Kako koristiti digitalnu TV?

poruka: 11
|
čitano: 6.972
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus, pirat
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan

Istra prelazi na digitalni signal, i odlucili smo da necemo kupovati adapter za pretvaranje signala, nego da cemo kupiti novu telku. Odlučili smo se za ovaj Samsung LE22B350F2W. Ništa posebno.

No, ono što mene zanima, su osnove digitalne televizije.

Inače imamo zajedničku antenu na zgradi. Hoće li se sada ta antena morati mjenjati? Ili će biti potrebna sobna antena? Šta sve mi trebamo, osim televizora, da bi mogli primati digitalni signal?

Već postoji digitalni signal na velikom području RH, kako odabrati njega na ne analogno?

Hvala, i pardon na početničkim pitanjima. :)

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Ta telka ima DVB-T tuner tako  da samo trbaš u nju uključit staru antenu i goni

Da se Facebook server sruši 90% mladih palo bi u tesku depresiju. Ako si u onih 10% koji bi im se smijali stavi ovo u sign.

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Staru antenu? Znaci riblju kost?

Jeli sito vrijedi i za sobne antene?

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Kako koristiti digitalnu TV?

Provjeri da li ti taj TV podrzava MPEG-4 jer koliko znam u hrvatskoj se digitalna zemaljska televizija emituje u MOEG-4 kodiranju. Nisam iz RH pa pricam ono sto sam procitao.

16 godina
neaktivan

Pogledaj na ovoj stranici, tu su odgovori na većinu tvojih pitanja.

Moj PC  
0 0 hvala 1
15 godina
neaktivan
bruno11 kaže...

Ta telka ima DVB-T tuner tako  da samo trbaš u nju uključit staru antenu i goni

Vidim da neke telke imaju MPEG-2 i MPEG-4 dekoder. MPEG2 format je onaj koji ce koristiti nacionalne mreze. Dali ta telka ima i dekoder za MPEG4?

17 godina
neaktivan
logic kaže...

Provjeri da li ti taj TV podrzava MPEG-4 jer koliko znam u hrvatskoj se digitalna zemaljska televizija emituje u MOEG-4 kodiranju. Nisam iz RH pa pricam ono sto sam procitao.

A zasto TD? ZAto sto nisam iz RH?

16 godina
neaktivan
the_dammed kaže...

Vidim da neke telke imaju MPEG-2 i MPEG-4 dekoder. MPEG2 format je onaj koji ce koristiti nacionalne mreze.

Ako imaju MPEG-4, imaju i MPEG-2 - a to su one skuplje. Jeftiniji TV-i imaju samo MPEG-2. Za tebe: pročitaj žuti tekst.

the_dammed kaže...

Dali ta telka ima i dekoder za MPEG4?

Mislim da ima. Potražiti ću...

logic kaže...
logic kaže...

A zasto TD? ZAto sto nisam iz RH?

Zato što si (djelomično) u krivu. U MPEG-4 formatu se emitira samo signal visoke definicije (HD), a obični (SD) se emitira u MPEG-2 formatu. Za tebe: pročitaj zeleni tekst.

Kakav prijamnik trebam kupiti za prijem DVB-T signala, MPEG-2 ili MPEG-4?

DVB-T HD signal se kodira u MPEG-4 formatu, a DVB-T SD signal se kodira u MPEG-2 formatu. Za prijem DVB-T HD signala potrebno je obavezno kupiti prijamnik s MPEG-4 dekoderom, s kojim je istovremeno moguće primiti i DVB-T SD signal. Prijamnik s MPEG-2 dekoderom može primiti isključivo DVB-T SD signal. Cijena prijamnika s MPEG-4 dekoderom je višestruko veća od prijamnika s MPEG-2 dekoderom. Uz činjenicu da nacionalne TV kuće, sukadno „Strategiji“ emitiraju u SD standardu za prijem tih programa subvencija RH pokriva troškove SD prijamnika. Ostavljena je mogućnost da pretplatnik kupi i bilo koji drugi skuplji uređaj za prijam digitalnog signala.

17 godina
neaktivan

Opet ne vidim zasto TD ako sam covjeka upozorio da pripazi na taj detalj i rekao sam "koliko znam" a ne da sigurno znam. Ne smeta meni td vec cisto me interesovalo. I trebao si ovo napisati u postu ispod a ne tek kad sam pitao jer bi koristilo covjeku koji je pokrenuo  thread a meni je ionako svejedno.

16 godina
neaktivan
logic kaže...

Opet ne vidim zasto TD ako sam covjeka upozorio da pripazi na taj detalj i rekao sam "koliko znam" a ne da sigurno znam. Ne smeta meni td vec cisto me interesovalo. I trebao si ovo napisati u postu ispod a ne tek kad sam pitao jer bi koristilo covjeku koji je pokrenuo  thread a meni je ionako svejedno.

Zanemari ga. Tekst koji sam zalijepio na kraju svog prethodnog posta je sa linka kojeg sam dao na početku, tako da nisam rekao ništa novo.

15 godina
neaktivan

Nemogu naci ovo za MPEG4 dekoder. Nisam ni znao da je to tako podjeljeno.

Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice