DVB-T prijemnik - kako ga spojiti?

poruka: 27
|
čitano: 32.576
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus, pirat
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan

Uređaj je Vivax DVB-T 114.

TV nema scart priključak.

Fotografije su ispod, na njima su priključci označeni brojevima pa bih molio odgovor tipa "1 na 3, 7 sa 2 i 4 sa 5".

Unaprijed hvala.

DVB-T prijemnik DVB-T prijemnik
TV - prednja strana TV - prednja strana
TV - stražnja strana TV - stražnja strana
Kako da skinem hrpu filmova, programa i super ekstra igricu sa torrenta? Skinuo bi GTA IV, Windows Vista Super Enterprise Edition, AutoCAD 2011, neki program za uber modeliranje i pravljenje igara!

0 0 hvala 0
15 godina
RE: DVB-T prijemnik - kako ga spojiti?

antenu na rf in a tv na rf out,to su neki rf modulatori za starije televizore bez scarta,a možeš i na drugi način da kupiš scart koji ima izlaz sa bijelom,crvenom i žutom pa tako spoji na prednjoj strani tv-a

dovoljan mi je jedan uređaj sa os u sebi
Poruka je uređivana zadnji put čet 23.12.2010 22:57 (blackalbum).
17 godina

na tv-u ignoriraj onu kombinaciju red green blue.

rf in ubodi antenu ..rf out isti signal antene sprovedi u dvd  snimac ako imas.

cincevi..prvi slika,na tv-u je zut,pnda druga dva na risiveru lijevi desni kanal zvuka,imas i na tv-u...ako neces tako ,zanemari ih i spoji scartom na kojem pise tv...ako imas na tv-u skart.

Pc.1 @ Avira IS + Emsisoft Mamutu = 3years Pc.2 @ OA++ =1year ko je kome kriv sto nemoze ;)
Moj PC  
0 0 hvala 1
16 godina
neaktivan

Tako sam i spojio - no signal je i dalje analogni, odnosno ne vidim nikakav izbornik kada na upravljaču stisnem "Meni".

Kako da skinem hrpu filmova, programa i super ekstra igricu sa torrenta? Skinuo bi GTA IV, Windows Vista Super Enterprise Edition, AutoCAD 2011, neki program za uber modeliranje i pravljenje igara!

0 0 hvala 0
15 godina

pa dali si na tv-u prebacio na taj ulaz na koji si spojio

dovoljan mi je jedan uređaj sa os u sebi
16 godina
moderator

treba ti scart -> 3x RCA adapter dođe ti oko 20 kn

ako sam ti pomogao slobodno stisni HVALA :) ///////...believe...wake up, and drive...
Poruka je uređivana zadnji put čet 23.12.2010 23:06 (XXX-Man).
Moj PC  
0 0 hvala 1
16 godina
neaktivan

Ovako, prvo sam spojio antenu na RF IN (broj 1), a na RF OUT (broj 2) TV (antenski ulaz, broj 9). Ne radi.

Nakon toga sam spojio antenu na RF IN (broj 1), sa RF OUT na "Aerial" VHS rekordera / DVD čitača, sa CrvŽutBij izlaza na VHS/DVD čitaču na TV (CrvŽutBij). Ne radi.

S tim da kod drugog spajanja mi je pod postavkama TV-a, pod Input: Video-3 ekran plave boje za razliku od uobičajenog crnog ekrana. (postoji Input: TV, Input: Video-1, Input: Video-2 i Input: Video-3)

Poruka je uređivana zadnji put čet 23.12.2010 23:23 (Random.).

0 0 hvala 0
17 godina

za prvo...rf out ti ne treba nikako,jedino ako imas hdd dvb linijski snimac,pa ga onda koristis.

eto,pod av biraj, na nekom od ta 3 je tvoj skart ili cincevi.

taj plave boje je..ocito je stigao signal...sada u menu tv-a vidi moze li se promjeniti sc kod..euro,pal,ntsc i sl.

Pc.1 @ Avira IS + Emsisoft Mamutu = 3years Pc.2 @ OA++ =1year ko je kome kriv sto nemoze ;)
Poruka je uređivana zadnji put čet 23.12.2010 23:27 (torrente).
Moj PC  
0 0 hvala 1
16 godina
moderator

kao prvo taj prijemnik najvjerojatnije nema izlaz digitalnog signala preko RF

kao drugo ako ima tv ti mora bit podešen kao da gledaš analognu tv ako si RF out spojio u njega

ako sam ti pomogao slobodno stisni HVALA :) ///////...believe...wake up, and drive...
Moj PC  
0 0 hvala 1
15 godina
neaktivan

Pa ako spaja antenski gabel u prijemnik drug kabel iz prijemnika u tv na mjesto antene, mora pronači na kojoj se analognoj frekvenciji na tv-u nalazi prijemnik i onda sve štima ? :D

Budući Microsoftov Bill Gates...ili Applov Steve Jobs!
Moj PC  
0 0 hvala 1
16 godina
moderator
Zvjerkan kaže...

Pa ako spaja antenski gabel u prijemnik drug kabel iz prijemnika u tv na mjesto antene, mora pronači na kojoj se analognoj frekvenciji na tv-u nalazi prijemnik i onda sve štima ? :D

tako je...

al i dalje neznamo dal taj prijemnik uopće daje digitalni signal na taj način

16 godina
neaktivan
Zvjerkan kaže...

Pa ako spaja antenski gabel u prijemnik drugi kabel iz prijemnika (RF OUT) u tv na mjesto antene, mora pronači na kojoj se analognoj frekvenciji na tv-u nalazi prijemnik i onda sve štima ? :D

torrente kaže...

za prvo...rf out ti ne treba nikako,jedino ako imas hdd dvb linijski snimac,pa ga onda koristis.

Treba li mi RF OUT ili ne?

Da od DVB-T prijemnika do VHS/DVD čitača idem scartom a onda od VHS/DVD čitača do TV-a bojama? U tom slučaju potpuno izbacujem RF OUT iz igre.

16 godina
neaktivan

(ne znam zašto - no prošla se poruka ispisala dva puta)

Poruka je uređivana zadnji put čet 23.12.2010 23:35 (Random.).
15 godina
neaktivan
XXX-Man kaže...
Zvjerkan kaže...

tako je...

al i dalje neznamo dal taj prijemnik uopće daje digitalni signal na taj način

Neznam za ovo ali na VHS-u imam tako i radi na određenom kanalu :D

16 godina
moderator
Random. kaže...

Da od DVB-T prijemnika do VHS/DVD čitača idem scartom a onda od VHS/DVD čitača do TV-a bojama? U tom slučaju potpuno izbacujem RF OUT iz igre.

ako možeš tako onda neznam što čekaš :D

16 godina
odjavljen

Komplicirate.

Kupi SCART-RCA (drugi naziv scart - chinch) adapter kao na slici. Ovaj konkretni model ima svideo i input/output prekidač. Ne mora to imati, dobar je bilo koji adapter, samo da ima 3 chincha (ovi okrugli). Ako ima prekidač, prebaci ga na output i zanemari s-video izlaz ako ga ima. Cijena je ~20kn.

Trebaju ti 3 chinch kabela (muški-muški konektori). Adapter ubodi u TV-out scart (priključak br. 4) na DVB-T recieveru. Na adapter spoji chinch kablove. Te kablove spoji na TV naprijed (6, 7, 8). Crvena na crvenu, bijela na bijelu i žuta na žutu. Kablovi dužine 1m ili kraći te neće doći preko 10kn.

Slika bi se trebala pojaviti na uključivanje DVB-T recievera. Ako se ne pojavi, prebaci na TVu na AV-1 ili koji već.

EDIT: evo i slike običnog scart-chinch adaptera. Ovakav košta 10kn.

Taj adapter ti treba Taj adapter ti treba
Ovaj bi bio idealan Ovaj bi bio idealan
A rifle is like a human. The stock is the skeleton, the scope is the eyes, the action is the brain, and the barrel is the heart. But you, the man behind the rifle, you are the soul.
Poruka je uređivana zadnji put čet 23.12.2010 23:41 (Sum_of_all_fears).
Moj PC  
1 0 hvala 2
16 godina
moderator
Sum_of_all_fears kaže...

Komplicirate.

pa to sam mu već rekao

16 godina
neaktivan
Sum_of_all_fears kaže...

Komplicirate.

Kupi SCART-RCA...

Veoma ti hvala na opširnom objašnjenju.

16 godina
odjavljen
XXX-Man kaže...

pa to sam mu već rekao

Ostali kompliciraju, ti si dobro rekao :)

A rifle is like a human. The stock is the skeleton, the scope is the eyes, the action is the brain, and the barrel is the heart. But you, the man behind the rifle, you are the soul.
16 godina
moderator
Sum_of_all_fears kaže...
XXX-Man kaže...

pa to sam mu već rekao

Ostali kompliciraju, ti si dobro rekao :)

al imam jednu zvjezdicu pa me se ne sluša xD

16 godina
odjavljen
Random. kaže...

Ako ne želiš šumu kablova ispred TVa, pokušaj spojiti na 12, 16, 20 konektore. Slabo se vide na slici oznake konektora ali ti bi trebali biti iste namjene kao oni naprijed.

XXX-Man kaže...

Da si detaljnije objasnio, poslušao bi te 100% ;)

15 godina
neaktivan
Sum_of_all_fears kaže...
Random. kaže...

Ako ne želiš  šumu kablova ispred TVa, pokušaj spojiti na 12, 16, 20 konektore. Slabo se vide na slici oznake konektora ali ti bi trebali biti iste namjene kao oni naprijed.

XXX-Man kaže...

Da si detaljnije objasnio, poslušao bi te 100% ;)

i 10, 13, 17 isto može :D

16 godina

-konkretnije, kupi scart-chinch kabel (čemu adapteri..). Ako će ti za njega trebati shema spajanja, onda baci TV... {#}

-slika se neće sama prebaciti, jer samo scart ima dodatni signal koji to radi, preko chincha mora ručno.

-RF-out nije isto što i RF modulator. Za razliku od starih VCRova vjerojatno nema izlazni kanal (ako ima morala bi postojati i soft opcija ili šaraf za podešavanje većinom od 30-39 kanala emitiranja, EU-def.36). To je bilo standardno u vrijeme dok nisu svi TVi imali npr scart nego samo antenski priključak. Danas rijetko.. RFout, samo služi kao prolazni konektor za druge uređaje u lancu.

-kakav digitalni signal? Prijemnik je za digitalni, konvertira ga u analogni... digitalni bi bio npr preko HDMIa.

edit, post ispod.. točno.. (greška) to je bio prki 'klik' na googlanju. -isti takav, ali žuto-crveno-bijelo. OK?

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
Poruka je uređivana zadnji put pet 24.12.2010 0:22 (ihush).

1 0 hvala 1
16 godina
moderator
ihush kaže...

-konkretnije, kupi scart-chinch kabel (čemu adapteri..). Ako će ti za njega trebati shema spajanja, onda baci TV... {#}

daj pogledaj taj kabel bolje...to je scart-komponent kabel

ima RGB konektore a ne AV i 2 za zvuk...preko toga NEMOŽE nikako spojit...

16 godina
moderator
ihush kaže...

edit, post ispod.. točno.. (greška) to je bio prki 'klik' na googlanju. -isti takav, ali žuto-crveno-bijelo. OK?

ima takav za kupit?? nisam nigdje vidio do sad...

16 godina
moderator
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice