Problem kod spajanja tableta na wi-fi hotspot

poruka: 9
|
čitano: 9.708
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus, pirat
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
11 godina
neaktivan

Pozdrav!

Gledao sam već mnogo tema o ovome, međutim, nikako da riješim problem. Naime, nedavno sam dobio od tetka tablet XPad koji ima OS Android. Važno je napomenuti da ja još uvijek imam mobitel s mehaničkim dodirom :D i nisam baš previše upoznat s Androidom. Prvo što sam htio napraviti je povezati tablet na internet putem wi-fi hotspota napravljenog na laptopu.

Gledao sam na youtubeu i forumima kako napraviti hotspot, tipa ovo 

, međutim, kada hoću naći taj hotspot na tabletu on mi ga iz neznam kojeg razloga ne može naći. 

Zanima me kako da to riješim? :)

0 0 hvala 0
16 godina
Re: Problem kod spajanja tableta na wi-fi hotspot

-dali uopće ima WiFi (wlan)

-dali imaš adsl-modem (router s wlanom)

-dali ti bilo koji drugi uređaj vidi hotspot koji si napravio.

.. itd. Jer problem može biti bilo što, bez (kvalitetnih) podataka nema odgovora.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
13 godina

na taj nacin sa yt-a stvaras ad-hoc mrezu a tebi treba infrastructure mreza (primjerice adsl router od t-coma. kao i svaki drugi wifi router radi infrastructure mrezu). iphone podrzava ad-hoc mrezu dok android, barem starija verzija ne. ako stavis neki drugi rom na tablet mozda ce podrzavat ali ta podrska nigdje nije navedena jer to gotovo nitko ne koristi. neka ti netko drugi to objasni tko ima smisla za objasnjavanje, meni objasnjavanje ocito bas ne ide :/

0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan

U studenstkom sam domu, imam LAN i napravio sam hotspot, zar to ne bi trebalo biti to? sad trenutno nemam čime provjeriti jel mi drugi uređaj vidi hotspot koj sam napravio.

ono što sam primjetio je da s laptopom mogu naći nekoliko wi-fi hotspotova, a na tabletu samo jedan od njih.

13 godina

možda imaš wifi od studenskog doma. ako imas lako se spojis na njega postavke su ttls i pap i tvoj carnet id

0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan

nema wifi, imamo samo lan... evo sad sam našao da koristi verziju Androida 4.1.1 ako je to bitno

16 godina
gomme kaže...

..

ono što sam primjetio je da s laptopom mogu naći nekoliko wi-fi hotspotova, a na tabletu samo jedan od njih.

-tad si nešto promašio kod kreiranja hotspota, npr dali smije biti open ili mora biti encoded, ako si već unosio podatke za spajanje tad npr pogrešan pass može biti objašnjenje, kao i to da više ne izlistava taj hotspot (jer ima podatke, ali su pogrešni). To rješiš brisanjem postavke i trebao bi opet vidjeti u dostupnim mrežama.

11 godina
neaktivan
Tablet FORCEBOOK UltraTab7D - problem s WIFI

Pozdrav ekipa!

Imam jedan problem pa se nadam da ćete mi uspjet pomoć...

Naime, prilikom spajanja tableta na internet nakon što upišem lozinku za WiFi piše mi dohvaćanje IP adrese i nakon toga: "Saved, secured with WEP"...

Ne znam kako taj problem riješiti... Isprobah ugasiti router i tablet na par minuta pa ih ponovno oboje upaliti, ali greška se i dalje javlja.

Budući da je tablet bio kupljen kao poklon, mislio sam da je do njega pa sam ga otfurao doma gdje mi se iz prvog pokušaja spojio.

Zanima me, imali li tko kakav prijedlog {#} ?

0 0 hvala 0
16 godina
Re: Tablet FORCEBOOK UltraTab7D - problem s WIFI
EmAnSi kaže...

.. nakon što upišem lozinku za WiFi piše mi dohvaćanje IP adrese i nakon toga: "Saved, secured with WEP"...

..

- WEP je 'smeće'... odavno (neki uređaji-OSevi) ne dozvoljavaju spajanje na nesigurnu mrežu, ako se želi, mora se podesiti (omogućiti) ili 'pametnije' postaviti router na odgovarajuću zaštitu WPA(1-ili-2, ovisno o generaciji uređaja, 2 je noviji, mrvicu bolji). Usporedi s kućnom postavkom i bit će ti jasnije...

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice