Ti zbilja ne čitaš temu, već na vrhu stranice ti piše o tome, da postoji problem, ali uređaj nije ni namjenjen za gledanje filmova, već samo za "pretvaranje" signala.
NytroBox NB-4001 T
- poruka: 688
- |
- čitano: 453.730
- |
- moderatori:
DrNasty, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus, pirat
Ti zbilja ne čitaš temu, već na vrhu stranice ti piše o tome, da postoji problem, ali uređaj nije ni namjenjen za gledanje filmova, već samo za "pretvaranje" signala.
kome ti odgovaraš?
problem naših znakova rješava zadnji soft za prijemnik. ako je prijemnik sa loopom, onda ovo
Bok!
Imam NytroBox NB-4001 T i kad gledam filmove preko usb-a nemam zvuka...
Zna ko u čemu je problem?
Hvala!
pozz...
problem naših znakova rješava zadnji soft za prijemnik. ako je prijemnik sa loopom, onda ovo
Sorry kaj sam dosadan ali ja naših znakova nemam na EPG-u, a na teletextu i kod filmova sa USB-a imam. Pozzz
ne čitaš što ti pišem! problem naših slova u EPG je do softa u prijemniku! naša slova u epgu NEMAJU veze sa slovima u divxima i teletextu! da bi dobio naša slova u EPG, moraš ubaciti novi software u prijemnik na koji sam ti dao link. jedino na što moraš paziti prije upgrade-a je da li je prijemnik sa ili bez antenskog loopa!
Hvala viking... riješeno
ok!
pozz!
Evo pred 5 min ubačen ovaj novi firmwere od 26.2.2010. i za sad sve ok, naši znakovi na epg-u rade! i drugo koliko sam stigao vidjet radi ok!
Čak su i svi programi ostali memorirani od prije, nije trebalo ponovno podešavanje!
Evo pred 5 min ubačen ovaj novi firmwere od 26.2.2010. i za sad sve ok, naši znakovi na epg-u rade! i drugo koliko sam stigao vidjet radi ok!
Čak su i svi programi ostali memorirani od prije, nije trebalo ponovno podešavanje!
a di mozemo skinit taj novi firmware?
a di mozemo skinit taj novi firmware?
Pa imaš link 6 postova iznad od viking.softwere-a, odnodsno evo ti ga:
Neznam dali je već netko primjetio ali na ovom prijemniku, koliko sam primjetio na svim softwerima koji su do sad izašli bar, bar od kad ide EPG sam primjetio da je skraćen sadržaj filma. Dakle dali kad idem preko info tipke dok ne dođe detaljno ili preko epg tipke - desno - odabir filma-emisije - ok za detalno, uvjek prikaže samo dvije stranice?!? i to često prekinuto u pola riječi
Istovremeno za isti film-emisiju odem pogledat na drugi prijemnik (NytroBox dvb-t2 pro, a primjetio san i na Vivaxu neznam točno koji model) je sadržaj potpun, najčešće 5-6 pa čak i do 8 stranica!
Dali netko zna dali je to hardversko ili softwersko ogranicenje ovog uređaja ili je možda samo kod mene slučaj iako mi se čini da sam na još jednom istom prijemniku to primjetio, te dali ima netko informaciju dali postoji mogućnost da se to riješi.
Neznam dali je već netko primjetio ali na ovom prijemniku, koliko sam primjetio na svim softwerima koji su do sad izašli bar, bar od kad ide EPG sam primjetio da je skraćen sadržaj filma. Dakle dali kad idem preko info tipke dok ne dođe detaljno ili preko epg tipke - desno - odabir filma-emisije - ok za detalno, uvjek prikaže samo dvije stranice?!? i to često prekinuto u pola riječi
dobro si primjetio. iz nekog čudnog razloga, nytro reže na dvije stranice. no, negdje postoji neki stari soft koji pokazuje sve stranice. zašto se ne implementira u ove nove-ne znam. valjda treba čekati da se epg počne prikazivati u malo više regija pa će valjda i MKE napraviti novi soft. za sada je tako kako jest.
Pozdrav ekipa! Kupio sam navedeni uređaj i odlucio sam ga instalirati. Problem je sljedeći - nakon što ga priključim na TV i napravim sve kako piše izbaci mi se upozorenje da nema signala. Inače sam iz Osijeka i znam da bi signala trebalo biti. Prijatelj ga je pokushao instalirati kod sebe i uspio je sve učiniti bez problema, i naći kanale i sve. Može li mi netko reći o čemu se radi?
gle, nemaš signala! ;-)
nek' ga prijatelj naštima kod sebe, neka memorira sve dostupne kanale i ti ga takvog donesi doma. prikopčaj sve i ako imaš signala, vidjeti ćeš program. ako ne, onda pogledaj one dvije crte "kvaliteta" i "jakost" pa se ravnaj po njima i okreći antenu. inače nije rijetkost da na udaljenosti od par metara signala ima i nema.
dobro si primjetio. iz nekog čudnog razloga, nytro reže na dvije stranice. no, negdje postoji neki stari soft koji pokazuje sve stranice. zašto se ne implementira u ove nove-ne znam. valjda treba čekati da se epg počne prikazivati u malo više regija pa će valjda i MKE napraviti novi soft. za sada je tako kako jest.
Ajde bar ima naznake da je software kriv za sječu epg-a. znači ima nade da se sredi, nije hardverski 'osakaćen, samo malo pritiska od strane korisnika na mke i moglo bi nešto i bit...
ukoliko si baš skroz siguran da mora imat signala može bit i do kabela. Meni je bio slučaj: zajednička antena-jedan kabel za satelitski i zemaljski signal ulazi u stan-skretnica u hodniku, isti uređaj u dnevnom radi(signal korektan, bez ikakvih trzaja-kockica), u kuhinji nema(ni kanale ne pronađe)?!? dok je bilo analogno je sve štimalo i jednaki su se programi vidjeli uz možda malo ali gotovo neprimjetno veće smetnje, ali sam znao da je za kuhinju stariji kabel i ima spoj između(nanovo radio spojeve-nije puno pomoglo). Kupio 7m kabela (1kn/m) i signal čak skoro i bolji nego u dnevnom!
Potvrđujem post iznad, isto stanje je i kod mene sa novim softverom (26.2).
Dali netko još ima onaj stariji od 26.1. ako se ne varam, je i tamo ista stvar ili samo novi softver ima taj problem?
Evo vratio sam stari soft od 26.1. (P5131) ali ista stvar nažalost...
Ali očito su nešto mjenjali vezano uz emitiranje epg-a sa odašiljača jer do danas mi na drugom risiveru (NytroBox DVB-T2 PRO) bilo bez naših znakova, a od danas ih tamo točno prikazuje...
Ajde bar ima naznake da je software kriv za sječu epg-a. znači ima nade da se sredi, nije hardverski 'osakaćen, samo malo pritiska od strane korisnika na mke i moglo bi nešto i bit...
je, ali kako je do sada bilo sa MKE, nekako i nisu pretjerano ažurni u poboljšavanju softa. sve se nekako bojim da je bit u prodaji čim više vagona tih prijemnika, a za opcije i mogućnosti kad se nađe vremena. ionako EPG ne radi kako spada, pa se valjda i vode po toj logici da se nema što popravljati.
Potvrđujem post iznad, isto stanje je i kod mene sa novim softverom (26.2).
Dali netko još ima onaj stariji od 26.1. ako se ne varam, je i tamo ista stvar ili samo novi softver ima taj problem?
ne, nema smisla vraćati jer se dešava ista stvar. ovaj put je OiV nešto napravio, a soft u nytru je dovoljno neflexibilan da može pratiti promjene u kodnim stranicama. strong 5222 od novog softa (7.2) prikazuje naše znakove u bilo kojoj opciji slanja signala iz OiV.
očito netko ne zna kako to kvalitetno i jednom za svagda napraviti. a da ne pljujem previše po MKE, oni rješavaju samo trenutnu situaciju, što može značiti da sa svakom promjenom u EPG-u možemo očekivati probleme sa prikazom.
i meni je problem, pa sam kontaktirao MKE. evo pitanja:
Pozdrav... Posjedujem nytrobox NB 4001T USB sa Loop-om i danas sam stavio zadnji softver 5140 od 26. veljače (prvo onaj temp fajl onda ct216 loader). Ttx radi konačno kako treba i EPG se ne smrzava, ali ne radi u potpunosti. Naime, nema hrvatskih znakova a i kratki sadržaj se ne ispisuje u cijelosti i prepolovljen je na dvije strane ekrana (nemoguće za čitati), jedan odlomak skroz desno, a drugi skroz lijevo. Dakle tekst nije u onom oviru, nego je raštrkan po cijelom ekranu nepregledno. Zanima jel postoji kakvo drugo softwersko rješenje za to?
Unaprijed hvala na odgovoru.
pa ODGOVOR OD MKE
Na žalost, baš sad i ja gledam...ovi idioti sa oiv su opet promijenili kodnu stranicu...sa istim ovim sw mi je još jutros sve ok radilo...
probat ću sa nekim starijim SW
:d
pa ODGOVOR OD MKE
Na žalost, baš sad i ja gledam...ovi idioti sa oiv su opet promijenili kodnu stranicu...sa istim ovim sw mi je još jutros sve ok radilo...
probat ću sa nekim starijim SW
ovo je bedastoća! ne znam tko je veći idiot, kad je već upotrebio taj izraz, ali zbog čega strong receiver i lg-ov tv od prvog dana emitiranja epg-a prikazuju naše znakove? čak i danas kada "idioti mjenjaju..."? izgleda da njihov čovjek zadužen za kontakt sa piscem softa nije u stanju dati savjet i poslati dio streama pa da vide što se emitira. ako su oni to i napravili, onda je problem u piscu softa!
tako da sve manje i manje vjerujem u taj mke i nytro. dozvoljavam da oiv eksperimentira, ali čudno je da na drugim uređajima sve radi kako spada.
i ne, stari soft mu neće riješiti problem. možda ako se poklopi kodna stranica sa trenutnom kodnom stranicom koju oiv naštima.
ali, neka. sve je to još uvijek vrlo friško i nadam se da ćemo za par mjeseci samo sjećati se ovih problema.
pročito sam sve, sta sad da radim da kupim resiver il ne, neznam je li ima jos di ovakav jeftin resiver sa ovim funkcijama
Uređaj ima moju preporuku, meni sve radi, problem nisam imao ni jedan, dapace kupio sam jos jedan isti pred par dana u MKE i sve radi odlicno samo ima ovaj noviji SW gdje nemoras birati jezik kad ides na TTX.
Kad kazem sve radi odlicno onda mislim na skeniranje kanala, memoriranje, gledanje, snimanje na HDD i brze stickove, reprodukcija snimljenog materijala.
Divx-e nisam jos nijednom cak niti samo za probu upogonio jer mi jednostavno netreba. A o EPG-u uopce ne razmisljam jer ionako, ako sam krivo shvatio ispravite me, mislim da jos to nije ni u odasiljanju sredjeno kako bi trebalo biti.
Uglavnom, p omoom iskustvu: preporucena kupnja. A po ovome sto sam procitao ako ti treba i za gledat divx-e onda vjerojatno ima boljih modela za kupiti.
a sta mislite na ovo cjena je 200 kn a ima iste funkcije http://www.antene.com/antene/index.php?option=com_virtuemart&page=shop.product_details&flypage=shop.flypage&product_id=256&Itemid=53
naravno da se isplati. Po meni ovo je bez obzira na sve best buy uređaj. Za ono što mu je prvenstvena namjena (digitalni prijem signala), radi odlično, ostale funkcije su tek usputne, no i one rade.
Problem je taj jer svi mi malo previše očekujemo od tog uređaja i zaboravljamo da je on ipak samo digitalni prijamnik...
a sta mislite na ovo cjena je 200 kn a ima iste funkcije http://www.antene.com/antene/index.php?option=com_virtuemart&page=shop.product_details&flypage=shop.flypage&product_id=256&Itemid=53
http://mke.hr/shop/product_info.php?products_id=626&osCsid=tbn8krqcrehflcs9sfdnkn34o0 pogledaj si i ovaj... malen, nevidljiv, a ima sve...
pročito sam sve, sta sad da radim da kupim resiver il ne, neznam je li ima jos di ovakav jeftin resiver sa ovim funkcijama
ma gledaj... uređaj je ok. i za te novce, teško ćeš naći nešto sa takvim funkcijama. jest da je veliki nedostatak to što ne može snimati jedan a gledati drugi program, ali, za 200kn, to je teško za očekivati. sa istim funkcijama imaš i model scart.
nema iste funkcije-ne može snimati! snimanje na nytru kakvo je da je, je ipak snimanje. ali strong to ne podržava.
Kao što sam mogao primjetiti iz priloženog, svaki novi software za prijemnik s LOOPOM (USB verzija) izlazi 26. u mjesecu. Molio bih da netko uploada software navedenog datuma (26.03.2010.) kad ga nabavi.
Pozdrav!
in 2 minutes" . Ako se ništa ne prčka po daljinskom, ugasi se za par
sekundi, a ako se radi sa daljinskim,onda za cca pol minute.
Koji je to vrag? Dali je itko imao takvih problema. Hvala na odgovorima.