Mrtav Pixel, kako oko garancije?

poruka: 13
|
čitano: 7.668
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus, pirat
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina

Jedan mrtvi pixel u sredini ekrana, uređaj je star 1 dan, tek sam sada primjetio. Uzet u diskont24, što mislite hoće li mi uvažiti garanciju ili moram nešto drugo pokušati?

ASUS MEMO Pad HD 7
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

Po zakonu imaš tjedan dana za vratiti proizvod pa makar da je s njim sve u najboljem redu

2 1 hvala 0
17 godina
Re: Mrtav Pixel, kako oko garancije?
iilija64 kaže...

Jedan mrtvi pixel u sredini ekrana, uređaj je star 1 dan, tek sam sada primjetio. Uzet u diskont24, što mislite hoće li mi uvažiti garanciju ili moram nešto drugo pokušati?

ASUS MEMO Pad HD 7

Nemaju ti što uvažavat, uređaj je nažalost ispravan (osim ak nema garanciju na mrtve pixele, a to imaju samo iznimno skupi uređaji iz vrha ponude nekih proizvođača).

Možeš pokušat na dobru volju prodavača da ti vrate novac ili nešto, ali pošto se radi o web shopu mislim da nećeš ništa uspjeti jer kome će oni to vratiti i s kojim razlogom?

Poruka je uređivana zadnji put uto 24.9.2013 19:52 (lllnuclearlll).
17 godina
Volume kaže...

Po zakonu imaš tjedan dana za vratiti proizvod pa makar da je s njim sve u najboljem redu

Taj zakon ne postoji. To ovisi o dobroj volji prodavača. Može pokušati...

Poruka je uređivana zadnji put uto 24.9.2013 19:53 (lllnuclearlll).
13 godina

Osobi koja je potrošila 50 tisuća kuna kod njih u posljednje 4 godine, pa se nadam da mi izađu u susret. Ako ne mognem ostvariti zamjenu/povrat novca, ništa. Preprodam ga i krenem trošiti novac negdje drugo. Hvala na informacijama, sutra dobijem odgovor, pa vidimo što kažu.

14 godina
lllnuclearlll kaže...
Volume kaže...

Taj zakon ne postoji. To ovisi o dobroj volji prodavača. Može pokušati...

tako je po zakonu ih nitko netjera samo njihova dobra volja, ako si im vjerni kupac onda nebrini jer valjda im je u cilju zadržavat takve kupce ;) 

14 godina

Onda sorry na krivoj informaciji, mislio sam da je prodavač to obavezan napraviti

0 0 hvala 0
13 godina

Ipak je oveće zrnce prašine, vidim ga pod jakim svjetlom kada obasjam ekran. Što mi možete preporučiti sada?

Poruka je uređivana zadnji put uto 24.9.2013 21:13 (iilija64).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
iilija64 kaže...

Ipak je oveće zrnce prašine, vidim ga pod jakim svjetlom kada obasjam ekran. Što mi možete preporučiti sada?

da odeš kod okulista{#}

13 godina

To mi zbilja pomogne oko ovoga problema.

14 godina

Jedini način je da ga rastaviš i otkloniš tu prašinu sam ili da ga vratiš/zamjeniš za drugi primjerak ako prodavač to bude htio prihvatiti

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Ma kakvi ispravan. Ako iz kutije izadje sa nekim nedostatkom naravno da ga mozes zamjeniti u svakom ducanu. nema to veze sa zakonom nego sa zdravim razumom.

Svaki dućan koji misli dugoročno djelovati će napraviti sve da kupac bude zadovoljan. Pogotovo webshop.

0 0 hvala 0
17 godina
Glamdring kaže...

Ma kakvi ispravan. Ako iz kutije izadje sa nekim nedostatkom naravno da ga mozes zamjeniti u svakom ducanu. nema to veze sa zakonom nego sa zdravim razumom.

Svaki dućan koji misli dugoročno djelovati će napraviti sve da kupac bude zadovoljan. Pogotovo webshop.

OK, sad ovo za prašinu nebitno. No da je stvarno mrtvi pixel uređaj je ispravan. To piše na svakom uređaju koji ima ekran da ako je određen broj pixela neispravan da se jamstvo ne priznaje i da to nije nedostatak zbog nesavršenosti u proizvodnom procesu. Zato kad kupujete ekrane ili nešto s ekranom prvo ih provjerite, a tek onda platite, makar je ponekad teško skužit mrtvi pixel jer zavisi na kojoj boji se smrznuo/umro {#}.

U većini slučajeva mrtvi pixeli su tu odmah pri kupnji, a rijetko nastanu uporabom nakon nekog vremena, skoro pa nikad.

Poruka je uređivana zadnji put uto 24.9.2013 22:52 (lllnuclearlll).
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice