. Sada nas Panasonic mal masira i daje nam to na kapaljku, malo po malo.

Što se tiče boja za europski G20 one su na 99% za crvenu, 100% za zelenu i 101% za plavu. Jel to loš prikaz boja?

@Rhodin

Ako imaš para obavezno ajde na 46''. Recenziju i preporučene postavke vidit ovdi.

Poruka je uređivana zadnji put pon 5.4.2010 18:30 (Bara).
17 godina
protjeran
Bara kaže...
lepi kaže...

Ne, 400 odnosno 600Hz nemaju veze sa osvježavanjem slike nego sa sub-field driveom i više o tome pogledati ovdje. Kao 400Hz modeli bi trebali imati 900 linija u pokretima, 600Hz 1080 iako to nije uvijek slučaj i tu su najbolji primjer LG i Samsung koji i dalje imaju 900 linija kod 600Hz modela. Da je baš 50% razlike i nije, al ima određene i lakše se vidi šta je TV veći. Inače S20 ima 600Hz i 1080 linija.

Veliki problem LCD_ova je što imaju samo 600-injak linija pri poketima za 100Hz modele dok max za 200Hz ode do 700, oni obični 50Hz su kriminal teški sa 300 linija.

1. subdrive ti daje 600Hz sliku,dodushe,interpolirajuci,al opet ih iscrtava tako :)

2. 200Hz vishe na 400Hz je 50% oshtrija slika 600Hz naspram 500Hz ;)

vidio sam ovo za s20,super

samo,koliki im je gradijent?

ako im je i to poboljshano,onda mi se cini jako dobar izbor :)

al velim,treba vidjeti i samsung shto kaze... (volim imat alternativu da znam kad se za nesh odlucim zash sam se odlucio)

Poruka je uređivana zadnji put pon 5.4.2010 18:32 (lepi).
17 godina
neaktivan
LCD vs PLAZMA

Ne, ne i ne!!! Ti na TV-u opet imaš ni manje ni više nego 50 slika u sekundi pa makar pisalo da TV ima 960Hz(ovo bi tribali imat LCD-ovi već možda iduće godine).

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
protjeran
Bara kaže...
lepi kaže...

Nema to nikakvog prilagođavanje slike nego instrumenti koji sve mjere. Evo npr. Panasonic V10E od lani ima primarne boje crvenu na 98%, a zelenu i plavu na 100% dok bi idealno bilo naravno sve na 100% iako ti tako malu razliku na oko ne vidiš, Kuro G9 jedini imao sve na 100% al njemju sekundarne nisu bile na 100% dok Panasonicu jesu. Tako da pričanje o Panasonicu i lošim bojama gubi svaki smisao.

Ti si linka na priklanjske modele tako da i to nema nekog smisla.

Kada smo već oko Pioneera onda znaj da je Panasonic otkupio svu tehnolgiju koja se pojavila i koje se tek trebala pojaviti u Kuru G10 koji nije ugledao svejtlo dana. Sada nas Panasonic mal masira i daje nam to na kapaljku, malo po malo.

Što se tiče boja za europski G20 one su na 99% za crvenu, 100% za zelenu i 101% za plavu. Jel to loš prikaz boja?

@Rhodin

Ako imaš para obavezno ajde na 46''. Recenziju i preporučene postavke vidit ovdi.

ma,nemam ja nish protiv panasonica,dapace,do neki dan mi je bio prvi izbor(isto sam u kupnji teveja)

ali sam onda vidio bolje recenzije za samsung (osim onog 50Hz problema,a to je citaj problem u cijeloj evropi)

ujedno je samsung i jeftiniji

e,sad,bilo bi super kad bi se mogle naci recenzije novije za oba modela

mislim,niti na stranici panasonica ne mosh nac recimo gradijent za s20 model :(

s druge strane,ako s20 sad ima 600Hz i 1080 vertikalne linije za filmove,po cemu je onda g20 bolji (shto se tice slike),a skuplji svakako jest? :)

17 godina
protjeran
LCD vs PLAZMA

e,hvala na onaj link sa recenzijom televizora :)

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
lepi kaže...

ma,nemam ja nish protiv panasonica,dapace,do neki dan mi je bio prvi izbor(isto sam u kupnji teveja)

ali sam onda vidio bolje recenzije za samsung (osim onog 50Hz problema,a to je citaj problem u cijeloj evropi)

ujedno je samsung i jeftiniji

e,sad,bilo bi super kad bi se mogle naci recenzije novije za oba modela

mislim,niti na stranici panasonica ne mosh nac recimo gradijent za s20 model :(

s druge strane,ako s20 sad ima 600Hz i 1080 vertikalne linije za filmove,po cemu je onda g20 bolji (shto se tice slike),a skuplji svakako jest? :)

Kakav problem 50Hz u Europi?

Inače niti jedan validan recenzent nije rekao da je Samsung bolji od Panasonica, naprotv situacija je obrnuta osim ako nisu LCD-ovi u pitanju di Samsung je najbolji.

Model G20E od S20E je bolji zbog vjerojatno preciznije crvene koju bi S20 trebao imati na 80% i sa time imati bolji prikaz kože no po standardima biti lošiji, ovo se naravno može smanjiti i na G20E jel ima napredne kalibracijske postavke odnanosno mogućnosti koje S20 nebi trebao imati. Isto tako G20E je NeoPDP panel sa Infinite Black Pioneerovom tehnologijom šta S20E nijedno nema i sa tim automatski veću potrošnju. Ne koncu S20E ima manju gradaciju sive(on je 5k i nešto i sa tim na razini lanjskih modela dok je G20 mislim 6k i nešto) kao i stariji prošlogodišnji procesor slike i zbog toga malo lošiji prikaz FullHD materijala.

17 godina
protjeran
LCD vs PLAZMA

http://www.bug.hr/forum/topic/lcd-plazma-televizori/lcd-vs-plazma/49451.aspx?page=2&jumpto=870808&sort=asc&view=flat

evo,tu imash linkove koji govore o 50Hz problemima

nadalje,na nekoliko stranica (reciomo cnet) su recezenti proglasili sliku samsunga boljom jer su mu boje vjernije

ja ne mogu rec jer nisam vidio niti jedan niti drugi ekran,mogu samo vjerovat ili ne njima i slikama prikazanim :)

ono shto ja jedino mogu zeljeti samom sebi shto bolji televizor pa o svojim razmishljanjima i nedoumicama ovdje razgovarati kako bi prikupio shto vishe informacija :)

i ta razlika,od 20% bolje gradacije u g20 modela naspram s20 te neshto bolje crne (neoPDP G13 naspram obicnog G13 panela),koshta 3.500kn :)))))))))

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
LCD vs PLAZMA

Neki dan sam bio u technomaxu kupovao telku i stojala je neka LGeva ili Panasonicova plazma (nesjećam se više) od 600Hz i pokraj Philips LCD sa 100Hz plazma je bila 42" a LCD 40" i obadva su bila 9000-10000kn. I ono što mi je bilo čudno u jednoličnim pokretima slika na plazmi je štekala i zastajkivala slika a na LCDu je sve perfektno glatko išlo. Zašto je to tako kad bi onih 600Hz trebalo to srediti? E da i naravno isti je video bio pušten na obadvije telke.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
protjeran
LCD vs PLAZMA
Poruka je uređivana zadnji put pon 5.4.2010 19:26 (lepi).

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
lepi kaže...

http://www.bug.hr/forum/topic/lcd-plazma-televizori/lcd-vs-plazma/49451.aspx?page=2&jumpto=870808&sort=asc&view=flat

evo,tu imash linkove koji govore o 50Hz problemima

nadalje,na nekoliko stranica (reciomo cnet) su recezenti proglasili sliku samsunga boljom jer su mu boje vjernije

ja ne mogu rec jer nisam vidio niti jedan niti drugi ekran,mogu samo vjerovat ili ne njima i slikama prikazanim :)

ono shto ja jedino mogu zeljeti samom sebi shto bolji televizor pa o svojim razmishljanjima i nedoumicama ovdje razgovarati kako bi prikupio shto vishe informacija :)

i ta razlika,od 20% bolje gradacije u g20 modela naspram s20 te neshto bolje crne (neoPDP G13 naspram obicnog G13 panela),koshta 3.500kn :)))))))))

Razlika je ni manje ni više nego 2000kn u cijeni kod 42'' modela, isto tolko kod 46'' i nekih 1500kn kod 50''. Inače prednost je manja potrošnja uzrokavana NeoPDP modulom kao i manjom mogućnošću image retentiona, THX mod kao i napredne kalibracijske postavke.

Za gradaciju nebi zna reć, moguće da je čak ista no opet tu je elektronika koja je kod G20 naprednija.

BORN kaže...

Neki dan sam bio u technomaxu kupovao telku i stojala je neka LGeva ili Panasonicova plazma (nesjećam se više) od 600Hz i pokraj Philips LCD sa 100Hz plazma je bila 42" a LCD 40" i obadva su bila 9000-10000kn. I ono što mi je bilo čudno u jednoličnim pokretima slika na plazmi je štekala i zastajkivala slika a na LCDu je sve perfektno glatko išlo. Zašto je to tako kad bi onih 600Hz trebalo to srediti? E da i naravno isti je video bio pušten na obadvije telke.

Slika je trzala vjerojatno zbog image retentiona. Zašto se IR pojavio? Razlog je taj šta su prodavači u Technomaxa totalno neuki i nabrijali plazmu u prvih 200-300 sati rada u Shop mod i nabrijali svjetlinu i kontrast i na taj način je uništitli. Ako se radiklo o LG plazmi one su poznate po problemima sa IR-om te stoga nisu TV-i za preporučiti. Ineče ovi Hz nemajju veze sa zastajkivanjem slike nego sa zamućivanjem prilikom brzih scena kod gledanja 1080p materijala koje je jasno vidiljivo na svim LCD-ovima.

A i tebi je izbor pa na najlošiji tip LCD-ova, Edge LED LCD.

Poruka je uređivana zadnji put pon 5.4.2010 19:40 (Bara).
16 godina
LCD vs PLAZMA

Mome frendu otišla plazma LG nakon 3 god.Tako da se sad pribacija na lcd Lg 42"7000 model.Sad mi se žali da mu to nije ono nešto kao na plasmi,ali ja ga uvjeravan da sad ima bolji tv samo dok se ne navikne.Može sad spojit šta oće priko usb-a,kaže da tek kad je stavija bluray rip onda je vidija šta je slika na ovom novom tv.Ja osobno bi uvik prije iša na LCD samo radi toga jer nema glosy ekran kao plasma, ne gleda mi se vlastita ćunka.

Ovce moje mirujte u toru eto mene stižem na motoru
Poruka je uređivana zadnji put pon 5.4.2010 19:46 (dery).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
dery kaže...

Mome frendu otišla plazma LG nakon 3 god.Tako da se sad pribacija na lcd Lg 42"7000 model.Sad mi se žali da mu to nije ono nešto kao na plasmi,ali ja ga uvjeravan da sad ima bolji tv samo dok se ne navikne.Može sad spojit šta oće priko usb-a,kaže da tek kad je stavija bluray rip onda je vidija šta je slika na ovom novom tv.Ja osobno bi uvik prije iša na LCD samo radi toga jer nema glosy ekran kao plasma, ne gleda mi se vlastita ćunka na tv.

Problem je šta ti prijatelj sada ima lošiji TV, oči ga na varaju. Nažalost situacija za LCD-ove je jako loša, em su skuplji em lošije slike od plazmi, na životu ih od 42'' na dalje drži samo još hrpa neukih ljudi i fanatičnih LCD-lover prodavača i tipovi kojima TV služi kao monitor.

Al ponovit ću, LG plazme nisu za preporučit!

Poruka je uređivana zadnji put pon 5.4.2010 19:47 (Bara).
17 godina
protjeran
LCD vs PLAZMA

jel ko kad cuo za tunicu.hr?

web shop

500kn jeftiniji od najjeftinijih

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
LCD vs PLAZMA

Ja prvi put čujem za njih tako da nebi riskira sa kupnjom tamo.

Nego da se vratim na G20. Meni je tragično šta se u Sloveniji nađa za cca 900 eura dok je u nas cca 1300.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Bara kaže...

Problem je šta ti prijatelj sada ima lošiji TV, oči ga na varaju. Nažalost situacija za LCD-ove je jako loša, em su skuplji em lošije slike od plazmi, na životu ih od 42'' na dalje drži samo još hrpa neukih ljudi i fanatičnih LCD-lover prodavača i tipovi kojima TV služi kao monitor.

Al ponovit ću, LG plazme nisu za preporučit!

Znan da plasma ima bolju sliku ali moran ga smirit.Smeta mi kod plasme šta se kad je neka bijela pozadina vidi treperenje slike iako je 100hz dok toga nema kod lcd.Glosy ekran kod plasme ne mogu  nikako podnit jer odraz odvlači pažnju.

Poruka je uređivana zadnji put pon 5.4.2010 20:02 (dery).
16 godina
LCD vs PLAZMA

Pa da, ali nije mi za riskirat ić u Sloveniju ga kupovat, riskirat da mi na prelazu granice lupe kajjaznam kakavu carinu (što se još uvijek rješava odokativno ko i godinama unazad)i što ak mi bilo kaj krepa moram opet vozit tamo, pričat telefonski sa slovencima i dogovarat kad bu to gotovo i onda opet otić po to - 1 reklamacija mi pojede razliku u cijeni ak to ne učine na samo granici.

Meni se čini ovaj g20 kao odličan izbor! Još koji tjedan pa javim dojmove, ja se nadam, svoje nove 46" verzije (dakako čim moja draga to prožvaka, već me pitala zakaj je s model toliko lošiji da se ovo isplati 2k kunića razlike)

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
dery kaže...
Znan da plasma ima bolju sliku ali moran ga smirit.Smeta mi kod plasme šta se kad je neka bijela pozadina vidi treperenje slike iako je 100hz dok toga nema kod lcd.Glosy ekran kod plasme ne mogu  nikako podnit jer odraz odvlači pažnju.

Za glossy se slažem al zati ovi novi Panj G2o ima super AR filter, kažu najbolji do sada. Treperenja slike ja kod Pnjevih plazmi ne vidjeh.

Meni je najžalosnije šta sve više hifgh-end LCD-ova ima glossy ekrane, sa tim gube jedno od ritkih prednosti koje su imali.

17 godina
neaktivan
Rhodin kaže...

Pa da, ali nije mi za riskirat ić u Sloveniju ga kupovat, riskirat da mi na prelazu granice lupe kajjaznam kakavu carinu (što se još uvijek rješava odokativno ko i godinama unazad)i što ak mi bilo kaj krepa moram opet vozit tamo, pričat telefonski sa slovencima i dogovarat kad bu to gotovo i onda opet otić po to - 1 reklamacija mi pojede razliku u cijeni ak to ne učine na samo granici.

Proces bi triba bi sljdeći. Uzmeš obrazac za povrat DDV-a i kada budeš idući put iša tamo umeđ pare nazad. Kod naših carinika prijaviš TV i predočiš račun, a pošto po zakonu na to nema carine plati samo PDV i rješena stvar. E sada kako bi to išlo u praksi je druga stvar. Što se tiče garancije tribala bi vridit ako je TV legalno uvezen jel garanciju daje sam Panasonic Europe.

16 godina
neaktivan
LCD vs PLAZMA

sve je to uredu sto vi kazete, ali ima jedan mali problem. nitko ne pita koliko struje trosi plazma a koliko lcd.

neki dan sam bio kod prijatelja koji ima plazmu i poce li su mu dolaziti veci racuni za struju.

nebudi nam tesko stavimo aparat za mjerenje na plazmu i ostasmo zapanjeni kad smo vidjeli 2kw.

to je isto kao i ona grijalica na 3 spirale. e sad je li to uredu ili to tako treba?

0 0 hvala 0
16 godina
LCD vs PLAZMA

Plazma troši duplo više nego lcd.

Poruka je uređivana zadnji put pon 5.4.2010 20:27 (dery).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
orsat kaže...

sve je to uredu sto vi kazete, ali ima jedan mali problem. nitko ne pita koliko struje trosi plazma a koliko lcd.

neki dan sam bio kod prijatelja koji ima plazmu i poce li su mu dolaziti veci racuni za struju.

nebudi nam tesko stavimo aparat za mjerenje na plazmu i ostasmo zapanjeni kad smo vidjeli 2kw.

to je isto kao i ona grijalica na 3 spirale. e sad je li to uredu ili to tako treba?

Evo ti malo pročitaj ovu recenziju. Ako se ne varam piše sljedeće: Prilikom reprodukcije The Dark Knighta, Planet Eartha Blu-ray diskova i MKV kolekcije filmova izmjerili smo prosječnu potrošnju u kalibriranom THX modu od 157W. Da smo nekome prije 3 godine rekli da će postojati 42″ Full HD plazma koja će uz kontrast od preko 6000:1 trošiti oko 150W električne energije proglasili bi nas sanjarima. Evo tu se vidi da plazma od 42'' troši manje od npr. Fermia!

Znači to da plazme puno troše su, barem kod novijih modela, glupost! Naime, plazme troše podjednako ako ne i manje od klasičnih CCFL LCD-ova.

Poruka je uređivana zadnji put pon 5.4.2010 20:37 (Bara).
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice