Pomoć u nadogradnji

poruka: 22
|
čitano: 2.007
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Pomoć u nadogradnji konfe!!!

Bok svima. Imam relativno stari komp i nemam trenutno lipe u džepu :)

Moja konfa je sljedeća:

ASUS M2N32 - SLI Deluxe - socket AM2 (AMD Athlon 64, AMD Sempron, AMD Athlon 64 FX, AMD Athlon 64 X2), uz to DDR2 800MHz MAX..

AMD Athlon 64 X2 4400+, 2300 MHz

Leadtek WinFast PX8600GTS TDH 256MB

2x2GB Kingmax DDR2 800MHz PC-6400

Fortron FSP350-60PN napajanje

E sad.. Moja je ideja uz neke male izmjene dobiti ipak bolje performanse nego što su ove. Nekako mi se u svemu čini ključni problem očajno slab procesor i grafička koju je progutalo vrijeme.

Problem je što je matična veliko ograničenje zbog AM2 socketa i DDR2 800 memorije, koliko god kvalitetna i skupa tada bila (prije 2-3 godine).

Ionako nemam love za potpunu zamjenu svih dijelova, pa ipak mislim da memorija i ploča mogu gurati još jednu godinu dok ne dođu bolja vremena. :)

Zanima me koliko bi na njuškalu mogu izvući za grafulju.. Tamo ima doista smiješnih cifri pa ne mogu odrediti neki optimum..

Također, koliko bi mogao dobiti za proc. Jel ima itko kakav savjet.

Sa zamjenom komponenti na području grafičke i procesora, htio bi dobit bolje pperformanse za recimo GTA 4i PES 2010 ( ni jedna ni druga igra ne rade nikako - jedino proc nije prošao njihov benchmark)

Za grafičku imam već par izbora koji mi se čine ok. Mislim da su sve tri bitno kvalitetnije kartice od 8600GTS.

1. VTX Radeon HD4650 512MB GDDR2 128-bit  -----   http://www.adm.hr/product_info.php?products_id=8043

Ova je najslabija u tom trolistu..

2. Gigabyte HD4670 1GB GDDR3 -------------   http://www.njuskalo.hr/graficke-kartice/gigabyte-hd4670-1gb-ddr3-nekoristeno-oglas-861762

3. GAINWARD GT220 512MB DDR3 ------------  http://www.adm.hr/product_info.php?cPath=258_217_4_84_228&products_id=7728

Šta vi mislite.. Nisam u posljednjih godinu, dvije pratio kako se razvija stanje s grafuljama, al mislim da bi svaka od ovih grafičkih ispunila moja očekivanja - pokrit se još koju godinu pa kad dođu bolja vremena napravit full remont. Znam da je ploča nforce 590 chipset, al čini mi se nekakod a je ATI cjenovno bolji izbor uz veću ponudu..

Sorry, stavio bi normalno link al nekaj ne štima pa moram ovako seljački :)

Ako ima itko kakav prijedlog, volio bi da podjelite razmišljanja..

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
RE: Pomoć u nadogradnji konfe!!!

de ti prvo reci do kolko novaca mislis ici, pa ce se onda ponuditi prijedlozi...ovako ''na sljepo'' je tesko brate...

...it's only business...
16 godina
neaktivan

Znam da je teško. Al prvo sam mislio saznat koliko mogu dobit za proc i grafu.

Mogao bi izvuć za grafu oko 450 kn (ove tri su u tom cijenovnom rangu).. Mislim da i neki AM2 proc bolji od moga isto toliko košta..

16 godina
neaktivan
Pomoć u nadogradnji

Kaj nitko?

Htio bi samo da mi netko potvrdi da ću s karticom tipa ove 3 dobit željeno poboljšanje u vidu igrivosti nekih igara koje ova konfa nemre gurat..

0 0 hvala 0
17 godina

Maticnu mozes flashat na noviji bios koji podrzava AM3 procesore.

17 godina

Ja sam bas danas frendu flashao jednu stariju AM2 Gigabyte plocu i stavili smo na nju Athlona II x2 245 i grafu XFX HD 5670. Sto je kostalo nekih 1180 kuna.

16 godina
neaktivan

Eto. Hvala ti na odgovoru. Ozbiljno ću razmotrit tu soluciju jer imam izuzetnu ploču..

Znači da je su zapravo AM2 i AM3 socketi isti po pitanju arhitekture/broja pinova?? Razlika je samo softverske naravi?

16 godina
neaktivan
Koliko para zelis uloziti?
16 godina
neaktivan

Spreman sam dat oko 450 kn za grafu. Samo mmi je problem odredit koja bi to bila. Samo bi htio da privremeno (godinu dana) obavlja bolji posao od moje postojece 8600GTS.

Za procesor nemam pojma.. Siguran sam da je jako los, pa bi ga takodjer prodao al ne znam kolko za to mogu dobit. Zamjenio bi ga sa necim boljim, al ako moze izdrzat neku jos malo jacu graficku, onda nek ostane..

Recimo ovaj proc.. Kaj ja znam, mislim da je ovo ipak bolje rjesenje od 4400

http://www.nabava.net/amd-athlon-ii-x3-425-socket-am2__61875_p.php

Htio bi prodat proc i grafu i uz jos novca kupit nesto poput ovoga.. Ne mislim dat ya graficku vise od 450kn.

Kada dodju bolja  vremena, sve ce ic na prodaju uy potpuno novu kupnju pravog hardvera.

15 godina
neaktivan
Pomoć u nadogradnji

Dali da kupim HD 4850 , GTS 250 , GTX 260  ili GTX 260

0 0 hvala 0
15 godina
RE: Pomoć u nadogradnji
Kirbo kaže...

Dali da kupim HD 4850 , GTS 250 , GTX 260  ili GTX 260

Bilo bi dobro znat ostatak konfe (ponajviše procesor i napajanje). I zašto si stavio dvije iste grafe?? Od navedenih najbolja je GTX260.

16 godina
neaktivan
Pomoć u nadogradnji
450kn za grafu, a igrao bi gta 4, a ići će ali ne baš glatko. kupi 4850 ak nađeš negdje po tak niskoj cijeni, po meni je nešto lošije nabavljati uzaludno trošenje para. proc mi se još ĉini ok i mislim da ga nije nužno mijenjati, radije uzmi poštenu grafu
Da se Facebook server sruši 90% mladih palo bi u tesku depresiju. Ako si u onih 10% kopiraj ovo u potpis.
Moj PC  
0 0 hvala 1
15 godina
Pomoć u nadogradnji

E ja bi si nadogradio komp zsa negdje do 3000 kn pa da čujem vaše prijedloge:

Grafa: Sapphire radeon hd 4850

Proc: Intel core 2 duo quad Q6600 2.4

HDD: 230 gb

Memorija:2gb 800 mhz ddr2

Napajanje:400 W

Matična:Msi P35 Neo

Monitor: Samsung P2770HD 27 inča

Nadogradio bih hdd, grafičku novu stavio,memorije više i neznam jel bih trebo jače napajanje al hoču nešto tiho ovo kaj imam nije sigurno, proc mislim da je dobar al dan čujem kaj vi mislite, volio bih kad nadogradim da jedno 2 godne sam miran i da večinu igara mogu pokrenut u 1900*1080 rezi na high detaljima.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
skipe1994 kaže...

Nadogradio bih hdd, grafičku novu stavio,memorije više i neznam jel bih trebo jače napajanje al hoču nešto tiho ovo kaj imam nije sigurno, proc mislim da je dobar al dan čujem kaj vi mislite, volio bih kad nadogradim da jedno 2 godne sam miran i da večinu igara mogu pokrenut u 1900*1080 rezi na high detaljima.

kod tebe bi ubacio jos jedan samsung f3 od 500gb, corsaira cx400w i jos 2gb rama i vise ti nis netreba!

...nudim HR-invites pozivnice...više na pp......zahvaljujuci HR-invites forumu imam: torrentleech.org hd-torrents.org torrent-damage.net iptorrents.com torrenthr.org..i jos puno toga...!!!
16 godina
neaktivan
skipe1994 kaže...

Ja bi tu uzo jedan hard od 500Gb,cooler za CPU da možeš clockat proc na jedno 3.0GhzSmijeh,2gb rama,napajanje kao što si napisao i to bi ti bilo dostaCool

RAM Kingmax 380,00kn

HDD WD Caviar Black 500gb 450,01kn

Cooler Arctic-Cooling Freezer 7 195,00kn

Napajanje Corsair VX 450w 494,99kn kao što je kolaga iznad napisaoNamigiva

Ukupno:1520kn

Sad još malo pričekaj da to netko prokomentiraBelji se

Punk's not dead!!!!
16 godina
protjeran
max1919 kaže...
450kn za grafu, a igrao bi gta 4, a ići će ali ne baš glatko. kupi 4850 ak nađeš negdje po tak niskoj cijeni, po meni je nešto lošije nabavljati uzaludno trošenje para. proc mi se još ĉini ok i mislim da ga nije nužno mijenjati, radije uzmi poštenu grafu

Slažem se. Uostalom, GTA 4 se baš i "ne snalazi" dobro na Radeonima.

15 godina
Pomoć u nadogradnji

Nemojte zaboravit to da je najveći zahtjev od čovjeka taj da može pokretat večinu igara na full HD rezi (27''), a uz to da je miran bar 2 godine. A to ni sad sa HD4850 nije moguće, a kamoli kroz 2 godine.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Pomoć u nadogradnji

Znači to sam i misli uzet novu grafičku neku jako dobru i stavit još 2 gige rama i dodat hard, a napajanje mi je 400 w pa mislim ak uzmem jaču grafičku i hard novi i dodam 2 gige rama trebat će mi novo napajanje pa bih uzo neko jako tiho i jel bi bilo dosta 450 w ili treba još više, volio bih ak neko zna neko jako tiho napajanje da preporući.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

ADM:

EDIT: Sad sam tek vidio da je 27" monitor.. Evo druga..

CPU: http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=1051608 VGA: http://www.techpowerup.com/gpuz/35ycs/
Poruka je uređivana zadnji put sub 3.4.2010 14:24 (FiCo_Ri).
15 godina

za šta mi treba termalna pasta

16 godina
skipe1994 kaže...

za šta mi treba termalna pasta

Treba ti da namažeš procesor zbog boljeg prijenosa topline na kuler.

Druga opcija ti je da hračneš na proc.Ti biraj i  računaj da će hračak brzo ishlapiti.

Poruka je uređivana zadnji put sub 3.4.2010 17:26 (perkoxcar).
15 godina
Pomoć u nadogradnji

Znam čemu služi termalna pasta al me zanima šta si to stavio na listu, krivo sam postavio pitanje nema veze. Ovo napajanje što ste rekli je tiho ??(Crosair 450 W)

Poruka je uređivana zadnji put ned 4.4.2010 10:48 (skipe1994).
Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice