Prvo, žaj mi je ako san otvoria temu bez potrebe (možda san triba ovo pitat u nekim već započetim temama), ali mislin da nisan.
Treba mi najviše za čitanje knjiga i surfanje, a tu i tamo i po koji film.
Dakle evo šta meni treba na tabletu:
- WIFI. Ali neki da je kvalitetan, neznan kakva je tu situacija kod ovih tableta ali sad na mojoj Xperiji X8 stalno prekida konekcija.
- Da ga mogu spojit sa kompjuterom (valjda to svaki tablet može....neznan, nisan baš puno upućen; USB priključak, jeli?)
- Slika mi triba bit čista. Sad neznan ništa skoro o ovome ali mislin da je na svakom slika čista xD npr. kako za 22" monitor triba 1920x1080 rezolucija da bi slika bila čista, tako želin da mi bude i na tabletu).
- Da nije previše osjetljiv na sunčevu svijetlost. Ali ako su ovakvi samo skuplji tableti onda ništa :/
- Negdi san pročita da se kod nekih tableta nemože koristit periferija dok se puni, tako nešto nebi baš tolelira.
- Prostora mislin da bi mi bilo dosta nekih 16GB (ukupno gledajući, zajedno sa mem. karticom). Ali neznan, ako vo mislite da je to malo recite, i obrazložite, molim :)
- I naravno, kvaliteta, to je uvik važno.
Evo šta mi ne treba:
- Kamera i fotoaparat.
- Pozivi i slanje poruka, onako ko na mobitelu. Ako ovo tableti općenito gledajući mogu, neznan....
- Igre neću igrat.
Šta se tiče brzina(performansi, jeli?), nemora bit ništa ekstremno, a i nerazumin se u to... Valjda vi "stručnjaci" ;) znate sami procijenit koliko bi trebalo jednome prosječnom korisniku ka šta san ja, sa prethodno navedenim zahtjevima.
Šta se tiče OS-a, neman nikakvih isključivih zahtjeva/želja, može koji god da je dobar.
Neznan koliko bi takav jedan tablet košta, ali mislin da svakako neću dat više od nekih otprilike 1500kn.
Pa eto, davajte prijedloge, sajvetujte, pomažite....
Hvala unaprijed ! :)