imam problem sa windows 7. Zanima me dali mi je windows srusit ili nije, kada upalim pc i kad se trebaju pojavljivati crvena, plava, zuta izelena boja, meni se samo prikaze jako slabo crvena tockica i kompjuter mi se resertira i tak stalno. Dali je to srusit windows ili je neki drugi problem.
Problem paljenja pc-a
- poruka: 15
- |
- čitano: 6.736
- |
- moderatori:
DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Eh moguce je da je do windowsa pogledaj na polci dal ti je otisao koji kondenzator (naphunt,ili onak bijelo ti izbaci van) jer mome frendu jucer otisli kondici samo on ima xp onaj logo se pojavi i PC se resetira i probaj CMOS izvadis onu okruglu bateriju na 10 sec i opet stavis.
meni se samo prikaze jako slabo crvena tockica i kompjuter mi se resertira i tak stalno.
Ne vjerujem da je do windowsa, al možeš pokušati sa novom instalacijom.
ili bootaj linux live cd pa vidi da li radi.
jesam, izvadio sam tu bateriju i resertiro sam CMOS. Sve sam napravio. Kad ponovno upalim komp pise backup CMOS kad to ucita moram izabrati fix windows ili start windows normali, stisnem na fix windows i sve to prođe, opet idem upalit komp vise mi nepise backup CMOS i kad se treba ucitat logo od win7 pokaze se samo mala crvena tockica i resertira se komp. Imam i u BIOS postavkama mislim da pise ocerclock nisam siguran mogu si izabrat od 6X do 13X stavim si na 13X onda pise CMOS backup ali tada se nepokaze logo win7 i nista, nece se resertirati, a kad stavim na 6X onda nepise backup CMOS i pojavi se samo mala crvena tockica i resertira se komp.
Ostavi na Deflout tj. otiđi na load failsafe nesto ti pise u BIOSU-a i daj ispisi sve što imas od PC-a smrdi na na PSU.
bok!!!
i ja imam problem kod paljenja pc, samo što meni u najmanju ruku rečeno komp "štuca" - da pojasnim...upalim komp, fanovi se počnu vrtit, taman kad mi se treba prikazat slika matične, tj. mogučnost ulaska u bios itd. komp se ugasi i onda ponovo paljenje...i tako po 5-7 puta prije nego što digne windowse. to mi se 1. put desilo kad sam overclockao proc, ali mi je kasnije komp radio bez problema što se paljenja tiče...međutim sada je već druga situacija to mu je postala redovna situacija, stoga sam vratio proc na default ali još uvijek imam isti problem kod paljenja...
ako netko ima nekakav savjet bio bih i više nego sretan.
unaprijed hvala
Prvo napravi CMOS i reci koje PSU imas.
napravio sam cmos i imam eps-750w
Pokusaj s drugim PSU. Koliko je staro to PSU?
ma sve je ok, riješio problem jutros u 5....napravioo cmos još jednom ali ovaj put izvadio bateriju van, i napokon se sjetio staviti storage configuration na IDE a ne na AHCI, samo što mi je prvi ovom pokušaju cmos-a i system repaira javio neke čudne probleme
problem 1: 6.1.7600.16385
problem 2: 6.1.7600. 16385
problem 3: unknown
problem 4: 21200553
problem 5: autofailure
problem 6: 4
problem 7: no root cause
verzija OS-a: 6.1.7600.2.0.0.256.1
ID regionalnih postavki: 1050
sistem mi je boota bez problema ali je prepoznao W7 kao neautentičnu verziju, možda su ti problemi radi toga...uglavnom sretan što radi sve ko šwicarski sat...HVALA !!!!!!!!!!!!!!
Bas mi je drago
jel mogu riješit problem autentičnosti sa Chew-om ili imate neki drugi program za to? znam da nije ovo ta tema ali jedan brzi odgovor bi sredio stvar....!!!! hvala unprijed!
Sa čime?
rjesio sam si problem tog paljenja tako što sam srusio windows, pokuso sam resertirat CMOs ali nista mi nije pomoglo. Tako sam ja rjesio svoj problem.