DVBt reciveri s dva tunera

poruka: 13
|
čitano: 13.627
|
moderatori: DrNasty, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus, pirat
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan

Molio bih vas ako netko ima više iskustva da mi date preporuku za digitalni prijemnik za digitalnu TV s ugrađena dva tunera (za gledanje jednog a snimanje drugog programa) da podržava opciju snimanja na DVD recorder USB priključak mi nije bitan kao niti gledanje multimedije preko recivera jer za to imam DVD recorder. Na forumu sam našao recenziju za samo jedan takav reciver "ALMA T-2200"C ali i z onoga što sam pročitao u recenziji se vidi da baš i nije pouzdan između ostalog timer snimanje. Možda me vi možete razuvjeriti u ovome da to nije istina. 

U svakom slučaju vaša preporuka bi mi dobro došla.

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
RE: DVBt reciveri s dva tunera
Poruka je uređivana zadnji put uto 13.7.2010 22:05 (mikica1).
15 godina
neaktivan

Na kraju sam se ipak odlučio za ALMA T2200 E SAD TRAŽIMA GDJE SE MOŽE SKINUTI NADOGRADNJA ZA ISTI

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

nadam se da ga još nisi kupio., jer se prvo gleda jel ima podršku i kakvu pa se tek onda kupuje

15 godina
neaktivan

Jesam kupljen je već, i mogu reći da sam već poprilično zadovoljan s njim. Važan mi je zbog toga jer mi za sada jedini pruža mogućnost gledanja jednog programa uz istovremeno snimanje na DVD rec. 

Gledanje multimedije mi toliko nije bitno za to imam DVD rec. i puno bolje će to obaviti nego bilo koji reciver.

A to što tražim za njega nadogradnju (zar to svi ne tražimo) je stoga da vidim što se može dobiti više s nadogradnjom.

15 godina
neaktivan
Jerry_Nidžo kaže...

Jesam kupljen je već, i mogu reći da sam već poprilično zadovoljan s njim. Važan mi je zbog toga jer mi za sada jedini pruža mogućnost gledanja jednog programa uz istovremeno snimanje na DVD rec. 

Gledanje multimedije mi toliko nije bitno za to imam DVD rec. i puno bolje će to obaviti nego bilo koji reciver.

A to što tražim za njega nadogradnju (zar to svi ne tražimo) je stoga da vidim što se može dobiti više s nadogradnjom.

Nije istina da on jedini pruža mogućnost gledanja jednog programa uz istovremeno snimanje drugog. Napisao sam ti gore koji još postoje receiveri takvog tipa. ali tvoja lova, tvoj odabir. da je moja lova u pitanju, receiver koji si ti uzeo ne bi bio moj odabir. A jedan od razloga zašto ne, jest i taj da se prije kupnje gleda jel netko ili nešto ima ili nema podršku, i to ne bilo kakvu, nego onu koja obećava.....

No, jedan savjet, ako već ovdje tražiš pomoć i savjet, onda pričekaj da vidiš što će ti ljudsi odgovoriti, jer inače nema smisla pitati zar ne?

Poruka je uređivana zadnji put pet 16.7.2010 13:39 (mikica1).
15 godina
neaktivan

Ovi gore imaju istovremenu mogućnost gledanja i snimanja ako se snimanje vrši na USB stik ili eksterni hard disc, ali na njima ne mogu istovremeno gledati i snimati na DVD ili VCR.

Na ovom forumu sam triba čekati 2-3 dana da na upit netko odgovori, ali ima i drugih foruma a ne samo ovaj i tamo sam praktički isti dan dobio odgovor i to ne samo jedan. I tek nakon konsultacije na tom drugom forumu (nije bitno kojem) sam se odlučio na kupnju ovoga, a s njim sam još itekako zadovoljan. Na istom forumu sam dobio i link za nadogradnju softwera, na ovom forumu sam isto pitanje postavio (o nadogradnji) ima 2 - 3 dana i još nitko nije ni odgovorio na moj upit.

Prošlo ljeto sam se isto tako opeko (ne mojom krivicom) kad sam tražio reciver jer imao sam problema s daljinskim jer su se preklapali daljinci od DVD-a i od recivera, kad bi tipkao po daljincu od recivera reagirao bi DVD i obratno, mislim da sam bar 7-8 recivera promjenio prije nego sam našao odgovarajući.

Ovaj put sam tražio isključivo reciver koji može istovremeno snimati na DVD rec. a da se istovremeno može gledati drugi program. Ima i ovaj opciju snimanja na USB a onda moram kupiti usb od bar 16GB a koji su skuplji nego sam reciver, a zašto bi kupovao USB kad imam DVD rec od 250GB HDD.

Gledanje multimedije preko recivera me ne zanima to sam već spomenuo, za gledanje multimedije filmića slika slušanje glazbe i sl. imam opet ovaj DVD rec koji mi je puno bolji nego bilo koji player od recivera (jer i DVD ima utor za USB za gledanje raznih DIVX i inih formata).

A sjkoro svaki reciver ima neke mane kad je u pitanju multimedija jer su oni napravljeni da se može gledati digitalna TV a sve drugo je šminka za privlačenje kupaca. Jer i ja se bavim trgovinom ima više od 10 godina i znam da triba što šta raditi da bi se mušterija privukla.

Ono što sam tražio to sam dobio s ovim reciverom a to je da mogu gledati digitalnu TV, pregledan je TTX, i može se istovremeno snimati na DVD i gledati drugi program a ima pazi sad i ovo istovremeno se može snimati na DVD rec i na USB doduše ako nisu na istom MUX-u ali kažem snimanje na USB me ne zanima.

Još imam rješiti problem "duhova" na ekranu. Imam TV s jednim scart utorom pa kad istovremeno imam spojene DVD i reciver onda dobijem one "duhove" slika priko slike, a to ću nadam se riješiti s video preklopnikom kao što su na ovoj stranici 2 ili 7 odozgo, a za to sam isto dobio odgovor na onom drugom forumu.

Ja znam što sam točno tražio a to sam dobio. Netko kupuje mobitel da bis e hvalio tko ima bolju kameru, koji ima više memorije i sl.

Meni mobitel služi isključivo za zvanje i eventualno slanje poruka, netko kupuje auto da bi bio faca u društvu, a u kući štono se kaže nema ni šećera, meni auto služi da me odveze od točke A do točke B a t o može jednako obaviti i BMW i stojadin.

No ako ja postavim neko pitanje na forumu a triba čekati nekoliko dana na odgovor

15 godina
neaktivan

Kolega, pozdrav. nema ljutnje, svi mi više manje koristimo i neke druge forume ako nam nije jasno na nekom drugom, ili nam netko nije odgovorio.jaj sam ti probao pomoći pa sam ti napisao dva modela koji imaju dual tuner.

No, ono što sam ja iščitao o tvom prijemniku ( i an nekim stranim forumima) ljudi se žale da nadogradnja softvera noije stabilna i da je pouzdanija ona verzija softa koji dobiješ s njim. prvenstveno se tu govorilo da se gube neke postavke u vei jezika, pa dijakritičkih znakova našeg jezika, i slične stvari. Zato mi se učinilo jako nepouzdanim jer ako nova verzija softa ne donosi nešto bolje, onda goni ga kvragu. na to sam mislio kad sam rekao.

S d ruge strane, nisam ti namjerno slao link od update-a softa kada sam uvidio da se ljudi žele kad su ga nadogradili. Ako ti imaš bolja iskustva, ili ova ista štoa sam ja napisao, napiši ovdje.

I naravno, bilo bi mi drago da podijeliš isksutva jesi ga uspio natjerati da radi sve ovo što želiš.

i da, jesi li siguran da i ova dva gore što sam ti predložio ne mogu također snimati i na dvd. Ne znam, nisam probao, jer ih nemam, ja sam se fokusirao bio na dual prijemnike....

15 godina
neaktivan

Rekao sam da sam dobio ono što sam i tražio. Eta na tom drugom forumu sam dobio informaciju da je umjesto upgrade bolje izvesti downgrade tj najbolje reagira na stariju verziju softwarea. Ovaj reciver je ustvari dva uređaja u jednom. On ima dva tunera i svaki je neovisan od onog drugog. Imaš tuner A i tuner B sva snimanja i multimedija se obavljaju na tuneru B, a na tuneru je sve ono što je potrebno za digitalnu TV. I on je jedini uređaj bar za sada (neću spominjati topfield oni su ipak preskupi) koji istovremeno može snimati dva kanala (na USB priključak ili Vanjski HDD i na DVD/VCR recorder). Po mom sudu uređaj nema nekih velikih mana. BAr za ono što meni treba, onaj tko je zahtjevan uvijek mu nešto fali. Eto ja sam već prošle godine kad sam se prvi put odlučio na kupovinu digitalnih uređaja, vidio da im je glavni nedostatak upravo to što ne mogu istovremeno snimati jedan program a gledati drugi. Dobijao sam onda informacije da je to moguće ako DVD snimač ima ugrađena dva tunera (moj to nema) ili reciver sa dva tunera što su još prije godinu dana bili u neku ruku naučna fantastika. Tad sam dobijao info da takvi uređaji koštaju od 1200 kn pa na više ali ih je bilo jako teško i naći, a vidimo da je već nakon godinu dana preplavljeno tržište s uređajima na dva tunera s cjenama od 200-injak kuna.

Sledeći korak bi možda u razvijanju ovakvih uređaja bio ugradnja Hard disca  pa da se snima na samom uređaju, ali da ti uređaji podržavaju više video formata što danas nije slučaj. Dobar dio njih može očitavati samo određeni format, i ako ga želiš gledati na reciveru moraš ga ripati u taj format ili obratno.

Ovaj uređaj koji ja imam kako sam rekao ima dva tunera kuji su neovisni jedan o drugom, odnosno to su dva uređaja u jednom. Eto npr. ako na tuneru A pokreneš opciju povrat na tvorničke postavke, to će biti izvršeno samo na tuneru A ali ne i na tuneru B. 

Tuner A se nadograđuje isključivo priko kabela, dok tuner B priko USB-a

Kad sam dobio linkove za nadogradnju dobio sam info na forumu da se bolje ponaša sa starijom verzijom nego novom ali isto tako sam dobio informaciju da ću instaliravanjem ovih nadogradnji izgubiti hrvatska slova u pregledavanju multimedije. Jer ovaj software nije rađen za ALMU već za njezin klon " OPTEX ORT 8944 2T ver. 1" I ja sam usprkos tomu to napravio i izgubio sam hr meni ali samo na tuneru B, tuner A je ostao onakav kakav je i bio. Ali kako sam rekao multimedija mi na reciveru nije bitna.

Na tuneru A ako je to nekomu bitno radi klinaca imaju tri igrice snake, tetris i otelo, Dok na tuneru B imaju tri potpuno druge igre, priko USB-a mogu se igrati neke druge igre.

Eto ti si mi ukazivao na dva modela VIVAX i protec(za ovaj prvi put čujem, a i 600 kn nije mala para, to je skoro dvi ALME) a nisi ni ti siguran u njihove mogućnosti, dobija sam ja info i onekim strongovima i sl. ali sam došao do info da oni mogu uz istovremeno gledanje i snimanje isključivo na USB priključak ali ne i na DVD snimač.

A kako sam rekao jedini mi je problem što moram uvijek iskopčavati jedan scart i ukopčavati drugi scart zbog onih spomenutih duhova, a to bi bio problem i s drugim reciverima. Nadam se da ću bar djelomično rješiti ovaj problem s ovim preklopnicima što sam dobio obavijest za njih.

15 godina
neaktivan

Ovaj prethodni post ne znači da je savršen, i on ima svojih bugova, zar ga nemaju i drugi, obično se takvi bugovi rješavaju iskopčavanjem iz napajanja, a umjesto da se iskopčava iz utičnice pozadi uređaja ima sklopka i ugasi upali

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

evo ovako mozda je offtopic al hitno mi je imam nytrobox nb4001 i radi nekih pola sata i zagrije se da na njemo doslovno mozes peci jaja zasto i jeli to noramalno star je 2 dana

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
made kaže...

evo ovako mozda je offtopic al hitno mi je imam nytrobox nb4001 i radi nekih pola sata i zagrije se da na njemo doslovno mozes peci jaja zasto i jeli to noramalno star je 2 dana

da, normalno je i ne brini oko toga, ništa mu se neće dogoditi. imaš temu o nytru ovdje, pa možeš pogledati, i drugi ljudi, i ja sam među njima, prijavljivali da im se nytro grije, no radi koao satić i nitko, ali ama baš nitko nije prijavio da mu se nešto dogodilo radi tog grijanja. tako da mirno spavaj. preko noći ga možeš stavit u standby  ukoliko smatrađ to potrebnim, ohladit će se.

no, generalno nemaš brige oko toga.

15 godina
neaktivan
mikica1 kaže...
made kaže...

da, normalno je i ne brini oko toga, ništa mu se neće dogoditi. imaš temu o nytru ovdje, pa možeš pogledati, i drugi ljudi, i ja sam među njima, prijavljivali da im se nytro grije, no radi koao satić i nitko, ali ama baš nitko nije prijavio da mu se nešto dogodilo radi tog grijanja. tako da mirno spavaj. preko noći ga možeš stavit u standby  ukoliko smatrađ to potrebnim, ohladit će se.

no, generalno nemaš brige oko toga.

ok jel je vruc ko tava na vatri  hebote dotaknem ga specem si ruku

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice