Sto za HTPC?

poruka: 15
|
čitano: 8.343
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
Sto za HTPC?

Znaci vec neko vrijeme razmisljam o kupnji htpc ali nikako da ustedim nesto novaca i sada trazim neku stvarno jeftinu varijantu. Znaci treba mi htpc koji bi bio spojen na tv hd ready rezolucije. Sluzio bi za multimediju, znaci glazba, filmovi (gledanje preko filmovizije)... Gledao sam malo one jeftine andorid htpc-ove za par desetaka pa do do stotinjak dolara pa me zanima dali to sta vrijedi ili je bolje sloziti neki slabi htpc sa necim tipa amd e-350 i bacit linux gore, to jest dali bi vidio neki benefit od druge varijante posto bi ona ipak bila skuplja. Neku zadanu granicu cijene nemam ali sto manje to bolje, u svakom slucaju nebi da prelazi nekih 1000kn ali bi bio sretan ako je dosta ispod tog.

Hvala unaprijed

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Sto za HTPC?

android stick mi se čini najbolje rješenje. nisu skupi i uz odgovarajuću aplikaciju pokretat će bilo kakvi video

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Re: Sto za HTPC?
zuper kaže...

android stick mi se čini najbolje rješenje. nisu skupi i uz odgovarajuću aplikaciju pokretat će bilo kakvi video

A dali bi s njima mogao pokretat videe s youtuba na 720p, filmove na filmoviziji i spojit neku bezicnu tipkovnicu i mis?
16 godina
gamer34 kaže...
zuper kaže...

A dali bi s njima mogao pokretat videe s youtuba na 720p, filmove na filmoviziji i spojit neku bezicnu tipkovnicu i mis?

Možeš, ali nije baš najbolje iskustvo, imam jedan i nisam baš zadovoljan kako to izgleda na TVu(kvaliteta slike je OK, i radi, samo puno programa ostavlja onu traku s Android tipkama pa zauzima ogromnu količinu prostora na ekranu, nije dobro prilagođeno za miša i sl.). Na drugom TVu imam pravi HTPC sa nešto starijim dual-core Atomom i to je odlično, XBMC radi super za razliku od Android verzije...  

While some see them as the crazy ones, we see genius. Because the people who are crazy enough to think they can change the world, are the ones who do.---R.I.P S.J.|||Minecraft: njofra|BF3: nj0fra
14 godina
power_user kaže...
gamer34 kaže...
zuper kaže...

Možeš, ali nije baš najbolje iskustvo, imam jedan i nisam baš zadovoljan kako to izgleda na TVu(kvaliteta slike je OK, i radi, samo puno programa ostavlja onu traku s Android tipkama pa zauzima ogromnu količinu prostora na ekranu, nije dobro prilagođeno za miša i sl.). Na drugom TVu imam pravi HTPC sa nešto starijim dual-core Atomom i to je odlično, XBMC radi super za razliku od Android verzije...  

Ja sam siguran da bi bilje rijesenje bio pravi htpc ali sam si nesto slagao i tako ispada oko 1300kn minimalno dok neki mali andorid kompjutercic nabavim za vis enego duplo manje i ne znam dali mi se isplati davati puno vise novaca. Dali ima negdje neka trgovina koja ima izlozene te android mini htpc-ove pa da se moze probat?

14 godina
Sto za HTPC?

Sto mislite da uzmem ovaj tablet, cini mi se super za tu cijenu? Dali bi to radilo s onim mhl adapterom ili kako vec?

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Sto za HTPC?

Tema skoro otvorena a kao skrojena za mene{#} Znači i ja tražim slično i za istu cijenu otprilike. Znači treba mi PC što manjih dimenzija da može vrtit HD i full HD video i da na njemu rade torrent i editor za titlove. To je sve za što će se koristiti. Od ostalih stvari znači treba da ima Wi-FI i ethernet port i mjesto za HDD, ne bi bilo loše niti da ima optički pogon ali nije toliko bitno.

Ja sam kontao možda uzet i nešto polovno, gledao sam npr. mac mini (takav nekakv stroj mi treba,kompaktan) sa 1.66 dual corom i 1GB RAMA i nekim integrisanim intelom (staro je to 2007 godina čini mi se) ali sumnjam da to može vrtiti HD a kamoli full HD.

Koji su minimalni zahtjevi za full HD?

ex Quilombo23

0 0 hvala 0
13 godina
Sto za HTPC?

ako ti grafa podržava dxva cpu i nije toliko bitan. ja na laptopu sa dvojezgrenim athlonom na 2,2 ghz i intergriranim radeonom 4250 bez problema vrtim hd, full hd ripove pa čak i blu-rayeve od 40 gb. ja ti preporučam da nabaviš neki laptop sa razbijenim ekranom (jeftino, neko će ti ga prodat samo da ga se riješi). to ti je sve što ti treba (naravno, mora imat hdmi). možeš na net, možeš streamat filmove s mreže, ima wifi i lan... uglavnom, potrudi se nabavit neki laptop koji nema npr intel gma 9xx, znači može i nvidia 610,410 tj najslabija varijanta grafe i filmovi će ić ko podmazani

1 0 hvala 1
17 godina
Sheldon Cooper Ph.D kaže...

Tema skoro otvorena a kao skrojena za mene{#} Znači i ja tražim slično i za istu cijenu otprilike. Znači treba mi PC što manjih dimenzija da može vrtit HD i full HD video i da na njemu rade torrent i editor za titlove. To je sve za što će se koristiti. Od ostalih stvari znači treba da ima Wi-FI i ethernet port i mjesto za HDD, ne bi bilo loše niti da ima optički pogon ali nije toliko bitno.

Ja sam kontao možda uzet i nešto polovno, gledao sam npr. mac mini (takav nekakv stroj mi treba,kompaktan) sa 1.66 dual corom i 1GB RAMA i nekim integrisanim intelom (staro je to 2007 godina čini mi se) ali sumnjam da to može vrtiti HD a kamoli full HD.

Ja preporučam da se malo strpiš, dok ne dođe na tržište neka Mini-ITX matična sa novim Kabini APU bilo u X2 ili X4 varijanti.Onda si fino složiš HTPC komp oko takve kombinacije, to če vrtit kakav god hočeš video i sve ostalo šta več treba.S tim budeš mogel čak zaigrat i igrice, onak malo usput jel a kaj se tiče potrošnje stuje to je kod HTPC kombinacije vrlo važan detalj normalno.Cool

Vezano za potošnju struje jel, eto ti dole link pa vidi dakle navedeni Kabini APU ispod 25W potrošnje dakle vrlo malo i to je to.{#}

http://www.bug.hr/forum/topic/vijesti-by-forumasi/amd-kabini-temash-apu/176292.aspx?page=0&jumpto=3677957&sort=asc&view=flat

http://dambek.minus.com/mjf1iISZq
13 godina
neaktivan
Sto za HTPC?

Vidiš to mi nije palo na pamet,laptop sa razbijenim ekranom,kad bi još bio manjih dimenzija kao oni Asus Eee (tako nešto)...Morat ću malo i to pogledat. Ne sviđa mi se to da sam sastavljam HTPC jer su i ona kućišta za HTPC velika. Znači odgovorala bi mi nešto kao mac mini ili ovi mali slomljeni laptopi{#}

@rambox

Eh to se meni sviđa, taj neki fazon kao ovaj kabini i mac mini style. Samo je pitanje koliko novaca će bit ovaj kabini,ima li kakvih glasina?

ex Quilombo23
Poruka je uređivana zadnji put uto 25.6.2013 1:05 (Sheldon Cooper Ph.D).

0 0 hvala 0
14 godina
rambox kaže...

Ja preporučam da se malo strpiš, dok ne dođe na tržište neka Mini-ITX matična sa novim Kabini APU bilo u X2 ili X4 varijanti.Onda si fino složiš HTPC komp oko takve kombinacije, to če vrtit kakav god hočeš video i sve ostalo šta več treba.S tim budeš mogel čak zaigrat i igrice, onak malo usput jel a kaj se tiče potrošnje stuje to je kod HTPC kombinacije vrlo važan detalj normalno.Cool

Vezano za potošnju struje jel, eto ti dole link pa vidi dakle navedeni Kabini APU ispod 25W potrošnje dakle vrlo malo i to je to.{#}

http://www.bug.hr/forum/topic/vijesti-by-forumasi/amd-kabini-temash-apu/176292.aspx?page=0&jumpto=3677957&sort=asc&view=flat

Uzeo si m irijeci iz usta, ja takoder trenutno cekam kabini da vidim kakav ce biti, iako me vise zanimaju ona gotova mala racunala nego da sam slazem ali vidjet cemo sta bude, pogotovo ako cijena ne bude visoka.

17 godina

Vidiš to mi nije palo na pamet,laptop sa razbijenim ekranom,kad bi još bio manjih dimenzija kao oni Asus Eee (tako nešto)...Morat ću malo i to pogledat. Ne sviđa mi se to da sam sastavljam HTPC jer su i ona kućišta za HTPC velika. Znači odgovorala bi mi nešto kao mac mini ili ovi mali slomljeni laptopi{#}

@rambox

Eh to se meni sviđa, taj neki fazon kao ovaj kabini i mac mini style. Samo je pitanje koliko novaca će bit ovaj kabini,ima li kakvih glasina?

Jaguar Kabini/Temash APU modeli, to nisu skupi procesori u praksi nema straha od velikih cijena to sigurno.Ako misliš na onaj Gigabyte Brix, kojeg sam spomenul u temi o Kabini APU da to je mini komp ili HTPC rješenje ovisi šta ko treba.

Jeftiniji Gigabyte Brix modeli dolazit če sa Dual Core Kabini APU, recimo E1-2500 pa če onda i cijena takvog uređaja bit manja normalno.

S obzirom da je taj Kabini APU E1-2500 Dual Core, onda moš očekivat još manju potrošnju HTPC kompa + Mini ITX matična ili Gigabyte Brix Kabini APU modela.Cool

http://dambek.minus.com/mjf1iISZq
Poruka je uređivana zadnji put uto 25.6.2013 1:48 (rambox).
16 godina

Ja imam ovoga: http://www.asrock.com/nettop/NVIDIA/ION%20330HT/#Specifications i sve vrti bez problema, uključujući i najveće 1080p filmove, tako da bi ti taj Mac bio sasvim dovoljan(iako mislim da je ovako nešto isplativije, pogotovo sad kad ima i novijih modela). Osim AsRocka i Acer ima neku miniPC seriju, možeš pogledati i Intelov NUC(next unit of computing), a znam da je i Zotac imao zanimljivih modela, ali ne znam jesu li ikada došli na tržište, a još manje u HR

While some see them as the crazy ones, we see genius. Because the people who are crazy enough to think they can change the world, are the ones who do.---R.I.P S.J.|||Minecraft: njofra|BF3: nj0fra
13 godina
neaktivan
Sto za HTPC?

Ovi Zotac mi se sviđaju pravo, samo bi u njega stavio veći HDD i to je to, nije loš ni Asrock ION. Sačekat ću još malo da vidim i te nove Gigabyte Brix mada sumnjam da će biti toliko jeftini. Ovo Intelovo čudo NUC je strašno sranje, em skupo em moram još kupovat RAM i HDD.

ex Quilombo23

1 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Sto za HTPC?

Jel ima ovih ascrockovih mini PCia za kupit kod nas?

@power_user: di si ti svog kupio?

Poruka je uređivana zadnji put pet 9.8.2013 19:12 (PraskaviRepan).

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice