- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Joj koje vi drame i teorije radite, nedavno smo u firmi prešli na tele2 a bili smo na vipu koji je isto ispao već 2 puta ove godine uključujući i fiksnu telefoniju, isto tako su i tcom koncetratori ispadali pa nije bilo neta, ne vidim čemu dramite..
O čemu ti pričaš. Ljudi (fizičke osobe) se javljaju s problemima pokučnog u velikim gradovima gdje bi bio najmanji problem da 1-2 puta godišnje ispadne. Brzine su im katastrofa.
A kad pričamo o Tele 2. Radim u velikoj firmi gdje tele 2 ne može ispunit osnovne uvjete iz natječaja da bi dobio posao. Zaključak je da rađe plačamo više kod Vipa pa imamo neku sigurnost nego Tele 2 pa imamo ništa.
Ja sam privatno na T-com (BonBon) - nikad mi se još nije dogodilo da nisam imao 1 dan interenta ili da nije mreža funkcionirala., a ista priča i na službenom (Vip)
Pokučni je dobar samo za manje gradove i sela gdje korisnici ne mogu dobit fiksni internet brži od 2-4mbps.
Žalosno je što korisnici naivno puše te priče o neigraničenom internetu a brzina je katastrofa (čast inznimkama). To je isto kao da mi netko da auto s neograničenim gorivom, a max brzina auta je 20 km/h i kaže mi odi na put po EU.
Trenutna brzina u Dubrovniku, od 19:00 nadalje http://www.speedtest.net/result/7502849290
Ovo je katastrofa. 1mbps sam zadnji put imao 2004. god
Rađe ne bi imao internet nego takvu brzinu.
Ja ti plačam 180kn Vip "pokučni" - 200GB, u ZG (Dubrava) gdje mi je brzina od prosječna 40mbps, a među prvima sam uzeo Tele 2 pokučni a tad nisam mogao dobit veću brzinu od 12 mbps. Zamisli koji bi sad tek brzinu bila kad ga svatko ima.
Uz Vip ima backup Iskon fiksni do 23mbps tako da si kombiniram...
Joj koje vi drame i teorije radite, nedavno smo u firmi prešli na tele2 a bili smo na vipu koji je isto ispao već 2 puta ove godine uključujući i fiksnu telefoniju, isto tako su i tcom koncetratori ispadali pa nije bilo neta, ne vidim čemu dramite..
O čemu ti pričaš. Ljudi (fizičke osobe) se javljaju s problemima pokučnog u velikim gradovima gdje bi bio najmanji problem da 1-2 puta godišnje ispadne. Brzine su im katastrofa.
A kad pričamo o Tele 2. Radim u velikoj firmi gdje tele 2 ne može ispunit osnovne uvjete iz natječaja da bi dobio posao. Zaključak je da rađe plačamo više kod Vipa pa imamo neku sigurnost nego Tele 2 pa imamo ništa.
Ja sam privatno na T-com (BonBon) - nikad mi se još nije dogodilo da nisam imao 1 dan interenta ili da nije mreža funkcionirala., a ista priča i na službenom (Vip)
Pokučni je dobar samo za manje gradove i sela gdje korisnici ne mogu dobit fiksni internet brži od 2-4mbps.
Žalosno je što korisnici naivno puše te priče o neigraničenom internetu a brzina je katastrofa (čast inznimkama). To je isto kao da mi netko da auto s neograničenim gorivom, a max brzina auta je 20 km/h i kaže mi odi na put po EU.
Pa nitko nebi trebao uzimati nikakv mobilni internet za ikakvu ozbiljnu upotrebu...Nebitno koji operater.
DSL, ili optika, drugo je sve sranje.
A mene boli ona stvar jel na mobu imam 3, 30 ili 300 mbit.
Evo sad na tele2 radim po 15gb mjesečno, prije sam na VIPU radio 3gb po "visokoj" brzini za istu cijenu (i skuplju), šta mi to znači, ebo ih 3gb paketi..
Pogledaj s drugom aplikacijom.
Tu možeš vidjet da je odašiljač na vodotornju.
Zivim u Splitu gdje ima turista ko u prici. Par prijatelja mi isto ima tele2 i zali se na mrezu jer im je kao navodno spora veza nece vise od 10 mbs.
Ja zivim jako blizu njih, ali ja iman LTE antenu gdje mi je signal -40 dBm i brzine idu preko 100 mbs. Treba malo ulozit. 50€ je nekome skupo pa ce popusit na zivcima, a netko ce platit i bit vesel.
Opet isto, umro u Dubrovniku. Vrati se nakon nekoliko spojen na Estoniju, ping 100, itd.
"U tijeku su generalne nadogradnje mreže, očekuje se završetak svih proširenja baznih stanica krajem ljeta."
I to je trajalo danima. Nakon interesiranja o raskidu ugovora zbog katastrofalno lose brzine - trenutno imam, za ovo doba dana uobicajenih 10-20mbps.
Cista slucajnost, ili ipak postoji tu neko ogranicavanje korisnika? Mislim, jasno da opcija postoji, jer kako ogranice brzinu korisnicima koji potrose 1tb, tako valjda mogu bilo kome u bilo kojem trenutku, ali ovo je bas zgodna koincidencija, danima prakticki nepostojece brzine, a kad se spomene raskid ugovora i prelazak kod "konkurencije", odmah sve radi kao u pocetku.
Jako interesantno.....
Zivim u Splitu gdje ima turista ko u prici. Par prijatelja mi isto ima tele2 i zali se na mrezu jer im je kao navodno spora veza nece vise od 10 mbs.
Ja zivim jako blizu njih, ali ja iman LTE antenu gdje mi je signal -40 dBm i brzine idu preko 100 mbs. Treba malo ulozit. 50€ je nekome skupo pa ce popusit na zivcima, a netko ce platit i bit vesel.
Tome što oni imaju sporu vezu zaslužni su oni kao i ti što su blizu a rade većom izračenom snagom (EIRP) te zaguše sve druge.
Trenutna brzina 22h
Trenutna brzina 22h
promijeni to VIPnet u Tele2 i izmjeri ponovno.
Kakve su alternative Tcom (Internet Posvuda) i Vip (Homebox) sto se tice stabilnosti popodne/vecer?
Speed test ne koristim, jer su svi softverski riješili da, kad gledaš brzinu preko njega, pušta više nego što je stvarno dostupno. Jedini realni pokazatelj mi je strim HD Tv programa, koji kod svih u vremenu od 19-24 sata šteka
Speed test ne koristim, jer su svi softverski riješili da, kad gledaš brzinu preko njega, pušta više nego što je stvarno dostupno. Jedini realni pokazatelj mi je strim HD Tv programa, koji kod svih u vremenu od 19-24 sata šteka
Nisi razmišljao da je do streama? Ljudi ne ulažu baš puno u ilegalne streamove, tako da kad navečer krene opterećenje stream počne štekati.
Pretpostavio sam da je tamo... Vidio sam još neke na zgradi pošte...Znači nemam ni 1km zračne udaljenosti do tamo (jes da je dosta zgrada na putu, ali i ja sam na trećem katu), ali da brzina nikad ne može biti veća od 20-30Mbit? Pogotovo u gradu "napučenom" kao Našice, haha, za poludit.... Doma na T-Mobile LTE imam 130Mbit u sred dana... U isto vrijeme, doma sam na jednakoj udaljenosti između dvije bazne stanice (sa jednom imam optičku vidljivost) i brzina je do 10Mbit. Meni nešto smrdi na falični hardware ili neko limitiranje... Očito previše očekujem
Prijavio sam "smetnje" pa će me kao nazvati kad provjere, iako uopće se ne nadam da će išta napraviti.
Pretpostavio sam da je tamo... Vidio sam još neke na zgradi pošte...Znači nemam ni 1km zračne udaljenosti do tamo (jes da je dosta zgrada na putu, ali i ja sam na trećem katu), ali da brzina nikad ne može biti veća od 20-30Mbit? Pogotovo u gradu "napučenom" kao Našice, haha, za poludit.... Doma na T-Mobile LTE imam 130Mbit u sred dana... U isto vrijeme, doma sam na jednakoj udaljenosti između dvije bazne stanice (sa jednom imam optičku vidljivost) i brzina je do 10Mbit. Meni nešto smrdi na falični hardware ili neko limitiranje... Očito previše očekujem
Prijavio sam "smetnje" pa će me kao nazvati kad provjere, iako uopće se ne nadam da će išta napraviti.
Brzina Virovitica okolica 3 km od bazne
U Dubrovniku je ogroman problem sto se bazna stanica navecer svako sat vremena "resetira", nemoguce je ista igrati/raditi. Internet se ne vraca dok ne resetiras par puta, a i kad se vrati, spoji nedje u Austriju pa opet moras resetirat.
I tako jedno 4-5 puta svaki dan. Beskoristan internet.
Kakve su alternative Tcom (Internet Posvuda) i Vip (Homebox) sto se tice stabilnosti popodne/vecer?
Vip (Homebox) meni preporod. 180kn 200GB a brzina oko 40 mbps. Zagreb - Dubrava.
Testiraj na fast.net - netflixov tester. Po meni najrealniji i najbolji.
Crikvenica - centar ispod bazne stanice HT brzine su od 10-30 mbps, a moja lokacija Crikvenica 1,5 km od centra južno ali tužno po danu i po noći od 0,5 do 7 mbps max.
Open signal mi pokazuje pun kofer okolnih repetitora a sve skupa NULA .Signal mi je najbolji kad je 3G HT.
Zvao sam ih u SZK još u 6 mj. ali ništa nije bolje ni onda ni sada
Nekad ni internet ne možeš koristiti kako treba ,bar da je 5 mbps.
U Dubrovniku je ogroman problem sto se bazna stanica navecer svako sat vremena "resetira", nemoguce je ista igrati/raditi. Internet se ne vraca dok ne resetiras par puta, a i kad se vrati, spoji nedje u Austriju pa opet moras resetirat.
I tako jedno 4-5 puta svaki dan. Beskoristan internet.
nisam neki ekspert, ali da se bazna stanica resetira nema nikakve veze s vezom. uptime baznih stanica mora bit 99,9% osim za vrijeme kakvih popravaka.
a ako i je slučaj da se zbilja resetira, i to možeš potvrdit. definitivno zovi službu i ukaži na kvar, da dođu popravit.
Cek ako sam dobro shvatio iz prijasnjih postova, tele2 je digao signal na nekim baznim stanicama na 2100 MHz i dobar dio mobitela ne podrzava tu frekvenciju i trebao bih dobiti bolju propusnost na toj frekvi ako forsiram modem? Bas budem probao (po cellmapperu imam repetitor koji radi na obje frekve - 1800 i 2100 u susjedstvu)
EDIT: bolje radi na 1800
:-)
Koristim isključivo legalan stream, MaxTv To Go... preko HT-a: na kontinentu te na moru izvan sati najvećeg opterećenja nema štekanja. Što dovodi do zaključka da su svi operateri na moru "kratki" s kapacitetima. Neki, kao Tele2 su katastrofa, a Vip i Ht podnošljivo loši...
Ponovo teskoce samo ovaj puta u romingu net radi ali pozivi i ostalo ne rade odgvor je ovaj:Postoje poteškoće sa korištenjem usluga u roamingu i kolege rade na otklonu pa te molimo za strpljenje. Tele2 HR
Sad ću uzeti opet pokucni na mjesec dana dok sam na moru, prošle godinu je čak bila dosta dobra veza, u Biogradu sam dobivao 1080p Netflix bilo koje doba dana, nadam se da neće biti puno gore ove godine.
Sramota da se ne može nazvati HR jer imaju problema s mrežom. Vodafone.de i o2-de ne funkcioniraju od jutra. Naravno da na webu tele2 nema objašnjenja.
Do sada je bilo izbačaja na sat dva ali ovo danas ...
Sramota