LCD vs PLAZMA

poruka: 232
|
čitano: 73.908
|
moderatori: DrNasty, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
RE: LCD vs PLAZMA

Joj ako je taj (S) samo stvar boje onda bi rade uzeo crni,jer ce mi bolje pasati na crveno-bijeli zid ;), a i koliko vidim nema 46-ICE (S) modela

pretpostavljam da je TX-P42G20ES ista stvar kao i TX-P46G20E,naravno samo sto je veci ekran,zar ne?posto bi trebala biti ista tehnologija unutra.jer bas bi uzeo 46-icu

sto se tice cijene eh je malo veca od planirane pocetne 8000 kn za potrositi,ali ako ga toliko hvalis i ti i dobre recenzije drugih ocito znate svoj posao :)

a jos mi reci gledam preko nabave.hr i vidim da 2 trgovine ga imaju i ista cijena,pa sta mislis hoce ici u tih mjesec dana dolje zbog prvenstva ili da ga narucim u ponedeljak?

17 godina
neaktivan
LCD vs PLAZMA

Nemoj ga naručit prije mislim 25. jel ako se ne bvaram onda počimlje akcija u kojoj se daje 5 godina garancije. I to nije malo više od 8000kn, 11000kn je. Kada si spomenuo bijelo-crveni zid onda si me sjetio da LCD D25 ili D28(u biti isti osim dizajna) ima opciju bijele boje.

Evo teksta o srebrenom G20, ne znam zašto ti nebi pasa, trebale bi skoro biti uvezene 46'' i 50'' inačice, za sada su samo 42''.

Što se tiče razlike između G20 i S20 plazme ona je ponajviše u izostanku naprednih kalibracijski postvki i AR filtera kod S20 i veće potrošnje.

Upozoravam, ako ideš na plazmu onda nije preporučljiva za surfanje!

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Aaaaaaa,sta si spominjao bijeli,sada mi je zena to procitala i neda mi mira,prvo me davila za bijeli Iphone i sada evo krece za ovo :(

Bare pa sta mi to radis :))

da,da procitao sam od Nani članak da ce nuditi 5-godisnju garanciju kada se hvalio da je bio na prezentaciji 3D panasonica,budem to pricekao sigurno,a mozda do tada dode srebrno izdanje pa cu bas ici dotrgovine da ga vidim pa cu se odluciti,mozda bi cak srebrni davao vizualnu velicinu jer bi crna boja okvira ga smanjila,ali budem vidio,ipak su bodovi skocili na 4,5 zbog titaniumskog dizajna ;)

surfat cu na kompu,jer nemam u potkrovlju telefonske linije pa koristim WIFI,tako da preko plasme sigurno necu surfati jer mi se neda kupovati onaj usb internet.

Vidis moram jos kupiti neku AGP graficku sa HDMI izlazom da mogu komp spojiti na tu plazmicu,imas neku preporuku mozda?jer planiram zbuksati blu-ray u komp pa preko njega gledati blu-rayeve,ali opet imam stariji komp,pa neznam hoce konfiguracija sama po sebi biti dovoljna :(

15 godina
neaktivan
LCD vs PLAZMA

za 2 tjedna moguc dolazak TX-P46G20ES,jedva cekam da ga vidim pa onda kupnja i navodno neka ljepa cijena za placanje gotovinom,ali vidjeti cemo sve kroz 2 tjedna,hvala Bare jos jednom na preporuci,budem te davio na PP,ako ce mi trebati pomoc sa postavkama ;)

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Gledao sam po dućanima TX-P42G20E i uspoređivao s LCD-ovima i ostalim plazmama. Nema tu neke velike razlike, naravno ima ljepše boje (ipak je plazma) a LCD ima oštriju sliku, sve očekivano. U usporedbi s drugim plazmama nema neke razlike.

SD programi (DVB-T) izgledaju jednako katastrofalno kao i na ostalim plazmama i LDC-ovima.

Još nisam vidio plazmu ili LCD koji ima sliku kao moj CRT Sony Trinitron.

Poruka je uređivana zadnji put pet 4.6.2010 11:07 (daddy_cool).
17 godina
daddy_cool kaže...

Još nisam vidio plazmu ili LCD koji ima sliku kao moj CRT Sony Trinitron.

Ni ja Trinitron s dijagonalom plazme, tako da...

Always code as if the one ending up maintaining your code is a violent psychopath who knows where you live.
17 godina
neaktivan

Pa dobro, nisam ciljao na dijagonalu nego na prikaz slike.

Valjda je najvažnije da je slika dobra a ne je li televizor velik i lijep.

17 godina
LCD vs PLAZMA

Ali onda ih ne možeš uspoređivati.

Slika će uvijek (dobro, uglavnom) biti lošija na većem ekranu ako je ulazna rezolucija i udaljenost gledanja ista :0)

Ako još pri tome usporediš i cijenu po cm dijagonale...

Always code as if the one ending up maintaining your code is a violent psychopath who knows where you live.
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
protjeran
LCD vs PLAZMA

Kako tv trinitron nije u mogućnosti prikazati hd program takva usporedba se nemre napravit ali postoje triniton crt monitori koji se u prikazu hd slike mogu usporedit sa lcd -ima i plasmama uprkos manjoj diagonali

Iz takve usporedbe trinitron izlazi kao ukupni pobjednik jer ima bolju oštrinu i svijetlinu slike od plasme te bolji prikaz crne i ostalih boja od lcd-a

Naravno uvjet je samo da je trinitron uščuvan u dobrom stanju

Za standardni 576i 4:3 tv program nema boljega od kvalitetnog crt televizora i točka

Također napominjem da je kvalitetan analogni signal tv programa superioran digitalnom

0 0 hvala 0
17 godina
virtuozo kaže...

Kako tv trinitron nije u mogućnosti prikazati hd program takva usporedba se nemre napravit ali postoje triniton crt monitori koji se u prikazu hd slike mogu usporedit sa lcd -ima i plasmama uprkos manjoj diagonali

Upravo to. Imao Trinitron i kao TV i kao monitor tako da znam o čemu se radi. To je najbolje što se moglo dobiti tom tehnologijom. Nastranu to što mi je smetalo titranje monitora, one dvije-tri crte posred ekrana, te što 34'' trinitrona teži 100 kila (?!?). U današnje doba perolakih modela, 50'' i 1080p sadržaja - pravilno podešena i gledana s odgovarajuće udaljenosti - plazma bez problema pobjeđuje. Jednostavno ima previše pozitivnih strana da bi me minimalno slabija crna boja zasmetala.

virtuozo kaže...

Također napominjem da je kvalitetan analogni (SD) signal tv programa superioran digitalnom (MPEG-2 SD) signalu na 52'' LCD-u od 2000kn.

Ovo je već tema tipa PC ili MAC - uopće ne želim ulaziti u raspravu (već jednom sam pogriješio na njuzama i požalio), osim laganog dotjerivanje izjave da bolje odgovara istini :)

17 godina
neaktivan
LCD vs PLAZMA

Jel vama ljudi jasno da CRT-ovi ne mogu pokazati progresivni signal i da su rađeni isključiov za isprepleteni? PLazme i LCD-ovi su baš nasuprot tome rađeni za progresivne signale i svoju snagu pokazuju na njima za razliku od CRT-ova koji ih niti ne mogu prikazati.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
protjeran
LCD vs PLAZMA

Puštao sam hd filmove i igre na full-hd rezoluciji u svojoj sobi na dva ekrana. Sony trinitron 21" crt monitor i sony 32ex500 lcd-tv. Šta reći nego sav sadržaj koji sam puštao bolje je izgledao na crt monitoru pa bilo to nešto isprepleteno ili progresivno meni je apsolutno nebitno.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
LCD vs PLAZMA

I onda pustiš sve na plazmi i oba se sakriju.Namigiva

Ovo se malo zezam(stoji ipak da je plazma bolja) ali nemoš uspoređivat baš jednostavno 2 TV-a različite veličine i od toga vjerojatno jedan 4:3 ili 16:10 dok je drugi 16:9.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Bara kaže...

Jel vama ljudi jasno da CRT-ovi ne mogu pokazati progresivni signal i da su rađeni isključiov za isprepleteni?

Računalni monitori su P-Scan CRT-ovi :) Ali ne pričamo o njima sada...

Bara kaže...

Ovo se malo zezam(stoji ipak da je plazma bolja) ali nemoš uspoređivat baš jednostavno 2 TV-a različite veličine i od toga vjerojatno jedan 4:3 ili 16:10 dok je drugi 16:9.

Da, svi smo se već složili oko toga.

17 godina
neaktivan
LCD vs PLAZMA

Nije mi bila namjera veličati CRT-ove. Nevinašce

Naime u procesu sam kupnje novog tv-a, još se nisam odlučio hoće li to biti LCD ili plazma.

U zadnje vrijeme sam se nagledao svega po dućanima i uvijek kad ih tražim da mi stave SD program ostanem razočaran. I ne kupim.

Ipak će mi gledanje SD-a uzeti 95% vremena na tom novom tv-u, pa mi je to jedna od važnijih stavki.

Zakačio sam se za plazmu Panasonic G20 42'' jer sam svašta lijepog pročitao, ali uživo i nisam oduševljen.

Čitao sam da SD progressive signal izgleda na tom tv-u odlično ali interlaced ne.

E sad tko bi znao kakav mi je doma signal (B.net digitalni) u odnosu na one iz dućana.

Ima li netko tu Panasonic plazmu da podijeli iskustvo iz prve ruke?

0 0 hvala 0
17 godina
protjeran

Zašto nebi mogao uspoređivat, baš naprotiv. To što je trinitron radio na većoj rezoluciji od svoje nativne i na omjeru slike 16:9 govori samo dodatno njemu u korist jer je i u tim uvjetima zgazio inače solidan sony-jev lcd. Niti veličina tu nije bitna jer eto uprkos veličini ekrana lcd me u tom ogledu nije ipresionirao. Mogu mu dati plus samo za oštrinu slike ali to je mnogo nedovoljno za pobjedu

Ah plasme. Moram reći da nisam očaran njihovim prikazom posebno detalja i oštrine u osvijetljenim ambijentima. Također na ovim hd ready 42" modelima mi slika djeluje nekak kao da gledam u mrežu (zbog prevelikih pixela valjda) a sd signal izgleda prilično šugavo.

Tko ima nekakvu osunčanu sobu ili boravak teško je preporučiti plasmu. Kada se gleda u mraku stvari su vjerojatno drugačije ali to nisam isprobao pa nemogu suditi.

Znam da je gledati neki film u potpunom mraku na nekom lcd-u koji ima prosječan ili loš prikaz crne odvratno iskustvo

17 godina
neaktivan
daddy_cool kaže...

Zakačio sam se za plazmu Panasonic G20 42'' jer sam svašta lijepog pročitao, ali uživo i nisam oduševljen.

Čitao sam da SD progressive signal izgleda na tom tv-u odlično ali interlaced ne.

E sad tko bi znao kakav mi je doma signal (B.net digitalni) u odnosu na one iz dućana.

Ima li netko tu Panasonic plazmu da podijeli iskustvo iz prve ruke?

Ako ti je SD stvarno najvažniji onda X20 iako ni na G20 nije to puno lošije, u svakom slučaju bolje nego na LCD-ovima. Teško je donijeti sud na osnovu gledanja u dućanima jel često staneš i preblizu TV-a, a i nerijetko je podosta loš signal na TV-u. Za iskustva korisnika sa G20 pitaj na HD Televiziji.

virtuozo kaže...

Zašto nebi mogao uspoređivat, baš naprotiv. To što je trinitron radio na većoj rezoluciji od svoje nativne i na omjeru slike 16:9 govori samo dodatno njemu u korist jer je i u tim uvjetima zgazio inače solidan sony-jev lcd. Niti veličina tu nije bitna jer eto uprkos veličini ekrana lcd me u tom ogledu nije ipresionirao. Mogu mu dati plus samo za oštrinu slike ali to je mnogo nedovoljno za pobjedu

Ah plasme. Moram reći da nisam očaran njihovim prikazom posebno detalja i oštrine u osvijetljenim ambijentima. Također na ovim hd ready 42" modelima mi slika djeluje nekak kao da gledam u mrežu (zbog prevelikih pixela valjda) a sd signal izgleda prilično šugavo.

Tko ima nekakvu osunčanu sobu ili boravak teško je preporučiti plasmu. Kada se gleda u mraku stvari su vjerojatno drugačije ali to nisam isprobao pa nemogu suditi.

Znam da je gledati neki film u potpunom mraku na nekom lcd-u koji ima prosječan ili loš prikaz crne odvratno iskustvo

Ko ima neku osunčanu sobu ili boravak teško je preporučiti sobu? OK onda je tako i sa CRT-om jel imaju isti problem, baš se pitam kako su ljudi živili sa CRT-ovima. SD signal emitiran u 16:9 što su ESP i ESP2 te većina njemačkih programa izgleda fantastično na HDready plazmama, uostalom ne bi ih bez veze HT ima za promociju MaxTV-a. Inače takav 16:9 SD bi se u nas najkasnije triba počet emitirat 01. 01. 2011. i sa tim završit ovaj proces digitalizacije. Ali da mi je samo znat sa koje udaljenosti ti gledaš TV pa ti je sve pikselizirano?

17 godina
protjeran
LCD vs PLAZMA

Točno, crt-i imaju isti problem sa osvijetljenim prostorijama i refleksijom ali u puno manjoj mjeri nego plasme jer imaju puno bolju svijetlinu slike nego plasme (dakako to se ne odnosi na neke prastare ili islužene modele crt-a sa slabom svijetlinom).

Recimo na dva metra se lijepo primjeti pikseliziranje dok to nije toliko prisutno na lcd-ima ili na plasmama full hd ili hd ready ali 37 inča

Neželim bježat od tv-a 10 metara da bi mi slika bila savršena

Moram reći da plasmu još nisam imao doma pa neželim iznjet neki konačni sud o njima. Ukoliko neku nabavim i ako u se u usporedbi sa crt-om pokaže bolja rado ću to napisati. Dojam koji sam za sada stekao o plasmama je takav kakav sam napisao. Ne veličam neku tehnologiju nego samo nastojim biti objektivan tj ravnam se prvenstveno prema tome šta su moje oči vidjele

Lcd-a sam do sada imao doma par komada što monitora što televizora i svi su morali u bježaniju pored crt televizora i crt monitora tako da o njima mogu iznjet sud bez grižnje savjesti

Poruka je uređivana zadnji put sub 5.6.2010 17:03 (virtuozo).

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
LCD vs PLAZMA

Plazme imaju problema sa svjetlinom? Dragi moj, očito da već odavno nisi imao prilike vidjeto plazmu pogotovo ne model za 2010. godinu jel sada plazme mogu imati itekako svjetlu slike, a da ne govorim da će plazma sa istom izmjerenom svjetlinom slike kao LCD davati dojem daleko svjetlije slike zbog same prirode tehnolgije. Inače ja jamčim da na 42'' plazmi sa kvalitetnim SD signalom, a takvoga je u nas nažalost puno premalo, na 2,5m nećeš vidjeti pikseliziranost, ako vidiš onda si Superman jel nadilaziš ograničenja vide kod normalnih ljudi.

A kada smo već kod refleksije ne plazmi da se i to rješit uostalom pogleda recenziju Panasonica VT20 pa ćeš vidjeti da je uopće nema.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Bara kaže...

Inače ja jamčim da na 42'' plazmi sa kvalitetnim SD signalom, a takvoga je u nas nažalost puno premalo, na 2,5m nećeš vidjeti pikseliziranost, ako vidiš onda si Superman jel nadilaziš ograničenja vide kod normalnih ljudi.

E kad bi bar bilo tako. Tu bi se dalo raspravljat o kvalitetnom SD signalu i gdje takvog uopće ima.

Ima li netko iskustva s digitalnim B.net signalom i plazmama?

17 godina
neaktivan
LCD vs PLAZMA

Mislim da je B.net OK sta se tice signala,ima nekoliko HD programa od kojih vrijede NovaHD i NationalGeoHD.Medjutim povecava se broj 16:9 programa(Eurosport 1 i 2,Pro7 i jos neki njemackog govornog podrucja).Ti 16:9 izgledaju odlicno na mojoj Panasonic HD Ready plazmi kao i HD programi(neznam jel isto i na full HD TV-ima). SD signali su OK kolko mogu biti,nema zrnatosti i zadovoljan sam njihovom kvalitetom(ipak se nadam da ce nasi preci u 16:9 uskoro)

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
virtuozo kaže...

Točno, crt-i imaju isti problem sa osvijetljenim prostorijama i refleksijom ali u puno manjoj mjeri nego plasme jer imaju puno bolju svijetlinu slike nego plasme (dakako to se ne odnosi na neke prastare ili islužene modele crt-a sa slabom svijetlinom).

Recimo na dva metra se lijepo primjeti pikseliziranje dok to nije toliko prisutno na lcd-ima ili na plasmama full hd ili hd ready ali 37 inča

Neželim bježat od tv-a 10 metara da bi mi slika bila savršena

Moram reći da plasmu još nisam imao doma pa neželim iznjet neki konačni sud o njima. Ukoliko neku nabavim i ako u se u usporedbi sa crt-om pokaže bolja rado ću to napisati. Dojam koji sam za sada stekao o plasmama je takav kakav sam napisao. Ne veličam neku tehnologiju nego samo nastojim biti objektivan tj ravnam se prvenstveno prema tome šta su moje oči vidjele

Lcd-a sam do sada imao doma par komada što monitora što televizora i svi su morali u bježaniju pored crt televizora i crt monitora tako da o njima mogu iznjet sud bez grižnje savjesti

Ne znam za vas ostale, ali nakon 7-8 mjeseci druzenja s Panasonic 50X10Y plazmom ne bih vise na moj Sony 72 cm WEGA Trinitron ... Kad jos onda vidim neke LCD-ove oko sebe ... Plazma je zakon za SD, a sa satelita programi u 16:9 su cisto OK (Sport 1, VOX i dr.)

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice