NB 4001T gledanje filmova

poruka: 5
|
čitano: 2.516
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus, pirat
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
Pomoc

Pozdrav.

Dakle, htio bih gledati filmove na gore spomenutom digitalnom prijemniku...

Kad skinem film koji već je u .avi formatu, onda savršeno radi, a kad skinem video koji je .mkv ili .mp4, prethodno ga moram konvertirati u avi.

Problem je što meni onda prijemnik kaže da je to nepodržan format, a film je .avi i meni na kompjuteru radi.

Kod konvertiranja koristio sam program FormatFactory i sljedeće postavke:

http://www.zaslike.com/files/o7e91cdnj0qkru9zydic.png

Zna li netko na koji način da konvertiram da moj digitalni prijemnik podržava film?

Molim vas, svaka pomoć je dobrodošla. 

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Re: Pomoc

Vidim da nisi mijenjao postavke za rezoluciju (Veličina video-datoteke), jer za pretpostaviti je da, pošto si reenkodirao .mkv ili .mp4 datoteke, su one u HD rezoluciji. NB-4001 T USB nema podršku za HD, što znači da trebaš smanjiti rezoluciju na barem 720x400 (ako je film u 16:9 formatu) ili 720x304 (ako je u formatu 2,35:1). Preporučujem da isto tako namjestiš i Aspect Ratio, jer NB ima bug u softwareu koji razvlači sliku preko cijelog ekrana (bez obzira na format i rezoluciju). Tako ćeš barem dobiti 16:9 format, a dalje "stiskanje" slike (u npr. 2,35:1) probaj u opcijama TV-a.

Poruka je uređivana zadnji put pon 20.8.2012 14:08 (Ord Mantel).
15 godina
neaktivan

Hvala puno.

Uštedio si mi mnogo vremena, a i živaca. :)

Danas i jučer cijeli dan pokušavam otkrit zašto ne radi, mijenjam formate, sve moguće kombinacije sam isprobao, čak i smanjit bitrate i sve živo, samo rezoluciju nisam dirao, a rezolucija je bila 1280x656...

Sad sam ju smanjio na 720x370 i savršeno radi.

Još me zanima jedna stvar, jel 720x___ najveća moguća rezolucija koja će raditi na ovom prijemniku?

Šteta je to zato jer imaš film u hd-u, a ne možeš gledati u full kvaliteti.

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Re: NB 4001T gledanje filmova

U pravilu ne podržava rezolucije veće od PAL (720x576), kao nijedan standardni DVD/divx player. Ako ti rezolucija prijeđe taj limit za samo jedan pixel ili liniju video je neupotrebljiv. Samo još pazi da ti zvuk u divx-ima (.avi) ne bude u AC3 formatu jer ni njega receiver ne podržava (moraš ga reenkodirati u mp3).

Te HD filmove možeš gledati na HD DVB-T receiverima, koji su nešto skuplji, ali to je već druga priča.

Poruka je uređivana zadnji put pon 20.8.2012 15:28 (Ord Mantel).
15 godina
neaktivan

Da da, za svuk sam već čuo da ne smije biti ac3, zato ga uvijek stavim na mp3.

Dobro je sad, sve radi.

Hvala ti puno na pomoći.

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice