TV kartica za snimanje MaxTVa

poruka: 8
|
čitano: 4.886
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus, pirat
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
TV kartica za snimanje MaxTVa

Bok,

Već svi znaju da su nam zabranili snimanje večine programa na DVD/hdd snimače koje imamo doma. To se prije kojih godinu dana moglo. Zna li tko koja TV kartica ne provjerava da li ono što snima ima zaštitu kako bih mogao snimati sadržaj na komp?

Hvala

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
RE: TV kartica za snimanje MaxTVa

kako ti to misliš izvesti..... i kada se to i s čime moglo....tv kartica je tv kartica, imaš dvb-t i dvb-s, jedan za digitalne programe a druga za satelitske. nisam čuo da se može. ako netko zna, neka javi

17 godina
mikica1 kaže...

kako ti to misliš izvesti..... i kada se to i s čime moglo....tv kartica je tv kartica, imaš dvb-t i dvb-s, jedan za digitalne programe a druga za satelitske. nisam čuo da se može. ako netko zna, neka javi

pa može se, ako kartica ima onaj neki ulaz, kak god se zvao. Npr. sa kompozitnim kabelom sa set-top-boxa dopeljaš u nju signal i onda gledaš. Eh, daljne pojedinosti i način na koji bi se moglo snimati neznam. Negdje sam pročitao da su valjda svi programi osim prva četiri zaštićeni DRM-om, pa se nemogu snimati.

17 godina

Naravno, dovest signal u TV karticu ne može biti jednostavnije, nego je problem ta zaštita. Moj Pioneer DVD/hdd snimač ne može snimati ništa osim prva 4. programa preko godine dana negdje. Pročitao sam da neki ljudi snimaju sa Leadtek TV karticama i da im radi normalno. Trebao bih potvrdu i da imaju Atlantin uređaj, stari Simensovi STBovi izgleda ne znaju staviti zaštitu pa se preko njih još uvijek može snimati sve.

15 godina
neaktivan

mislim da to nije točno, no iznanađen sam i to vrlo ako se može, no provjerit ću osobno kod frenda jer on ima leadtek karticama. ja imam avermedijinu za dvb-t i gigabyte-ovu za dvb-s

17 godina

Ne kužim u čemu je problem? Pa najobičnija TV kartica sa composite ulazom mi treba. Takvu sam imao prije 10 godina. Istina danas ima dosta TV kartica isključivo za gledanje TVa pa nemaju druge video ulaze, nego samo priključak za antenu.

16 godina
neaktivan

Problem je u zaštiti analognog signala. Niti kartica od prije 10 g. ne bi snimala. Zločeste jedne kompanije su se dogovorile da će poštovati taj standard zaštite, sram ih bilo. Postoje uređaji koji miču tu zaštitu, makroviziju i sl. Googlaj macrovision remover ili analog video copy protection remover..

17 godina

U tome je fora, na jednom forumu sam pročitao da neke kartice ne provjeravaju zaštitu i zato se može sa njima snimati. Isto kao što stariji STBovi (onaj Siemensov mislim) ne mogu, ili ne stavljaju još zaštitu i preko njih ljudi mogu snimati.

Baš mi to treba što si napisao, ako ne uspijem ništa drugo, thx.

Poruka je uređivana zadnji put sri 27.10.2010 20:34 (Crayox).
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice