Odjava HRT pristojbe!? izdvojena tema

poruka: 1.132
|
čitano: 579.201
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
8 godina
Re: Odjava HRT pristojbe!?

@mcf

Bravo kolega. Realan, razuman i zdrav stav.

Ovi gore robin hudi su jednostavno zazmirili na cinjenicu da sam ja u to dvoriste usao da bih obavio sluzbenu radnju ( za koju zakonski netreba nikakvi nalog , nego postupam temeljem zakonske ovlasti ), previdili su da je dvoriste bilo otkljucano, previdili su da sam bio napadnut od tog psa, a previdili su i to da sam pucao tek nakon kaj sam ga dva puta bubno drskom zbrojevke u glavu dok mi je nozni clanak bio u celjustima poveceg agresivnog psa....

Umjesto mene je i neko malo djete moglo greskom ući u to dvoriste... I da je taj pas iskasapio djete, bi li i nadalje razgovarali o nepovredivosti doma, tabli, ogradi, cvijeću u vrtu.... Tu se vidi pristranost i fanboyizam : pas je napal zandara pa mnogi imaju kaj pametnog za reći, a da je taj isti pas u istom dvoristu iskasapio dijete ili neku bakicu nijedan se od ovih revolucionara nebi javljao sa spikama o nalozima ili nepovredivosti doma....

8 godina

@patrick

Opet bubas. Rekao sam da te mogu privesti bez naloga, a ne bez razloga. Pa naravno da mora postojati razlog zasto sam te na silu doveo u sluzbene prostorije. I naravno da ja to svoje postupanje moram papirnato obrazloziti jer sam te u tom trenutku lišio tvojih gradjanskih prava. I to moje postupanje će ocjenjivati vise razina raznih sluzbi i odjela, a mozda i sud ako dodje do neke parnice.

Ti ili nerazumijes ili nezelis razumjeti: brdo je situacija u kojima će te policijski sluzbenik moći i morati privesti bez da mu treba ikakvi sluzbeni nalog za tu radnju privodjenja. No to sto nema nalog, neznaci da te smije privoditi iz svog hira, jer to privodjenje je tek uvod u neku daljnju radnju ( obavijesni razgovor, prepoznavanje, tjelesna pretraga, oduzimanje predmeta, odvodjenje na sud ili izdrzavanje kazne, kazneno ili prekrsajno procesuiranje... )...

Otvori zkp pa vidi koliko je malo zakonskih slucajeva za koje je propisano da ti dezurni istrazni sudac zupanijskog suda mora odobriti neku radnju ( to odobrenje je taj famozni nalog kojeg se nonstop laćas a uopće ga nerazumijes niti si upoznat sa time kada i zasto je obvezan a kada nije ).

16 godina
neaktivan
Patrick_cro kaže...

Nemam pojma sta si mene citirao, jer ja sam napisao da je on postupio glupo sta se i vidi po mojem postu, ali ocito neznas s razumijevanjem citati. 

Samo sam citirao na ovog pandura se odnosi...

* Friend: "I heard about this thing called 'Linux'." * Me: "Oh, I use Linux." *
17 godina
bunker kaže...

@patrick

Opet bubas. Rekao sam da te mogu privesti bez naloga, a ne bez razloga. Pa naravno da mora postojati razlog zasto sam te na silu doveo u sluzbene prostorije. I naravno da ja to svoje postupanje moram papirnato obrazloziti jer sam te u tom trenutku lišio tvojih gradjanskih prava. I to moje postupanje će ocjenjivati vise razina raznih sluzbi i odjela, a mozda i sud ako dodje do neke parnice.

Ti ili nerazumijes ili nezelis razumjeti: brdo je situacija u kojima će te policijski sluzbenik moći i morati privesti bez da mu treba ikakvi sluzbeni nalog za tu radnju privodjenja. No to sto nema nalog, neznaci da te smije privoditi iz svog hira, jer to privodjenje je tek uvod u neku daljnju radnju ( obavijesni razgovor, prepoznavanje, tjelesna pretraga, oduzimanje predmeta, odvodjenje na sud ili izdrzavanje kazne, kazneno ili prekrsajno procesuiranje... )...

Otvori zkp pa vidi koliko je malo zakonskih slucajeva za koje je propisano da ti dezurni istrazni sudac zupanijskog suda mora odobriti neku radnju ( to odobrenje je taj famozni nalog kojeg se nonstop laćas a uopće ga nerazumijes niti si upoznat sa time kada i zasto je obvezan a kada nije ).

A gdje si ti to naveo razlog privodenja? nigdje. Postavio si se kao da si bog i batina i da mozes raditi sta zelis zato sta si suzbena osoba. Tako da nemoj kenjati bez veze 

Danas je tesko biti glup jer je konkurencija prevelika!!!
16 godina
neaktivan
Patrick_cro kaže...

Ti kao sluzbena osoba isto tako ne mozes samo uci u necije dvoriste ako nemas nalog, i to valjda znas. Izuzetak je ako smatras da je neko kazneno djelo u tijeku, a po ovome sta si napisao ne vidim da je bilo ikakvog kaznenog dijela. Tako da si postupio van ovlasti

O tome i pisem, napisao sam ok ako je nesto desilo se, ako ima razlog svog boravka i ulazenja u dvoriste, ali ti si da te nebi sef vracao da ponovo dolazis, presao kroz dvoriste, ubio si psa na posjedu vlasnika i hvalis se kako si na sudu prosao nekaznjeno i nitko te niti upitao nije nista.....ja postujem policiju imam i prijatelja policajaca, ali govorim o profilu pojedinaca kao sto si ti, koji se ponasaju na taj nacin i dignu se do neba, spreman si nesto moje unistit ili povrjedit, to je moje isto cu i ja postupit, taj pas sigurno nije bio u kolibi i svezan lancem da moze na ulazna vrata doci, nego kabadahija se razbacao po dvoristu i isto ce sve i jedan pas ucinit, ti si uljez tu ne on.

* Friend: "I heard about this thing called 'Linux'." * Me: "Oh, I use Linux." *
8 godina

@patrick

Pa naravno da ću osobi koju privodim saopćiti zasto ga privodim. Mozes ti sad okretati spiku u koju hoces stranu, no ja sam ti rekao da mi za privodjenje netreba nalog a ti tvrdis da treba. Napravi screeenshot gdje sam izjavio da te mogu bez razloga i bez objasnjenja privesti. I jos nisi otvorio zkp pa da vidis kad je "nalog" zakonski obvezan....

@mejt

Ti si opet povadio samo ono kaj ti pase. Sluzbeno sam usao u dvoriste a ne iz dosade ili hira. Pas me napao dok sam bio pred kućnim vratima, a pred vratima sam bio jer sam na njih pokucao ( opet u svrhu izvrsenja zadatka na kojem sam trenutno radio ). I sve te radnje obavljam temeljem zakonske ovlasti i za te radnje nemoram imati nikakvi nalog u pismenom obliku.

I iz epiloga si opet povadio neku svoju verziju. Jesam fino naveo da je mup proveo svoju istragu o tome , sto znaci da su svaki moj korak stoput premjeravali, a mup je u biti jako brz za kazniti svoje djelatnike, u strahu posle od medija i sl. Jesam ti fino naveo da je i vlasnik psa pokrenuo privatnu tuzbu, pa je i na sudu opet jos jednom vagan svaki moj korak i radnja.

Ja razumijem da si necemu sklon ili nesklon, no metati mi rijeci koje nisam izgovorio i preskakati cinjenice koje sam naveo .....
............
17 godina
I opet ta osoba moze odbiti suradnju i traziti nalog, nisi uopce specificirao konkretnu radnju nego se postavljas da mozes sve, i kako te kvragu pas napao odmah, ako je bio u kuci kako si rekao? Pas je sam otvorio vrata bez vlasnika i onda odmah skocio na tebe, nesto tu smrdi. Eto jednog konkretnog primjera, mene zaustavi policija i trazi me da otvorim bunker i ja kažem necu iznad sta moze policajac u tom slučaju? Ajde mi reci kako ide procedura panda vidimo jer znaš
12 godina
bunker kaže...

@picajzla

Aj bar za razliku od vecine drugih ucesnika, ti bar argumentirano potkrepljujes ono sto tvrdis.

20 godina sam bio zandar ( od toga 9 godina u kriminalistickoj policiji ) , napisao sam na tisuće kaznenih prijava, i nahodao se na vise stotina sudskih parnicenja ( i u svojstvu podnositelja prijave kao inspektor, i u svojstvu svjedoka ( jbg, za vrijeme posla svemu prisustvujes ) , a bome i kao okrivljeni ( ljudi tuze u nadi da bu posle dobili odstetu od drzave ako dokazu gresku policije i sl )).

U toj svojoj karijeri nisam vidio da je itko procesuiran za povredu doma i sl, a radio sam u velikim odjelima gdje se vrtilo brdo prijava ( a za svaku nasu prijavu posle dobijemo od suda presudu pa smo tocno znali sto i kako prolazi na sudu ).

Pise u zakonima i da imas pravo na rad, stambeni prostor, zdravlje... ( kuzis kaj hoću reći.... ) 

uopće ne sporim neke stvari koje pišeš, ali s druge strane kad kažeš da u kaznenom zakonu ne postoji članak koji opisuje kaznena djela protiv povrede privatnosti i doma, već da je tome najbliže kazneno djelo teške krađe, onda to baš i nije točno, jer u kaznenom zakonu koji si linkao imaš upravo članke koji opisuju djela narušavanja doma i ograđenog prostora koji mu pripada 

nije baš točno niti da je ustav samo "skup lijepih želja" i da se ne koristi u sudskoj praksi i presudama, jer neke odluke (kao ona presuda visokog upravnog suda koju sam ti linkao) se donose upravo na temelju nekih članaka ustava i na njih se pozivaju u obrazloženju presude

isto tako, ako si bio žandar na nekoj višoj poziciji, onda ti je sigurno poznat mup-ovac marijan šantek i njegovo pisanje o policijskom postupanju u praksi - ovdje imaš njegov rad upravo o ulasku policajaca u tuđi dom i poslovni prostor, vrlo detaljno objašnjeno i koristi se na visokoj policijskoj školi

Dom je prostor koji osoba koristi ili ima namjeru koristiti kao obitavalište (kuća, stan, vikendica, kamp prikolica, hotelska soba, unajmljeni apartman, jahte, brodska kabina i sl.), prostorije koje su povezane sa stanom istom svrhom korištenja, primjerice tavanski i podrumski prostor, šupe i ostave izvan stana; zatvoreni ili ograđeni prostor koji ne služi stanovanju, ali pripada stanu i s njim je povezan, kao što su ograđeno dvorište i okućnica te odvojene garaže i gospodarski objekti. 

Privatnost doma i poslovnih prostora je zaštićena: onaj tko prodre u tuđi dom ili poslovni prostor ili se na zahtjev ovlaštene osobe otuda ne udalji čini kazneno djelo narušavanje nepovredivosti doma iz čl. 122. st. 1. i 2. KZ-a. Treba napomenuti da to kazneno djelo može počiniti i policijski službenik u obavljanju službe, namjernim nezakonitim ulaskom i/ili zadržavanjem u tuđem domu.

dakle, čisto uz taj dio (nevezano uz ostalo) linkao sam ti dovoljno službenih materijala da se vidi kako čak niti pandurima nije jednostavno ući u nečiji dom, iako imaju na svojoj strani i neke dodatne alate iz zakona o policiji i pravilnika o policijskom postupanju, a kamo li da bi to bilo jednostavno za hrt inkasatora

15 godina
protjeran
mcf kaže...
ansha kaže...

Sinko nisam kreten da pravim scene ispred djeteta, tip u konkretnoj situaciji i nije bas imao izbora, pametno je postupio.

Nazalost, u ovoj kretenskoj drzavi* s prijetnjama da cuda postic..

"Pristojno sam mu rekao da cu ga ispred cijelog shopping centra rastavit na sastavne djelove i poceo mu odbrojavat od 5 da se ukloni, bio je mudar..."

Da, sva sreca da nisi pravio scenu :)

- * da, drzava je u banani. No to nije argument da se i gradjani ponasaju "u banani" , niti ce pomoci drustvu da izadje iz iste "banane". Svi ovi koju prozivaju drzavu za kradju/varanje/lopovluk oko HRT-a, a pri tome pozivaju na fizicke obracune, laziranje kaznenih prijava, navodjenje na lazne iskaze, nahuskavanje pasa... po cemu su drugaciji od "hrta" sa svojim zaostalim zakonima i lopovskom hanza sluzbom? ... retoricko pitanje, povlacim se lajuci prema mjesecu, cekajuci nailazak nekog inkasatorcica.. :)

Znaci nikad nije opravdano ici silom protiv nepravde jer si onda isti kao i oni? Ma bravo, svaka cast...

Poruka je uređivana zadnji put čet 28.12.2017 9:50 (ansha).
8 godina

@patrick

Aj jos jednom procitaj opis dogadjaja. Pas je bio u kućici ( psećoj kućici ) koja je bila u dvoristu. To dvoriste je bilo jedini put do ulaznih vrata kuće ( kuće u kojoj zivi osoba koju sam trazio ). Prilikom mog ulaska u dvoriste pas je lezao u svojoj kućici i nije reagirao kada sam usao u dvoriste. Nije reagirao niti kada sam prosao pored kućice na putu prema vratima kuće. Tek kada sam pokucao je pas izletio iz kućice. Kućica je bila na polovini dvorista a lanac te duzine da je pas iz te kućice mogao i do ulaznih vrata u kuću i do ulaznih vrata u dvoriste.

Aj ok kaj nerazumijes zakone i pojmove, ali valjda znas citati i razlikovati pojmove kuća i kućica....

I jos mi nisi pogledao zkp gdje se zakonski uokviruje odobrenje istraznog suca, a nonstop bi ti nekakve naloge. Pa daj već jednom procitaj zkp.

I razocarati ću te glede prtljaznika. Znas, ako je s druge strane neki mladji neiskusni policajac ili detektiv, taj će mozda zbog svog neznanja i neiskustva ustuknuti cim spomenes nalog ili odvjetnika. No ako je u pitanju zandar ( nebitno dal inspektor ili uniformirani ) koji ima veliko iskustvo i potkovan je znanjem te premazan mastima iz svih dotadasnjih slucajeva i sudjenja na kojima je ucestvovao, taj će obaviti sve sto je naumio, sve će biti u okviru zakona, a ti bus samo molio boga da sve to cim prije zavrsi i sa sto manjim posljedicama za tebe.

Ti ocito sakupljas pravno znanje iz filmova. Pa ni zkp neznas pogledati i ovdje prekopirati kada i za sto je obvezan taj "nalog" kojeg stalno spominjes.

@picajzla

Kompa, zasluzujes postovanje i moj naklon za ulozeni trud i pokazano znanje. Slazem se sa svime sto si naveo, no imam i mali dodatak:

Kada taj posao radis 10, 20, ili vise godina, kada prodjes prave ratove sa pravom mafijom koje nepreza niti od napada na tebe i obitelj, kada prave barabe zavrse u zatvoru zbog tvog rada pa ti i iz zatvora nadju nacin prijetiti ti i dići auto u zrak, kada stoput prodjes torturu sefova koji iz straha za svoju rit te salju na disciplinsku svako malo, kada upoznas kako uruzbeni u vukovarskoj cilja suce za odredjeni predmet, kada upoznas jake suce i vidis kako to zapravo funkcionira, kada upoznas i par jacih odvjetnika pa vidis sta i kako oni zapravo rade........... tada nakon svega toga se i tvoj stav i pogledi korigiraju, ne u nekom negativnom smislu, nego jednostavno nisi vise idealista, realan si, znas kako to sve funkcionira i tada je daleko lakse raditi taj posao i imati dobre rezultate ( podlijezes godisnjoj ocjenu ), a pritom mirno spavati i zivjeti bez potrebe da hodam u pancirki sa dva pistolja.... I isto je to u svim drzavama svijeta ( neovisno o drustvenom uredjenju ). Imali smo hrpu dodira i razmjene iskustva sa stranim policajcima i istraziteljima, i onda nakon npr neke sl edukacije ili simpozija provedes noć u neobaveznom druzenju sa tim ljudima, shvatis da ni u njihovim drzavama nema bitne razlike, i njihovi suci vole janjetinu i imaju svoju trnjanku za deal...

😊

17 godina
Eto vidi se da nemas pojma, nego samo bubas napamet i mislis da policija ima pravo na sve bez da treba neki nalog. Vidis policajac u tom slučaju moze zamoliti da otvoriš bunker ali timpo zakonu nisi obavezan. On sta policija moze napraviti je zadržati te dok ne dobije nalog, a to moze potrajati i tek onda moze otvoriti bunker. Ti si izgleda premazan svim mastima pa si radio po svome i izvan zakona. Procitaj si malo cl.123 kaznenog zakona. Bez naloga mi ne mozes nista i ako ides na silu ja te mogu tuziti po zakonu, ocito nisi naletio na nekog odvjetnika pa se nebi vise tako nagazio kao da sve smijes.
15 godina
Odjava HRT pristojbe!?

Kako vam se da raspravljat s čovjekom koji se hvali kako je upucao pudlicu? 

Naravno da mu prtljažnik ne moraš otvorit, možeš udovoljit njegovom ljubaznom zahtjevu, ali ne moraš. Ako se zainatiš možeš se zaključat u automobil, pozvat odvjetnika, unutrašnju kontrolu MUPa i novinare da se i javnost malo zabavi. Po zakonu on ne smije poduzimati ništa.

Moj PC  
1 1 hvala 0
17 godina
moderator
jozef kaže...

Naravno da mu prtljažnik ne moraš otvorit, možeš udovoljit njegovom ljubaznom zahtjevu, ali ne moraš. Ako se zainatiš možeš se zaključat u automobil, pozvat odvjetnika, unutrašnju kontrolu MUPa i novinare da se i javnost malo zabavi. Po zakonu on ne smije poduzimati ništa.

Zar njie da te policajac može zadržati dok njegov kolega ne donese nalog za pretres vozila?

15 godina

Točno, pa nisam rekao čovjeku da pobjegne, samo da sjedne u automobil, obavi pozive i čeka. Naravno, ako ne želiš gnjavažu, otvorit ćeš mu prtljažnik, pokazati što imaš i otići dalje. Nemoj previdjeti činjenicu da je nekim ljudima jako dosadno u životu. Ishođenje naloga za pretragu traje satima, pa su dobre šanse da se niti policajci neće odvažiti na tako nešto jer bi dobili po nosu od šefa što gube vrijeme dok su mogli hrpu kaznu naplatit. Ne puni se proračun od uzaludnog čekanja. 

16 godina
Re: Odjava HRT pristojbe!?!?
Milka30 kaže...

-Rezime:

Tip nije bio agresivan,vise uplasen i koristi se forama da namami te.Oni imaju SVE o nama,tako da su puste one price da im moras dati ime i prezime,inace nemaju pojma tko zivi na adresi.

Čudno mi je sto je on iz Zagreba,a operira u Brodsko-posavskoj.

Pokusao sam se staviti u njegovu kozu i moram priznati da mu nije lako.Iako sam ja jedan od mirnijih kljenata,opet sam ga prcao,a sta je sa onima koji ga napadaju i pustaju pse na njega.

JBG i on je covjek,on samo radi svoj posao.

Čim lik radi taj posao, nije čovjek. Ntiko ga ne tjera da to radi, sam je to odabral.

14 godina
neaktivan
"Znaci nikad nije opravdano ici silom protiv nepravde jer si onda isti kao i oni? Ma bravo, svaka cast..."

Apsolutno sam za silu kada je u pitanju prava nepravda, ugrozavanje domovine, nejacadi, imovine... been there.

Ali u ovoj konkretnoj raspravi, ne vidim zivotnu nepravdu (koju treba fizicki zatuci) u obliku inkasatora ili trzisnog inspektora koji samo radi svoj posao. No dobro, oslobodimo malo temu, zavrsimo raspravu. Bozic je , svako dobro :)
16 godina
Odjava HRT pristojbe!?

-tema je (ne)plaćanje ili odjava rtv/hrt pristojbe. Nema potrebe prepucavati se oko primjera koji nikakve veze nema..

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用

0 0 hvala 0
17 godina
Inkasatori rade jedan jako nezahvalan posao, isto kao i sve ostale djelatnosti u kojima radiš sa ljudima. Ja sam bil zaštitar, radiš s ljudima, policijom, lovom, glasnom muzikom - sranje. Ni mala plaća nije bila problem već ljudi. Teško je to. Kretena kolko hoćeš, pogotovo kod nas na balkanu. Sad sam prodavač informatičke opreme. Opet ljudi, kretena kolko hoćeš. A kaj se tiče ulaska na privatan posjed "bez naloga", možeš ali ako te vlasnik zamoli da napustiš - moraš. Ne znam koji su zakoni u pitanju ali jednom sam policajce "zamolil" da mi napuste klub i to su učinili bez pogovora, također sljedeći put kad su dolazili pitali su za dopuštenje. I njihovi kolege to uvijek pitali i nikad problema. Sve je u glavama, ak neko hoće izigravati jačeg mora znati da uvijek postoji jači, pogotovo u ovoj korumpiranoj državi gdje neki obični građani mogu pred "zakonom" biti bogovi za obične kvartovske policajce. Nagledal sam se svega i svačega i nažalost jedan stari Texas nam može zavidjeti.
Moj PC  
3 0 hvala 0
8 godina
Patrick_cro kaže...
Eto vidi se da nemas pojma, nego samo bubas napamet i mislis da policija ima pravo na sve bez da treba neki nalog. Vidis policajac u tom slučaju moze zamoliti da otvoriš bunker ali timpo zakonu nisi obavezan. On sta policija moze napraviti je zadržati te dok ne dobije nalog, a to moze potrajati i tek onda moze otvoriti bunker. Ti si izgleda premazan svim mastima pa si radio po svome i izvan zakona. Procitaj si malo cl.123 kaznenog zakona. Bez naloga mi ne mozes nista i ako ides na silu ja te mogu tuziti po zakonu, ocito nisi naletio na nekog odvjetnika pa se nebi vise tako nagazio kao da sve smijes.

Ooooooo... teško i za čitati a kamoli za odgovoriti.... 

Evo ti članak 123 kzrh-a :

Nepružanje pomoći

Članak 123.

(1) Tko ne pruži pomoć osobi u životnoj opasnosti, iako je to mogao učiniti bez veće opasnosti za sebe ili drugoga,

kaznit će se kaznom zatvora do jedne godine.

(2) Tko ne pruži pomoć osobi u opasnosti koju je sam prouzročio, iako je to mogao učiniti bez veće opasnosti za sebe ili drugoga,

kaznit će se kaznom zatvora do tri godine.

I kakve veze ima taj članak koji spominješ sa bilo čime o čemu smo dosada pričali...????

https://narodne-novine.nn.hr/clanci/sluzbeni/2011_11_125_2498.html

Apsolutno nemaš pojma o tome kako sve to funkcionira i  pun si nekakvih filmskih pojmova i floskula.

Non stop spominješ nekakav nalog, a ja sam ti već par puta rekao da si pročitaš ZKP pa da vidiš

koliko je mali broj slučajeva u kojima mi treba odobrenje dežurnog suca istrage županijskog suda za neku radnju

( to odobrenje je taj tvoj famozni nalog ). Ako nemožeš naći zkp, evo ti mala pomoć :

https://narodne-novine.nn.hr/clanci/sluzbeni/2011_10_121_2386.html

Možeš li pojmovno shvatiti da policija postupa temeljem zakonskih ovlasti , te da joj za većinu njenih radnji netreba nikakvi 

posebni pisani nalog nego policija svoje ovlasti provodi temeljem zakona. Evo ti primjer npr za uhićenje :

Članak 107.

Policija je ovlaštena uhititi:

2) osobu za koju postoje osnove sumnje da je počinila kazneno djelo za koje se progoni po službenoj dužnosti,

3) osobu zatečenu u kaznenom djelu za koje se progoni po službenoj dužnosti.

Razumiješ li smisao toga? Znači, ukoliko je ostvarena pretpostavka da si zatečen u počinjenju kaznenog djela koje se progoni

po službenoj dužnosti , ili da postoji osnova sumnje da si počinio nešto takvoga, policijski službenik te uhićuje i privodi

temeljem zakonske ovlasti po čl 107 ZKP-a i nikakvi posebni papir mu netreba za to.

Štoviše, bilo tko te može  zadržati do dolaska policije ukoliko su ostvarene te pretpostavke:

6. Uhićenje

Članak 106.

(1) Svatko smije spriječiti bijeg osobe zatečene u kaznenom djelu za koje se progoni po službenoj dužnosti.

(3) Osoba spriječena u bijegu predaje se policiji i može se zadržati do dolaska policije.

Za otvaranje prtljažnika ti neću odgovoriti na način koji bi tebi odgovarao , ali ću ti reći da će iskusni policajac ili detektiv

ostvariti sve što mu je potrebno u ostvarenju nekog zadatka i pritom će biti ispoštovani svi zakonski okviri

a ti nebuš niti vidio niti dobio nikakvi nalog ....

Neznam niti zašto si ti toliko fasciniran odvjetnicima i misliš da bi svi trebali drhtati na njihov spomen.

Odvjetnik radi po zakonu , i eventualno može malo nategnuti pravdu u svom smjeru ako mu je sudac pristran po bilo kojoj osnovi.

Ako se policija drži zakona, nema razloga strepiti od odvjetnika. 

Prava opasnost su osobe u prolazu kroz našu državu ,

koji je npr noćas došao iz albanije, počini neko teško kd, i do preksutra je možda već u švedskoj a policija još i nezna da je kd počinjeno

( npr ubojstvo, pa bu leš isplivao puno kasnije )... 

A odvjetnik je dio pravnog sustava , na pravnom faksu su mu predavanja držala 

profesori prava , a isti ti profesori prava većinu najvažnijih predmeta predaju i na kriminalistici.

Odvjetnik s vremenom upozna suce, ali upoznam ih i ja... 

Odvjetnik pozna kriminalce, poznam ih i ja...htio nehtio upoznaš ih kroz svoj posao , što neznači da se treba sprijateljavati s njima..

Manje više gledam na odvjetnike kao kolege u pravnom sustavu a ne kao na neprijatelje.

Odvjetnici isto znaju upasti u gadne gabule, i pogodi kome se onda obrate za pomoć

kad npr ima ozbiljne prijetnje od tipa kojeg nije uspio spasiti zatvora....

Novinari su priča za sebe, no ukoliko policija postupa unutar zakonskog okvira netreba strepiti od novinara.

U youtube upiši pojam "policijska brutalnost" , odgledaj par filmića , i potraži da li je bilo pravnih posljedica nakon tog postupanja...

Pa tvoji frendovi su prvi kaj bu snimili kak te neko pendreči, stavili bu to na yt i još bu te posle godinama sprdali....

I za kraj, citirati ću tvoje riječi :  Eto vidi se da nemas pojma, nego samo bubas napamet 

..................

Zaspamali smo temu, no jednostavno takve glupe izjave zaslužuju odgovor jer bi se još stvarno netko mogao dovesti u krajnje nepovoljnu

poziciju ukoliko odluči u praksi isprobati neke od ovdje predloženih briljantnih rješenja. I ja sam u mlađim i neiskusnim danima počinio dosta grešaka

a manje bi ih počinio da sam negdje mogao pročitati tuđa iskustva...

Možda Mbaksa može to u neku pravnu temu sve prebaciti.?....

10 godina
neaktivan

Preletio sam tvoje trkeljanje ovdje i zaključak je onaj standardni, pola policajaca ne bi prešlo psihološki prag potreban za to zanimanje  Policija ne tumači zakon nego ga provodi.Kad ga tumači onda obicno nastaje frustracija na sudovima i ona vječna mantra o sprezi odvjetnika i sudaca. Ako si (bio) policajac vjerojatno ti nije bilo lako s takvim mentalnim sklopom (rascopao sam psu glavu), da si meni ušao u dvorište na taj način ne bi se lijepo proveo na sudu zajedno sa tvojim nadredjenim.

Poruka je uređivana zadnji put sub 30.12.2017 15:39 (maximilian).
8 godina

@maximilian

Naravno da policija postupa temeljem zakona, a takva nekakva granična postupanja naknadno istrazuje i dio mupa zaduzen za zakonitost postupanja a i dorh te sud ukoliko dodje do parničenja, tako da ti nestoji opaska da policija se upusta u tumacenje zakona.

Svaku godinu je lijecnicki koji ukljucuje i psihologa, pa si i taj dio protumacio tendenciozno kako tebi odgovara.

Kako bih prosao u tvom dvoristu je hipotetika. Nakon ugriza psa si u takvom psiholoskom stanju koje bi rezultiralo smanjenom ubrojivoscu u tom trenutku pa je svakakvi ishod moguć....u svim smjerovima...lutrija za pretpostaviti.... Pogledaj to iz sudačke perspektive: u dvoristu ti je policajac koji je u šoku jer ga je ugrizao tvoj pas, u dvoristu ti je bio sluzbeno trazeci bas tebe, u ruci mu je jos pistolj sa 13 metaka ( 2 je maloprije ispalio ) i ti mu u tom trenutku izadjes prijetiti ili si jos pritom i naoruzan.... Stavi se u ulogu suca i sudskog vijeća pa probaj pogoditi njihov stav u slucaju bilo kojeg ishoda....

Za odvjetnike sam ti napisao da sam ih smatrao kolegama , tako da neznam otkud ti mantra o nekoj sprezi. Stovise, uvjek smo bili u korektnim odnosima cak i kad smo bili pravno na razlicitim stranama.... On radi svoj posao kao i ja svoj i nema tu nekih osobnih netrpeljivosti ili predefinirane negativnosti...
10 godina
neaktivan

Ništa tu nije hipotetski, ušao si neovlašteno u privatan posjed. Da su dvorisna vrata bila zaključana preskakao bi ogradu kao avlijaner? Svi kasniji problemi nastali su iz tog pogresnog postupka, meci u cijevi, dva ispaljena, ubijen pas,  drhtavica, prijetnje i što si već nadrobio. Na policajcima nije da tumače Ustav, ZKP i KZ. Za vas je jedina Biblija Pravilnik o postupanju policijskih službenika i to biste trebali znati napamet u 5 ujutro.

Sumnjam da si uopće policajac jer ovoliku količinu gluposti ni cipelić ne bi izvalio

Poruka je uređivana zadnji put sub 30.12.2017 18:29 (maximilian).
8 godina

E druze druze....koliko krivih pretpostavki na kojima temeljis svoj stav...

Ulazak nije neovlasten, vec je utemeljen na istim zakonskim ovlastima koje sam linkao u prijasnjim postovima.

Otkud ti ideja da je metak bio u cijevi ?? Ako si dotada bio stotinama puta na streljani, gdje si vjezbao sve uobicajene situacije, zasto mislis da je problem repetirati nakon vadjenja iz futrole cak i ako ti je pritom nozni clanak u celjustima poveceg psa... .... A jos ako si i prije imao iskustva u upotrebi vatrenog oruzja pri obavljanju sluzbe....a jos si i bio 5 god na ratistima u domovinskom ratu, pa si se naucio nositi sa pritiskom....

A jesi spreman platiti posteni rucak, u opkladu, ako ti potkrijepim papirinama, odlikovanjima, spomenicama, diplomom...mozemo i skupa do petrinjske ili heinzelove pa dobis i potvrdu mojih kolega koji me poznaju a jos nisu u mirovini ??
16 godina
odjavljen
Odjava HRT pristojbe!?

Heh. Odvedoste temu gotovo na mafijaski obracun

Moj PC  
1 0 hvala 0
10 godina
neaktivan

Izgleda da je tvoja priča plod bujne maste, trebao si ubaciti u ratni put Legiju stranaca i Orden rasti radi vjerodostojnosti. Gdje se našao treci metak tvom fiktivnom liku nakon ispaljena dva metka u psa? U cijevi ili ... Nismo si drugovi niti me zanima rucak s tobom u bilo kojoj opciji plaćanja. Tvoja fiktivna priča je puna rupa, a ukoliko je istinita onda znamo razlog zašto si na sreću umirovljen.

Za mene rasprava zavrsena.

8 godina

Jos jedna u nizu krivih pretpostavki...
Za takve sluzbe se cesto primjenjuje ovaj propis kada dodje vrijeme za mirovinu :

https://www.zakon.hr/z/837/Zakon-o-pravima-iz-mirovinskog-osiguranja-djelatnih-vojnih-osoba,-policijskih-slu%C5%BEbenika-i-ovla%C5%A1tenih-slu%C5%BEbenih-osoba

Ako ste ispucali sav negativitet, onda da zavrsimo za ovu godinu sa tematikom.

Svima vama svako dobro, te puno zdravlja, sreće i uspjeha u 2018, i čim manje inkasatora po dvorištima !

😊
13 godina
Mene zanima kako televizije znaju koliki je postotak gledanja npr. dnevnika.Dali te informacije prikupe telefonskim anketama ili nekako drugačije...?!
O Matijeviću jesi li pri piću?!Kud će boca nego da se joca.
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina

@ZdravkoZ

Da, mogu tako, odnosno nekom vrsta anketa...

Mada koliko me sjećanje služi znam da je na samom HRT bilo nešto kao da neke uređaje za mjerenje stave u neka kućanstva(ne znam sad koji broj...), te tako da znaju koliko se koja emisija gleda....

-------------------

BTW, koliko vidim....

....Bunker je svu ekipu što je brijala, da poznaje zakone, te da mogu biti "šerifi", argumentirano pobio sa svojim znanjem. Ne u želji da ispadne frajer, nego da ljudima pomogne, da sami sebe ne dovedu u još veći problem, nego što je neplaćanje HRT pristojbe. Dobro je kada čovjek može iz prve ruke saznati kako stoji pred zakonom, te kakva je sudska praksa, odnosno kako se u realnosti zakoni objašnjavaju...

Podržavam to!

Srećom ima svojeg Lawman, te uvijek kada mi ponešto nije baš jasno, uvijek sa njemu obratim....

Al' nemaju svi ljudi tu sreću da imaju policaja za druga, frenda i onog tko ti čuva đale, općenito.

Panzerkampfwagen.Dinamo Zagreb.Matija.Leaving or dead, always ahead...
Poruka je uređivana zadnji put uto 2.1.2018 0:30 (PzKpfw).
16 godina
ZdravkoZ kaže...
Mene zanima kako televizije znaju koliki je postotak gledanja npr. dnevnika.Dali te informacije prikupe telefonskim anketama ili nekako drugačije...?!

U Republici Hrvatskoj mjerenje gledanosti vrši AGB Nielsen. Veličina panela u našoj državi trenutno je 760 kućanstava. U tih 760 kućanstava instalirano je 1.086 peoplemetra.

EDIT: doduše informacija je iz 2012 pa se možda nešto i promijenilo u međuvremenu...

Ne tretirajte ljude kao budale ali nikada nemojte zaboraviti da oni to jesu! People who drink light beer do not really like beer. They just like to piss a lot.
Poruka je uređivana zadnji put uto 2.1.2018 6:40 (Srednji).
17 godina
neaktivan

Planiram graditi kuću. Na plecu trenutno nema kuće niti je ikad bila. Neću staviti antentu na kuću. Imat ću TV ali neću gledati zemaljsku TV. Na TV-u ću imati ili Netflix ili TV od nekog ISP-a kojem ću rednovno plaćati. Što napraviti ako mi jednom dođe inkasator?

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice