Koji tablet kupit

poruka: 22
|
čitano: 13.219
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus, pirat
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
Koji tablet kupit

Prvo, žaj mi je ako san otvoria temu bez potrebe (možda san triba ovo pitat u nekim već započetim temama), ali mislin da nisan.

Treba mi najviše za čitanje knjiga i surfanje, a tu i tamo i po koji film.

Dakle evo šta meni treba na tabletu:
   - WIFI. Ali neki da je kvalitetan, neznan kakva je tu situacija kod ovih tableta ali sad na mojoj Xperiji X8 stalno prekida konekcija.
   - Da ga mogu spojit sa kompjuterom (valjda to svaki tablet može....neznan, nisan baš puno upućen; USB priključak, jeli?)
   - Slika mi triba bit čista. Sad neznan ništa skoro o ovome ali mislin da je na svakom slika čista xD npr. kako za 22" monitor triba 1920x1080 rezolucija da bi slika bila čista, tako želin da mi bude i na tabletu).
   - Da nije previše osjetljiv na sunčevu svijetlost. Ali ako su ovakvi samo skuplji tableti onda ništa :/
   - Negdi san pročita da se kod nekih tableta nemože koristit periferija dok se puni, tako nešto nebi baš tolelira.
   - Prostora mislin da bi mi bilo dosta nekih 16GB (ukupno gledajući, zajedno sa mem. karticom). Ali neznan, ako vo mislite da je to malo recite, i obrazložite, molim :)
   - I naravno, kvaliteta, to je uvik važno.

Evo šta mi ne treba:
   - Kamera i fotoaparat.
   - Pozivi i slanje poruka, onako ko na mobitelu. Ako ovo tableti općenito gledajući mogu, neznan....
   - Igre neću igrat.

Šta se tiče brzina(performansi, jeli?), nemora bit ništa ekstremno, a i nerazumin se u to... Valjda vi "stručnjaci" ;) znate sami procijenit koliko bi trebalo jednome prosječnom korisniku ka šta san ja, sa prethodno navedenim zahtjevima.

Šta se tiče OS-a, neman nikakvih isključivih zahtjeva/želja, može koji god da je dobar.

Neznan koliko bi takav jedan tablet košta, ali mislin da svakako neću dat više od nekih otprilike 1500kn.

Pa eto, davajte prijedloge, sajvetujte, pomažite....

Hvala unaprijed ! :)

Poruka je uređivana zadnji put ned 16.12.2012 11:37 (dr. zlo).
Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Re: Koji tablet kupit

Nexus 7 ili Galaxy Tab 2 . Oba se kreću oko 2000kn i po meni su jednako dobra . :) Možda neki od kolega savjetuje još poneki ali eto 

(̅_̅_̅(̲̲̲̲̲̅̅̅̅̅̅(̅_̅_̲̅м̲̅a̲̅я̲̅l̲̅b̲̅o̲̅r̲̅o̲̅̅ _̅_̅_̅()
Poruka je uređivana zadnji put ned 16.12.2012 0:14 (AmD).
15 godina
neaktivan
Koji tablet kupit

Ups, mislin da je to ipak malo preskupo... 2000 mislin dat jedino ako mi se baš isplati, a ovako mi je optimalna cijena 1500(a može i jeftinije). Ili ipak bolje da ispravin, evo ipak oću - 1500 maksimalno. Ako nemože upast u tu cijenu, jbg, mislin da ništa onda :/

Poruka je uređivana zadnji put ned 16.12.2012 0:33 (dr. zlo).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Potražiti ću još nešto, ali mislim da će biti teško zbog 3G-a . Ima u Extreme Digitalu Galaxy Tab za 1570kn (što je po meni dobra kupnja) ali ima samo wifi .. 

15 godina
neaktivan
AmD kaže...

Potražiti ću još nešto, ali mislim da će biti teško zbog 3G-a . Ima u Extreme Digitalu Galaxy Tab za 1570kn (što je po meni dobra kupnja) ali ima samo wifi .. 

Ok, ako je zbog 3G-a puno skuplje onda ništa to, iman 3G i na mobitelu.

16 godina
neaktivan
dr. zlo kaže...
AmD kaže...

Ok, ako je zbog 3G-a puno skuplje onda ništa to, iman 3G i na mobitelu.

Možda kolege pronađu nešto, strpi se još .. Ima ih više koji imaju veće znanje o tabletima od mene :)

14 godina
Jel tablet mora bit nov ili moze polovno?
Nadji si specifikacije Huaweia MediaPas Lite 7.
Dao bih ti link ali na mobitelu sam trenutno.
Mislim da imas i review tu negdje na forumu, nedavno je otisao jedan nov novcat za 1000kn ovdje. Tablet ima i 3G i WiFi.
7 Times World Champion - 155 Podiums - 68 Pole Positions - 91 Wins | Goodbye and thank you for everything Michael
16 godina
neaktivan

Huawei MediaPad Lite 7 se ne može kupit nigdje novi koliko vidim, jer je kao promotivna ponuda samo uz T-com za 8kn .. Ali svakako ukoliko nađeš da netko prodaje isplati se uzeti

Poruka je uređivana zadnji put ned 16.12.2012 0:49 (AmD).
14 godina
Mislio sam nov kao nekoristen.
Nedavno je kolega prodao jednog ovdje za 1000kn. Po njegovim rijecima, samo ga je upalio da vidi jel radi.
7 Times World Champion - 155 Podiums - 68 Pole Positions - 91 Wins | Goodbye and thank you for everything Michael
15 godina
neaktivan
Koji tablet kupit

Pa mislin da ipak neželin polovni, bilo bi mi puno draže kad bi ga ima u ruci prije kupnje; da ga malo vidin, da malo radin na njemu i to.... želin ga kupit s mirom.

Jedino ako baš nemogu nać nešto do 1500kn da mi valja, ali mislin da se može. {#}

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
In the end there will be only ( c )haoss ...
14 godina
neaktivan
Koji tablet kupit

ja uzeo ovo,cekam samo da dodje i da vidin koliko ce mi carinu naplatit,al svejedno odma ce u prodaju samo da vratim lovu jer mi ne treba..

http://www.coolicool.com/en/gadmei-e8hd-8-inch-capacitive-android-4-0-hd-ultra-thin-tablet-pc-wifi-gravity-induction-p181.html

vidim da smo iz splita oboje,pa mozes i prezentaciju imat kad dodje..:)

Poruka je uređivana zadnji put ned 16.12.2012 9:01 (vedranST).
Moj PC  
0 0 hvala 1
15 godina
neaktivan
Koji tablet kupit

A jel ima taj Huawei igdi u dućanu za kupit? Čisto da ga malo proban i vidin jeli mi to to dok ga ne kupin. Nemoran ga kupit u dućanu, samo probat.

@vedranST, a nema garancije kad tako naručuješ ?

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Koji tablet kupit

Huawei nema nigdje za kupit u dućanu. Bar nema trenutno.

Pa vidi ako netko iz tvog grada bude prodavao tablet pa odi do njega da isprobaš i onda ako oćeš kupi, ako nećeš traži dalje.

1 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

ne znam,iskreno,ja mislim da nema,pao sam na potrosaciki trik priko paypala.. i uzeo a onda drugi dan svatija da to meni ne triba,imam stolni ,laptop i smartfon..jos i tablet auuuuu,ma to cu odma prodat,koliko dao toliko cu trazit,,privukla  me ta rezolucija i 1 gb rama  ..eto..iskreno

16 godina
neaktivan
dr. zlo kaže...

A jel ima taj Huawei igdi u dućanu za kupit? Čisto da ga malo proban i vidin jeli mi to to dok ga ne kupin. Nemoran ga kupit u dućanu, samo probat.

@vedranST, a nema garancije kad tako naručuješ ?

Ima ga za kupit u T-centru po cijeni od 1298,00kn.

15 godina
neaktivan
Koji tablet kupit

Šta mislite o ovome?  Nerazumin zašto nigdi nema recenzije...

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

po meni slaba rezolucija za 10 incha..i malo skup,,al ,to je links..

15 godina
neaktivan

tu se spominje taj tablet, nema potrebe ponovo pisat, recenzije i dojmove probaj nać na forumu od proizvođača

http://www.bug.hr/forum/topic/tableti/koji-tablet-uzmem/102591.aspx?page=4&jumpto=3350711&sort=asc&view=hier

Poruka je uređivana zadnji put ned 16.12.2012 13:11 (kishobran).
15 godina
neaktivan
dr. zlo kaže...

Šta mislite o ovome?  Nerazumin zašto nigdi nema recenzije...

Možda sam u krivu, no mislim da Mira-2 nema 3G podršku out of the box. Evo 

.  

Isto tako imaš ove opcije Prestigio MultiPad 3G i GoClever tablet R74 ( te dual core model R974 ). 

15 godina
neaktivan
Leglo kaže...

Možda sam u krivu, no mislim da Mira-2 nema 3G podršku out of the box.

Neznan šta ti to znači :) ali tamo piše: "supports external USB 3G dongle". Jeli to za 3G stick? A i nije mi toliko potreban taj 3G, ako ima u njemu odma onda ima i za slat poruke i pozive, pa triba i komplicirat s onim operaterima a to mi se ne da.

15 godina
neaktivan

Da, podržava 3G dongle tj. stick, nekima to odgovara, no osobno mislim da to i nije baš praktično. 

Nema se što "komplicirat sa operaterima"; pošto samo prebacuješ SIM karticu iz telefona u tablet ( npr. ). Ukoliko ti nije bitan 3G , onda bez pardona uzmi Nexus 7 od 16gb koji košta 1600kn na Njuškalu ( novi ). Možda i jest malo iznad tvoga budžeta, no barem si siguran da kupuješ kvalitetan proizovd. Ako ipak ne možeš bez microSD slot onda je jedna od opcija i Galaxy Tab 2 7" .

Ukoliko ti je ekran od 7" premalen onda ti je izbor sužen na LC-Power Tyon MIRA-2 ( 10.1" ) ili neki Prestigio tablet ( 8" ili 9.7" ). 

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice