Uređaj je Vivax DVB-T 114.
TV nema scart priključak.
Fotografije su ispod, na njima su priključci označeni brojevima pa bih molio odgovor tipa "1 na 3, 7 sa 2 i 4 sa 5".
Unaprijed hvala.
Uređaj je Vivax DVB-T 114.
TV nema scart priključak.
Fotografije su ispod, na njima su priključci označeni brojevima pa bih molio odgovor tipa "1 na 3, 7 sa 2 i 4 sa 5".
Unaprijed hvala.
antenu na rf in a tv na rf out,to su neki rf modulatori za starije televizore bez scarta,a možeš i na drugi način da kupiš scart koji ima izlaz sa bijelom,crvenom i žutom pa tako spoji na prednjoj strani tv-a
na tv-u ignoriraj onu kombinaciju red green blue.
rf in ubodi antenu ..rf out isti signal antene sprovedi u dvd snimac ako imas.
cincevi..prvi slika,na tv-u je zut,pnda druga dva na risiveru lijevi desni kanal zvuka,imas i na tv-u...ako neces tako ,zanemari ih i spoji scartom na kojem pise tv...ako imas na tv-u skart.
Tako sam i spojio - no signal je i dalje analogni, odnosno ne vidim nikakav izbornik kada na upravljaču stisnem "Meni".
pa dali si na tv-u prebacio na taj ulaz na koji si spojio
treba ti scart -> 3x RCA adapter dođe ti oko 20 kn
Ovako, prvo sam spojio antenu na RF IN (broj 1), a na RF OUT (broj 2) TV (antenski ulaz, broj 9). Ne radi.
Nakon toga sam spojio antenu na RF IN (broj 1), sa RF OUT na "Aerial" VHS rekordera / DVD čitača, sa CrvŽutBij izlaza na VHS/DVD čitaču na TV (CrvŽutBij). Ne radi.
S tim da kod drugog spajanja mi je pod postavkama TV-a, pod Input: Video-3 ekran plave boje za razliku od uobičajenog crnog ekrana. (postoji Input: TV, Input: Video-1, Input: Video-2 i Input: Video-3)
za prvo...rf out ti ne treba nikako,jedino ako imas hdd dvb linijski snimac,pa ga onda koristis.
eto,pod av biraj, na nekom od ta 3 je tvoj skart ili cincevi.
taj plave boje je..ocito je stigao signal...sada u menu tv-a vidi moze li se promjeniti sc kod..euro,pal,ntsc i sl.
kao prvo taj prijemnik najvjerojatnije nema izlaz digitalnog signala preko RF
kao drugo ako ima tv ti mora bit podešen kao da gledaš analognu tv ako si RF out spojio u njega
Pa ako spaja antenski gabel u prijemnik drug kabel iz prijemnika u tv na mjesto antene, mora pronači na kojoj se analognoj frekvenciji na tv-u nalazi prijemnik i onda sve štima ? :D
Pa ako spaja antenski gabel u prijemnik drug kabel iz prijemnika u tv na mjesto antene, mora pronači na kojoj se analognoj frekvenciji na tv-u nalazi prijemnik i onda sve štima ? :D
tako je...
al i dalje neznamo dal taj prijemnik uopće daje digitalni signal na taj način
Pa ako spaja antenski gabel u prijemnik drugi kabel iz prijemnika (RF OUT) u tv na mjesto antene, mora pronači na kojoj se analognoj frekvenciji na tv-u nalazi prijemnik i onda sve štima ? :D
za prvo...rf out ti ne treba nikako,jedino ako imas hdd dvb linijski snimac,pa ga onda koristis.
Treba li mi RF OUT ili ne?
Da od DVB-T prijemnika do VHS/DVD čitača idem scartom a onda od VHS/DVD čitača do TV-a bojama? U tom slučaju potpuno izbacujem RF OUT iz igre.
(ne znam zašto - no prošla se poruka ispisala dva puta)
tako je...
al i dalje neznamo dal taj prijemnik uopće daje digitalni signal na taj način
Neznam za ovo ali na VHS-u imam tako i radi na određenom kanalu :D
Da od DVB-T prijemnika do VHS/DVD čitača idem scartom a onda od VHS/DVD čitača do TV-a bojama? U tom slučaju potpuno izbacujem RF OUT iz igre.
ako možeš tako onda neznam što čekaš :D
Komplicirate.
Kupi SCART-RCA (drugi naziv scart - chinch) adapter kao na slici. Ovaj konkretni model ima svideo i input/output prekidač. Ne mora to imati, dobar je bilo koji adapter, samo da ima 3 chincha (ovi okrugli). Ako ima prekidač, prebaci ga na output i zanemari s-video izlaz ako ga ima. Cijena je ~20kn.
Trebaju ti 3 chinch kabela (muški-muški konektori). Adapter ubodi u TV-out scart (priključak br. 4) na DVB-T recieveru. Na adapter spoji chinch kablove. Te kablove spoji na TV naprijed (6, 7, 8). Crvena na crvenu, bijela na bijelu i žuta na žutu. Kablovi dužine 1m ili kraći te neće doći preko 10kn.
Slika bi se trebala pojaviti na uključivanje DVB-T recievera. Ako se ne pojavi, prebaci na TVu na AV-1 ili koji već.
EDIT: evo i slike običnog scart-chinch adaptera. Ovakav košta 10kn.
Komplicirate.
pa to sam mu već rekao
Komplicirate.
Kupi SCART-RCA...
Veoma ti hvala na opširnom objašnjenju.
pa to sam mu već rekao
Ostali kompliciraju, ti si dobro rekao :)
pa to sam mu već rekao
Ostali kompliciraju, ti si dobro rekao :)
al imam jednu zvjezdicu pa me se ne sluša xD
Ako ne želiš šumu kablova ispred TVa, pokušaj spojiti na 12, 16, 20 konektore. Slabo se vide na slici oznake konektora ali ti bi trebali biti iste namjene kao oni naprijed.
Da si detaljnije objasnio, poslušao bi te 100% ;)
Ako ne želiš šumu kablova ispred TVa, pokušaj spojiti na 12, 16, 20 konektore. Slabo se vide na slici oznake konektora ali ti bi trebali biti iste namjene kao oni naprijed.
Da si detaljnije objasnio, poslušao bi te 100% ;)
i 10, 13, 17 isto može :D
-konkretnije, kupi scart-chinch kabel (čemu adapteri..). Ako će ti za njega trebati shema spajanja, onda baci TV...
-slika se neće sama prebaciti, jer samo scart ima dodatni signal koji to radi, preko chincha mora ručno.
-RF-out nije isto što i RF modulator. Za razliku od starih VCRova vjerojatno nema izlazni kanal (ako ima morala bi postojati i soft opcija ili šaraf za podešavanje većinom od 30-39 kanala emitiranja, EU-def.36). To je bilo standardno u vrijeme dok nisu svi TVi imali npr scart nego samo antenski priključak. Danas rijetko.. RFout, samo služi kao prolazni konektor za druge uređaje u lancu.
-kakav digitalni signal? Prijemnik je za digitalni, konvertira ga u analogni... digitalni bi bio npr preko HDMIa.
edit, post ispod.. točno.. (greška) to je bio prki 'klik' na googlanju. -isti takav, ali žuto-crveno-bijelo. OK?
-konkretnije, kupi scart-chinch kabel (čemu adapteri..). Ako će ti za njega trebati shema spajanja, onda baci TV...
daj pogledaj taj kabel bolje...to je scart-komponent kabel
ima RGB konektore a ne AV i 2 za zvuk...preko toga NEMOŽE nikako spojit...
edit, post ispod.. točno.. (greška) to je bio prki 'klik' na googlanju. -isti takav, ali žuto-crveno-bijelo. OK?
ima takav za kupit?? nisam nigdje vidio do sad...
to je to